>>>TÜRKİYENİN TAPUSU<<<

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Prş Şub 22, 2007 6:26 pm

Ben kimin neyi savunduğunu açıkçası anlayamıyorum yorumlardan.

Atatürk Türk bağımsızlığının doğuşunun önde gelen ismidir.Ama Atatürk siyasi ve askeri kişiliğinin yanı sıra fikirleriyle de çok önemli bir kişidir.Fikirler asla ölmediği için ben ölüden medet umduğumu düşünmüyorum.Ve Atatürk şu an dünyada olsa herşey düzelir güllük gülistanlık olur gibi bir düşüncemde yok açıkçası.Atatürk'ü sevmek,Atatürk'ü bilmek ve Atatürk'ün izinden gitmek herşeyi Atatürk'e endeksli devam ettirmeye çalışırsak bu Atatürk'ün siyasi fikirlerine de devamlılık sağlamaz.dediğiniz gibi tarih kitapları bizi yanıltmıyorsa kurtuluş mücadelesi döneminde Ankara meclisinde her fikirden mebus vardı.Muhalefet demokrasinin direğidir.Demokrasiyi de muhalefeti de beceremediğimizi söylerseniz buna katılırım ama ısrarla sadece ismi Atatürkçü Düşünce Derneği diye olumsuz bir yaklaşımda bulunmak şehitlere de gazilere de Türk kadınına da hakarettir.Statükoculuğun,Mandacılığın,anti-misak-ı millinin bir numaralı savunucusu son Osmanlı döneminin padişahları,peşkeşçi sahte aydınlrı değilmiydi.Türk ordusu Sakarya'da,Eskişehir'de Çanakkale'de maddi imkansızlıklarla savaşırken sadece başlarında ki Atatürk'e güvenlerinden ve içlerinde ki milliyetçi aşk ile bunları yaparken Türklerin geleceği İngiliz korumasında yönetilmektir diyen padişahların yaptıklarına destek olmuyormuyuz biz eğer Atatürkçü düşündüklerini söyleyen bu kişilere karşı tutum alırsak.

Israrla tarihin saptırıldığını aslında böyle olmadığnı söyleyen arkadaşları da tarihin asıl yüzünü bizimle paylaşmaya davet ediyorum.

Son olarak "hepimiz ermeniyiz" lafına herkes isyan ederken karşı atak olarak "hepimiz Türküz hepimiz Mustafa Kemal'iz" diyerek Atatürk'ün ismini çıkarlarına kullananlar mı suçludur yoksa Atatürkçü düşünmeye çalışıyoruz,Atatürk'ü anlamaya çalışıyoruz diyen ADD'mi suçludur bunu çok merak ediyorum.

Saygılarımla
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Prş Şub 22, 2007 6:45 pm

ADD hakkında ne bildiğin konusunda bir bilgim yok caner ancak buraya bildiğin şeyleri yazdığını düşünüyorum.Bende sana diyroum ki,benim şehidimin anasını yada gazimin yarasını ADD silemez,bana ADD nin şimdiye kadar yapmış olduğu kapsamlı bir araştımayı sunmanı istiyorum tabi varsa.Ama daha önceden hiç değinilmemiş bir çalışma olacak,bak ben sana işçi partisinden örnek vereyim,işçi partisinin siyasi geçmişini ve bu tür olaylara meraklı biri olarak,işçi partisinin son dönemde ki atılımlarına bakıyorum,Erminastan da başkanlık yapmış hatta ilk başbakanlarından biri olan(ismini şuan hatırlamıyorum) kişinin,ermeni soykırımını inkar eden bir kitabı var,işçi partisi bu kitabı buldu ve 7 dilde çevirerek yayınladı,ismi uzun bir kitap.ADD yi gelip bana savunmam benim ADD ile yaşadığım tecrübelerimi hiçe sayman demektirki ben bu konuda seninle tartışamam.
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Prş Şub 22, 2007 10:59 pm

ADD hakkında tek bildiğim şey Atatürkçü Düşünce Derneği olduğu.Fazladan bir bilgim yok.Şehitlerin acısını gazilerin yarasını silmek gibi bir amaçları olduğuna dair bilgim de yok.Kuruluş amacı buysa ve yapamıyorsa haklısın ama ben Atatürkçü düşünceden bunu anlamıyorum açıkçası.

Ben savunduğumu kanıtlamak amacında değilim burada değişik fikirleri okuyarak fikir sahibi olmak niyetindeyim.Add ile yaşadığın olumsuzluklar olduysa da bunları paylaşman hepimiz için iyi olmaz mı?
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Kardaş Ersezer » Cum Şub 23, 2007 12:28 am

Kitap Adı : Taşnak Partisi'nin Yapacağı Birşey Yok (1923 Parti Konferansı'na Rapor)
Yazar : Ovannes Kaçaznuni/Çev: Arif Acaloğlu
Kaynak Yayınları

"Ermeni Belgeleriyle Ermeni Soykırımı Yalanı" dizisinin bu ilk kitabı Ermenistan hükümetinin ilk başbakanı ve Taşnaksutyun Partisi liderinin imzasını taşıyan bir resmî belgedir. 1923 yılı Nisan ayında Taşnaksutyun Partisi'nin Bükreş'te yapılan Yurtdışı Konferansı'na sunulmuş olan bu tarihî rapor, Ermenistan'da yasaklanmıştır. Kitabın çeşitli dillerden yayımlanan basımları, Avrupa kütüphanelerinden toplatılmıştır. Raporu, okuyucumuza İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek'in önsözüyle sunuyoruz. Kendisinin Moskova'daki Lenin Kütüphanesi'nde bulduğu Rusça basımı, Türkolog Arif Acaloğlu her zamanki titiz çevirisiyle Türkçemize kazandırdı. Soykırıma uğradıkları iddia edilen Ermenilerin başbakanı, kitabında olayı bir savaş olarak değerlendirmekte ve daha önemlisi, emperyalistlere alet olduklarını açık yüreklilikle ortaya koymaktadır.
Kaçaznuni'nin raporu, emperyalizmin büyük yalanına son vermektedir.

Mustafa sanırım bahsettiğin kitap budur.
Kardaş Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Şub 23, 2007 12:39 am

öncelikle benim yaşadığım olaylar sır olaylar değil,senin yukardan bakışın ve yaklaşımını beğenmediğim için paylaşma ihtiyacı hissetmedim,yanlış anlama şahısa karşı yapılmış bir şey değil,sadece tavrın hoşuma gitmedi.sorduğun soruya gelince ADD nin yaptıklarını veya yapmadıklarını burda uzun uzun anlatmayacağım,okuyan herkes bilir,bilinen şeyleri söylemekte laf kalabalığından başka bir şey değildir.Ben A.Ü Dil ve Tarih Coğrafya fakültesi mezunuyum,diğer üniversitelerdeki yapı nasıldır bilmem ama benim okuduğum fakültede siyasi olayların başkenti niteliğindedir,okuyanlar bilirler.!. sınıftayken ADD nin burs verdiğini duyup baş vurmuştum,baş vuruları mülkatla değerlendiren bir kurul vardı,mülakat günü ramazanın ilk günüydü,kimlik bilgilerim sorulduktan sonra oruç tutup tutmadığım sorulduibende tuttuğumu söyledim,mülakatı bitirip kazananıp kazanmadığımı burdan öğreneceğimi söyleyip beni gönderdiler.Burs çıkmamaıştı bana ancak burs çıkanların çoğuda kürt kökenli vatandaşlarımızdı ve bu vatandaşlarımızın çoğu okuldaki siyasi olaylarda baş aktör alan kişilerdi,sözün kısası ben ADD de ne Atatürk'ün halkçılık ilkesini gördüm ne de laiklik ilkesini,önceki yazımda da söylediğim gibi,başka düşüncelerin ve başkalarının arkasına saklanıp at koşturanların yeri,bana göre samimi davranmıyorlar...

Ve ben bu konuya nasıl girdiğimizi halen anlamıyorum,bir önceki yazımda,senin bu düşünvelerinle ilgili bir şey söylemediğim halde bu kadar çok konuyu o kadarcık yazıdan çıkarman güzel bir şey mi onuda bilmiyorum,sözün kısası caner ben ismi Atatürkçü Düşünce Derneği diye olaya dar bir kalıptan bakmıyorum.Keşke Atatürk gibi düşünebilseler,bende burda yaşanılan tezatlığı anlatmak zorunda kalmazdım.
yanlış anlamayacğını düşünüyorum,saygılarımla
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Şub 23, 2007 12:41 am

evet kardeş ersezer o kitaptan bahsediyorum,bilgi eksikliğimi tamamladığın için çok teşekkür ederim sana,saygılarımla!
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Cum Şub 23, 2007 3:54 am

Bende anadolu üniversitesi öğrencisiyim bak ne güzel bilgi vermiş oldun bana da teşekkür ederim.Ayrıca neden yüksekten konuşuyormuşum gibi hissettin onu da anlamadım ama olsun.

Kaç yılı mezunusun ben şahsen 2 senedir tek siyasi olaya denk gelmedim okulda.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Şub 23, 2007 9:26 am

Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi,Ankara Üniversitesinin fakültesidir,Bende Ankara Üniversitesi mezunuyum,bunu herkes bilir.
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kağan Ayan » Cum Şub 23, 2007 11:29 am

:)yazılanları okudum ve hayretler içerisinde kaldım.sıradan bir paylaşımdan ne cevherler çıkmış.ama ben sana sonuna kadar katılıyorum mustafa abi.ADD NİN NE OLDUĞUNU BEN BİLE BİLİYORUM.ama diğer yazılanlarada katılıyorum.birtek cener arkadaşımızın belirttiği hususlardan rahatsız oldum o kadar.yoksa yazılanlar yanlış şeyler değil.ayrıca şu yukarıdan bakma olayı benım dikkatimi çekti.açıkcası ben benim bildiğimden daha çok şey bilen birini gördüğümde susarım.susarım ki ondan bişeyler alabileyim.ama görebiliyorum ki caner arkadaşımız biraz fevri hareket ediyor.

İsmail Yılanlıoğlu nun Üç Büyük Tehlike adlı kitabını okumanızı tavsiye edebilirim.orada bunların ne olduğu gayet açık bir şekilde anlatılıyor.herkezin anlayabileceği bir dilde.
Kullanıcı avatarı
Kağan Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Şub 23, 2007 11:30 am

Caner Topaloglu yazdı:Bende anadolu üniversitesi öğrencisiyim bak ne güzel bilgi vermiş oldun bana da teşekkür ederim.Ayrıca neden yüksekten konuşuyormuşum gibi hissettin onu da anlamadım ama olsun.

Kaç yılı mezunusun ben şahsen 2 senedir tek siyasi olaya denk gelmedim okulda.

olmasın caner,böyle olmasın,senin okuduğun okula değinerek yazmamıştım yazımı ve verdiğim örneklerde senin okuluna ait bir örnekte değildi,bunu anlayamamış olmanı yazılanları iyi okuyamamana bağlıyorum.Madem A.Ü de okuyorsun okuduğun üniversitede Dil ve Tarih Coğrafya fakütesinin olmadığını benden daha iyi bilirdin,söyleyecek başka sözüm yok!
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Cum Şub 23, 2007 2:54 pm

Yanlış bir şey yazdığımı düşünmüyorum Ankara Üniversitesini kastederken sen anadolu üniversitesi anlamam dışında.En azından böyle bir amaç güderek yazmamıştım.Mustafa abi ve Kağan kardeşim yanlış anlamışlar veya ben anlattığım şeyi yanlış şekilde anlatmışım.Kırmak istemedim kimseyi.Okuyarak devam etsem daha iyi olur sanırım.Sözümü esirgemeyi sevmem aslında ama en azından bu sitede kimseyi kırmak istemiyorum.O ki yalnış anlaşıldık susarız.İyi tartışmalar dilerim.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Şub 23, 2007 3:11 pm

caner kırılacak bir şey yok ortada,ama seni tanımadan ister istemez senin hakkında antipati oluştu beynimden yazdıklarına binayen.Ben yazdığım hiçbir yazıda Atatürk ü küçümsemedim,onu küçümseyecek bir belirtide bile bulunmadım bulunmamda.Kızdığım,eleştirdiğim konu ve nokta ADD dir,o dernek çatısı altında düşüncelerin çarpıtılarak bizlere sunulması,insanların gözlerinin boyanmasıdır.Sözüni esirgemeyen bir insan olman güzel ama söz vardır "söz" vardır,haksızmıyım.Saygılarımla!
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Cum Şub 23, 2007 3:31 pm

Haklısın kesinlikle kızgın ve kırgın değilim zaten kızmalar kırılmalar olmasın diye uzatmayacağım diyorum.Ki zaten Atatürk'e hakaret edildiğine de şahit oldum ben forumda onun fevriliği var demek ki bende.Lafım gitmiştir gitmesi gereken yere sakın bunu sana söylediğimi düşünme abi.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Şub 23, 2007 11:44 pm

caner kardeşim neden düşüneyim ki ortada beni bağlayan bir durum yok,lafın gitmesi gereken yere gittiğini söyledin,hadi kal sağlıcakla!
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir