GUNLUK SOHBETLERIMIZ BU BASLIKTA OLSUN..

Gurbet ellerde kalıp da yüreklere düşen korları söndürmeye, uzun yıllar görmediğiniz arkadaşlarınızla görüşmeye kim engel ki?.. (Tüm üyelerimizin birbirini tanıma hakkı var değil mi?)

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sibel Şahin, Adnan Ayaz

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Ağu 10, 2007 10:16 pm

oooooo toplu halde hosgeldiniz diyeyim, eylemcigim iyiki sitemiz var yoksa neyle kendimizi avutacaktik, yarin yaylada olmak isterdim...Numan dalmissin siteye okumakla kolay kolay bitecek gibi gorunmuyor allah yardimcin olsun, gec katilmanin zararlari :) iyiki geldin yahu siteye ayri bir guzellik kattin...Sahinkayayla kusmer ayrilmaz ikilidir mezirelerimizide eklersek ayrilmayan uclu demeleyiz, her koseSI kultur dolu, her tasinin daginin bir hikayasi olan OZEL YERLERDIR ORALAR..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Ağu 10, 2007 10:18 pm

Sibelum havu usteki mesaji yazarken sen geldin eee hosgeldin iyiki geldun :)
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Numan Kama » Cum Ağu 10, 2007 10:21 pm

Rumcaydı anlayamadım ismini :) Söyleyenide bilemiyorum:( neyse elbet duyarım bi daha birgün :)
Kullanıcı avatarı
Numan Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Numan Kama » Cum Ağu 10, 2007 10:24 pm

Fatma abla cok sagol :)

Bi konu acmak istiyorum. Sizce yaylada yapılan yeni binalar; binalar diyorum cünkü yayla evinden cıkıyor artık, sizce güzelliğini zedelemiyor mu?
Bana göre mimari kültürün görsel yüzüdür. Kültürü taşta toprakta görürsünüz. Bizim kültürümüz ağactır,taştır. Neden bu pembeli morlu şehir yapıları yaylamızda da var? Cok üzüldüm. Cünkü gercekten rahatsız etti beni o evler. acaba abartıyomuyum?
Kullanıcı avatarı
Numan Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sibel Şahin » Cum Ağu 10, 2007 10:29 pm

Sağol ablam hoşbuldumm ama ben çok oldu geleli sen yenimi göreyisun :) Tamam Numan bidahaki sefer buluruz kim olduğunu herhalde :wink:
Kullanıcı avatarı
Sibel Şahin
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Ağu 10, 2007 10:31 pm

Numan ne abartmasi gercekler bunlar ben yaylaya gittigim zaman o eski evleri ariyorum allahdan babamin evi oldugu gibi duruyor en cok orda rahat ediyorum, ariyor insan lamba isiginda muhabbetleri,toplanan komsulari,simdi kimse kimseye gitmiyor herkesin evinde televizyon var, bilgisayar var, cep telefonu bile calisiyormus yaylanin icinde,nerde bunun guzelligi, her taraf beton evlerle dolmus, onceden yaylanin neresinden bakarsan bak camiyi cok rahat gorebiliyorduk, simdi baktigim zaman camiyi zor seciyorum, yani bu konu hakkinda baslik acmak istiyorsan bence tam isapet etmis olursun...
En son Fatma Ozbilgi tarafından Cmt Ağu 11, 2007 12:58 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Numan Kama » Cum Ağu 10, 2007 10:38 pm

Cidden incindim. Benim yaylamda ahsağ evler vardı. Kokusu ev yapardı evi. sekiler olurdu koltuk olmaz. nineler sobalarda ekmek tursu yapardı onları yerdik. ha bu sehir evlerine ahır mi olur? o inekten süt mi gelur ?

Bence köy karar almalı ve 2 kattan fazla ev yapılmamalı. Bina olmaz yaylada. bu kadar site yapmısız birlik olmusuz. İnanmısız biz sahinkayalıyız biz kusmerliyiz diye. Övünmüşüz içten içe memleketimizle. peki neden kültürümüze aykırı gidiyoruz? Neden bu mimari yozlaşma? Bizim olmaktan cıkmasın yaylamız.
Kullanıcı avatarı
Numan Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cum Ağu 10, 2007 10:46 pm

Bu konuya ayrıca değinmek lazım. Benim diyeceğim şu; fatma gördüğün gibi paragatı kaldırsanızda bu milletin paragat etmesine engel olamıyorsunuz. Burası döndü paragasa. Bu arada Caner ve Sibel e de selamlar
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Ağu 10, 2007 10:52 pm

paragasi engellemedik ara verdik, burasi sozlu ve hergun ki paragaf basligimiz zaten sohbet ve paragaf ayni seydur galiba :) siteye yeni gelen caner sende hosgeldin.. Numan basligi acarsan konuya deginmis olursun, bakalim diger surlilarin dusunceleri ne tarafa kayiyor? GERCE BIR GERCEK VARKI HERKES AYNI FIKIR AMA YAPMAYA SIRA GELINCE BETON EVLERIDE YAPIYORUZ MAALESEF..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Numan Kama » Cum Ağu 10, 2007 10:58 pm

e hoş yapanlarda bizden. Sonucta bunda bir kasıt yok. Sağlamlıktan tercih edilmiştir muhtemelen. Ama bizim özümüz değil be abla beton. kaplarız onu ahsapla. belli etmeyiz. bise yaparız. Safranboluya bursaya iznik e bakın. hepsi cok qüzeldi. evet güzeldi ama doğallıklarını bozdular. ve simdi değerleri kalmadı. Bu kadar değerliyken koruyalım bizim olanı.
Kullanıcı avatarı
Numan Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cmt Ağu 11, 2007 12:45 am

Topluca resim duzenlemesi yaptim, bu aralar herseyi toplu halde yapiyoruz ne guzel :) eee Bulent sen istersinde resim boyutlari duzenlenmezmi? :) sende biraz beyugidun hos :) numanda kucuk idi simdi hep esit olduk :)

suan bura saati 1.45 Turkiye saati 2.45
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Numan Kama » Cmt Ağu 11, 2007 7:54 am

Gözlerimin içindeki o güçlü elektriği resme baktıldıgında görünür kılmak istedim :P

Saka diyorum ya :) cok tesekkürler abla. böyle dha hoş ve anlamlı olmmus ellerine sağlık.
Kullanıcı avatarı
Numan Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cmt Ağu 11, 2007 1:27 pm

Gece yarilarina kadar buralarda ugrastikdan sonra kendime daha yeni geldim, nasilsiniz eyyyyy ahali siteye giren cikan arkadaslar haburaya bir selam verseniz elinizmi kirilir????
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Numan Kama » Cmt Ağu 11, 2007 7:31 pm

Selamlar. Senlikten son havadisler nelermis acaba haber geldimi ?
Kullanıcı avatarı
Numan Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cmt Ağu 11, 2007 8:54 pm

tekrardan merhaba ahali, senlikten az once aradiler onay sahinin kemencesi yikiyordu ortaligi 10 dk dinlettiler bana oranin havasini bogaz yikiliyormus, eski resimlerden hazirlanan slayt gosterisi buyuk bir duygu seli yaratmis, ahhhh ahhhhhhhh ahhhhh simdi orda olmak varmis, yahu bizum Cengiz Selimoglununda sesi ne kadar guzelmis onayla ikisi cayiri bogazi yikiyormus helal olsun emek veren herkese.. Simdilik benden bu kadar bakalim daha kimler arar beni oralardan :D
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

ÖncekiSonraki

Dön TANIŞMA - KAYNAŞMA

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir