Medyanın "Öteki"leştirme Politakası.

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

Medyanın "Öteki"leştirme Politakası.

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Prş Şub 22, 2007 6:28 pm

Trabzonlu öğrencilere dayak

22 Şubat 2007 Perşembe 17:58
İtalya'nın güneyinde Calabria bölgesindeki Cosenza'da staj için bulunan Trabzonlu bir grup lise öğrencisinin geçen pazartesi akşamı İtalyan gençlerin tartaklamasına maruz kaldıkları öğrenildi.

Trabzon Anadolu İletişim Meslek Lisesi Müdürü Suat Karakaş, AA muhabirine Cosenza'dan telefonla yaptığı açıklamada, tartaklama hadisesinden bu yana beraberindeki öğrenci grubunun kentte meydanlara ve sokaklara çıkmama özen göstermek durumunda kaldığını belirtti.

Karakaş'ın verdiği bilgilere göre, olay, 19 Şubat Pazartesi akşamı Cosenza'daki Martin Luther Meydanı'ndaki karnaval etkinlikleri sırasında meydana geldi. Trabzon Anadolu İletişim Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan gruptaki 4 kız, önce yaklaşık otuz kişilik bir İtalyan grubunun sözlü saldırılarına ve hakaretlerine maruz kaldılar.

Türk grubundaki 6 erkek öğrencinin kız arkadaşlarını korumaya kalkışmalarına ise İtalyan gençler fiziki saldırıyla karşılık verdiler. Karakaş, festival sırasındaki kavgayı şu cümlelerle özetledi: "Olay, İtalyanların nahoş el kol hareketleriyle kız öğrencilerimize sataşmalarıyla başladı. Bize İtalyanca olarak bir şeyler de söylüyorlardı ama söylediklerinden 'Türk' kelimesi haricinde bir şey anlamıyorduk. Gruptaki erkek arkadaşlar, İtalyanların tacizlerini engellemeye kalkışınca karşı taraf fiziki saldırıya geçti. Olayın büyümesi, benim de müdahalemle, öğrencilerin yaka paça birbirlerine girmeleri sırasında, tekme tokat aşamasındayken engellendi."

bu haberi manşetten okuduğumda,bu olayın Türkiyemde geçtiği fikrine kapılmıştım ve demek,Hrant Dink olayından sonra,sırada bu vardı diye düşünüp "işte yapmayı başaradılar.Kazanın altını harladılar." demiştim.Ama şükürler olsun ki olay Türkiyemde gerçekleşmemişti,sınırlarımızın dışında olmuştu.Ancak merak ediyordum,medya bu olayı neden Trabzonlu öğrencilere dayak diye manşet atmıştı,neden Türk öğrenciler ibaresi kullanılmamıştıda özellikle belirterek Trabzonlu öğrenciler denmişti,sonuçta Trabzonlularda Türk değil miydi? Medyaya göre hayır! peki yapılmak istenen nedir? Benim kendi görüşüme göre bunun adı ötekileştirme politakasıdır,peki ötekileştirme politikası nedir? Ötekileştirme politakası kültürle ve etnik yapıyla alakalı bir deyiştir,burda amaç bir topluluk içindeki kültürleri birbirlerinden uzaklaştırarak,topluluk içinde bölünme ve parçalanma yaratmaktır.Amerikalı yetkililerin,o zamanki adıyla Hadep,şimdiki adıyla DTP olan Terörist destekli parti yetkililerine,"kendi farklarınızı ve farklılıklarınızı ortaya çıkarın ve sürekli olarak bunları gündemde tutun."öğüdünü boşu boşuna vermedikleri ortaya çıkıyor.Trabzon'u ve trabzonluyu da ötekileştirme politakası ile yalnızlaştırıp,kendi içine kapanık bir hale getirme çabasıdır bunun adı,bu sayede Trabzon kenti ve trabzonlular istenmeyen insanlar olarak ilan edilecekler,kısaca Türkiyeme küstürüleceklerdir.Türklüğün lokomatiflerinden biri sayılan kentimiz,bu görevinden azledilmek istenmektedir.Bakmayın siz İtalya'da yaşanan olayın duygusal imajına,evet bir mağduriyet durumu yaşanmıştır ancak bu haberin,daha doğrusu ötekileştirme politikasının akıllarda kalmasının başkayoluda yoktu.Merak ediyorum,avrupada yaşanan bir çok;uyuşturucu,kadın ticareti,hırsızlık ve gasp gibi olaylarda yakalananların ve bu işi yapanların çoğu Kürt kökenli vatandaşlarımız olduğu halde,Türk damgası vurulmakta ve Türklerin imajı zedelenmekte,yok edilmektedir.Ancak diğer siyasi içerikli olaylarda da Türk yerine Kürt denilmektedir.Birisi bana bu çelişkinin nedeninin iyi niyetli düşünülmesi gerektiğini söyleyebilir mi?
Not: Manşeti aldığım gazete başlığı "Türk öğrencilere dayak." şeklinde biraz önce düzeltti ancak içeriğinde bir değişiklik olmadı.Saygılarımla!
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir