_BİRLİKSİZ BİR TOPLULUĞUZ ŞUR OLARAK_

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

_BİRLİKSİZ BİR TOPLULUĞUZ ŞUR OLARAK_

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Cum Kas 03, 2006 7:25 pm

aslında kürtleri sevmiyoruz nedeni çok peki kürtlerde olupta malesef bizim halkımızda olmayan birşey olduğunu biliyormusunuz BİRLİK BERABERLİK malesef biz bundan yoksun bir cemaatiz haa birlik ne zaman oluyor düğün cenaze veya yeni bir şey alındığında görmemişler gibi dolaşarak göstemek için toplanıldığında bu bir yandan üzüyor bi yandanda üzmüyor çünkü birlik ve beraberlik var denildiğinde alay edercesine gülüyorum bu siteye kayıt olduktan sonra tanımadığım inanları ve düşünceleri burda gördüm iyikide bu kadar zamandır herkesden kopuk bir halde yaşadığıma sevindim şimdi yeni bir konu işte eleştirin kendinizi beni haksız çıakrın bende elinizi öpiyim :wink:
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Cmt Kas 04, 2006 5:54 pm

neden kimse yazmıyor beni utandırcak kimse yokmu 17 kişi bakmış buda demektir herkez benimle aynı düşüncede ;) haklı olmama sevindim..
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ESRA SELÇUK

Mesajgönderen Esra Selcuk Kazancı » Pzr Kas 05, 2006 10:32 am

AYY HASAAN!
DİYORUM BAŞKA BİŞEY DEMİYORUM! NASIL İSTERSEN ÖYLE AL OLDU MU?! :wink:
Kullanıcı avatarı
Esra Selcuk Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Pzr Kas 05, 2006 10:56 am

Hepimiz birlikteyiz.
Birlik icindeyiz.
Birligimizi (koyumuzu) muhafaza edip en buyuk koy olma unvani bizde.
Birlik icinde bir yayla ya bir tek biz sahibiz.
Daha ne birligi istiyorsun?
Bu kadari yetmez mi?
Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Re: ESRA SELÇUK

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Pzt Kas 06, 2006 12:38 am

esra__selcuk yazdı:AYY HASAAN!
DİYORUM BAŞKA BİŞEY DEMİYORUM! NASIL İSTERSEN ÖYLE AL OLDU MU?! :wink:

ayyy hasan... diosun esra hangi anlamda olduunu sölim saçmalama anlamında diosun ama sen neyi gördünki sölüyosun yayla zamanı millet mecbur konuşuyor ya kışın kim kime muhattap oluyor bence bilmediğin konularda bişey yazma :wink: ayy hasan dicene bi açıklama yapsaydın daha mantıklı olazmıydı ?ama dicek bişey bulamayınca insan böle geçiştirici yuvarlak kelimeler sarfeder bende seni anladım kasılmaya gerenk yok..

SAYGILAR..
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Pzt Kas 06, 2006 12:41 am

Hasret yazdı:Hepimiz birlikteyiz.
Birlik icindeyiz.
Birligimizi (koyumuzu) muhafaza edip en buyuk koy olma unvani bizde.
Birlik icinde bir yayla ya bir tek biz sahibiz.
Daha ne birligi istiyorsun?
Bu kadari yetmez mi?
Hasret UYGUN
MOSKOVA

sayın hasret beyyy birlikteyiz demekle birliktelik olmuyor lafla peynir gemisi yürümüyor bana icraat lazım benke kelimeyle düünyayı satın alayırum ama sonca bakınca hayal kurduğumu anlıyorum senin dediğinde bu misal bence dha geniş açıklama istiyorum örneklerle yayla zamanından örnek vermeyin bana çünkü insanların başka alternatifi olmuyor birlikte takılmaktan başka kaç kişinin sıkıntısı gisderildi kaç kişiyle deaml irtibat haline geçildi bunlar hava civa daha açık yazın örneklerle..

SAYGILAR..
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ESRA SELÇUK

Mesajgönderen Esra Selcuk Kazancı » Pzt Kas 06, 2006 12:46 am

HASAN KONUŞMA TARZINA DİKKAT EDERSEN İYİ OLUR BENCE! OZAMAN İNSANLARI BİRLİK BERABERLİĞE ÇAĞIRMAYA HAKKIN OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM! :wink: KASILANDA KASANDA BİRİ VARSA BEN DEİLİM DİYE DÜŞÜNÜYORUM!!! BENCE SEN RAHAT OL! :wink: YORUM YAPMAK MECBURİYETİNDE DEİLDİM Kİ BİŞEY BULAMAYIP "SENİN TABİRİNLE" geçiştirici yuvarlak kelimeler sarfediyim!!!

LÜTFEN KARŞIMIZDAKİ İNSANLARI KIRMADAN, SEVİYEYİ BOZMADAN DUYGULARIMIZI,FİKİRLERİMİZİ BELİRTELİM! :wink:

İNSANLARIN TAVIRLARI,BİRLİK BERABERLİĞİ SENİ VEYA BENİ MUTLU ETMEK ZORUNDA DEİL! :!:
OKADAR TAKMAMALI KAFAYA!
Kullanıcı avatarı
Esra Selcuk Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Pzt Kas 06, 2006 9:10 am

Birlik yada beraberlik bir süreç işidir.Bu süreci olumlu yönde etkileyen kurumlar dernekler,siteler vs yapılardır.Bu anlamda 1 yıldır kurulan bu site elinden geldiğince bu birlikteliği ve kaynaşmayı yapmaya çalışıyor.Fakat bazen kişisel ilişkiler bu yapıyı daraltmakta yada işlevini azaltmaktadır.Düşünün 1 yıl öncesi çoğu samimi arkadaş son dönemde ne yapıp yapmadığını bile bilmiyordu.Bu site en azından çoğu arkadaşı bir araya getirmiş,birbirini tanımayan insanları tanışmaya vesile etmiştir.Önümüzdeki dönemde yapmaya çalışılan bu yardımlaşma sandığı bu birlik ve beraberliği bir adım ileriye taşıyacağından emin olabilirsiniz.Önemli olan her kişinin bu ihtiyacı içinde hissetmesi ve elini taşın altına koymasıdır(Ama ezilmesine izin vermemeli).Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cevdet Durgun » Pzt Kas 06, 2006 12:00 pm

Birlikte hareket edebilmek için öncelikle “hepimizin sahiplenebileceği bir ortak payda” ‘nın oluşması gerekiyor. İçimizden birisinin önerdiği herhangi bir şey bizde ortak payda oluşturmayabilir ve beğenilmeyebilir. Bu öneri dikkate alınmıyorsa; ne öneriyi yapan, ne de toplum hatalıdır. Bu durumda sadece; “ben bir öneride bulundum ve içimizden hiç kimse ilgilenmedi, o zaman bizde birlik beraberlik yok” demek yanlış olur. Herkes benim istediğimi yapmak ve bana benzemek zorunda mıdır?

Konu, gençliğin dinamizmi ile cephede en önde savaşmak ve kahraman olmak değildir. Konu, kendinden sonraki nesillere her ne olursa olsun bir kültürel birikim bırakmaktır.

Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Cevdet Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Pzt Kas 06, 2006 3:57 pm

düşüncelerine saygı duyuyorum cevdet abii ama bilinsinki ben burda kahraman olmaya çalışmıyorum sitenin yapması gereken bir işi yapmaya çalışıyorum her ne kadar destek olunmasada..

ve açılan yardım topicine bakılırsa en başta yazan şey olumlu yada olumsuz tüm düşüncelerinizi yazınız diyor :wink: herkes destek olsun demiyorum zaten eksiklerimiz varsa onalrda yazılsın diyoruz herneyse benim bırakmak istediğim birikim klavye başında yazmak değil her zaman görüşen menfaatsiz her anda birlikte olunabilcek bir cemaat oluşturmak çok zor değil siz 1 yıllıksınız biz 19 aylık bir siteyiz ve ilk buluşmamız 11 kişiydi her zaman diyorum ama şimdi yüzlerce insanlar var bunu ayzarken bile utanıyorum bunu elalemle yapabiliyoruz bizi tanıyan tanımayan geliyor peki köylümüz hep tanışız ama bir şeyi yapamıyoruz banada bu koyuyoryaa..

düşüncelerin için tekrardan saolasın abi SAYGILAR..
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Özcan Onat » Pzt Kas 06, 2006 8:42 pm

acizane bu konuda hayatının %99.9 unu şur dışında hatta trabzon dışında geçiren biri olarak bu konun sadece şurlulara yada karadenizlilere
has birşey olmadığını söylemek isterim.

biz deriz ki kürtler birbirini tutar doğru ama en az bizler kadar kendi aralarında çekişmeleri vardır.onlarda karadizlilerin daha bir hareket ettiğini söyler.
çerkesler hakeza öyledir karadenizlilerden daha fazla örflerine bağlıdırlar ama birde kendilerine sorun ben sordum......farkın olmadığını söylediler

her toplum kendisi dışındakini tam anlamıylatanımadı için bizde olan eksiklikler sanki onlarda da yok muş gibi gelir
ama işin aslı öyle değil!

birde şunu hesaba katmalıyız bir den fazla olan insanların bir arada
tam analamıyla uyumlu hareket etmesi ancak sınırları iyi çizilmiş hedeflerle olur.bu hedefler topluluk tarafından içselleştirdiğinde yani mayasına işlediğinde toplum hareketlerindeki olumsuzluklarda daha müsahamkar(insallah doğru yazdım.) üyeler ,daha stabil(sabit) bir yapı gelişecektir.

tarihten ders alırsak...30-35 sene evvel insanlar daha bir birdi değilmi
niye
şur'da imeceler,ırgatlıklar,düğünlervs daha fazla sosyalleşmeyi, paylaşımı
sunuyordu.birinin evi yapılırken birgün kendi evinin yapacağını öyleyada biliyordu
tarla belleneceği zamanda farklı değil,
düğünler takı takma törenlerinden ibaret değildi gelen misafirler tabanca ,dinamitle geliyordu,gövde gösterisi şenlik olsun diye kollar(partiya'lar) birbirleriyle yarışırdı.
yani:
corafyanın getirdiği zorluklar paylaşımı getirdi.
ama nezaman göç vermeye başladı(gerçi nezaman vermedi demek daha doğru olur).bu çoğunluğu oluşturmaya basladı.ozman bayramdan seyrana,şenlikten senliğe,cenazeden cenazeye vs'de kısıtlı bir sosyal yasam şurlular arasında kopmaya neden oldu(diyebilirim.)

zaten modernitenin getirdiği liberal yasam insani ilişkileri dahada zayıflattı.sadece bizlerde değil tüm dünyada etkisini gösterdi.

çözüm:
eskiye dönemeyeceğimize göre! herkesin farklı sehirlerde farklı düzenleri varken nasıl bir ortak payda bulmalıyız.
sadece şur'lu olmak ,demek yetermi bence: yetmez.

önceden şur' luluk nedir,şurlu biri nasıl bir kültürel yapıya sahip olmalı bunu nasıl korumalı ve geliştirmeli,vazgeçilmezleri ne olmalı,şur'a nasıl hizmet etmeli diye bisey düşünülmüş mü bilmiyorum.ama bunun tam olarak belirlenmesi gerek.sonra bu gereklere göre bir yasam şekli yeni nesillere işlenmeli..
eskiden işte birlik fikirde birliği getirirdi,şimdi fikirde birlik yasamda birliği getirecek.
Kullanıcı avatarı
Özcan Onat
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Kas 08, 2006 6:51 pm

.....Merhabalar,

...Sayfalar açılınca oraya mutlaka uğrayan oluyor.Gönül isterki bütün üyeler okusun ve görüş belirtsin.Ama olmuyor,ne yapalım.

....Bu şekilde site mevcudiyetini devam ettirecek.Çok fazla birşey beklemeden, iyi niyetle,her gün biraz daha iyi olması için çalışarak bir şeyler yapmaya çalışsın herkes.

...Herşey iyi olacaktır inşallah....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Cmt Kas 11, 2006 9:44 am

burdanda anlaşıldığı gibi acı gerçeği anladım ama uzatmıycam konuyu yazan yazmaya herkeze tşklerimi sunuyorum ;)
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Pzr Kas 12, 2006 2:39 pm

Sn.hasan aydınlı demişki;

aslında kürtleri sevmiyoruz

öncelikle böyle bir cümlenin yazılmasını ve yazılan bu cümlenin hiç tepki almadan es geçilmesini üzülerek ülkem gençliğim son halkası olsun köyüm adına üzülerek karşılıyorum... insanı umutsuzluğa sürükleyebilecek bir cümle...

neyse...

bu konuda görüşlerimi defalarca yazdım ve yine yazarım daha geniş bir vakitte...

şu "birlik" konusuna gelince;karadeniz otoyoluna tekbir kelam etmeyen bir coğrafyanın birliğinden ne olur?onca hemşehri derneği var bu bölgede ama tık yok...herkez bu vahşi düzenin dişlileri arasında yada bu vahş,i düzenin yediği simitin susamı gibi dudaklarının arasında sıkışmış yaşayıp gidiyor...bazen insanlığımızı hatırlayıp geçmişe dair hülyalı düşüncelere dalıyoruz...eh bunada şükür...o hülyalara küfür edenleride görüyoruz...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sevgi hakkında

Mesajgönderen Hasan Sever » Cmt Haz 05, 2021 12:32 am

Sayın adaşım,hislerine saygı duyuyorum,birlik ve beraberliğin ancak sevgi ile olacağına,sevgisiz kardeşlik olmayacağı ortadadır.Ancak yazındaki kürtleri sevmesemde tabirin biraz maksadını aşmış gibi geldi,bizler Mevlana felsefesi ile olaya bakmalıyız.Ben lazıda kürdüde abazayıda çingenide muhaciride velhasıl herkesi seviyorum.Yeterki TÜRKÜM Ben desin ve candan söylesin,yeterki İSTİKLAL MARŞI OKUNURKEN TÜYLERİ DİKEN DİKEN olsun.Bilmem yanlışmı?
Zaten sende bunu söylemek istedin buna eminim.Kürtlerin içinde
benim gibi düşünenlerin çoğunlukta olduğuna ininmak istiyorum.Çünkü aynı ülkede ve aynı bayrak altındayız.Sevgiyle kal
En son Anonymous tarafından Cmt Haz 05, 2021 12:32 am tarihinde darbelendi.
Hasan Sever

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir