orhan yamuk kobel ödülü ve fransa...

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Çrş Eki 18, 2006 11:04 pm

Sayın Cevdet Bey

Bu sitede (yazılan yazılara bakıldığında) benden başka Orhan Pamuk yandaşı yokmuş gibi görünüyor. O halde kunazlık yapmanın da pek anlamı yok. Başlığa direk "Osman Sarı'nın İvedilikle Yanıtlamasını istediğim Bir Kaç Soru" da yazabilirdin. Ha. Pardon. O zaman kişisellik içerirdi. :D :D :D

Ben Orhan Pamuk yandaşı değilim. Beni hala anlayamadınız ya da anlamak istemiyorsunuz. Zaten sizden beni anlamanızı da beklemiyorum. Herkesin fikri kendisine.

Peki. "Madem Orhan Pamuk yandaşı değilsin,niçin bu başlığa cevap verme gereği duydun." diye de soracaksın. Değil mi? Hadi bakalım zeki çocuk. Bunu da sen bul bakalım. Bulabilecek misin? :D :D :D

Bulamazsan ben cevabını vereceğim. Üzülme.Emi. :D

(Benim uslübum bu. Ne yapabilirim. Değiştiremiyor insan. Doğallığı çok seviyorum. Konuştuğum gibi yazmak hoşuma gidiyor. Ben yazar değilim ki, az sözcükle çok şeyler anlatabileyim. O işi Orhan Pamuk'a (Serkan'ın değimiyle Pambuk'a) sorun. (Merak etmeyin "Nobelin Kobel, Pamuk'un Yamuk ve Pambuk olduğu yerde birazdan da "Pamuğun" "Pombok" a dönüşmesi muhtemeldir. değil mi? Ne dersiniz. Beklemiyor da değilim hani.)

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

merhaba

Mesajgönderen Ahmet Uysal » Cum Kas 24, 2006 11:59 am

uzun süredir bu tartışma konusunu takip ediyorum.ve en gerçekçi yorumun coşkun şahin abimin yaptığı yorumun olduğunu düşünüyorum ve ayrıca sayısalcı veya sözelci olaylarının ne kadar çokca saçma olduğunu belirtmek istiyorum .ama bu tür nitelemelerinde sayısalcı ve sözelci nitelemelerininde bize kimler tarafından empoze edilmeye çalışıldığınıda iyi takip etmemiz gerek onlarında dinine iyice bakmak lazım.ve sanki sayısal ve sözelci diyenlerin söylemlerinde kıskançlık hissi barındırdığını sezimliyorum kısır döngülerle bizi çok güzel oyalıyorlar asıl yapmamız gerekenleri bu şekil deli saçması olaylarla bizim hafızamızdan ne güzelde siliyorlar.evet bende orhan pamuğun soysuz bi provakatör olduğuna inanıyorum ve savunulacak hiç bir yanının olmadığına yusuf uysal kardeşime katılıyorum önemsiz bi haşere ve yorumlardan birindede bizim ne kadar unutkan bi millet olduğumuzdan bahsediliyo buda çok çok doğru bence ama ne derler bu bi zenginlik değişik düşüncelere sahip olmak bence buda bi zayıflık bazı konularda değişik düşünce olmaz tek düşünce olur olması lazım gereken budur ama malesef olan bu değil herkes kendince haklı herkes kendince iyi herkes kendince farklı olmak istiyor ama ben bi yusuf uysal veya bi coşkun şahin olmak istiyorum herkeside bu yollu düşünmeye çağırıyorum bu hezimet değil hezeyan değil heyecan ve hedef olmalı .allah bu millete nasip edecekse hak ettiği mevkiyi bin tane orhan pamuk olsa boş yeterki zihniyetlerini iyice anlayabilelim ve bu konuda fikri sabit olalım.
Kullanıcı avatarı
Ahmet Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

bir ödül bir karar veya nobelin ahlaki yüzü

Mesajgönderen Gökhan Boruzancı » Sal Şub 27, 2007 4:03 am

soykırım yoktur diyenlere hapis vardır diyenlere ödül veriyorlar .orhan pamuk 1 milyon euro lacak inkarcı türkler veya kimse birer yıl hapis yatıp 45 er euro ödeyecek demekki bir yönüyle nobel ödülü ermen
i tezlerinin kabulunden geçiyor .elif şafakta ermeni tezleriyle sansasyon yaptı ve bütün batı basını kendisine selam durdu alkışladı manşetlerde ağırlandı .dolayısıyla ödül için edebi faikiyet ve üstünlük yetmiyor başka kriterlere sahip olmakta gerekiyor .fransız parlementosunun önayladığı ermeni yasasında da nobel ödülümdede ermeni tezleri pazarlanmıştır .ve orhan pamukunda ödülü hak etmek için bir pazarlamacı gibi çalıştığı müsellem bir kaziyye hükmüne geçmiştir .kulis faaliyetleride bunun içindedir .amaç türkiyenin önünü kesmek hareket sahasını darltmak ve türkiyeyi felç etmektir .
Gökhan Boruzancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

orhan pamuk bir hırsızdır

Mesajgönderen Gökhan Boruzancı » Sal Şub 27, 2007 4:15 am

evet bazı yazarlar ve gazeteciler bu ödüllü yazarı alkışlıyorlar çünki onlarda orhan pamuk gibi diyet ödeyerek yazar oldular . bu yazarlarımız da zamanında sustular işbirliğine girdiler ve karakterleri orhan pamuğa yakın olduğu için onu desteklediler .diyet ödeyerek torpille yazar olmuş insanlar bunlar.. ayrıca nobel ödüllü orhan pamuk bir hırsızdır .çünki BEYAZ KALE romanı ispanyol köle pedronun İSTANBUL GÜNLÜĞÜNDEN aynen alınmıştır hemde sayfalarca...
Gökhan Boruzancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Sal May 01, 2007 3:16 pm

biraz geç yazılmış bi yazı olcak ama daha yeni okudum
Orhan Pamuk'u yazar olarak beğeniyorum
anlatım dili gerçekten güçlü
Ben kendi adıma onunla gurur duyuyorum
ermeni soykırımı ile ilgili söylediği sözlere gelince
bizim tarihe yaklaşımımızda bi sorun var sanırım
söylemek istediğim özetle şu
tarihi olayları yargılamadan salt gerçeği görmemiz gerekiyor
geçmişte atalarımızın yaptığı sevapların mükafatını üstlenemeyiz günahlarının cezasını da çekemeyiz
ben bir birey olarak
eğer ermeniler haksız bir muameleye uğramış incinmiş öldürülmüşlerse kendi adıma üzüntü duyuyorum

fikir özgürlüğü önemli bi husus
insanların ne olursa olsun fikirlerini düşüncelerini özgürce beyan etme hakkı olmalı
ve hiçkimse fikrinden dolayı hele hele de fikrini beyan etmesinden dolayı hakarete şiddete uğramamalı
asla ama asla öldürülmemeli (ne alakaysa aklıma küçükken izlediğim bi çizgi film geldi tırtıllar asla ama asla kahverengi bot giymez)
bu yüzden bu başlık orhan yamuk başlığı beni rahatsız etti
sitemize yakıştıramadım
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal May 01, 2007 10:11 pm

E kız sen ne iyi ettin geldin bu siteye valla helal sana, fikir var, espri var, açıksözlülük var, köy ve yayla sevdası var. Başlık bu siteye uymadı doğru ama sen çok uydun bence. Bi da şaşırmadım değil Kamali dan böyle biri. Helal valla.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Çrş May 02, 2007 9:07 am

Bülent ağbi ben zisi hep kamalidan çıkmış sanırdım
:lol:
Yani az da olsa kamali suyu içmişluğunuz vardur.
Bu işin şakası tabi
Ama bişeylerı savunurken dikkat etmek gerekiyor
Hedef gösterirken özellikle
Ki bu başlık altında orhan pamuk baya bi hedef gösterilde
tıpkı hrand gibi malatyada katledilen insanlar gibi
özellikle bu malatya konusu
tabi onun öncesinde de trabzonda öldürülen rahip var
ve bu cinayetleri işleyenler 16-20 yaş aralığındaki aklı karışık insanlar
neden
kendilerinden büyük ağbileri pek vahim gerçekleri görüyor
işe el atıyor
ve pek çok kıymetli vatan savunuculuğuna soyunmuş polattan bozma gencecik insanlar akıl almaz cinayetler işliyor
kaldı ki misyonerlik suç değildir.
herkes inandığı inancı yayma girişiminde bulunabilir
bu girişimlerin karşısında ise
kan gövdeyi götürecek şekilde tepki vermek acizliktir
buna mail hazırlamak
yani birilerini topa tutmak daha büyük acizliktir
o yüzden bişeyi eleştirirken sınırları belirlemek gerekiyor
yani belden aşağıya vurmak vatanseverlik değil
bu ülkeye bu ülkenin imajına
orhan pamuktan çok (ermeni ve kürtlerle ilgili söylediği sözden dolayı)
vatan millet sakarya deyip
masum insanları katledenler zarar vermiştir.
bu arada noktalama işaretleriyle oldum olası aram yoktur
aklıma gelince biyerlere sadece nokta atıyorum
umarım okuma zahmetinde bulunanları yormaz bu
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir