ANNE

Hadi burada hep beraber guzel olan herseyi paylasalim!... (Romanımız Bu Sayfada)

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Alptekin Gökhan Şahin

ANNE

Mesajgönderen Bülent Aydınlı » Çrş Şub 14, 2007 11:37 am

ANNE
Dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır...
karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir !
ne kadar üzsen de 10 dakika sonra seni affeden zarif bir memeli turudur, yağlı bile olsa tiksinmeden sacını okşayan, kucağına yatıran, öpüp koklayan tek varlıktır, meleğin süt verebilenidir. yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdır. yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir, kafayı çocuklarıyla bozmuş, göbek bağı kopsa da yürek bağı asla kopmayan,sevgi dolu fedakar insan dişisidir bulaşık, ütü, vb yaparken bile otomatik olarak çene çalan, kendi kendine konuşan, anne ne diyon dediğinizde 'sen kendi isine bak, bir de senle uğraşmayayım' seklinde asortik cevaplar verendir,"Ulen eve bir saat geç gelsek vır vır vır" seklinde kari dırdırı denen mereti erkeklere daha küçükten belletendir,yemek uzmanı, düzen insani, bilgili, kültürlü - her şeyi bilen şahsiyetdir, yavrularını yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir,dizi dizi incidir lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir,sevgiliden ayrılma haberi verildiğinde, "amaaan ben sana daha güzelini bulurum" diyebilen komik bir karakterdir,''Oğlum aradım yoktun. Bende mesaj atayım dedim sana. Gelince ara beni emi aslan evladım. Şapkasız çıkma o karılarla. Kara börülcem benim öptüm annen'' şeklinde mesajlar atabilen, teknolojiyi ısrarla reddeden, kabullenemeyen, kafasına göre yorumlayan bilişim düşmanıdır,*** ama... ama dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan, harikulade bir varlıktır *****olmadık yerlerde "iyi ki doğurmuşum ulen seni!" diyen ve benim hatırıma benimle freddy mercury dinleyen bir sabir ağacıdır, evlatlarını asla ayırmayan, aynı zamanda birbirinden koruyan güç abidesidir. evde bir yere uzandığınız an orada temizlik yapacağı tutan, temizlik konusunda kayısı kopardığından temizlikçi gelecek diye evi temizleyen balans ayarı kaçmış temizlik kaynağıdır, mutfakta yasayan, evde herkesi idare eden, iyiliğin, merhametin, acaaip bir şefkatin, sadakatin, sevginin güçlerini birleştirdiği sonsuz bakiredir !! oğlunun damat - kızının gelin olduğunu görünce, çocuğu mezun olunca, çocuğu gol atınca,çocuğu hasta olunca, çocuğu askere gidince,asmali kabagı seyredince,dolar yükselince velhasıl buna benzer ota-boka bissürü şeye ağlayabilen, bu mesajı okurken duygulanıp - gözleri dolabilen, ağlamaya meyilli bir yapısı olan duygu pınarıdır, son kiiii uc dort; uzakta dursa da yakin hissedilen,canı hep istenen, asla vazgeçilmeyen, dizinin dibinde olmak istenen,evlatların varlığını varlığına armağan edebileceği,
*** ıslak - kuru ama heeeep duygulu*** en önemlisi; k... başı oynamayan tek kadın modelidir !!!
En son Bülent Aydınlı tarafından Çrş Tem 08, 2009 11:51 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Bülent Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Çrş Şub 14, 2007 12:14 pm

bu yazıyı okuyunca duygulanmadım desem yalan olur ve bir telaş sardı yüreğimi...Annemi sırtımda 40 defa hacca götürüp getirsemde onun bana yaptığı fedakarlıkların zerresini ödeyemem çünkü artık şunu biliyorum şu dünya da anneden başka hiç kimse karşısındakinin güçlü olmasını istemez yalnızca anne ve baba ister oğlunun,kızının kendisinden daha iyi yerlere gelmesini,diğerleri yalan söyler ve sözde kalır...Peygamber efendimizin de belirttiği gibi "Cennet anaların ayakları altındadır."

Paylaşımınız için teşekkür ederim,selametle!
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sibel Şahin » Çrş Şub 14, 2007 11:25 pm

Canım çok güzel bir yazı.Paylaşımın için teşekkürler.Ellerin dert görmesin. :wink:
Kullanıcı avatarı
Sibel Şahin
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Tuğba İbrahimağaoğlu » Prş Şub 15, 2007 10:31 am

yazdıklarına kesınlıkle katılıorummm elıne saglık
Kullanıcı avatarı
Tuğba İbrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Çrş Tem 01, 2009 12:16 pm

. . . Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz...

Ana en büyük varlığımızdır..

Analarımızı asla üzmemeliyiz..

Ana başta taç imiş, her derde ilaç imiş,
bir evlat pir olsa da anaya muhtaç imiş..

Cennet anaların ayağı altındadır !..

Anaların kıymetini sağlıklarında bilelim..

Ne olusunuz.. Anaları üzmeyelim....
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Aydınlı » Çrş Tem 08, 2009 11:53 am

Anne olduktan sonra bu yazının bir kez daha farkına vardım... Anne'nin ne demek olduğunu şimdi daha, daha, daha da iyi anlıyorum...
Kullanıcı avatarı
Bülent Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Tem 08, 2009 2:52 pm

Sevgili Merve,
İlk yazıyı yazdığın zamanla bugün arasında fark var demek ki ?
Anaların hakkı ödenmez değil mi ?

Seni buralarda görmek de bizim için çok önemli....
Bir de Sevgili Bülent'i bir görebilsek....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Dön GÜLELIM - EĞLENELİM

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir