SADDAM HÜSEYİN

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

Mesajgönderen Özgür Hasan Altuncu » Çrş Oca 03, 2007 1:05 pm

Nasıl'da tek pencereden bakıyoruz olanlara. Bunun bir izahı var mı ? Var elbet. Karşı olduğunuzu söylediğiniz emperyalizim, öyle işi şansa bırakmıyor. Ne yapıyor,Liberalizm diyor, soğuk savaştaki
düşmanın karşısına yeni bir silahla çıkıyor, Yeşil kuşak diyor, İslam kardeşliğine inanan binlerce mücahiti kendi amacı için kullanıyor. Sonra da dönüyor, onları düşman belliyor. Tıpkı Saddam'ı
İran'a karşı kullanıp sonra da ipe gönderdiği gibi. Sürekli taktik değiştiriyor. Ve ne yazik ki son taktikte İslam çoğrafyasını bölmek. Sevgili ağabeyim bunu başardılar, biliyor musun ? Örneğin Şiileri ele alalım, Tahran'da başka, Bağdat'ta başka, Beyrut'ta başkalar. Biri sözde ABD düşmanı, diğeri İşbirlikçi, sonuncusu da sözde bağımsız halk hareketi olan Hizbullah, şimdi soruyorum sadece İSlamiyetin tek bir mezhebinde bu kadar ayrılık varken İslam kardeşliğini kiminle ve nasıl kuracaksın. Devam ediyorum, gelelim Sünnilere, Bağdat'ta ve Gazze'de direnişçi, Riyad, Amman, Kahire ve diğer Arap başkentlerinde ABD'nin en yakın müttefiki, işte bir sorun daha. Şimdilik tek kardeşlik Afganistan'daki Talebanla, Vahabi El- Kaida arasında görünüyor.Eğer kastettiğin kardeşlik buysa amenna. Ama kardeşlik dediğimiz herkesi kuçaklamalı öyle değil mi ? Elimizde ne kalıyor, emperyalizme karşı topyekün mücadele. Bununu içinde dini birliğe, mezhepsel kardeşliğe, çoğrafi yakınlığa gerek yok.
Kullanıcı avatarı
Özgür Hasan Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Çrş Oca 03, 2007 4:07 pm

Sevgili İlkay, agresif değilim, sadece yabancıların içinde değilim, kardeşlerimle konuşuyorum.
Öncelikle, Mussolini ve Hitler'in ölüme gözleri kapalı gittiğini söylemek ciddi bir yanılgı. Mussolini koşa koşa kaçarken bir Partizan tarafından vuruldu ve ayaklarından asıldı, diğeri bir sığınakta intihar etti. İkisinin de gözleri açık gittiği aşikar. Yanlış bilgi yani, zaten eşyanın tabiatına aykırı bir durum olurdu. Amerika karşıtlığını Saddam'a indirgemem neyi yanlış yere yönlendiriyor? ABD'nin düşmanını siz ABD'den daha mı iyi biliyorsunuz? ABD eşeklik ediyor Güney Amerika yerine Saddam'a ve Ortadoğu'ya saldırıyor öyle mi? Antiemperyalizm Bağdat'da her gün onlarca amerikan askerini indiren direnişçilerde değil, milyonları ABD'ye karşı sokağa döken, İsrail'i kapıdışarı eden Lübnan'da değil size-bize azcık daha politik olarak yakın diye Güney Amerika'da yükseliyor. Ne garip çelişki değil mi?
Saddam'ın İran ile neden savaştığı hakkında hiç bir fikriniz yok. ABD'nin bu savaşta Irak'ı desteklemiş olduğu başka bir gerçekliktir, ama savaşın sebebi ne sizce? Acaba İran'ın o dönem devrim ihracı amacı ile Irak'ın %60 nüfüsünu barındıran Şiilere yönelik faaliyetleri olabilir mi? Siz aşağınızda kurulacak kukla Kürt devletinin Türkiye'ye yönelik faaliyetlerine gül mü uzatacaksınız? Halepçe katliamından bahsediyorsunuz. Saddam'ın bu tırnak içinde katliamdan dolayı yargılanma isteğine kukla mahkemenin ve ABD'nin neden müsade etmediği hakkında bir fikriniz var mı? Talabani-Barzani neden Halepçe katliamından dolayı yargılamadılar Saddam'ı? Fikriniz olmadığına eminim çünkü başından beri aktarmaya çalıştığım gibi bilgi yönlendirmeniz yanlış kaynaklardan yapılıyor, düşmanın kaynaklarından. Irak'ın tek hakimi olmak bir kusur öyle mi? Bush, Amerika'nın tek hakimi olurken sorun yok, her hükümet her iktidar kendi ülkesinin tek hakimi olurken kusur yok, Saddam haltetti. Nasıl bir bakış açısıdır bu?
Amerika karşıtlığını bu kadar sığ bir alana indirmek??? Antiemperyalizm dikensiz gül bahçesinde salına salına sallanıp türkü söylemek değil herhalde. Külçe kitaplar, renkli sloganlar olmasa gerek antiemperyalizm. Siz antiemperyalizmi bulutların üstüne çıkararak nasıl bir haklılık ve fayda sağlıyorsunuz? Adam, oğullarını, hayatını veriyor emperyalizme karşı mücadeleye, Irak halkı Sünnisi Şiisi Türkmen'i ile Saddam'a ve mücadelesine sahip çıkıyor, evlatlarını canlarını veriyorlar ama sizi ikna edemiyorlar. Iraktaki tüm Türkmen örgütleri gelip Istanbul'da Saddam ve Irak gerçeğini, ABD nin türkmen katliamını anlatıyorlar, bağırıyorlar çağırıyorlar ama bu hiçbir tv ve gazete için haber değeri taşımıyor. ABD Sadr dışında hiç bir Şii gücünü elde edememiş, yenildiğini ve bu savaşı kazanma şansı olmadığını söylüyor ama siz gene ikna olmaya razı değilsiniz. Biz daha ne yapabiliriz bu durumda? "Görmek istemek", her şey bununla ilgili, istemeyince olmuyor.
Selamlar, sevgiler.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Çrş Oca 03, 2007 7:33 pm

Bu tartışma yanlış zemine gidiyor düşüncesindeyim.Beslendiğimiz kaynakların farklı olduğunu söylüyorsunuz.Bilemiyorum.Buşh un demokrası kisvesi altında insanları katlettiğini kimse inkar etmiyor.Ama bu olgu Saddamı haklı çıkarmaz .Bana ilginç gelen Saddamın yıllar boyunca şiiler,sünniler,Türkmen ve kürtler arasındaki kin ve intikam duygularını nasıl beslediğidir.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Faruk Faysal Uygun » Prş Oca 04, 2007 7:32 am

benim şahsi görüşüm amerika kürtlere ırak ın kuzey ini şiilere de saddam ı vererek bir nevi onların nazarında kendini yüceltme çabası içerisinde çünkü ırak ta demokrasi diye birşeyin artık olamayacagını hatta olacaksada çok zor olacagını biliyor bu yüzden şii ve kürt leri ödüllendirerek yapacagını yaptı saddam gerçekten diktatörmüydü kesinlikle ülkesini terketmeyen kendi ülkesinde yakalanıp asılan bir lider idi ırak ın insanları nasıl bir hataya dütüklerini anlayacaklar ama çok geç olacak
Kullanıcı avatarı
Faruk Faysal Uygun
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Prş Oca 04, 2007 7:21 pm

Uzatmaya gerek yok,yakın bir gelecekte ABD ve iranı aynı safta göreceğiz benden söylemesi.Eski düşmanlar dost olacaklar,bu savaş hıritiyan müslüman savaşıdır.Oyun müslümanlar üzerine kurulmuş durumda,İranda bu oyunun bir aktörü durumuna getirilecek.Iraktaki son mezhep savaşlarına bakınız.
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Prş Oca 04, 2007 8:01 pm

Herkesin farklı kaynaklardan bilgilendiği ve ona göre konuştuğu kesin ama ben Kayhan'ın mesajının başında ki " ÖLÜMÜN HER ŞEKLİ ÜRKÜTÜCÜDÜR.HELE HELE İNSANLARIN ÖLÜME SÜRÜKLENİŞİNİ İZLEMEK, İÇİNDE İNSANCIL DUYGULAR TAŞIYAN HERKESİ ETKİLER.

BENCE ÖZGÜR SADDAMI SEVDİĞİNDEN YADA BENİMSEDİĞİNDEN BU YAZIYI YAZMADI.BENCE SADECE SADDAM,AMERİKAN EMPERYALİZMİNE KARŞI DURUŞUNDAN BÖYLE BİR YAZI YAZMIŞTIR. " cümlelerine yüzde yüz katılıyorum.

Aslında her zaman konuşmamız ve buluşmamız gereken antiemperyalist platformu bugün burada kurmamızın nedeni , sıcak bir insan bedeninin saniyeler içinde soğumaya durması gerçekliği karşısında bunu kabul edemeyişimiz ve halen daha sıcaklığını yaşıyor olmamız. İki ay önce antiemperyalizm denince Saddam ismi altında toplanan yoktu bildiğim kadarıyla ama iki ay sonra bu sıcaklıkta "Kahrolsun ABD ve emperyalizm" diyeceksek ne mutlu Saddam'a..

Ama bu noktada antiemperyalizm'in sadece kuru ABD düşmanlığı olmadığını, emperyalizmin ekonomik anlamda kapitalizmin evrenselleşmesi ve tekelleşmesi süreci olduğunu ve bu süreç sonucunda yaşamakta olduğumuz ekonomik, sosyal, kültürel sömürüyü beraberinde getirdiği iyice açıklanmalı. Yoksa yüzyıldır tarifi yapılmış bir terim başka biçok terim gibi siyasi çıkarlar uğrunu anlamı boşaltılıp kafa karıştırır hale getirilip birilerine malzeme yapılmasın.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Cum Oca 05, 2007 12:57 am

Elbette Saddamın ölüme yürüyüşü yiğitçe.

Elbette Saddam bir yurtsever.

Ancak, Saddam bizim ve insanlık için bir model olamaz.Amerika'ya karşı savaşmış olması antiemperyalist bir model yapmaz onu.

Eğer siyasi ve fikri modelimizden ahlağı,onuru,insan sevgisini,barışı,kardeşliği,tevazuyu,alçakgönüllülüğü çıkarırsak,yada,koşulları bahane edererek,erteler,şimdi zamanı değil dersek; önümüzdeki savaşı kazansak bile, mesela yetmiş yıl sonra, başka bir savaşı kaybederiz.

Savaşta bile namuslu,ahlaklı,onurlu ve tevazu içinde olmaktır model.İllada antiemperyalist bir model arıyorsak,Şeyh Hasan Nasrallah'a bakalım mesela.Nasrallah'ın yakın korumaları lübnan komünist partisi üyeleridir.Hizbullah _ki Allah'ın partisi demektir_ içinde hırıstiyan savaşçılar vardır.Şii liderin yanında bunların ne işi var?...Sadece Amerika karşıtlığımı onları Nasrallah'ın yanında tutuyor? Yada,Lübnan milliyetçiliği mi?...Öyleyse, Saddam en ciddi savaşında neden en yakın generalleri tarafından satıldı? Neden kürtler direk ihanet yolunu tuttular? yoksa,kürtler genetik olarak ihanete meyilliler mi?

İran-Irak savaşında ikimilyon insan öldü.Saddam savaşta kimyasal silah kullandı.İranlı askerler cephelerde bu korkunç saldırı ile çiğerlerini kustular,etleri kemiklerinin üstünden sıyrılarak dağıldı.Halepçede sivil halk,beşbin sivil halk,çocuk çacuk,ihtiyar kimyasal silahla aynı şekilde öldürüldü...
Ben böyle şerefsiz rejim ve vatan istemiyorum.Böyle bir vatanda da ülkedede yaşamak istemiyorum.Böyle bir rejimi ve böyle bir vatanı işte ne şiiler nede kürtler sahiplenmedi...İşte ilk fırsatta da başka bir şerefsizlikle ülkelerini dünyanın en vahşi gücüne açtılar...İhaneti kolaylıkla benimsediler.Çünki ortada bir ulus yaratacak ne namus,ne onur,ne ahlak bırakmadı Saddam.

Saddam insanlık onurunu çiğnedi...Vatansever olsa ne yazar,antiemperyalist olsa ne?

Kimyasal silahları batılılardan aldı,emperyalstlerden aldı,İran devrim ihraç etmek istiyordu,kürtler zaten sürekli ihanet içindeydi gibi bahaneler onurun,insanlık namusunun önüne geçtimi işte böyle tarumar olursunuz.İpe yürüyüşünüzdeki yiğitlikte sizi o ipten ve halkınıda zulümden ve ihaneti yaşama şerefsizliğinden kurtarmaz.

Irak halkının ve insanlığın onurunu,o destansı bir kaç şehir direnişi kurtarırsa ne ala...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Oca 05, 2007 10:30 am

Dünyayı bir satranç tahtası gibi düşünelim,siyah taşlar ve beyaz taşlar ve bildiğiniz üzere satrançta ilk hamleyi her zaman beyaz yapar ve siyah bu hamleye karşılık verir.Dünya sahnesinde beyaz taşları batılı ülkeler,siyah taşları ise doğu ülkeleri temsil etmektedir.Geleneksel batı hamlesi her zaman böl parçala yönet üzerine kuruludur bunun örneklerini vermek gerekirse belkide en güzel örnek şu lacaktır;ingiliz sömürgesi altında yıllarca bulunan hindistanın ilerde güçlenmesini ve batının karşının güçlü bir devlet olarak çıkmasını engellemek için hindistan önce ikiye bölündü pakistan adında bir devlet oluşturuldu daha sonra baktılar bu iki devlet ilerde tekrar birleşebilir bunun önüne geçmek içinde pencab bölgesini tarafsız bölge haline getirdiler yıllardan beri hindistanla pakistan arasındaki tek sorun budur ve bu bölgede her iki devlette hak idda etmekte bunun için birbirleriyle savaşmaktadır.Günümüze gelecek olursak ırakta yaşananları anlamak için tarihe bakmak yeterli olacaktır ancak ırakın durumu sahip olduğu petrol rezervleriyle biraz farklılık arz etmektedir.ABD bu bölgeden elbette çekilecektir ancak kendisi çekildikten sonra sahneye konulacak trajedinin ve kaosun baş aktörlerini devreye koyacaktır kimlerdir bu baş aktörler,öncelikle kürtler ve sonra şiiler evet şiiler,acemler,farslar. İran orta doğunun en önemli gücü olma durumunda yakında atom bombasınıda yapıp bu gücünü perçinleyecek ve bence ilerde ABD ve iran merkezli bir durumla karşı karşıya kalacağız.Olay basit aslında,bu savaş bir haçlı seferidir ve her haçlı seferinde olduğu gibi bizi arkadan vuran her zaman farslar olmuştur dostumuzu ve düşmanımızı iyi görmeliyiz.İran bizim dostumuz olamaz hiçbir zamanda olmadı olmayacakta tıpkı bizim mütfekimizin olmadığı gibi evet bizim müttekimiz hiçbir zaman olmadı biz müttefik olduk,başkalarının çıkarlarını hep biz koruduk ama bizim çıkarlarımızı korumak için kılını kıpırdatan bir devlet ben görmedim.Bu gidişlede göremeyeceğim.
Dar ağacında asılan aslında o gurulu adam değildi sadece müslüman halktıda ayrıca ve ne yazıkki tarihe müslüman bir devleti daha şehit verdik farkındamısınız sayımız giderek azalıyor orta doğuda ki en güçlü müslüman devlet kukla bir devlet haline dönüştürüldü yani müslümanların orta doğudaki en önemli kalesi yıkıldı bu tabloda şahın kim olduğunu tahmin tahmin etmek hiçte zor değil yıllara batılı devletlerin çıkar savaşlarına sahne olmuş bu coğrafyanın şahı Türkiye dir ve büyük orta doğu projesinin en önemli noktasınıda bizim ülkemizdir.Strateji bizim üzerimizi kurulu.Bokun (affdersiniz ama öyle) rengine bile karar veremeyen batılı ülkelerin bizim geleceğimiz hakkında karar verecek seviyede olması ne acı bir durumdur.Bu duruma biz izin veriyor olmamaız daha da vahim bir durum.Kürtleri ben bu noktada aktif görmüyorum,o yüzden burda incelenmesi gereken ve üzerinde durulması gereken tek konu iran yani acemlerdir.Ben yakın bir zamanda ABD ve iranın aynı safta yer alacağı inancındayım.
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Özgür Hasan Altuncu » Cum Oca 05, 2007 12:44 pm

ZAYIF DÜŞMEDİK ASLA
DİK DURDUK GÜZEL AHLAKIMIZLA
MAĞRUR DURUŞUMUZ,YOLDAŞIDIR RUHUMUZUN
YABANCILARI DENİZİMİZE YIĞDI DÜŞMAN
ONLARA HİZMET EDENİNDE OLACAK SONU HÜSRAN

Saddam HÜSEYİN

Sizce Saddam'ın şiirindeki bu mısra yanlızca Irak'ı mı anlatıyor ?
Kullanıcı avatarı
Özgür Hasan Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Oca 05, 2007 12:52 pm

şiirin tamamını okudum,doğrusunu söylemek gerkirse etkilenmemek elde değil.
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Oca 05, 2007 3:30 pm

bu görüntüleri izleyin lütfen ve görün ıraka demokrasi diye götürülen şeyin gerçekte ne olduğunu ve bir avuç korkak insana bakın,boynuna ilmeği geçirdikleri insana sataşabilecek ve ona hakaret edebilecek kadar şerefsiz insanları izleyin lütfen.
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Oca 05, 2007 3:31 pm

bu görüntüleri izleyin lütfen ve görün ıraka demokrasi diye götürülen şeyin gerçekte ne olduğunu ve bir avuç korkak insana bakın,boynuna ilmeği geçirdikleri insana sataşabilecek ve ona hakaret edebilecek kadar şerefsiz insanları izleyin lütfen.

http://www.youtube.com/watch?v=6tVG5_F5Ado
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Cum Oca 05, 2007 4:47 pm

Bugün itibarı ile Saddam ve Baas, keşke tüm ortadoğu liderleri ve politik hareketleri onun gibi olabilse dedirten bir modeldir. Antiemperyalizmin modeli olduğunu kimse iddia etmedi zaten, türevidir. Hele bugün itibarı ile iyi bir türev.
Siyasi bir fikri model almıyoruz, örnek bir tavrı model alıyoruz ve öneriyoruz. Tüm geçmişine değil örnek olması gereken tavrına işaret ediyoruz. Ona yıkılmaya çalışılan kirlerin önemli bir bölümünün emperyalist psikolojik savaş merkezlerinde direnişi ve kamuoyunu engellemek amacıyla üretildiğini ve bizim bazı arkadaşlar da dahil olmak üzere dünyaya servis edildiğini söylüyoruz.
Antiemperyalist direnişte ahlak, onur, tevazu ve alçakgönüllülük arıyorsak da mecburen dönüp Saddam'a bakıyoruz. Çocuklarını ve canını feda etmekten daha ötesi var mı?
Her şey bir tarafa nesnel bir durum var ortada, karşı karşıya gelen kuvvetler bunlar. Amerika ve Saddam-Baas. Gönül isterdi ki daha temiz ve daha akıllı ve daha büyük bir kuvvet olsaydı ama tarihi sizin ve bizim beğeni ve tercihlerimize göre ayarlayamıyoruz. Beğenelim beğenmeyelim savaşın cepheleri bunlar. Bir de figüranlar var elbette, kürtler, şiiler, sünniler vs..vs.. Herkesin bir tarafı var ve önümüzdeki dönem çok saflar değişecek. Şiz bu savaşın neresindesiniz? Şu kadar kirli bu kadar kirli kim direniyorsa emperyalist işgale, o direndiği kadar ahlaklı, onurlu ve namuslu, kim işgalci ile işbirliği yapıyorsa ya da izliyorsa süreci o kadar tersi. Bunun ötesinde konuşulan yazılan doğru ya da yalan her şey hikaye, O onu yapmıştı bu bunu yapmıştı. Geçin bunları, bugün ne oluyor önemli olan bu.
Olayı basit 3-5 şehir direnişi olarak görmemekte fayda var çünkü Amerika'ya bu savaşı kaybettiğini ve sonu olmadığını söyleten bu direniş. Ve üstelik kurtaracakları sadece Arap halkının onuru değil.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Oca 05, 2007 6:58 pm

Yılmaz bundan sonra ne olacak sen oraya gel,söylediklerin yanlış şeyler değil ama ben konuyu nereye bağlayacağını merak ediyorum.
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kayhan Durgun » Pzr Oca 07, 2007 1:16 am

Saddam katledildi

..Kuşkusuz üzülenler,ki insani duygular taşıyan herkes böyle bir ölüme üzülmüştür.

Ancak,ya tüm hatalarına rağmen SADDAM

..........yada işbirlikçisin.! ne güzel.

ABD Irak a girerkende aynı şeyleri söylemişti;

...ya bendensin yada terörist.

Çok fazla tarih bilgisine sahip değilim.Bildiğim kadarıyla yorumlarım.Bilmediğim yerde ortamın GOOGLE ı gibide davranmam.Çocukta değilim,ancak kimilerine göre çokta yetişkin sayılmam.Kendi düşüncelerimi ortama sunarken ,insanların beni anlamasını isterim.Ama insanlara kendimi anlatamamışsam ,onları aşağılamam hele hele 'işbirlikçi' gibi hiçkimseye yakışmayacak sözcüklerle 'kardeşlerimi' üzmem.

Menemen olayı ve şeyh sait isyanı
...her ikiside cumhuriyeti yıkmak için
her ikiside hilafetin geri gelmesi için
...her iki olay sonrası yargılanma var ......... peki

halepçede 5 binin üzerinde ölü
....çocuk,kadın ,ihtiyar
o fotoğrafları bir anımsayalım.
...PKK terör örgütünün öldürdüğü bebekler gibi
biyolojik ve kimyasal silah kullanılarak katledildiler
...yargılanarakmı katledildiler? Elma ile armut kıyaslanması.

Ha bu arada şiilerin ve kürtlerin ihanetinin olmadığını iddia etmiyor,ne kürt nede şii, nede saddamın karşısında olan herhangi bir şeyinde savunucusu değilim.
....madem bir tespit yapılıyor,bende bildiğim ölçüde katkıda bulunmaya çalışıyorum.

yarın benim ülkemde de yüzbinler ayaklanırsa naparsınız ?

....yani zaman gelecek halkların kardeşliğinden söz edeceksin

sonrada ,kardeş mardeş dinlemem...........

....Bu duruma gelinceye kadar seyrederdim,sonrada kimyasal silahla yok ederdim.

'Kürtlere ve şiilere yapmadığını bırakmadı,sırf bu yüzden bile idamı haketti' .Sevgili Özgür ben tekrar yazılanı okudum.Ama böyle bir yazı göremedim..

Hiçbir arap ülkesi koşullar ne olursa olsun Filistin i başarıya ulaşsın diye desteklememiştir.Hiçbir zamanda desteklemeyecektir.Siz bakmayın zaman zaman arap ülkelerinin destek verip,zaman zaman kısmalarına.Hangi arap ülkesi Filistinin başarısını,bağımsızlığını ister .Düşünsenize bağımsız,özgürlükçü,kendi bayrağıyla yaşayan bir Filistin.Böyle bir Filistini görüp,hangi arap halkı özenmeyecek.Şu anda koltuğunda oturanlardan sizce kaç tanesi oturduğu koltukta kalacak.Yoksa tam bir arap desteği olsaydı 40 yıldır Filistin bu durumda olurmuydu.

Talabani ve barzani dururken saddamı eleştirmek

...talabani ve barzaniyi yazsaydın onlarıda eleştirirdim.

Israrla ABDnin Iraka yaptıklarından söz ederken ,böyle bir şeyi insan olan bir kişinin tasvip etmesini düşünmenin bile anlamını veremiyorum.
'Saddam için her şey söylenebilir ama emperyalizmin adamı olduğu söylenemez'.Kesinlikle haklısın böyle birşey söylense bile artık anlamsız olur.

'Kurbanı eleştirmek katillere destek vermektir'
.....Dünyaya ve olaylara at gözlüğüyle baktığımdan bu kısmı çözemedim.

'Ancak çok sağlam insani ve politik değerlere sahip bir kişi bu şekilde ipe giderdi'...(sağlam insani değerleri çıkarırsak eyvallah).

Halepçede ABD kışkırtmasıyla hareket etmiş halka başka ne yapmalıydı?Vallahi bravo.Mesela atom bombası atabilirdi.Yahu kendisi aynı dönemde ABD destekli olarak İran a saldırmamışmıydı?Kaldıki 87 de bizzat Saddam hiçbir zaman yerine getirmeyeceği, daha çok demokrasi ,daha insanca yaşam vaatlerinde bulunmuştu.

'Ulusal kökenler arasında bir ayırım gözetmedi'.. .............ne diyeyimki

'hangi dava için neyimizi feda ederdik!... ..onu yaşamadan göremeyiz ve umarımki yaşamayız.

'Saddama küfreden dönüp kendine bakacak önce'. ....diyelimki küfrettik, neyimize bakacağız.

Hasan Hüseyinin sevdiğim bir şiiridir.ama h.hüseyin o şiiri bağdatlılar ve emekçiler için yazmıştır.saddam için değil.

İran a saldırma nedeni ;ABD destekli şah devriliyor.Humeyni Irak taki şiileri kışkırtıyor.ABD Irakı İrana saldırması konusunda destekliyor.Kısa zamanda Irak ,alman ve amerikan silahlarıyla güçlendiriliyor.Ancak savaş için bir gerekçe lazım.Saddam bunuda buluyor.Tek taraflı olarak Cezayir antlaşmasını bozuyor.Oantlaşmada tarafsız bölge olarak kalan yeri işgal edip İran a saldırıyor.İşin garip tarafı 1975 yılında imzalanan Cezayir antlaşmasının bir tarafındaki yetkili şah rıza ,diğer tarafındaki devlet başkan yardımcısı Saddam. ..Nasıl ahlak ama.

Iraktaki Türkmen örgütlerinin de bir an önce Türkiye tatillerini bitirip,kendi ülkelerine dönüp direnişlerine devam etmelerinin daha doğru olacağı inancındayım.

ha birde aklıma takılmışken sormak isterim.ABD bu güne dek elini kolunu sallayarak,paldır küldür girdiği ülkelerden demokrasi ile yönetilen varmı?
Kayhan Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir