TARIHTE BÜGÜN NE OLMUS

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

TARIHTE BÜGÜN NE OLMUS

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Oca 28, 2007 5:34 pm

Evet sayin arkadaslar, gecmisi ve tarihi buyuk olan milletiz, sizlerin tarih yapraklari ne diyor,her gun burda bizilerle paylasin, ama lutfen bunu hergun yapalim...

TARIHTE BUGUN 28 OCAK...

1517: Yavuz Sultan Selim'in başında bulunduğu Osmanlı ordusu Kahire'ye girdi.
1854: Mülkiye Mektebi açıldı.
1920: Osmanlı Mebusan Meclisi'nin gizli oturumunda Misakı Milli kabul edildi.
1921: Mustafa Suphi ve arkadaşları Trabzon'a geldikten sonra İskele Kahyası İttihatçı Yahya tarafından bir motora bindirildi ve gece denizde öldürüldü.
1953: Ney üstadı ve hiciv şairi Neyzen Tevfik Kolaylı, İstanbul'da hayatını kaybetti.
1958: Kıbrıs'ta Türklerin düzenlediği miting sırasında İngiliz askerlerinin ateş açması ve bir kamyonun kasten halkın üzerine sürülmesi sonucu sekiz kişi öldü. TBMM, 31 ocakta İngiltere'yi kınama kararı aldı.
1971: İzmir'de gençler Altıncı Filo'yu protesto etti, 20 kişi gözaltına alındı.
1997: Promosyon Yasası yürürlüğe girdi. Süreli yayın kuruluşları kültürel amaçlar dışında promosyon yapamayacak.
2004: Türk Lirası'ndan altı sıfır atılmasını ve para biriminin Yeni Türk Lirası olmasını öngören yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
En son Fatma Ozbilgi tarafından Sal Oca 30, 2007 11:58 am tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Pzr Oca 28, 2007 6:33 pm

Fatma güzel bir şey düşünmüşsün .Bunu bir başlık altında bilgi olarak de devam ettirsek güzel olur.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Oca 28, 2007 6:40 pm

Mehmet bey,zaten bu baslik altinda hergun bilgiler eklenerek devam edecek..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzt Oca 29, 2007 8:55 pm

TARIHTE BUGUN 29 OCAK...

1923: Mustafa Kemal Paşa, İzmir'de Latife (Uşaklıgil) Hanım ile evlendi.
1928: Bursa Amerikan Kız Koleji Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldı. Okulda Hıristiyanlık propagandası yapıldığı iddia edildi.
1934: Uluslararası bir festivale katılan ilk Türk filmi 'Leblebici Horhor Ağa'nın çekimi bitti. Muhsin Ertuğrul'un yönettiği, senaryosu 'Mümtaz Osman' takma adıyla Nazım Hikmet tarafından yazılan film, aynı yıl İkinci Venedik Film Festivali'nde Onur Diploması ile ödüllendirildi.
1941: Yunan Başbakanı General Metaksas öldü.
1944: Dünyanın en büyük savaş gemisi Missouri denize indirildi.
1957: Şair Ziya Osman Saba, 47 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.
1979: Çin Başkan Yardımcısı Deng Şiaoping, ABD Başkanı Jimmy Carter ile Çin ve ABD arasındaki düşmanlığa son veren tarihi anlaşmayı imzaladı.
1991: Anayasa profesörü Tarık Zafer Tunaya 75 yaşında İstanbul'da vefat etti.
2005: Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk öğretmenlerinden Saliha Nimet Altınöz, Marmaris'te vefat etti.
En son Fatma Ozbilgi tarafından Sal Oca 30, 2007 11:56 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Oca 30, 2007 11:55 am

TARIHTE BUGUN 30 OACAK...

1919: Paris Barış Konferansı'nda İtilaf Devletleri, Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanmasını kararlaştırdı.
1923: Yunanistan ile Ahali Mübadelesi Anlaşması yapıldı. Aralık 1923'te başlayıp 1927: yılına kadar süren uygulamayla 400 bin Türk ve 1 milyonu aşkın Rum yer değiştirdi.
1931: Boksör Küçük Kemal, Yunanistan şampiyonu Angelidis'i yendi.
1933: Almanya'da Adolf Hitler iktidara geçti.
1943: Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile İngiltere Başbakanı arasındaki görüşmeler başladı. Adana Mülakatı olarak bilinen görüşmeye ilişkin resmi bildiri 1 şubatta yayınlandı.
1946: Macaristan'da cumhuriyet ilan edildi.
1969: Türkiye'de ilk böbrek nakli Beyoğlu Devlet Hastanesi'nde Yusuf Özer adlı hastaya yapıldı. Ancak Yusuf Özer, kendisine takılan böbreğin bir akıl hastasından alındığını öne sürerek savcılığa başvurdu.
1975: THY'nin İzmir-İstanbul seferini yapan 'Bursa' uçağı Marmara Denizi'ne düştü: 41 kişi öldü.
1985: Ege'de tank çıkarma gemisi fırtına yüzünden battı: 39 denizci şehit oldu.
1997: Sincan'ın Refah Partili Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kudüs'ü anma toplantısı düzenledi. Gecede, 'intifada hareketini' canlandıran bir oyun sergilendi ve gösterinin yapıldığı çadırda, Hizbullah ve Hamas örgütlerinin liderlerinin posterleri asıldı.
1998: Karikatürist Ali Ulvi Ersoy, 74 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.
2001: TBMM'deki İçtüzük görüşmeleri sırasında çıkan arbede sonucunda DYP milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu, kalp krizi geçirerek öldü.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Oca 31, 2007 10:45 am

TARIHTE BUGUN 31 OACAK...

1729: Türkiye'de ilk kitap, Mehmet Bin Mustafa'nın (Vanlı) kaleme aldığı Sıhahı Cevheri (Vankulu) adlı sözlük basıldı. İbrahim Müteferrika, ilk Türk matbaasını İstanbul'da Sultanselim'deki konağında kurmuştu.
1797: Besteci Franz Schubert doğdu.
1914: Edebiyatçı Recaizade Ekrem öldü.
1924: Kültür-magazin dergisi 'Resimli Ay' kapandı.
1928: Türk Maarif Cemiyeti (Türk Eğitim Derneği) kuruldu.
1938: Atatürk, Gemlik Suni İpek Fabrikası'nı açtı.
1952: Yunan Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Venizelos'un Türkiye'ye yaptığı resmi gezi sırasında (31 ocak-5 şubat), Türk-Elen Dostluk Derneği'nin kurulması kararlaştırıldı.
1964: Kıbrıs sorununu görüşmek üzere 15 ocak günü toplanan Üçüncü Londra Konferansı, 19 günlük çalışmanın ardından bir sonuç alınamadan dağıldı.
1968: TRT Ankara Televizyonu deneme yayınına başladı.
1985: Başbakan Turgut Özal, Gökova'da termik santral kurulacağını açıkladı.
1990: Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy, 73 yaşında Ankara'da evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü.
2005: Afganistan'daki Türk birlikleri, Kabil'deki uluslararası havaalanının sorumluluğunu üstlendi.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Şub 01, 2007 10:34 am

TARIHTE BUGUN 01 SUBAT...

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, 1979'da suikast sonucu hayatını kaybetti.
1895: Lumiere Kardeşler, sinematografı icat etti.
1933: Bursa'da bir grup gerici, ezan ve kametin Türkçe okunmasını bahane ederek, Ulucami'de namazdan çıkan halkı kışkırtarak valilik önünde gösteri yaptı. Güvenlik kuvvetleri, olaya ön ayak olanları tutukladı, ihmali görülen memurlara işten el çektirildi.
1933: Cumhuriyet ilkelerini benimsetmek ve aynı doğrultuda kültür hareketi oluşturmak amacıyla 'Ülkü' dergisi yayınlanmaya başladı.
1935: Ayasofya, müze olarak halkın ziyaretine açıldı.
1944: Gerede, Bolu ve Çankırı'daki depremlerde 4 bin 611 kişi öldü.
1949: İlkokullarda ihtiyari olarak din dersi okutulmasına karar verildi.
1963: İki uçağın Ankara üzerinde çarpışarak Ulus semtine düşmesi sonucu 80 kişi öldü.
1979: İran dini lideri Ayetullah Humeyni Tahran'a döndü.
1989: Milli Futbolcu Tanju Çolak, Monte Carlo'da düzenlenen törende Altın Ayakkabı ödülü aldı.
1991: Emekli Korgeneral Hulusi Sayın, Ankara'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldü.
1992: Şırnak'a bağlı Görmeç Köyü'nde, Jandarma Bölük Komutanlığına çığ düştü. 76'sı asker 81 kişi öldü. Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Tünekpınar Köyü'nde de çığ düşmesi sonucu 32 er öldü.
1997: Susurluk kazasıyla ortaya çıkan karanlık ilişkileri protesto etmek ve 'temiz toplum, temiz siyaset' özlemini duyurmak amacıyla Sürekli Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık eylemi başlatıldı.
2002: İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aykut Barka, beyin damarlarının tıkanması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Şub 02, 2007 12:57 pm

TARIHTE BUGUN 02 SUBAT...

1918: ABD, Birinci Dünya Savaşı'na girdi.
1935: Kız Teknik Öğretmen Okulu kuruldu.
1935: Ayasofya Müzesi halkın ziyaretine açıldı.
1959: Hindistan'da Kongre Partisi liderliğine İndra Gandhi seçildi. İndra Gandhi Hindistan'da parlamenter sistemin kurucusu Cavaharlal Nehru'nun kızıydı.
1981: Milli Güvenlik Konseyi, eski Sosyal Güvenlik bakanlarından Hilmi İşgüzar'ın hakkındaki iddiaların incelenmesi için Yüce Divan'a sevk etmeyi kararlaştırdı.
1981: Türkiye'nin ilk kadın rektörü Prof.Dr. Ayşe Saffet Alpar hayatını kaybetti.
1990: Güney Afrika Devlet Başkanı De Klerk, Afrika Ulusal Kongresi'ne konulan 30 yıllık yasağı kaldırdı. Aralarında Nelson Mandela'nın da bulunduğu siyasi mahkumların en kısa sürede serbest bırakılacağını söyledi.
1997: Ankara Sincan'da Refah Partili belediyenin düzenlediği Kudüs Gecesi tepkiye yol açtı. Türkiye, Sincan'daki konuşması nedeniyle İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Rıza Bagheri'yi resmen protesto etti.
2004: Konya'nın Selçuklu ilçesinde 11 katlı Zümrüt Apartmanı yapım hatası nedeniyle çöktü: 92 kişi öldü.
2004: Belgesel sinemacı Süha Arın, tedavi gördüğü İstanbul Haseki Kardiyoloji Enstitüsü'nde yaşama veda etti.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cmt Şub 03, 2007 11:10 am

TARIHTE BUGUN 03 SUBAT...

1899: İlk tiyatro yazarlarımızdan Ali Bey öldü. Moliere'den uyarladığı 'Ayyar Hamza' en ünlü oyunlarındandı.
1928: Hutbe, İstanbul'da Türkçe okunmaya başlandı.
1931: Menemen Olayı hükümlülerinden 27 kişi idam edildi. Mahkumlardan biri idam sehpası önünden kaçtı.
1933: Ankara-İstanbul arasında ilk deneme uçuşu yapıldı.
1934: Atina'da, Türkiye, Romanya, Yunanistan ve Yugoslavya arasında Balkan Paktı imzalandı.
1956: Besteci ve udi Şerif İçli, İstanbul Radyosu'nda geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında hayatını kaybetti.
1957: İzmir açıklarında Amerikan Hawel Lykes şilebiyle çarpışan 'İzmir' yolcu gemisi battı. 244 yolcusu bulunan gemide, dördü yolcu beş kişi öldü.
1961: Besteci Sadettin Kaynak 66 yaşında yaşamını yitirdi.
1966: Sovyet uzay aracı Luna-9 Ay'a indi, görüntü yolladı.
1969: El Fetih örgütünün resmi sözcüsü Yaser Arafat, Filistin Kurtuluş Örgütü başkanlığına getirildi.
1971: 11 OPEC ülkesi, petrol alıcısı ülkeleri fiyatları artırmakla tehdit etti.
1975: Kıbrıs Türk Havayolları, Türkiye-Kıbrıs seferlerini başlattı.
1981: Gro Harlem Brundtland, Norveç'in ilk kadın başbakanı oldu.
1984: Sağlık Bakanlığına bağlı tüm hastane ve doğumevlerinde kürtaja izin verildi.
2002: Afyon'da merkez üssü Sultandağı olan 6 büyüklüğündeki depremde 43 kişi öldü, 318 kişi yaralandı.
2005: Ukrayna'da yakalanan Haluk Kırcı, Türkiye'ye iade edildi.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Şub 04, 2007 7:40 pm

TARIHTE BUGUN 04 SUBAT...

1902: Paris'te Birinci Jön Türk Kongresi yapıldı.
1923: Lozan Konferansı, Batılı başdelegelerin uzlaşmaz tutumları nedeniyle kesildi.
1945: İngiltere, Rusya ve ABD'nin bir araya geldiği Yalta Konferansı'nda 1 marta kadar Almanya ve Japonya'ya savaş ilan eden devletlerin San Francisco'da yapılacak konferansa katılmalarına ve BM'ye kurucu üye olabilmeleri kararlaştırıldı.
1947: Hatay ilinde yer adlarının Türkçeleştirilmesine karar verildi.
1964: 20-21 mayıs olayları sanıklarından Talat Aydemir, Fethi Gürcan, Osman Deniz ve Erol Dinçer'in ölüm cezaları, TBMM'de onaylandı.
1975: Türkiye çapında 1.5 saat süreyle elektrik kesintisi uygulanmaya başlandı.
1994: İngiltere'de 17'nci yüzyıldan kalma tarihi parlamento binası yandı.
1997: Sincan Belediyesinin 2 şubatta düzenlediği gecenin ardından, 15 tank ve 20 kariyer, Sincan'dan geçerek Yenikent'teki tatbikat alanına gitti.
2000: Dışişleri Bakanı İsmail Cem Yunanistan'a gitti. Cem, 40 yıl sonra Yunanistan'ı resmen ziyaret eden ilk Türk Dışişleri Bakanı oldu.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzt Şub 05, 2007 6:11 pm

TARIHTE BUGUN 05 SUBAT...

1877: Mithat Paşa, sadrazamlıktan azledildi ve Taif zindanında boğduruldu.
1924: Nezihe Muhittin'in başkanlığında Türk Kadınlar Birliği kuruldu.
1933: Atatürk, 1 şubatta Bursa'da bir grup gericinin, ezan ve kametin Türkçe okunmasını bahane edip gösteri yapması üzerine Ege gezisini yarıda keserek Bursa'ya geldi.
1937: Anayasa'nın 2. Maddesi'nde yapılan değişiklikle, altı ilke Anayasa metnine girdi: "Türkiye Devleti Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Halkçı, Devletçi, Laik ve İnkılapçıdır. Resmi Dili Türkçe, başkenti Ankara şehridir."
1959: Türkiye ve Yunanistan arasındaki Kıbrıs konulu görüşmeler Zürih'te başladı.
1960: Besteci Selahattin Pınar 58 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.
1975: ABD Kongresi'nin 11 aralık 1974'te aldığı Türkiye'ye silah ambargosu kararı uygulanmaya başlandı.
1976: Heykeltıraş Kuzgun Acar 48 yaşında yaşama veda etti.
1976: Uçak firması Lockheed, Türkiye'de rüşvet verdiklerini açıkladı.
1983: 'Nokta' haber dergisi yayın hayatına başladı.
1993: ANAP İstanbul Milletvekili Adnan Kahveci, eşi ve kızı, Bolu-Gerede yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında öldü.
1997: Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız gözaltına alındı.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Şub 06, 2007 5:24 pm

TARIHTE BUGUN 06 SUBAT...

1921: Ankara'da Hakimiyeti Milliye gazetesi günlük olarak çıkmaya başladı.
1945: Jamaikalı raggae şarkıcısı Bob Marley dünyaya geldi.
1958: Münih Havaalanı pistinde uçak kazası: İngiltere'nin Manchester United takımından yedi futbolcu ve sekiz gazeteci öldü.
1959: Elektronik mühendisi Jack Kilby, modern elektronik sektörünün temelini oluşturan mikroçipin patentini aldı.
1974: Türkiye Yazarlar Sendikası kuruldu.
1992: İstanbul DGM Başsavcısı Yaşar Günaydın, silahlı saldırı sonucu öldürüldü.
1998: Afganistan'da meydana gelen 6.1 şiddetindeki depremde, 4 binden fazla kişi öldü.
2002: Türk siyasetinin duayenlerinden Osman Bölükbaşı, Ankara'da 89 yaşında vefat etti.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Şub 07, 2007 1:02 pm

TARIHTE BUGUN 07 SUBAT...

270: Aziz Valentinus adlı rahip, Roma İmparatoru II. Cladius tarafından idam edildi. 226 yıl sonra 496'da Papa Gelasius, 14 şubatı 'Aziz Valentin Günü' ilan etti. 'Aziz Valentinus Yortusu', 19'uncu yüzyıla gelindiğinde ABD'li Esther Howland'ın ilk 'Sevgililer Günü' kartını göndermesinden bu yana farklı biçimde kutlanmaya başlandı.
1909: Türkiye'de ilk güven oylaması yapıldı ve Kamil Paşa kabinesi düşürüldü.
1931: Türkiye Güzeli Naşide Saffet Hanım, Avrupa'da Güzel Göz Kraliçesi seçildi.
1951: İdil Biret, 10 yaşında Paris'teki ilk piyano resitalini verdi.
1953: Yeni Balkan Paktı, Ankara'da imzalandı.
1963: İngiltere'de Leeds General Infirmary Hastanesi'nde, dünyada ilk kez insandan insana başarılı böbrek nakli yapıldı.
1979: Türkiye, İran'daki Humeyni rejimini resmen tanıdı.
1989: Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi'nin 'Şeytan Ayetleri' adlı kitabı, İslami liderlerin tepkisine yol açtı.
2003: Şartla salıverilme yasasından toplam 43 bin 500 tutuklu ve hükümlünün yararlandığı açıklandı.
2004: Hamburg doğumlu Türk yönetmen Fatih Akın'ın son filmi 'Duvara Karşı' (Gegen die Wand), Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülü aldı.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Şub 08, 2007 7:04 pm

TARIHTE BUGUN 08 SUBAT...

1870: Kız öğretmen okulu Dar-ül Muallimat açıldı. Sınavla 32 kız öğrenci alındı.
1921: Antep'e, Meclis tarafından 'Gazi' unvanı verildi.
1922: Gaziantep'te, 'Gazisancak' adlı gazetenin birinci sayısı çıktı. 285 sayı çıkan gazete, 1925 yılında kapandı.
1935: Milletvekili seçimlerinde, Türk kadını ilk kez seçme seçilme hakkını kullandı. TBMM'ye 18 kadın milletvekili girdi.
1951: Atatürk'ün manevi kızı ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen pilot olarak Kore Savaşı'na katılmak için başvurdu.
1954: Gazeteci yazar Abidin Daver İstanbul'da hayatını kaybetti.
1963: Irak'ta, Abdüsselam Arif'in önderliğindeki Baas'çı subaylar yönetimi ele geçirdi. Başbakan Kasım öldürüldü.
1978: İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Cerrahi Kliniğinin kurucusu Ordinaryüs Prof.Dr. Ahmet Kemal Atay, İsviçre'de öldü.
1986: Altı yıl aradan sonra ilk işçi yürüyüşü Balıkesir'de yapıldı. Yürüyüşe yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
1990: Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki Yeniçeltek Kömür İşletmesi'nde grizu patlamasında 68 kişi öldü.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cmt Şub 10, 2007 10:36 am

TARIHTE BUGUN 09 SUBAT...

1441: Türk şairi Ali Şir Nevai doğdu.
1871: Osmanlı'da ilk kez Karl Marx'ın bir makalesi 'Hakayik-ul Vakayi' gazetesinde yayımlandı.
1920: Fransızlar, Maraş'tan çekilmeye ve Adana bölgesini boşaltmaya başladı.
1933: Nazire Hanım, Türkiye güzeli seçildi.
1934: Türkiye, Yunanistan, Romanya ve Yugoslavya arasında Balkan Paktı imzalandı.
1968: Türkiye'de ilk kadın trafik polisi göreve başladı.
1975: TRT düzenlediği Eurovision Yarışması elemeleri sonuçlandı. Semiha Yankı'nın 'Seninle Bir Dakika' adlı parçasıyla Cici Kızlar'ın 'Delisin' adlı parçaları birinciliği paylaştı. Kura sonucu, Semiha Yankı Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.
1993: Rallici Renç Koçibey, Gebze yakınlarında trafik kazasında hayatını kaybetti.
2001: Konya Üçüncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök komutasındaki F-5A uçağı, eğitim uçuşunda Karaman'ın Ermenek ilçesi yakınlarında düştü. Pilot Teğmen Gök, ilk kadın şehit pilot oldu.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir