ÖZGÜVEN ÖZSAYGI

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

ÖZGÜVEN ÖZSAYGI

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cmt Tem 22, 2006 1:41 pm

“Yeni dünyanın anahtarı eğitimdir.Barışa ,özgürlüğe,mutluluğa ancak eğitim yoluyla varılır “. (Bertrand Russel)
Çağdaş eğitimden söz edebilmek için bilimsel gerçeklere uygun bilgiler ile donatılmalı.
Özgür kimlik,serbestlik adına dogmalar ,batıl inançların onü açılmamalı.Orta Çağ zihniyeti ve onun dogmalarına ,dogmatik yapılara ve düşüncelere ,batıl inançların arkasına saklanarak sahte özgür kimlik ve sahte serbestlikler yaratılmamalı.Gerçek özgürlük ,gerçek serbestlik çağdaş eğitim yoluyla mümkün olmalıdır.
Ülkemizde sistematik bir şekilde psikolojik savaş stratejisi uygulanmaktadır.Konular farklı yöntemlerle ama devamlı gündemde tutularak toplumsal duyarsızlaştırma süreçleri uygulanmaktadır.Gençleri öğrencileri ve toplumsal duyarlılıkları köreltmek için hazırlanan plan ve programlar aşama aşama bir bir uygulanmakta ve devreye sokulmaktadır.Eğitimsiz hiçbir kurum ayakta kalamaz.
Kuvayi milliyeci Balıkesir’in kurtuluş direnişçisi,Eğitim Birliği yasasını hayata geçiren ,köy öğretmen okullarını ,millet mekteplerini açan Mustafa Necati”Aklınızı ve bilimi kullanın , yılmayın,bilgi ve bilim her zaman güçlüdür” derken eğitimin, bilginin her zorluğu yenebileceğinin uyarısını yapmaktadır.
Tatile dinlenmek için giren bir çok ilk ,orta ve lise öğrencisi girdikleri değişik sınavların sonuncunda “acaba kaç puan alacağım” stresine girerek gerçekçi beklentilerden uzak tutulmamaları gerekir.Gerçekçi beklentiler içinde olmaları ,yeteneklerine göre yönlentirilmeli ve doğru tercih yapmaları sağlanmalıdır ve doğru tercih yapmaları gerekmektedir.Beklentilerin üzerinde bir baskı kurmak gerçeklerden uzaklaştırmak ,yetenekleri ve ilgi alanlarının dışına çıkmak eğitimde yanlış yönlendirme ve temel güven duygusuna,özgüveni kazanmalarına engel olunmuş olunur.Karşılıklı duygu ,düşünce ve beklentileri paylaşarak ,karşılıklı güven duygusu içerisinde suçlayıcı olamadan sorun çözülmelidir.
Ego gücü gelişmemiş kişilerin ,kendilerinde bulunmayan özgüven ve özsaygıyı şiddete başvurarak kazanmaya çalışmaktadırlar.Yanlış yönlendirmeler ,gereksiz suçlamalar sonucu özünden alamadığı gücünü ,etrafını rahatsız ederek ,bir şeylerin fanatiği olarak,olay çıkararak kazanmaya çalışır.Aslında kendinde olmayan bu tür davranışların öncülüğünü yapmış oluruz.Özünden alamadığı veya özünün verilmediği ,doğru yönlentirilmediği,özgüven ,özsaygı ve sevginin ,duyguların paylaşılmadığı kişilik gücü ,şiddetle sağlanmaya karşılanmaya çalışılır.Kendi dünyalarını oluşturmaya çalışırlar,Eğitimsizlik ,cehalet tırmanış gösterir,İşsizlik ,şiddete dönüşerek toplumda derin yaralar açmaktadır.İşsizlik ve şiddetin paralel eşzamanlı ve odaklı ilerlemesi topluma yetyerli zamanı kazantırmıştır.
Bütün öğrencilerimizin ,gençlerimizin yeni hayatlarında ,sınavlarında,tercihlerinde kolaylıklar dileyerek
eğitimsizliğin bitrilmiş,cehaletin olmadığı ,her türlü şiddetin yok olduğu ,bütün sosyal lanlarda ,eğitim ,ekonomik v.s.. alanlarda fırsat eşitsizliğinin yok olduğu bir dünya için merhaba.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Eyl 21, 2006 11:30 pm

......Çok haklısın Tahdoh kardeşim.Eğitimsizlik çok kötü.Bunun farkında olduk ama çok geç kaldık.Atı alan Üsküdarı geçti.
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Pzr Eki 15, 2006 8:25 pm

Çok önemli bir konu; Sadece eğitimle de olmaz. Eğitim ve öğretimin şeklide önemli.Her ne kadar bu konuda detaylı bilgim olmasada , bugün ki sistemin yanlışlarını görebildiğimi düşünüyorum.
İlk okuldan başlayan bilgi yüklenmesi ve sınavlar.Genç beyinleri gerekli gereksiz bilgi ile yükleyip, arkadaşı ile yarıştımanın sonucu ucube nesiller yetişiyor.Umarım düzeltirler de geleceğe daha umutla bakarız.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Necati Yavuz » Cum Eki 20, 2006 11:13 am

Sayın BR.Aydınlı ;
Biz Mustafa Necatileri reddetmiş onun yerine H.ibrahim Çelik gibi sürüngenleri baş tacı yapan bir toplum değilmiyiz.Bu iktidar dönemi her kurum fazlasıyla tahrip edilmiştir en baştada milli(sözde) eğitim.
Kullanıcı avatarı
Necati Yavuz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir