SORU-CEVAPLA BİLGİSAYAR-İNTERNET PROBLEMLERİMİZİ ÇÖZELİM !!!

Site ilen ilgili onerilerinizi, tavsiyelerinizi ve isteklerinizi buradan bizimle paylasin...

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Mehmet Aydinli

SORU-CEVAPLA BİLGİSAYAR-İNTERNET PROBLEMLERİMİZİ ÇÖZELİM !!!

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Kas 11, 2006 12:32 am

....Herkese Merhaba,

..Bugünlerde İnternet-Bilgisayar ile ilgili bir köşe açılsın diye istekte bulunacaktım.Sağolsunlar,baktım ki açılmış.....

..Bu köşenin açılmasını neden mi isteyecektim? Anlatayım:
1-Her üye bu köşeyi takip ederse herşeyi kavrar düşüncesiyle,
2-Bilgisayar ile ilgili problemler soru şeklinde yazılırsa,bu köşede cevabı verilir ve herkes bilgi sahibi olur düşüncesiyle....
3-İnternetteki yenilikleri bilen ve bulan arkadaşımız buraya samimi bir şekilde yazarsa herkes bilgi sahibi olur düşüncesiyle,
4-Site ile ilgili problemler de yazılır,cevabı alınır düşüncesiyle,
5-Daha doğrusu herkes bildiğini bu köşeye yazarsa ve orada kalıcı olursa bir problemle karşılaşan kişi açar,okur ve hal eder düşüncesiyle..

....Evet bugünden itibaren herkes bildiğini kısa ve öz şekilde fazla sayfa açmadan köşeyi ekonomik kullanmak şartıyle yazmaya başlasın.Ancak yazılanlar iyi takip edilsin ki bir yazılan bir daha yazılmasın.

...Bu düşüncemi "BÜYÜKLERDEN ÖĞÜTLER" adıyle açılan köşemde yazacaktım ama orada yazılanlar pek farkedilmiyor ve okunmuyor.Onun için bu sayfa ile karşınızda oldum.İlgi gösterip bilgilerini bizimle paylaşacaklara peşin teşekkürlerimi sunuyorum.

...Umarım ki hepimize faydalı olur....
En son Muzaffer Mustafa Altuncu tarafından Cum Ara 22, 2006 12:14 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Hicran Toplaoğlu » Cmt Kas 11, 2006 7:04 am

Muzaffer amca öncelikle yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Bu köşede herkez bildiğini veye ihtiyacımız olabilecek prgramları ekleyerek birbirlerine yardımcı olmaya çalışıyor zaten. Ama kimin neyi bildiğini veya bilmediğini yada neye ihtiyacı olduğunu bilmiyoruz. Bence bu başlık altına internet hakkında sorunu olan internet veya bilgisayar hakkında soru sormak isteyen yadan herhangibi bir prgramı arayıpta bulamayan arkadaşlarımız yazsınlar..Konunun çözümünü bilen arkadaşlarda o sorulara cevaben karşılık versinler. Bence bu şekilde daha düzenli olacaktır.

Saygılar..
Kullanıcı avatarı
Fatma Hicran Toplaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Kas 28, 2006 12:13 am

....Merhabalar,

..Açtığım bu sayfa yine ilgi görmedi.Yazık!!!!!

...Demek ki amacımı anlatamadım.Ben bu köşeyi açarken amacım, bilgisyarı kullanırken karşılaştığımız sorunları çözmede yardım isteme ve sorulacak soruların cevabını rahatlıkla alabilmekti....

...Ayrıca sitede karşılaştığımız sorunları burada çözmekti...

Anlaşılmayı ve bu sayfaya gereken önemin verilmesini çok istiyorum. Çünkü herkesin böylesi yardımlaşmaya çok ihtiyacı var....

......Soru-cevap şeklinde çok şeyler yazılabilir ve öğrenilebilir...

....Hayırlı günler..............................
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Sal Kas 28, 2006 1:01 am

aslında benim siteyle alakalı teknik bir problemim var...otomatik giriş yapamıyorum.her gün tekrar tekrar nick ve şifre girerek giriş yapıyorum.Sql Database Error var.Düzeltilebilirse bence herkes için daha rahat olur...
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Ara 12, 2006 8:35 pm

....Merhabalar,

...Ben çağrımı tekrarlamak istiyorum !!!!!!!!!

Bu köşede herkes bildiğini bilmeyene anlatsa diyorum.Yani internet-bilgisayar ve site ile ilgili problemler burada soru cevap şeklinde ya da herkes bildiğini soruyu kendisi yazarak cevabı da kendisi vererek bir bilgi kaynağı oluştursak iyi olur diye düşünüyorum...

...Yani birisi bir problemle karşılaştığı zaman müracaat yeri burası olsun istiyorum.Bilenlerin bilmeyenlere bilgi vermesini istiyorum...

..Herkesin bu konuya bu gözle bakmasını diliyorum.....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Faruk Faysal Uygun » Çrş Ara 13, 2006 7:20 am

işinize karışmak istemem ama bir başlık açsanız ve ismide link ve url adresleri veya faydalı link ler olsa hepsi biryerde toplansa herşey için ayrı başlık açılmasa birşey eklemek isteyenler oraya ne oldugu hakkında detaylı bilgiyi verdikten sonra mesaj olarak ekleseler daha iyi olur diyorum ve .
Kullanıcı avatarı
Faruk Faysal Uygun
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Ara 19, 2006 8:30 pm

...BEN BU SAYFAYI, BİLGİSAYAR-İNTERNET İLE YENİ TANIŞANLARIN KARŞILAŞACAKLARI PROBLEMLERE BİLENLER TARAFINDAN YARDIMCI OLUNMASI İÇİN AÇTIM.....

OHALDE BUNU SORU-CEVAP ŞEKLİNE ÇEVİRİRSEK BELKİ DAHA İYİ ANLAŞILIR...........İŞTE İLK SORUM !!!!!!!!!

S.1-GOOGLE EARTH PROGRAMINI (UZAYDAN DÜNYAYA BAKIŞ) MASA ÜZERİNE İNDİRDIM...AÇTIM......FAKAT SONRASI BİR TÜRLÜ DÜNYAYI DÖNDÜREMEDİM......ACABA NEDEN? KONUYU BİLENİN KONU HAKKNDA BİLGİ VERMESİNİ İSTİYRUM.....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Ara 28, 2006 12:01 am

BİLMEDİKLERİMİZE BİLENLER YARDIMCI OLSUN....

S.2- XP nin lisanlı-lisanssız olduğunu nasıl anlayacağız?

S.3- Lisanssız olduğunu anladık.Peki "İnternet Explorer ve Media Player 11" i nasıl yükleyeceğiz ve uygulamaya koyacağız?

............................TEŞEKKÜR EDERİM.......................................
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Erhan Ayal » Prş Ara 28, 2006 9:09 pm

Öncelikle muzaffer amca http://www.microsoft.com.trburaya girdiğimizde internet explorer ve Windows Media Player 11'i programı kurulmaya başlanıldığı zaman XP'miz eğer lisanslı ise problem kalmamıştır lakin bir çoğumuz lisanssız bilgisayar kullandığımız için bu tür problemler karşımıza çıkmakta. İnternet explorer ve Windows Media Player 11'i Yükleyemezseniz bu size microsoft tarafından bildirilecekir

Vermiş olduğum linkte indirmiş olduğunuz programı çalıştırın. Programın içinde türkçe olarak ne yapılacağı anlatılmıştır
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Ara 30, 2006 6:42 pm

..Erhan teşekkür ederim.Dediklerini yapmaya çalışacağım.
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Şevki Altuncu » Pzt Oca 08, 2007 4:32 pm

internet üzerinden tv izleyemiyorum sorun nerde ne yapmalıyım bilen varsa sölesin sevgilerimle...
Kullanıcı avatarı
Şevki Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt Oca 08, 2007 8:38 pm

internet üzerinden tv izlemekten kastınız nedir sayın Altuncu...
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Şevki Altuncu » Sal Oca 09, 2007 12:18 am

tamam sorunu çözdüm .... sevgilerimle herkeze
Kullanıcı avatarı
Şevki Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Oca 10, 2007 12:22 am

Hele şükür yeyenim.Peki nasıl çözdün bakalım.Belki bu sorunla karşılaşan bir başkası olabilir... Yoksa kendiliğinden mi düzeldi...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Şevki Altuncu » Çrş Oca 10, 2007 2:43 pm

bilgisayarda güncelleştirmeleri düzenli olarak yaparak sorunu çözdüm.yani bilgisayara format attıktan sonra güncelleştirmeleri yükleyince açılıyor....
Kullanıcı avatarı
Şevki Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön ÖNERİLER - İSTEKLER.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir