Türkiye Bir İç Savaş'a mı Gidiyor?

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

Türkiye Bir İç Savaş'a mı Gidiyor?

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Prş May 24, 2007 8:53 am

Paralı asker ABD kılıcı ile tehdit ediyor Türkiye'yi. Utanmazlık ve ahlaksızlık diz boyu. Şirazeden o kadar çıkmış durumdaki baklayı, tüm baklaları çıkarıyor ağzından. Türkiye'de son dönemde olanları anlayabilmek için başka hiç bir söze gerek yok, alın size Ahmet Altan. Lütfen her satırını dikkatle okuyun, her satırda büyük planın büyük alçaklığın itirafı var.

Türkiye bir iç savaşa mı gidiyor?
Türkiye gerçek bir seçim yaşayabilirse, ordunun ve yargı bürokrasisinin o sonsuz egemenliğinin sonuna geleceğiz.

Şemdinli olayında utanç verici bir anlaşma yaptığı ve bu anlaşmaya güvenerek cumhurbaşkanlığı stratejisini oluşturduğu anlaşılan AKP, kendisi için gidilecek demokrasiden başka bir yol olmadığını gördü.

Hiçbir siyasi partinin bu ülkede hukuk dışı kurnazlıklarla yapılacak işbirliğine dayanarak gerçek iktidarı ele geçiremeyeceğini anladı.

O yüzden AKP istese de istemese de, Türkiye’yi dünyanın bir parçası yapmayı ve demokrasiyi seçecek.

Bu, ordunun ve adli bürokrasinin hukukun sarsılmaz disiplini içine alınması demek.

Biz bu seçimlerden geçebilirsek, bir daha görevini tamamlamış bir cumhurbaşkanı “tek oy” almış birini rektör atama keyfiliğini, generaller muhtıra verme suçunu, anayasa profesörleri “siyasi çoğunluk devlet iktidarını istiyor” türünden saçma açıklamaları, Anayasa Mahkemesi de “oturum ancak 367 üyeyle açılır” gibi hukuki bir çarpıtmayı gerçekleştiremeyecek.

Peki, ordu ve yargı hukuk sistemi içine girmeye razı olacak mı?

Ordunun tavrına ve yargının kararlarına bakarsak razı olmak istemediklerini düşünmek için kuvvetli nedenler olduğunu algılarız.

Razı olmazlarsa ne yaparlar?

Hem Türkiye hem de dünya için dehşet verici ihtimaller bu soruyla başlıyor.

Bu kez “darbe yaparlar” deyip geçilebilecek bir durum yok ortada.

Çünkü bu sefer “darbeden” fazla şeyler olur.

Birincisi, zaten çok disiplinli olmadığı, kimin tarafından yazıldığı bile anlaşılamayan muhtıraların geceyarısı Genelkurmay’ın internet sitesine konmasından anlaşılan, ordu ciddi bir bölünme işaretleri veriyor.

Bir grup subayın ya da cuntanın, nasıl derseniz, Batı’dan ve demokrasiden kopup Rusya’yla hatta İran’la işbirliği yapmak istediği seziliyor.

Emekli generaller çok uzun zamandan beri bunun sinyallerini veriyorlar.

Ama bütün ordunun ve subayların aynı fikirde olmadığı da bir gerçek.

Batı’dan yana, NATO üyeliğinden yana, Amerikan ittifakından yana olan subaylar da var.

Bir darbe olması halinde bu iki grup, Türkiye’nin geleceğini kendi düşünceleri çerçevesinde biçimlendirmek için ne yapacaklar?

Böyle bir durumda Amerika’nın ve Rusya’nın kendi taraftarlarının kazanması için ellerini dirseklerine kadar Türkiye’nin içine sokacaklarını da unutmayın.

Bu ordunun bölünmesi ve ciddi bir iç savaş anlamına gelir.

İkincisi, cumhuriyet tarihinde hiç rastlanmamış başka bir ihtimalin ortaya çıkması.

Ordu hep silahlarını solculara, demokratlara, Kürtlere, Alevilere doğrulttu.

Bunlar, azınlıkta olan gruplar.

Ama bu kez darbe olursa silahlar Sünni dindarlara dönecek.

Yani orduyu oluşturan neferlerin ailelerine.

Annelerine, babalarına, kardeşlerine, amcaoğullarına, arkadaşlarına.

Neferler, diğer darbelerde olduğu gibi cuntacı generallerin emirlerini dinleyecekler mi?

Yasadışı bir hareketin parçası olup silahlarını ailelerine çevirecekler mi?

Bu da öyle kolayından “evet” denilemeyecek başka bir soru.

Bu iki gerçeği yan yana koyduğunuzda ve AKP’nin bu kez direnmek konusunda kararlı gibi gözükmesini de buna eklediğinizde, bir dahaki darbe girişiminin Türkiye’yi çok kanlı bir içsavaşa sürükleyebileceğini tahmin edebilirsiniz.

Cuntacılar ve hukukun dışına savrulan adli bürokrasi, gözü dönmüşlüğü darbeye kadar götürür mü, bilmiyorum.

Ama götürürlerse bu kez Türkiye büyük ve kanlı bir iç savaş yaşar.

Çok kanlı günlerden geçeriz.

Türkiye’yi dünyadan koparmaya çalışan cuntacıların, hukuka hiç aldırmayan hukukçuların bu ihtimalleri de düşünmesi gerekiyor.

Darbe çığırtkanlığı yapan, kendi iktidarını cuntacıların gölgesinde arayan, siyaseti çığrından çıkaran politikacılar da hesaplarını iyi yapsınlar.

Bu seferki darbe eskilerine benzemez.

Hiç kimse güvencede olmaz.

Umarım yasa dışına çıkan cuntacılar, hukuku hiçe sayan hukukçular ve darbe meraklısı politikacılar hayatın gerçeklerini çok zorlamazlar.

Çünkü Türkiye’yi tutuşturacak bir yangının kimi yakacağı artık hiç belli olmaz.

Ahmet Altan
21 Mayıs 2007, Pazartesi
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Cemal Durgun » Cum May 25, 2007 6:56 am

Yine aynı Ahmet Altan değil midir "Ben bu memleketi bir kadın memesine satarım" diyen...
Ahmet Cemal Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cum May 25, 2007 9:08 pm

Yılmaz bu yazıyı siteye neden koydun anlamadım.Ahmet Altan'dan başka bir yazımı bekliyordun yada bekliyorduk ki bu tür yazı bize garip gelsin.O ve benzerlerinin tavırları sonucu millet ABliğine verdiği desteği yavaş yavaş geri çekiyor.Birde ben şunu anlamıyorum.Türkiye'de derin devlet vardır diyenlere gülüyorum.Derin devlet madem var bu adam bu tür yazıları nasıl yazabiliyor.Birde Türkiyede Demokrası yok diyenlerede şaşıyorum.Bu yazar bunları yazabiliyor ve kanal kanal ajitasyon yapabiliyorsa demokrasi yok diyenlere inanasım gelmiyor.
Türkiyenin zor bir süreçten geçtiği hepimizin kabul ettiği bir gerçektir.Kutuplaşmalar alabildiğince artmakta ve yarınların belirsizliği hepimizde derin kuşkular yaratmakta olduğuda apacık bir gercektir.Her kesim karşı tarafı suçlamakta ve kendisinin demokrası taraftarı olduğunu ima etmektedir.Ama bilinen bu tür keskinliklerin galibinin olamayacağı,her tarafın bu işten mağlup çıkacağıdır.Ama her şeyden önemlisi asıl mağlubun Türkiye Cumhuriyetinin olacağı muhakkaktır.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cmt May 26, 2007 10:47 am

Ahmet Altan'ı okuman bir kere baş yanlış :D :D
Başka adammı bulamadın?
Ne bekliyordun Yılmaz ?Ne yazacaktı Ahmet Altan efendi?
Vatan savunması yapalım,
vatan savunmasını yapmanın zamanıdır ,
emperyalizme karşı milli devleti savunma eyleminden mi bahseteçekti?
ulusal mücadeleden ,milli devrimdenmi bahseteçekti?
ne A.B.D ne A.B tam bağımsız Türkiye demesinimi bekliyordun?
Neyse sen okumaya devam et bu dediklerimden bahseterse arasıra bize de haber ver. :D :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Pzt May 28, 2007 7:40 am

Ahmet Altan'ın ben vatanı bir kadın memesine satarım demesi başka bir şeydir o işin nasıl yapacağını (amirlerinin planını) ifşa etmesi başka. Türkiye'deki politik kuvvetlerin ABD tarafından planlanan misyonlarını açık açık söylemekte vatandaş. Biz o söylemeden de analiz edebiliyoruz bu durumu ama gene bizim analizimiz başka bir şeydir paralı askerin bunu uluorta söylemesi başka. Altan familyası, Pentagon'a ilk girememiş olmanın ezikliğini yaşayan Ertuğrul Özkök, Pentagon'a ilk giren gazeteci olma "onurunu" her fırsatta dile getiren Cengiz Çandar, Hadi Uluengin ve 2-3 tane daha paralı askerin yazılarını okumak takip etmek bu anlamda önemlidir.
Selamlar...
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir