gönderen Köksal Ağaoğlu » Pzt Ara 12, 2005 10:17 pm
Karakuş redakteleruni yeyeyim senun he... Karda ölçiyi tutturamayirum düzeltursen sevinurum..
Ben elimden geldiğince aktif olmaya çalışıyorum. İstediğim zamanı bulamıyorum. Kafamda yazmayı düşündüğüm, bazan gider mi dediğim yazılar var ..Aslında yazılar ben ce kolay tüketiliyor. Hemen yeni bir şey isteniyor. Mevcut yazıları irdeleyelim, eleştirelim alışkanlığı yok. Tüketim hastalığı yazılarda da kendini gösteriyor. Sürekli yeni başlık açmanın anlamı yok aslında ama ben de dahil bu hataya düşüyoruz. Acaba yeni başlık okuyucuya daha ilginç geliyor diye mi böyle yapıyoruz? Sabır, emek yok. Sıkılmadan, yormadan, kısa yazılar tercih ediliyor sanırım. Kısa ama öz bi şeyler vermek ya da eğlendirmek.. Ola şair değil yazar değiliz.
Bence yazılan yazılar da yeterli yankıyı bulmuyor. Ben veya başkası kendi veya site için zaman harcayıp bir şeyler yazdıysa buna olumlu olumsuz cevap yazılmalı. Yazı yazıyor veya başka yerlerden yazılar veya eğlencelik şeyler buluyor arkadaşlar hepsine bir şey denmeli. Uzun kısa bişe yaz . "Beğendim", "güldüm", "eğlendim"," beğenmedim şöyle olabilirdi" gibisinden değil mi?
Bakıyorum aktif ziyaertçi sayısı fena değil. Ama insanlar hazır şeyler bekliyor; yazacaksın, bulacaksın o okuyacak. Ola bari tepki ver. Orda olduğunu bilelum.Ses ver mubarek.Yazıyı okunduğuni anlayalum.
Kısaca üyelerin tepkilerini yazıya çekmeliyiz. Bu, yazma alışkanlığını, konuşma alışkanlığını, tepki verme alışkanlığını geliştirecektir diye düşünüyorum. Böyle bir şeyi bu site başarabilirse bence önemli mesafe katetmiş olacaktır. Eğer insanların kendilerini yabancı hissetmeyecekleri ortamda dahi kendilerini, kelimelerini saklar, tepkilerini rahatlıkla ortaya koyamazlarsa işimiz iş..
Muhterem konuşuruz. Muhabbetle...