Kimin evidir bilmiyorum, küçücük bir kare, hiçbir fotoğraf değeri yok ama benim için çok değerli. Sadece benim için mi: hayır, boyu ancak merdeğine kadar uzanan bir çocuğa hayatın altından ahıra geçen bir ineğin selam veriyormuş gibi bağırması ve çocuğun inek ahıra doğru yol aldıkça başını aşağı sarkıtıp görebildiği son noktaya kadar onu izlemesi, arkasından ahır şalvarlı ,elinde değnekle geçen anagasını, anagasının “düşeceksun aşağa e urumun yavrisi” deyişi ni anımsayan bi çok kişi için anlamlı. Hemen solunda tuvalet olmasına rağmen açık olan aşağı uçtan,direk bahçeye işeyen bütün çocuklar için, hayatın evin giriş kapısına yakın olan yerinde oturup taş merdivenlere doğru romatizmalı ayaklarını güneşe verip şifa arayan anagalar için, mutfağın penceresinin önündeki tezekleri göremeyenler için, sevdasıyla gözgöze gelmek için zırtpırt hayatın aşağı ucuna çıkan her genç kız için, odadan dikey olarak dışarı çıkan tahtaların kenarına çakılan çivi ile başka bir çivi arasına gerili ipteki kurutulmak için asılmış biber, et gibi gıda yatırımlarını göremeyenler için, ilaçsız ateşler içinde sabahlara kadar ibrik elde haleye taşınanlar için
Boyle boktan karenun
Anlamıni soranun
Cevabı paragrafum
Anlayanlar anlasun