SEÇİLME YAŞI 25 OLDU YOK MU BİR ADAY

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

SEÇİLME YAŞI 25 OLDU YOK MU BİR ADAY

Mesajgönderen Serkan Birinci » Pzr Kas 05, 2006 1:39 am

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE SEÇİLME YAŞINI 25'E İNDİREN YASANIN KABUL EDİLDİĞİ MALUM.

ANCAK, LİDER SULTALI SİYASİ PARTİLERİN BU YASA'YA GÖSTERECEKLERİ TEVECCÜHLERİ YAKLAŞAN SEÇİMLERİN SONUNDA MECLİSE KAZANDIRILACAK GENÇLERLE ÖLÇEBİLECEĞİZ.

BUGÜN İÇİN BİR SİYASİ JEST OLMAK DIŞINDA CİDDİ ANLAMDA BİR YANSIMASININ OLMAYACAĞINI DÜŞÜNSEMDE YASA ÇIKARMA KONUSUNDA HIZINA ERİLEŞİLMEZ MECLİSİN İRADESİNE GENÇLERİN KAZANDIRILMASININ, GENÇ DİMAĞLARIN DAHA İDEALİST OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜMDEN KİRLENMİŞ SİYASETİN TEMİZLENMESİ VE APOLİTİZE OLMUŞ TOPLUMUN YÖNETİME KATILIMI KONUSUNDA KATKI SAĞLAYABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE UMUYORUM.
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Pzr Kas 05, 2006 11:41 am

Akraba ben tam karşıt düşüncedeyim.Kişinin enerjisini ve ya düşünsel yapısını yaşının belirlemediği kanısımdayım.Bu ülke ne çekmişse konusunda uzmanlaşmamış,bilgisinin doruk noktasına ulaşmamış kişilere verilen yetkilerden çekmiştir.Önemli olan milletvekili saltanatına son vermek.Şunu demek istiyorum ;ha Tüsiad( yada müsiad) içinde 50 yaşında bir üyesini meclise gönderdin ha 25 yaşında bir üyesini.Yapacakları işler hemen hemen aynıdır.Bunlar kandırmacadır.Önemli olan milletvekili seçilme biçimini değiştirmek.Buna hayatta yanaşmıyor siyasiler.Çünkü saltanatları bitecek.Türkiyede bu gün kültür erozyonu vardır ve bunun merkezindede gençler yer almaktadır.Dolayısıyla nitelikli genç sayısı azdır ve bunların seçilme durumu zaten söz konusu değildir.Selamlar
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Serkan Birinci » Pzr Kas 05, 2006 8:35 pm

siyasi partiler kanunu'nda değişiklik yapımadığı, lider sultasının egemen olduğu, genel merkez odaklı aday belirleme yönteminin (yalandan taban yoklaması yapanlar olsada) sürdüğü mevcut sistemde benim temennilerimin gerçekleşme sansı tabiidir ki yok.

zaten benim ifadelerim de bir temenniydi sadece....
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Pzt Kas 06, 2006 12:50 am

Göstermelik bir yasa bence yorum yapmaya bile gerek yok.
Zaten İlkay ve Serkan esas sorunu çok güzel ortaya koydu.
Bunu yapmadan önce FİKRİ HÜR , VİCDANI HÜR, IRFANI HÜR nesiller yetiştirmek gerekiyor. Yoksa zaten bugünde kısmen var olan sadece onaylama görevi gören milletvekillerinden oluşan bir meclis haline gelir.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Pzt Kas 06, 2006 2:13 pm

evet serkan ağabi çok güzel bir noktaya deyindin.ilkokul sıralarındaki soruların yanıtlandığı bir platformda yapılan düzeltme yani büyüyünce ne olacaksın sorusuna hiç bir zaman veremediğim bir cevaptı seçilme yaşı...ki o zamanlar yaş sorunu olup olmadığınıda bilmiyordum.şükür yaş sorunu ortadan kalktı ama bunu ortadan kaldırmanında sebebi belliydi.zengin bakan işadamı ve vekil çocukları........belli. bundan sora bizim seçilebilmemiz için gerekli olan kısmı kalıyo.para para para....malum adaylık için sıra ya gore belırlı mıktarda para yatırmak gerekıyo.....yani kısaca bu hayaller başlamadığı yerde bıtmiş..

ah para zalım para
kurusun senun turan
sen değilmisin beni
bakanlıktan ayıran........

sevgiler....
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Prş Kas 09, 2006 9:47 pm

abi bunlar yaşa takılacak yerde başa takılsalardıya, zira akıl yaşta değil baştadır.secilme yaşını aşağıya çekmelerinde ki yasa sadece göstermelik bence .ülkemizde ki koltuk sevdalısı siyasi liderler şimdilik bu olayı ütopyalaştırıyor. :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Kas 10, 2006 8:25 am

...Gençler bizim için farketmiyor........ Biz zaten o işi hiç düşünmedik....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Prş Kas 23, 2006 12:17 pm

bencede kandırmaca beyinler aynı 25 yaşındaki kime 1. sırada yer vericekler en son sıralrda yer werirler bence burda siyasi oyun mevcut bence saçma ve anlamsız gerçek olan tek şey para paran oldumu herşey oluyor :wink:
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ben varımya

Mesajgönderen Sercan Deliömeroğlu » Pzt Şub 19, 2007 12:13 pm

5 sene sonra ılk ben kayıt ettırıyom oylar bana bu ulkeye benım gıbı bır manyak lazım oylar bana tamam
Sercan Deliömeroğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Özcan Aydınlı » Sal Mar 06, 2007 11:58 am

Tarihimizde deliler yönetimde olmuştur.Tıbben farkını tam olarak bilmesemde manyaklarda yönetebilir diye düşünüyorum.Sercan şansın var bence.Ülke müsait yani.
Kullanıcı avatarı
Özcan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Sal Mar 06, 2007 12:03 pm

Tarihimizde kim deli olarak yonetimde oldu bilmek isteriz?

Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir