12-13 Mayıs 2007 Kuşmer Gezimizden Kareler

Koyumuzle,Yaylamizla,Caykaramizla,Karadenizimizle, ilgili resimleri burada paylasalim.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sami Ayan

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Pzr May 20, 2007 1:03 pm

Ben son zamanlarda şunu görüyorum.İnsanlar yaşamı ve bunu anlatmayı(görsel yada yazılı) yeniden keşf ediyor.Eskiden yayla da karlı olan dönemleri sadece cobanların yada bir elin parmaklarını geçmeyecek insanların anlatımıyla kavramaya çalışırdık.Şimdi ise ekim-kasım yada nisan -mayıs dönenlerinde yaylaya düşseniz birilerini bulma mutluluğuna ulaşabiliyorsunuz.Belkide 5-10 yıl içinde ocak-şubat aylarındada buralarda birilerini görme olanağına sahip olacağız.Bu anlamda bize bu fotoğrafları ulaştıran arkadaşlara selam ve sevgilerimi yolluyorum.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Mechul Ayal » Pzr May 20, 2007 10:49 pm

gezun bakalum, keser doner sap doner , gun gelur hesap doner.
kıskanduk ama faydesi yok, bugun bize gurbet düştü. yarın size duşmez inşallah. elunuze sağluk, mayısta yaylayı gosterdunuz sanalda olsa, ben yıllardur mayısta köyi bile görmedum.
Kullanıcı avatarı
Mustafa Mechul Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Sal May 22, 2007 2:29 pm

.....Fotoğraflar için hepinize teşekkür ediyorum.Artık eskisi gibi yaylaya çok uzak değiliz.Birileri gidip bize oralardan kareler getirebiliyorsa ne güzel bir şey...
.....Geçmişle kıyaslanamıyacak kadar şartlar oluştu.İnşallah fırsat buldukça sağlığımız elverir de oralara sevdiklerimizle gidip geliriz...
.....Fotoğraf konusunda ileriyi görebilmek çok önemli.Bu çekilen fotoğraflar 25-30 yıl sonra antikadır unutmayalım.Eskiden genelde gezdiğimiz arkadaş grubuna hep ben fotoğraf çekerdim,fotoğrafı ben çektiğim için de sanki o karede ben de varmışım gibi bir duygu taşırdım. fotoğraflara bakarken,bunu falan yerde bunu filan yerde çektim,bu falancı bu filancı,ben de fotoğrafı çeken olduğuma göre ahaniyayım derdim....
.....Ey faniler ey genç arkadaşlar! Ben sizinle yaylaya gelemedim diye mi bizim obanın yolu açılmadı da oralara gidemediniz.Herkes gibi ben de önce bizim evin ne durumda olduğunu merak ettim.Sağından solundan teğet geçtiniz,bir sorun olsa haberimiz olurdu herhalde.Hani gurbetten gelene sorarlar ola bizum Adnan'ı gördün mü?He he,gördüm eyidur,çalışıp duruyor işte.Niçun gelmedi,ya da niçun mektup yazmaz gibi sorular sorular.Gurbetten gelen arkadaşın yanında bir Adnan fotoğrafı varsa,yakını onu önce bakmak için ister,sonra da bende kalabilirmi diye sorar ve alır da...Oğlunun ya da bir yakınının fotoğrafını hatıra saklamak için...
.....KUŞMER sevgisi kimileri için,sanki yeni doğacak bir bebeğe bir an önçe kavuşmak ve onu koklamak gibi bir şeydir.Sizler gittiniz gördünüz,kokladınız ve döndünüz...
.....Ola uşaklar,bizum Adnan'ı gördünüz mü?Fotoğrafı var mı sizde?
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal May 22, 2007 3:57 pm

Resim
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal May 22, 2007 4:00 pm

Fatma, Adnan abinin evini göndermeye çalışırken üç kez göndermişim ikisini silersen sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal May 22, 2007 5:00 pm

Bülent ALTUNCU yazdı:Fatma, Adnan abinin evini göndermeye çalışırken üç kez göndermişim ikisini silersen sevinirim.

Islem tamamdir..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Çrş May 23, 2007 4:03 pm

Cumavank vadisinde sağli solli kürdükler
Arayıp sorulmayi daim ister büyükler
O yüzden sırtımızdan düşmeyecek bu yükler
Obamızı görende yüreğim ferahladı

Teşekkürler Bülent'e ilgisinden dolayı
Demekki adım adım dolaştılar yaylayı
Yaylada buluşursak hak etti muğlamayı
Merağımı giderdi bu canım rahatladı

.....
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş May 23, 2007 8:57 pm

Mümküm olduğunca çok sayıda kişinin evini görebilmesi açısından farklı açılardan alınmış görüntülerden eklemeyi uygun gördüm.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş May 23, 2007 10:20 pm

Bize büyük bir resim ziyafeti veren Dr.Bülent ALTUNCU'ya ne kadar teşekkür etsek azdır......

Kuşmere doya doya baktık....

Çok teşekkür ederim resimleri çekene,
Sonra da resimleri foruma ekleyene,
Ne mutlu olsun derim Kuşmerimi gezene,
Benim de Adnan gibi şu gönlüm ferahladı.....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Sal Şub 12, 2008 1:18 pm

Hergün yeni bir sayfa ya ulaşıyoruz,bu bölüme cok önem veriyorum tüm sıkıntılarımı burası ile gideriyorum,geç buraya ulaşmış olduğum için kahroluyorum,bundan şunu anlıyorum hepsine ulaşıyorum diye düşünmemek lazım sürekli gezmek yeni yerlere mutlaka kavuşuruz.
DR.Bülent senden önce özür diliyorum bu hizmetini zamanında göremediğim için sonra teşekkür ederim bize böyle güzel resimler sunduğun için eline sağlik,yüreğine sağlik,Allah sana sağlik,sıhhat versinki bizde böyle güzel resimlere kavuşalım...........
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön MANZARALAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir