Güçlüyüm ağlamıyorum. huzurluydun mutluydun babam. Ömrünce hasret yaşadığı çaykara dağlarına emanet ettim seni. Şimdi anaciğinin kucagindasin.. çiçeklerke süsleyip dualarımla aydınlattığım odani gözyaşlarımla islatmayacağim babacımm. Oğlunun oğlunu kucagina alamasanda, küçük osmanını asker ocagina ugurlamasanda, vermeye kiyamadığın birtanecik kizina al kuşak bağlayamasanda yanımdasın biliyorum. Bir çocukken öpmüştüm seni doyasıya birde alip giderlerken seni sicak evinden soğuk tabuduna.Ne sen doyasıya sarılabildin çocuklarına nede onlar senin gibi bir babaya. Saygın hep sevginin önününe geçti şimartamadın bizi hiç, ama gözlerinden sevgi akardı baktığında. Hiç kirmadan üzmeden incitmeden , nasıl rahat ettirdiysen bizi bu dünyada yaradanımda sana öyle huzur versin topragina diktiğim güllerin altında.
Defnedileceğin güne kadar bir tomurcuk olan babanemin mezarindaki güller aci verdi alinca seni yanina. Geceleri işıkları yanmayan o ıssız köyler şenlendi senin gidişinle babam. Bir ay sonra oğlunun düğünü için şenleyeceğin evin kapisini dostların neşe ile açacakti. Babamin kadim dostu eygidi İsmail amca oğluna kiz isteyen sendin sirdasi hasreti derdi sevinci eşi dostu hep sendin gelin arabani süsleyemeden kabrini kazmak düştü sana şimdi. Mutfak pencerenden bak selamlıyor seni yine babam..Dr. Necmi amca care bulamadı yakiştıramadı bu hastaliği sana yüregi edipte söyleyemedi kardaşlarına evlatlarına.
Eygidi karli dağlar eygidi çaykara doğazi eygidi yollar hasreti size her daim babam.Kavuştunuz sonunda yeşerdi tüm ağaçlar..Bahar geldi şenlik geldi Cahit geldi.. gürlesin çaykara deresi. Görünmüyor artık balkondan mavi araban yada sesin yankilanmiyor artık kuşmer kahvesinden. Kemerden duyulmuyor arabanın kornası.. Artık birdaha su içerlermi dostların soğuk su çeşmesinden. Birdaha konaklarlarmı kemerde , komarlukta yada parmada.. Eygidi Hasan amca "bu istanbul dar gelir bana birgün Cahiti görmezsem burda " derdin hep, nerde bulacaksin onu şimdi nerde. Bir avuç toprak şimdi senden geriye kalan birde tatli hatıraların.
Huzur içinde uyu babacım huzur içinde son nefesini vermeden sarıldığın kizin hergece dualar okuyacak ruhuna. Huzur içinde uyu babacım huzur içinde hasret yaşadığın o topraklar sararcak dört yanını. Huzur içinde uyu babacım huzur içinde anaciğin kucakaladı seni özlemle.Huzur içinde uyu babacım huzur içinde tüm dostları geldi senin son ziyaretine.Huzur içinde uyu babacım huzur içinde istanbulda özlediğin kuş seslerini duyacaksın her sabah baş ucunda.