SİZ BUNLARA KAFANIZI TAKMAN!BUNLAR HALLOLUR.

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

SİZ BUNLARA KAFANIZI TAKMAN!BUNLAR HALLOLUR.

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Sal Şub 13, 2007 11:18 pm

Cargill yasası olarak bilinen tarım topraklarını işgal ederek sanayi tesisleri kuranlara af yasası bütün engellemelere rağmen meclisten geçirilerek yasalaşmış oldu.Siz küresel ısınma ve su sorununu buradan buyurarak çözün!!!!!!Biz ısıtalım siz kaynatıp için.

Yeni petrol yasası ;"Milli Menfaatin Korunması" başlıklı bölüm tamamıyla çıkarılarak uluslararası şirket kamu menfaatlerine tercih edilerek.
“Yabancı devletlerin belirleyici olması önündeki engeller ortadan kaldırılarak. “
“Yabancı şirketlere ürettikleri petrol üzerinden sınırsız tasarrufta bulunarak ,tamamını ihraç etme hakkı getirilmiş,olağanüstü durumlarda bile üretilen petrolün ülke içinde kullanılması ve memleket ihtiyacını gözetme zorunluluğu kaldırılarak.”..

…..yasallaşma yoluna girdirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı’ndan geri gelse ne olur?Biz geçiririz .Hayırlı uğurlu olsun!!!!!!!!!!!!!
Sağlık yasası da yolda geliyor! Kamu hastaneleri özelleştirilme yoluna sokulmaya çalışılmaktadır.Özel sektörün söz sahibi olacağı şekle sokulmaya çalışılmaktadır.Kamunun finansmanını özel firmalar daha iyi değerlendirir ,vatandaşın sağlığını başkası düşünsün, niye her şeyi devlet düşünecek yahuuu! Buna da hayırlı olsun!desenize?
Olsun ne olacak !bunca yasa geçtik den sora bunlarda geçsin ne olur ki, değilmi ? Sosyal güvenlik yasası daha önce çıkmıştı. gecen yıllarda çıktı ne oldu bir şey mi oldu ?yoooooooook ,bir şey olmadı, kimse ses çıkardı mı? çıkarmadı !mezarda emeklilik geldi geçti.Yarasın tosunuma.
Vatan Millet Sakarya , bizim bu hoşgörülüğümüz ,anlayışlı ,töleranslı vatanperverliğimiz var ya.
Daha bize ne olur ki?Her şey vız gelir.Amerika,A.B.,A.P ….peh vız gelir bize.Onlar bizim dostumuz ,dediklerini yaparız ne olur.Bizim kötülüğümüzü istemezler herhalde?Ortak çıkarlarımız var.Onlar bu işleri çözmüş bizlerinde bu işleri çözmemizi istiyorlar.
Emperyalizm .Oda nedir ?Küreselleşme var,dünyadan kopmak olur mu?Olmaz kardeşim.
Bu meseleler medyaya yansımadığına göre o kadar önemli değiller.Herkes işine baksın.Devlet büyüklerimiz var onlar çözer bu işi .onlardan iyimi bileceğiz biz bu işi.
Önemli bir şey olsa mutlaka medya üzerine gider,yasaları araştırır işi çözer .Demek ki önemli değiller.
Bunlar o kadar önemli değil kardeşim ,gelin biz bu Hrant Dink olayını çözelim.Bu askıda kalmasın.Kim yaptı ,yaptırdı bu işi?Bu yasalar çıkana kadar bu işi biz halledelim.
Yakında bakarsınız bir faili meçhul olmasa da böyle cinayetlerle sık sık karşılaşacağız .Daha olmaz ama! şeytan kulağına bakarsınız olur.Gündemi bunlar belirliyor ,yabancı kalmayalım gündemi iyi tutalım bu işlerş hemen halledelim.Ayıralım insanları ,.Kim nedir , hangi ırktan ,hangi dinden ,hangi mezhepten.Değilmi ?
Biz bu ırk,din ,dil ,mezhep işini biraz daha ayıralım ayrıştırmaya devam edelim. Diğer yasaları ,işleri Amerika,Avruba hallediyor.
Sağolsunlaaaaar.!!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Serkan Birinci » Sal Şub 13, 2007 11:40 pm

etma meslektaş;

küresel ısınma konusunda sayın başbakanın talimatıyla üç bakandan oluşan bir komisyon toplandı malum. çevre ve orman bakanı, tarım ve köyişleri bakanı ve bayındırlık ve iskan bakanı. sonra bu üç bakan basına açıklama yaptı. ne mi dedi? tam metni hatırlamıyorum ama mealen;

"küresel ısınma ve Türkiye'ye etkisi konusu değerlendirilmiştir. her ne kadar dünya'da küresel ısınma'nın etkileri gözleniyor ise de ülkemiz'de söz konusu etkilerden söz etmek mümkün değildir." dediler.

yani, bu küresel ısınma dedikleri tüm dünyayı etkilese de bizim ülkemize uğramadan geçti gitti manasında.

vah vah. bi çayımızı içseydi beeeeeh.

cargıll meselesinde de bi yanlışın var. haklıksız ediyorsun. Tarım topraklarının korunması hakkında bir kanun çıkardı bu meclis. yani ne olmuş bi şirkete biraz istisna getirilmişse bir "özel düzenlemeyle".

yabancı sermaye düşmanımısın! bu cargıll kaç kişi istihdam eder bilirmisin. gitsin de romanyada, bulgaristanda mı yapsın bu faaliyetleri.

petrol kanunu deyip duruyon. yok basın vermiyor falan. gene yanlıştasın. ceviz kabuğu diye bi fitne program var. geçen cuma görüşüldü. ilgili komisyon başkanı telle bağlandı ve bu kanunun önemini anlattı. hem ne oılacak senin TPAO ne çıkardı ki şimdiye kadar. bırak yerin dibinde mi kalsın madenlerimiz. BP, Shell çıkarsın bize de % 10 verecek. kalkınacağız işte. ne mızıkçılık yaparsın anlamadım.

gel biz Dink'in katilini bulalım. diğer işler yürüüüüüüüüüüüüüür.
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Şub 14, 2007 12:25 am

Özelleştirmelere zaten karşıyım, hatta devletleştirilmesi gereken çok şeyinde olduğuna inanıyorum. Devlet, devlet olacak yoksa devleti özelleştirerek sadece devleti bitiririz. Ben alamadıktan sonra başkası alacak devletin kurumunu, devletten daha fazla beni düşünerek işletecek onu.Vay anasını. Yav biz salakmıyız neyiz ? Yav öyle bir zoruma gidiyor. Satılan her şey sanki babamın evinin eşyaları ve geri alma şansıda görünmüyor. Üstüne üstlük bakın ben babam gibi benzetmesi yaparken devlete, biz oluruz komonist, devleti satanlar vatansever. Ha işe kaldık Mehmet sen yazdur ama Aziz Nesin torpil geçti bu millete diyorum da yanlışmı ediyorum.

Bugün çok gerginim kimse kusura bakmasın .30 yıllık devlet memuru amcam Hüseyin Altuncu devletin hastanesinde (hacettepe de) iki ayı geçti araştırılıyor ancak karar verilebiliyorlar ameliyata, ameliyatı yapacak doktor ben hacettepe de yapmam bu ameliyatı falanca özel hastaneye gel 8 milyar da para isterim diyor. Bu tür olayları işim gereği her zaman duyan her zaman da tepkimi koyan biriyim ama doğrusu yakınım olunca ve hastalığınıda bildiğimden acayip gerginim. Şİmdi sağlık özelleşecek diyorsun.Yav bi kere özelleşmesine gerek yok örnek ortada.Devlet zaten yok ortalıkta , memur sahipsiz, kime gidip şikayet edebilirsin düşmüşsün eline, ankaranın soğuğunda bu moralle birde hastalığını yenecek. Doktor, devlet memuru, devletin en büyük hastanesinde ameliyat yapmam diyor. Şimdi hacettepe özelleşince sorun çözülecek halk ta alkışlayacak. Buna ne komik denir ne acı,rezaletliktir kepazeliktir başka bişe değildir. Önce devlet devlet olsun vazifesini bilsin. Her gün uf puf edip yorgunluğunu dile getirip hastalara surat yapan bir uzman a sormuştum yıllar önce pratisyenken; maaşını da al, dönerini de , hatta nöbet paranıda ama bu hastaneyle ilgin kalmayacak hasta bakmayacan ve yatırmayacanda kabul mü o zaman yorulmazsında.Adam renkten renge girmişti.Kabul edermiydi bütün kontağı buradan kurup halkı çalıyor. Bu tip olaylar ve doktorlar çok da fazladır sektörümüzde. Devlet devlet olsun çıkarsın bunları işten bakın bir aya kalmaz hepsi geri dönmek için kırk yola başvurmaz mı . Ama yok özelleştirelim hastanelerden de kurtaralım ,devlet hırsızlarla uğraşmaktan kendini kurtarıp halkı onların kucağına atıyor halkı kurtarmıyor bu anlayışla. Hepsi bir tarafa hasta o parayı bulsada artık doktoruna karşı ne hisseder ne kadar güvenir ne kadar iyi olur. Bu millet bu kafayla çok daha şeyler hak ediyor, durun bakalım biraz daha özelleştirelim devleti.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Şub 14, 2007 12:31 am

Serkan da bu arada mesaj atmış şimdi gördüm. BU hafta leman da bir karikatür vardı.Küresel ısınma ile ilgili konferansa 50 ülke katılmış biz katılmamışız.Masa başında sohbet eden iki şişko bürokrattan biri ötekine diyor." yav neymiş küresel ısınmanın zararları. Allaha şükür şubatın ortasında İstanbulda hala daha yazı yaşıyoruz biz bir zararını görmedik".
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Prş Şub 15, 2007 11:53 am

Sevgili serkan küresel ısınma uğramadı ama ben haftaya uğrayacam yanına ne içeriz bilemem :D Özelleştirmeye sanırım hep karşıyız ama bülentinde bahsettiği gibi belki görünürde olmasada aslında heryer özelleşti.İşte ülkemizin gerçekleri paran yoksa öl yaşamaya hakkın yok.Aslında bizim kimseleri eleştirmeye hakkımız yok.Bir dr un yaptığına bakın gerisini düşünün.Bizler seçmedikmi başımızdaki idarecileri özgür irademizi kullanarak.İşte o dr bir gün bu ülkede belkide sağlık bakanıda olacak ve biz ondan medet umacağız.insanlar hakettikleri şekilde yönetilirler.Bizlerde demekki layık olduğumuz idarecilerle bu güne kadar yönetildik.Yani sevgili tahtoh önce kendimizi eleştirip düzeltmek zorundayız.Tabiki dediklerimden istisna olanları tenzi ediyorum.Bu arada bu dr olayı küçük bir örnek bunuda biliyorum. Hangi idareye layıksa millet o şekil idare edilir elbet der sağlık ve neşeli özelleştirmeden uzak,milli değerlerine bağlı çağdaş,demokratik bir Cumhuriyet Türkiyesinde uzun ömürler dilerim.Ola bülent şu kışın ortasında ısınma olayınada bayağı güldüm :D
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Serkan Birinci » Prş Şub 15, 2007 10:20 pm

sevgili cengiz

Ankara'da içmece (şifalı su) yoktur STOP
Uğrayıpta dönenlerin fesatlığına bakma STOP
free shop stokları tükendi STOP
küresel ısınma Ankara'ya uğramadığından buralar soğuktur STOP
Doğalgaz pahalı, kömürler tozludur STOP
hırka, kazak, battaniyesiz gelma STOP
Dr özgür gelecek, arabasıyla gelebilir, bu hususa dikkat et STOP
bu derin devlet istihbaratıdır, sızdırılmasın STOP

24 şubatta Ankara'da İsmail TÜRÜT'ün ve medar-ı iftiharımız sinan SAMİ'nin de sahne alacağı trabzon dernekler birliğince organize edilen "kurtuluş gecesi" etkinlikleri var. programın son dakikaları genellikle ÇILGINLARA kaldığından bi programda sen yaparsın STOP

tez gel, bekletma STOP
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Cum Şub 16, 2007 7:56 am

Dr Özgürden haberim var
Bir sanat güneşi arabayla gelmez
Önce İstanbul sonra Ankara
Nere kurtulmuş ki neyi kutluyosunuz
Memleket ne halde siz kutlama yapıyorsunuz
Sinanın sahne aldığı yerde bana çılgınlığımı yakıştırıyon
Gelirken kızılcıhamamdan maden suyu alırım
Beraber içer söyleriz
Seni seviyorum kim nederse desin
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Özcan Aydınlı » Cmt Şub 17, 2007 10:39 am

Cengiz ve Serkan'ın son yazdığı bu seyahat ve ziyaret programının , DÜŞÜNCE PLATFORMU başlığı altında yazmalarını gayri ciddi ve gereksiz bulduğumu belirtmek isterim.Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Özcan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir