gönderen İlkay Durgun » Cum Oca 05, 2007 12:57 am
Elbette Saddamın ölüme yürüyüşü yiğitçe.
Elbette Saddam bir yurtsever.
Ancak, Saddam bizim ve insanlık için bir model olamaz.Amerika'ya karşı savaşmış olması antiemperyalist bir model yapmaz onu.
Eğer siyasi ve fikri modelimizden ahlağı,onuru,insan sevgisini,barışı,kardeşliği,tevazuyu,alçakgönüllülüğü çıkarırsak,yada,koşulları bahane edererek,erteler,şimdi zamanı değil dersek; önümüzdeki savaşı kazansak bile, mesela yetmiş yıl sonra, başka bir savaşı kaybederiz.
Savaşta bile namuslu,ahlaklı,onurlu ve tevazu içinde olmaktır model.İllada antiemperyalist bir model arıyorsak,Şeyh Hasan Nasrallah'a bakalım mesela.Nasrallah'ın yakın korumaları lübnan komünist partisi üyeleridir.Hizbullah _ki Allah'ın partisi demektir_ içinde hırıstiyan savaşçılar vardır.Şii liderin yanında bunların ne işi var?...Sadece Amerika karşıtlığımı onları Nasrallah'ın yanında tutuyor? Yada,Lübnan milliyetçiliği mi?...Öyleyse, Saddam en ciddi savaşında neden en yakın generalleri tarafından satıldı? Neden kürtler direk ihanet yolunu tuttular? yoksa,kürtler genetik olarak ihanete meyilliler mi?
İran-Irak savaşında ikimilyon insan öldü.Saddam savaşta kimyasal silah kullandı.İranlı askerler cephelerde bu korkunç saldırı ile çiğerlerini kustular,etleri kemiklerinin üstünden sıyrılarak dağıldı.Halepçede sivil halk,beşbin sivil halk,çocuk çacuk,ihtiyar kimyasal silahla aynı şekilde öldürüldü...
Ben böyle şerefsiz rejim ve vatan istemiyorum.Böyle bir vatanda da ülkedede yaşamak istemiyorum.Böyle bir rejimi ve böyle bir vatanı işte ne şiiler nede kürtler sahiplenmedi...İşte ilk fırsatta da başka bir şerefsizlikle ülkelerini dünyanın en vahşi gücüne açtılar...İhaneti kolaylıkla benimsediler.Çünki ortada bir ulus yaratacak ne namus,ne onur,ne ahlak bırakmadı Saddam.
Saddam insanlık onurunu çiğnedi...Vatansever olsa ne yazar,antiemperyalist olsa ne?
Kimyasal silahları batılılardan aldı,emperyalstlerden aldı,İran devrim ihraç etmek istiyordu,kürtler zaten sürekli ihanet içindeydi gibi bahaneler onurun,insanlık namusunun önüne geçtimi işte böyle tarumar olursunuz.İpe yürüyüşünüzdeki yiğitlikte sizi o ipten ve halkınıda zulümden ve ihaneti yaşama şerefsizliğinden kurtarmaz.
Irak halkının ve insanlığın onurunu,o destansı bir kaç şehir direnişi kurtarırsa ne ala...