IRAK IRAK IRAK IRAK

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Çrş Mar 21, 2007 3:32 pm

"Ve ben gariptir ırak halkının içine düşmüş olduğu bu durum karşısın da bir üzüntü duymuyorum"

Yukarida ki cumleyi Mustafa nin yazdigi paragraf tan aldim.
Mustafa kardesim her ne kadar bu senin deyiminle "garip" yaziyi yazmis olmana ragmen ben senin hakikaten boyle dusundugune inanmiyorum.
Vallahi inanmiyorum billahi inanmiyorum.
Yine yeminle soyleyebilirim ki Fars tan da Arap tan da dost olur hemde nasil?
Mesela benim Moskova da ki arkadaslarimdan birisi Cezayirli.
Abdulhamit i benden iyi taniyor.
Bir tanesi Iran li oda bizi cok seviyor.
Acikcasi ben Iran in Amerika karsisindaki durusundan gurur duyuyorum.
Ama bizi gaz konusunda belki aldattilar ama vardir bir bit yenigi diye dusunuyorum.

Benim halk olarak guveneceklerim ancak muslumanlardir.
Eger cikarlarindan emin olabilirsen gayri muslimlerede guvenilebilir.

Selamlar
Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Çrş Mar 21, 2007 4:36 pm

Kişisel görüşünüzdür saygı duyarım Hasret Bey...Araplar ve farslar konusuna gelince benimde arap arkadaşlarım var ve evet gayette iyi anlaşıyorum onlarla...söz konusu yazınız,sizin benim garip bulduğunuz yazınızla alakalı;bu konuda seve seve açıklama yaparım.Herşeyden önce benim sorunum ırkla alakalı dar bir kalıpta gizli değildir,kalbi olan herkes vicdanı ölçüsünde karşısındakine sevgi ve nefret duyar ve yaşanan olaylar karşısında duygulanır,bende bunu yapıyorum ve maalesef tarihten ders çıkarıyorum ve çıkarımlarımıda buna göre şekillendiriyorum,ırakta yaşanan insanlık dramı ya da vahşetine gözlerimi kulaklarımı kapamış değilim,elbetteki üzülüyorum sonuçta kalbi olan bir insanım ama...aması var,İhanet! Bu sözcüğün bize tanıdık gelmesi lazım,çünkü yaşadık ve halen daha yaşamaktayız,biz birlik beraberlikten bahsederken halen daha rüya görmeye devam edip bizi 3,5 kuruşa satanlar var...Ben ırak halkının başına gelen bu dramı hakettiğini düşünüyorum,Demokrasi vaad edildi kan ve göz yaşı verildi,dini müslüman olan hiçbir ülke,onu yönetene ihanet etmez,ki ihanet etmeye alışmış bir milletten bahsediyoruz..Osmanlı boşu boşuna yıklımadı Beyler elinizi vicdanınıza koyunuz lütfen ve ABD nin karşısında olan herkesi bizim dostumuz zannetmeyiniz...Sizin söyledikleriniz karşısında saygıyla eğilirim ancak gerçek bunlar değil ben bu düşüncedeyim...Dilerim dediğiniz gibi olur ve ben yanılırım ama benim gibi düşünen onlarca insan var çevremde,hem ben kişisel olarak eleştirmiyorum insanları,Araplar geçmişte şöyleydi de şimdi böyle oldu gibi genel geçer lakırdılarda etmekten hoşlanmam,garip olan bu adamların tarihten ders alamadıkları,ders almayan insan içinde oturup ağlayamam,üzülemem ama dualarım onlarladır her zaman...
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Sal Mar 27, 2007 10:41 am

yazılanları baştan aşşağıya bir kere daha okuduktan sonra,kitaplardan okuduğum ve o yıllarda doğduğum ihtilal zamanı aklıma geldi.Bu düşünce özellikle Yılmaz'ın benim yazılarıma yazdığı karşılıklarda oluştu,gariptir aynı şeyi söylüyoruz farklı yollardan ve tıpkı 80 lerde olduğu gibi...Tarih yenidenmi tekrarlanıyor ve biz benzer bir senaryoya doğrumu sürükleniyoruz? Umarım ve dilerimki ne dar ağacı olur ne de hapishanelerde çürüyen bedenler...Sonuçta tarih tekerrürden ibaretse geçmişe bakıp ders almak gerekir...
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir