İLGİSİNİ ÇEKENLERE...!

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

İLGİSİNİ ÇEKENLERE...!

Mesajgönderen Mehmet Şahin » Sal Tem 31, 2007 5:47 pm

1981 yılında hava kuvvetleri uçak alımı için girişim başlatıyor.Konuyla ilgili tüm evraklar hazırlanıyor ancak alım için seçim sonrası (1983) harekete geçiliyor.Şartlara en uygun 2 uçak firması ihaleyi almak için kıyasıya yarışıyor.Firmalardan biri İtalyan,diğeriyse İspanyol .Hava kuvvetlerinden bilirkişi heyeti uçakları inceliyor ve sonuçta İtalya firmasının ürettiği uçakların alınması gereken uçaklar olduğuna karar veriliyor.
..O dönem İspanyol CASA uçaklarının temsilcisi Zeynel Abidin Erdem adında bir işadamıdır.ZAE üniversitede hızlı ülkücü,sonra AP ,12 eylül döneminde asker yanında yer almış hatta Sunalp paşa nın MDP sinde kurucular arasında bulunmuş,MDP den sonrada ANAP içinde yer almış ,Semra hanıma çok yakın olabilme şansı yakalamış ender TUTARLI bir siyasi çizgiye sahip değerli bir vatan evladıdır.
..İş bitirici bu vatan evladı,İtalyan uçaklarının CASA uçaklarından daha üstün olmasına hiç aldırış etmeden,temsilcisi olduğu firmanın uçaklarını ,bu ülkeye nasıl CASAcağını hesaplamıştı.İş bitirici vatan evladı dönemin milli savunma bakanı Ercan Vuralhan la yakın ilişki içindeydi.Uzatmıyalım sonuç olarak 1983 yılında tanesi 5,4 milyon dolara fiyat verilen uçaklar 1989 yılında tanesi 9,6 milyon dolardan 52 adet CASA uçağı alımı yapıldı.Sayın bakana fiyat sorulunca ,uzun evet evet çok uzun ve çok ciddi pazarlık yapılmıştır.demişti.
..Çok şükür CASA larımıza kavuşmuştuk.Ama şu muhalefet yokmu,insana hiç rahat yüzü vermiyorlar.Hayır insanın aklına 'acaba onlardamı pay istiyor' gelmiyor değil.Dönemin Ankara SHP milletvekili Tevfik Koçak meclise konu ile ilgili soru önergesi veriyor,hatta dahada ileri giderek başbakanın yazılı açıklama yapmasını istiyor.Tüm olumsuz gelişmeler medyada da yer alınca,pabucun pahalı olduğunu anlıyan iş bitirici vatan evladı hemen devreye SHP içinden birisini sokuyor.Daha sonra bu işten pay aldığına inanılan bu kişi Tevfik beyi arayıp Ankara Hiltonda kahvaltıya çağırıyor.Tevfik bey gidiyor ama yanlarında bir başkasınıda görüyor.Bu kişi iş bitirici vatan evladı ZAE dir.Oturup konuşuluyor, bir SHP milletvekili diğer bir SHP milletvekilini verdiği önergeyi geri almak için ikna etmeye çalışıyor.Tevfik bey ikna oluyor olmasınada, önergeyi geri çekmem diyor.Bu süre içerisinde başbakan yanıt vermezse ,niye yanıt verilmedi de demem diyerek birbirinden ayrılmışlar.
...Aradan 3-4 aylık bir süre geçmiş ,bir sohbet anında SHP Edirne milletvekili Erdal Kalkan Tevfik beye soru önergesini neden geri çektiğini sormuş.Tevfik bey çekmediğini söylesede Erdal beyi inandıramaz.Çünkü önerge,verildiği günden bir gün sonra sahte belgeyle geri çekilmişti.Tevfik bey harekete geçiyor ve suçlunun kim olduğunuda daktilosunu inceleterek belirliyor.Tevfik bey ve Erdal bey soluğunu SHP grup başkan vekili Hikmet Çetin in yanında alıyor.Hikmet bey tabiri caizse bunları hiç iplemiyor bile.Eh napsınlar onlarda genel sekreter BAYKAL ın yanına gidiyorlar.Baykal derhal konunun kapatılmasını istiyor.Adı geçen milletvekilinin geleceği son derece parlak,vatanına ve davasına gerçekten çok bağlı bir kişi olduğunu söylüyor ve bu iki milletvekilini susturuyor.
...Türkiye bu 'gereksiz'52 uçağı fiyatının iki katına aldı.Bu işin meclisten dönmesini sahte imza atarak sağlayan kişiyse MUSTAFA SARIGÜL.Kendisini kurtaransa DENİZ BAYKAL.
...Adı geçen Deniz Baykal,bugün CHP yi bitirmek adına yapılması gereken ne varsa yapan Deniz Baykalın taa kendisi.Adı geçen Mustafa Sarıgül de ,seçimden yenilgiyle çıkan CHP nin geri kalan kemiklerini yalamak için Hikmet Çetinle beraber Baykala yüklenen Mustafa Sarıgülün taa kendisi.
....İlgisini çekenlere..!
Mehmet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Sal Tem 31, 2007 9:17 pm

tesekkurler ilgimi baya çekti.saolasın.mustafa sarıgül ağabımızı ıyı tanıyorum trılyonluk helıkopterı olan.şimdi sorarlar adama nerden aldığını ne biliyosun,emeğidir.doğru aslında ama kuçuk bir dipnot ekleyeyim şişli belediyesine işiniz düşerse beklerim.amcamlar olmayacak şeylere diğer beledıyeler gıbı muazzam bir şekilde olur verıyo.
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Çrş Ağu 01, 2007 3:42 pm

vay be böyle antik kuntik şeyler de oluyormu bu güzel memleketimde :)
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Çrş Ağu 01, 2007 10:23 pm

Eh buna "SARIGÜL"derler şimdilik "sarı " yönleriyle halk tarafından tanınıyor.Yeşillleri sarısını kamufle ediyor.Kırmızılığı ne zaman çıkar(çımışta işte) belli değil. Daha dikenlerini de çıkarmadı.Demekki bayağı bu gülün de dikenleri,dikenlerinin battığı yerlerde var da biz bilmiyoruz.Ama maşallah müslüman adammış sabahları camiye cemaatle namaz kılmaya gidiyormuş,halk onu çok seviyormuş .Allah imandan ayırmasın.EEEEEEEEEEE ne diyelim.
Bu da Amerikanın ortaya çıkardığı ,boyayıp halka sunduğu sözde solcu,sosyal demokrat .Hayırlı uğurlu olsun.
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Prş Ağu 09, 2007 6:13 pm

al birini vur ötekine.Ne olursa olsun ezilen hep millet işin özünde.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Eyl 10, 2007 9:01 am

Tek dileğimiz,bu millete adaletli bir şekilde hizmet verecekleri Rabbimiz o yerlere nasip etsin...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Sal Eyl 11, 2007 1:45 pm

Nasilda vurursunuz milleti birbirine.
Ne CHP nin basindakini begenirsiniz ne de ona muhalefet yapani.
Ne yani sizin de baskaninizi baskasi mi bulacak!!!
Ne yani hala bu ulkeyi yonetmekte iddialimisiniz?
Butun bu olanlardan sonra Demirel den bile cok zarariniz oldu Turkiye ye.
Bence CHP ye Baskan bulmaniza gerek yok.
CHP lilere acizane tavsiyem sudur:
CHP nin tuzugunde degisiklige gidip, Ataturk ilke ve Inkilaplarina bagli,halkci,devletci,milliyetci bir sirket olusumuna cevrilmelidir.
CHP Limited Sirketi.
Mudurlugude Deniz Baykal a verilmelidir.
Hatta isbankasinin ismide bu tuzuk degisikliginden sonra degistirilmeli:
Den-Bay Bank yapilmalidir.
Toplayamadigi oylardan iki uc kat daha fazla para toplar ve Ataturkcu dusunme dernegine cok daha fazla yardimi dokunur.
Selamlar
Hasret UYGUN
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Naci Altuncu » Sal Eyl 11, 2007 11:17 pm

Tartişmaya girmek istemedim ama tartışmada seviye iyice düşünce ve de herkes duygularıyla konuşmaya başlayınca bir de yazılanları okudukça doğruları koyma gereksinmesini hissettim. O nedenle yazıyorum.
Mehmet Şahin bizim köylü bu kesin. Ama tanıtm bölümüne baktım kimin nesi olduğu ve yaşı belli değil. O nedeble seksenli yıllarla ilgili bilgileri yaşadıklarıylamı yoksa duydukları ve ya okuduklarıylamı oluşmuş bilmiyorum.
1981 yılı 12 eylül faşizminin tavan yaptığı yil. Ve yere göğe siğdırırılamayan Özal Başbakan yardımcısı, CHP liler tutuklu.
1983 Faşizmin koyduğu kurallar ve sınırlamalarla yapıla seçimler sonunda Özal başbakan, CHP liler siyasi yasaklı parlemento dışında.
1989 yılında Özal Cumhurbaşkanı. ANAP iktidar.
Naci Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Naci Altuncu » Sal Eyl 11, 2007 11:32 pm

Tartişmaya girmek istemedim ama tartışmada seviye iyice düşünce ve de herkes duygularıyla konuşmaya başlayınca bir de yazılanları okudukça doğruları koyma gereksinmesini hissettim. O nedenle yazıyorum.
Mehmet Şahin bizim köylü bu kesin. Ama tanıtm bölümüne baktım kimin nesi olduğu ve yaşı belli değil. O nedeble seksenli yıllarla ilgili bilgileri yaşadıklarıylamı yoksa duydukları ve ya okuduklarıylamı oluşmuş bilmiyorum.
1981 yılı 12 eylül faşizminin tavan yaptığı yil. Ve yere göğe siğdırırılamayan Özal Başbakan yardımcısı, CHP liler tutuklu.
1983 Faşizmin koyduğu kurallar ve sınırlamalarla yapıla seçimler sonunda Özal başbakan, CHP liler siyasi yasaklı parlemento dışında.
1989 yılında Özal Cumhurbaşkanı. ANAP iktidar. Yıldırım Akbulut Özalın kukla başbakanı. Hükümet listesini Çankayaya çıkıp Özaldan alana kadar, kimin bakan olacağını bile bilmeyenbir başbakan. Bu dönemlerde yapılan bir yolsuzluğun faturasını bir soru önergesine çıkartan kafaları gerçekten merak ediyorum. Bu yazılan yazının ve iddiaların kaynağını yazın lütfden. Ben kırk yıldır siyasetin içinde olmuş biri olarak bu kaynağı nasıl atladım. Hayret.
Bir öneri,m daha olacak. F-16 ihale sürecini de bir araştırın bakalım hangi CHP lilere dayandığını bulabileceksiniz. Türkiye ye atılan en büyük kazığın boyutlarını kavrayabilecekmisiniz.
CHP NİN BİTMESİNE GELİNCE AKIL DUYGULARA, BİLİM HURAFELERE TARİHİN HİÇ BİR DÖNEMİNDE YENİLMEDİ, CHP DE BİTMEZ, CUMHURİYETÇİLERDE ATATÜRKÇÜLERDE YENİLMEZ. BAYKAL DA SARIGÜLDE GELİR GEÇER. ZURNANIN SON DELİĞİ ÖNEMSİZDİR. BU BÖYLE BİLİNE.VAKIF YADA ŞİRKET OLAN PARTİLERİ İYİ İNCELE SEVGİLİ HASRET SAKIN GEÇMİŞTE ONLARA OY VERMİŞ OLMAYASIN.
Naci Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Çrş Eyl 12, 2007 6:11 am

Iyi Sabahlar kiymetli dostlar.
Cumhuruyetimizin kurulusundan beri surekli kan kaybeden bir anlayis CHP.
Halktan uzak,halktan kopuk bir CHP den bahsediyoruz.
A simetrik paraleldeki atletin bir cubuktan digerine atladigi gibi Chp de a simetrik oklari arasinda birinden digerine atliyor.
Nereye atladiginida bilmiyor.
Oklarin anlami degismis.Farkinda degil.
Bir ok askeriye olmus.
Digeri Ataturkcu dusunme dernegi olmus.
BIrisi yuksek ogretim kurumu olmus.
Bir digeri Is Bankasi olmus.
Birisi oval ofis olmus.
Bu boyle maalesef.
CHP, sol goruslu aydinlari ulke yonetimine yanastirmamak icin bir duvar olmus adeta.
Canim Izmir ini bile kaybetmis.
%50 olan sol oylari %20 ye kadar indirmis.
Ne olurdu secim bildirisinde,turban sorununu cozecegim deseydi.
Ne olurdu "biz demokratiz hur dusunceye tabiyiz kimsenin kilik kiyafetine karismayiz" deseydi.
Ne olurdu "biz parlamento nun iradesine karsi cikamayiz ve ona saygiliyiz"deseydi.
Ne olurdu askerlenin e-bildirisine karsilik "siz ne karisiyorsunuz " deseydi.
Ne olurdu DSP ile birlesmede esnek davransaydi.
Ne olurdu Allah askina ne olurdu?
Gel cevabinida vereyim.Cok basit:
-Iktidar olurdu.
Ama istedikleri bu degilki.
Degil degil degil.
Bu gidisle Halk Partisi diye bir sey kalmayacak Turkiye de.
Bu kesin.
Cunku kendisine atilan secim tokadindan derste almiyor.
Millet vekillerinin sayisini yariya indirdi.Hala meclise girmiyor.
Eeee bu ne demektir diger yarisida diger secimde giremeyecek demektir.
Haaa bundan mutluluk mu duyacagiz.
Hayir kesinlikle hayir.
Cok seslilik daha da azalacak.Buna uzulecegiz.
Ve bir yildiz yok olacak.
Bence CHP nin Ataturk un kendilerine biraktigi laiklige,devletcilige vs ye degil isbankasi hisselerine sukretmesi lazim.
Onlar olmasaydi coktan boylamislardi tarihin derinliklerine.
Bu CHP coklarini mezara gomdu.DP,AP,MSP,RP,DYP,ANAP vs vs.
Ama bu arenada onlar hep var oldu.
Dedikya dua etsinler Ataturk un kendilerine biraktigi mirasa.
Cesur bir adam gelipte altlarindaki iskemleye bir tekme atarsa birak secimlerden oy almayi secimlere bile giremeyecekler.
Yine son soz olarak soyluyorum Bu CHP nin sirket olmaktan baska bir cikis yolu yok.
Hemde ne karli bir sirket olur bilemezsiniz.
Selamlar
Hasret UYGUN
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş Eyl 12, 2007 10:58 am

:)

Anlamadığım şu; Sn. Hasret Uygun acaba siz gizliden gizliye CHP sempazitanı mısınız? :wink:

Ama söylediğiniz birçok şey yanlış,neresinden tutup nesini düzelteceğimizi şaşırıyoruz.

Öncelikle şu sözümona muhafazakar demokratların, bu günlerde AKP temsil ediyor ( çok şükür muhafaza ettikleri bişey görmedik,çok şükür bir başkası için demokrasi istediklerini de görmedik ama...) en sık kullandığı,sizinde yazınızda en sık değindiğiniz şu İŞ BANKASI meselesini öğrenmenizde büyük fayda var.AKP yandaşları ve onları herşart ve durumda destekleyen basın çok iyi biliyor işin doğrusunu.Ama sizin konuyu bilmediğinizi kulaktan dolma,hakkatten dolma ama :wink: bilgilerle yaptığıız o muhteşem! şirket benzetmenizi sadece konu hakkında cahilliğinize bağlayalım.Başkada bir art niyet aramayalım.

Konu özetle şudur; CHP nin İŞ BANKASI'nda hissesi var ve o hisselere dayanarak İŞ BANKASI yönetiminde iki üç temsilcisi var.O hisselerden elde edilen gelir sadece yine şirketin sermayesinde kullanılması zorunluluğu var.Yani bankandan bir geliri yok CHP nin.Artık bunu malzeme yapmakdan vaz geçin.Siyasiler yapıyor, çünkü onlar bunu siyasi bir araç olarak görüyor ve CHP ye belden aşağıya vuruyorlar.AKP den politikaya atılmadıysanız bunun sizin için bir faydası yok :wink:

Bir diğer konuda ;AKP nin, yani muhafazakar demokratların :wink: demokrasi demokrasi! diye bağırması komedisi.Bunu bir örnekle açıklayalım.

Anayasa mahkemesi demokrasi içinde bir kurum.Ana muhalefet partisi bu demokrasi içinde bulunan kuruma başvuruyor ve diyorki;cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılması için meclis iç tüzüğünde bilmemne maddesi uyarınca seçime geçilebilmesi için 367 kişinin mecliste hazır bulunması gerekir.Anayasa mahkemesi buna bakıyor meclis iç tüzüğüne göre hükmünü veriyor.Vay sen misin hüküm veren.Başlıyor yaygara her yandan.Mahkeme üyelerine hakaretler gırla gidiyor.Karar üzerinde mağduriyet oyunu oynanıyor.

Bu hükmü Anayasa mahkemesi anayasadan,meclis iç tüzüğünden çıkartıyor.Oysa tek başına anayasayı değiştirme güzcü olan bu parti 12 Eylül anayasasının anti demokratik hükümlerini değiştirmiyor.Bu hükümler kendine engel olduğunda da feryad-ı figan.Vay biz hükümet olduk ama iktidar olmamıza izin verilmiyor.Tam burada yazar Nihat GENÇ'in söylediği bir söz aklıma geliyor :wink:

Diyorki Nihat GENÇ; Kardeşim yandaşlarınızı ihya ederken,herşeyi bir bir özelleştirirken iktidarsınız,memlekete hizmete gelince; vay bizim iktidar olmamıza engel oluyorlar diye zırlıyorsunuz. :wink:

Aynı şey başörtüsü üzerinden de yürütülüyor bu yeni muhafazakar demokrat kardeşlerimiz ve onların anlı şanlı basınlarıları tarafından.Anayayasayı,yasaları değiştirme üstelik yeterli çoğunluğun da varken ama kızlarımızı üniversiteye almıyorlar,kamuda çalışamıyorlar diye zırla.Bu ülke iyi kötü hukuğun olduğu bir ülke.Ortada anayasa kararları,kılık kıyafet yasaları varken rektörler ne yapacak suç mu işleyecek?.İşi rektörlerin üstüne yıkalım,rektörler zalim olsun,bizde bundan siyasi rant sağlayalım.Oysa aynı rektörler mesela solcu çocukları sapır sapır üniversiteden atıyorlar,üstelik başörtüsündeki gibi yasal gerekçeleride yok.Açın bakın,herşey uluorta oluyor.Ama tık yok.Sizde burda başörtüsü diye gidin CHP yi suçlayın.Asıl suçlu kıskıs gülüyor.Bu halka gülüyor.ona oy verenlere gülüyor.

Şu Cumhurbaşkanlığı seçiminide krize çeviren bu yeni muhafazakar demokrat kerdeşlerimizdir.CHP çok uzun zaman önce adayını açıkla dedi.Bak yine senin partinden, Mesela Abdüllatif Şener aday olursa biz oy veririz.Ertuğrul Yalçınbayır olursa oy veririz.Başka bir iki isim de saydı CHP.Yok.Adaylığın bitmesine iki gün kalaya kadar isim söylemedi beyler.Kimsiniz kardeşim siz.Kral mısınız? adayı önceden açıklayacaksın,millet isim üzerinde tartışacak,konuşacak.Yok.Kral gibi iki gün kala isim açıklayacaksın.Bunu seçeceksiniz diye dayatacaksın.Bununda adı demokrasi olacak.Sonrada zırlayacaksın.Suyundanda koyalım mı? :wink:

Son olarak;
Bu ülkenin ve dahi doğunun,islamın tarihinde üç büyük olay vardır son yüzyıl içinde.

Birincisi;halkı müslüman ülke olan Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.Bütün mazlum milletlerede örnek oldu.Bunun içinde ruhunda CHP vardır.

İkincisi; son ikiyüzyıldır toprak kaybeden islam,1974 küçücükde olsa uzun zamandan sonra toprak kazanmıştır Kıbrısda.Bütün dünyaya rağmen.Bunda içinde ruhunda CHP vardır.Hakkını yemeyelim Erbakanda.

Üçüncüsü; 1 MART tezkeresi.Bütün islam dünyası ve hatta diğer milletler nezdinde saygınlığı bir anda artmıştır.Bununda içinte tek fire vermeden CHP vardır ve AKP içinden bir miktar milletvekili.Bugün o milletvekilleden hiç biri mecliste değil.Muhafazakar demokrat kardeşlerim onları cezalandırdı.En baştada Ertuğrul Yalçınbayır'ı.Yazık.

Sizin o muhafazkar ve demokrat liderleriniz,bu ülkeye hangi hizmeti yaptı.? Yok öyle bir hizmet.Mesela neyi muhafaza etti.Yok öyle bir muhafaza ettikleri şey.Kim için demokrasi istediler.yok öyle biri.

Dolayısı ile siz kime oy verdiyseniz gidip ondan hesap sorun.Merak buyurmayın CHP ye oy verenler de CHP den hesap sorarlar.Muhafazakar demokrat aklınızı CHP ile bozmayın :wink:

Muhabbetle....
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Prş Eyl 27, 2007 7:46 am

Ilkay Dostum merhaba.
Nasilda bu elestirilerini simdiye kadar okuyamadim bende anlamadim valla.
Neyse onemli degil.
Siyaseten beceriksiz CHP ye yaptigim elestiriler size dokunmus gorunuyor.
Goz gore gore bazi olmayacak seylere inanmamizi istiyorsun.
Inanmayiz.
Is Bankasi hisseleri CHP nin %30(yaklasik) halkin %30 ve bir de ne oldugu belirsiz bir vakfin %40.
Ne demek Is bankasindan geliri yok CHP nin.
Bir kere tasidigi deger bir gelirdir.
Ve bankalar bir cok gelirlerini dagitmak zorundadirlar ve buda CHP ye % 30 oraninda gider.
Asil senin dedigin uydurmadir gelirler yatirim amacli kullanilir diye.
Bir kere sizde AKP saplantisi var.
Onlar ne yaparsa yapsin sizin icin bir anlam teskil etmiyor.
Iyi yapilan seyler kazara olmustur anlayisi sizde hakim.
Benim CHP sempatizani olmam AKpartili veya diger bir tarafli olmam hic onemli degil.
Ama onemli ve bilinmesi gereken sey sudur ki daima HAKK tan yana olmusumdur.
Bu durusum hasebiyle bazen CHP yi bazen AKP yi veya bazen digerlerini yaptiklari bir takim iyio seylerden dolayi desteklemisimdir.
Ama bu hic bir zaman onlara oy verecek kadar ileri gitmemistir.
Nedense oylarimi hep Erbakan almayi basarmistir.

Anayasa mahkemesinin verdigi 367 kararinada haklilik payi uretiyorsunuz ya size yalnizca sunu diyebilirim "yaziklar olsun"
Vallahi Yaziklar olsun.
Billahi Yaziklar olsun.
Ne diyeyim baska.
Bu karar helva dan yapilmis putlari acikildigi zaman yeme isidir.
Yani sucu hirsiza degil ev sahibine cikarip AKP yi sucluyorsunuz.
Efendim niye anayasayi degistirmiyor gucu var.
Yahu Allah askina bu ulkenin gerceklerini bilmiyor gibi konusuyorsunuz.
Neden basortusune cozum bulmuyor.???
Bunu soran adam bu ulkenin gerceklerini bilmiyor veya gormemezislikten geliyor demektir.
Gerci anayasayi degistirme girisimlerine baslandi ama bakalim nereye kadar surer.

Yani beni tam anlimin ortasindan vuran diger bir mesele ise yine cumhurbaskanligi meselesinde AKP yi suclamaniz.
Nerden size bulasti bu hirsizi degilde ev sahibini cezalandirma isi anlamadim.
Suleyman Demirel cumhurbaskani oldugu zaman uzlasmami vardi.
Ozal cumhurbaskani secilirken uzlasmami vardi.
Sezer secilirken uzlasmami vardi.
Butun bu cumhurbaskanlari iktidar partileri secmedimi?
Yok efendim Abdullatif Sener olsun
Yok efendim Ertugrul Yalcinbayir olsun.
Daha neler.Millet in akli yok sen akil vereceksin kim olsun diye hemi???
Vay anassini.
Istedigin seyler senden istense dunyayi yikarsin.
Ecevit yillarca senle mutabakat aradi bir adimmi attin.
Mutabakat arayan adama bak.Mutabakatsiz Deniz Baykal.
Birak bunlari gecelim.
Asla koltuga yapismak disinda hic bir konuda guven vermeyen bir Baskan i ciddiye almiyorum almam alamam.

Onemli donum noktalarindan bahsettiniz.CHP bunlarda bir fiil rol almis.

Turkiye Cumhuriyeti kuruldu ruhunda CHP var.
O zaman dostum herkes CHP li idi.Baska parti yoktu.
O zaman CHP misaki milli demekti.
Bugun o demek degilki.
Bunu gecelim.

Kibris baris harekatinda CHP olayin neresindeydi onuda iyi etut edelim.
Belki de o olmasaydi Kibris in hepsi simdi bizimdi.
Ama bunun icin ayrica tebrik etmek lazim tabii ki.

1 mart tezkeresi de CHP ye altin bir madalyon takmak icin yeterli degildir.

Benim muhafazakar ve demokrat liderim yok onun icin ne hizmetler yapildigini savunmayacagim.Zaten demokrasi vs palavralarina da inanan birisi degilim.
Oy verdigim adamdan da hesap sorarim vermedigimden de.Oy verdigimide elestiririm vermedigimide.
Cunku ben halkim ve benim icin yapilan herseye mudahilim.

Muhabbetle

Hasret UYGUN
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cum Eyl 28, 2007 2:44 pm

Aslında bir şey yazmak istemedim fakat sabretemedim.
Çok kısa yazmaya gayret göstereceğim :D :D
Osmanlıdan beri ve ondan sora da Türkiye'de sınıfsal üstünlüğü,egemenliğini sürdürmek isteyen bürokrat,toprak ağası,şeyh,ağa-derviş ve burjuvazinin ittifakına,örgütlenmesine karşı "sınıfsız,imtiyazsız,üreten,bağımsız ,sosyal devlet ,özgürlüğü,milliyetçiliği"...kaynaşmış kitle oluşturmayı Atatürk'ün ilkeleri ,altı ok ideolojisinde kurduğu CHP de bulmaktayız.Biz hiçbirimiz bu ilkelere bağlı kalmamakla beraber vatana ve millete aslında ihanet etmekteyiz.
Var olan bu somut gerçekleri halkla örtüşdüremediğimiz veya örtüşdüremedikleri için bu güngü hallare düşmüş bulunmaktayız.
Yine bugün emperyalist devletler bu ilkeleri,Atatürk'ün kurduğu CHP yi kendileri tam olarak yönetmedikçe,ele geçirmedikçe, bu saldırıları içerden ve dışardan sürdüreceklertirler.
Türkiye'de dış destekli kurulmayan tek parti CHP dir.
İdeolojisinin temel değişmez ilkelerini. taşlarını halktan ve halkıyla birlikte kaynaşarak ,anlaşarak alan ve kuran tek parti CHP dir.Onun içindirki geçmişte olduğu gibi bugünde chp ye savundukları ilkelere saldırılar sürecektir.
Şimdilik bu kadar.
Not :Yanlış anlamayın ben oyumu CHP ye de vermedim.Ama temel taşlarımız orasıdır. :D :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cmt Eyl 29, 2007 11:49 pm

Hasret merak ettim yazında "İyi iş olunca CHP yide savunmuşum" anlamına gelen söz söyledin.Merak ettim bunlar nelerdir?Yani doğru kişiden kişiye değişir malesef.Hasret CHP yi,Birileri AKP yi ne yaparsa yapsın övmez.Çünkü yapacakları zaten o anlayışın karşıtıdır.Onun için ne anlatırsanız anlatın herkes karşısında ki kişiyi anlamak zorunda değil.Sadece saygı duysun yeter.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal Eki 02, 2007 2:54 pm

Merhaba Hasret,

Demişsinki;

Siyaseten beceriksiz CHP ye yaptigim elestiriler size dokunmus gorunuyor.

Siyaseten beceriksiz CHP ye istediğin kadar eleştiri yapabilirsin.Bana dokunmaz.Bana dokunan haklı olmamaktır.Yanlış bilgilerle konuşmaktır.Mesela iş bankası konusunda konuyu bilmemene rağmen ısrarını sürdürüyorsun.Fikir yürütüyorsun.Söylediklerime itibar etmiyorsan araştırman çok kolay.Günümüzde hiç bir bilgi saklı değildir.Ama kolayına yada siyaseten sırf karşı olduğun için kulaktan duyma bilgilerle konuşursan olmaz.HAKK tan yana olmak bunu gerektirir ki bunu hatırlatmama gerek yok umarım.

Ayrıca seni inandırmak derdimiz yok,herkesiz aklı var, konuşuyoruz. ALLAH inandırsın ne diyeyim :wink:

Ayrıca Devam ederek demişsinki;

Anayasa mahkemesinin verdigi 367 kararinada haklilik payi uretiyorsunuz ya size yalnizca sunu diyebilirim "yaziklar olsun"
Vallahi Yaziklar olsun.

Şimdi haklılık payını ben üretmiyorum,haklılık payını mevcut yasalar ve o yasaları uygulmakla yükümlü mahkemeler üretiyor.İşimize geldiğinde mahkemeleri savunalım işimize gelmediğinde mahkemelere meydanlarda "yuh" çektirelim.Bu iki yüzlülüktür."Demokrasi" diye bağıracaksın yine demokrasi içinde bir kurum olan anayasa mahkemesini meydanlarda "yuh"latacaksın.Bu benim anlayışıma göre ahlaksızlıktır.HAKK bilmemektir.Hukuğu tanımamaktır.

Ülkenin gerçeklerini biliyorum.Allah'tan ülkemle ilgiliyim.Bilgiliyim.Eğer iki yüzlü olursanız hangi davayı güderseniz güdün inandırıcı olmazsınız.Mesela başörtüsü meselesinde solculardan bazıları buna destek vermiştir.Bu yasağın kaldırılması yönünde söz söylemiş,eylem yapmıştır.Bende bunlardan biriyim.Başörtüsü yasağının kaldırılmasını istiyorum.Bunu bu sayfalarda da ve dahi başka yerlerdede söyledim.Söylerim.

Ama bu halkın bu sorunu çözmek için oy verdiği,oy isterkenden bunun istismarını yapmaktan çekinmeyen hükümet; bunu çözmekle mükelleftir.Zorlu olabilir.Eğer zorla mücadele etme azminiz ,samimiyetiniz yoksa, hükümet olmaya neden talipsiniz? Gidin Oğlunuza gemi alın,ticaretinizi yürütün.Yoksa hükümet olma nedeniniz ticaretiniz mi?

Devam etmişsiniz;

Yani beni tam anlimin ortasindan vuran diger bir mesele ise yine cumhurbaskanligi meselesinde AKP yi suclamaniz.

Şimdi bu söyledikleriniz çok çocukca malesef,Yok Demirel geldiğinde uzlaşma mı vardı,yok Özal seçilirken uzlaşma mı vardı? Eğer toplum geriliyorsa eğer toplum bir kamplaşmaya gidiyorsa hükümetler sorumluluk almalıdır.12 Eylül askeri cuntasının en büyük gerekçelerinden biride Cumhurbaşkanının seçilemeyişiydi.Bundan dolayı meclis kilitlenmiş,Türkiye dünyada alay konusu olmuş,zaman akaybetmiş,kaplaşma gittikçe artmıştı.Ne için? Kime yaradı? Sonuçları ne oldu?Bunları düşündünüz mü hiç? Hiç bir siyasi saplantıya düşmeden düşünmenizi tavsiye ederim."Akl-ı selim" olmak gibi bir güzel bir erdem vardır geleneklerimizde.Herşey ideolojik saplantılarımız değildir.

O beğenmediğin CHP bu akl-ı selimi göstermeye çalışmıştır hiç olmazsa.İktidar partisi seçmesin mi dedi.Başka birini önerin,Önerdiğiniz isimler hakkında derin kuşkular var bu toplumda,haklı haksız.Şimdi Gül seçildi de Türkiye'nin bütün sorunları bitti mi?.Bitmeyen şeyleri söyleyeyim ben;kuşkular,kamplaşma eğilimleri.Bunlar bitmedi Gül'ün seçimiyle.Bu ülke birilerinin iktidar hırsına kurban edilmeli miydi?Yani Meclis Başkanının seçilmesindeki gibi bir uzlaşma aranamaz mıydı?Bu arayışı eksik fazla CHP göstermiştir.Hükümet adaylığın açıklanmasına iki gün kalaya kadar konuyu tırmandırmış,kaplaşmayı sağlamış,sonrada bunu yaklaşan seçimlere malzeme yapmış,anayasa mahkemesini,mevcut Cumhurbaşkanını meydanlarda "yuh"lattırmıştır hükümet.Şimdi bu hükümet,suçsuz CHP suçlu öyle mi? Asıl bu HAKK bilmemezliktir ve "Yazıklar olsun" sözüne muhtaçtır.

Siyaseten başarısız olmak suç değildir.Suç;Türkiye'yi karıştırmak,zaman kaybettirmek,bu sayede de yabancı devletlerin,çokuluslu şirketlerin,kendi hısım,akraba,yandaşlarının soymasına açık hale getirmektir.

Muhabbetle...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir