bunu bılıyormuydunuz bence cok ılgınc

Hadi burada hep beraber guzel olan herseyi paylasalim!... (Romanımız Bu Sayfada)

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Alptekin Gökhan Şahin

bunu bılıyormuydunuz bence cok ılgınc

Mesajgönderen Mehmet Yazar » Pzr Eki 15, 2006 6:02 pm

bızum oranın yaslılarından duydum valla kımle evlenecegını gormek ıstıyorsan tuzlu kolof ye yat ıstıhareye kımı gorersen onı alacasun benum annem yapmıs babamı gormus ısteyen yapsun ben yapmaya korkuyorum ya sevdugumı goremezsem
Kullanıcı avatarı
Mehmet Yazar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Hicran Toplaoğlu » Sal Eki 17, 2006 2:08 pm

Eevt mehmet doğruymuş.. Benim annemde yapmışş zamanında babamı görmüş hatta laf aramızda pekde beğenmemmiş eeyy ben habunu almam demiş ama gel görki kısmet işte aldı.. :lol: :lol: :lol:

Yaylanın meşhur kolofcusuydu annem bu arada yaylada ozamanlar nekadar genç kız varsa hepsine yapmuştır zamanında hepside vli şuan bu bahsettiğim tarihler yanlıız 1984-90 o tarihler yaklaşık
çocukken hatırlardım ablar gelirdi akşam olunca hadi hacer teyze diyee ama annem ben küçüktüm diye beni hiç götürmediii... :oops: :oops: acaba şimdi desem yaparmıı :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
Fatma Hicran Toplaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Cüneyt İbrahimağaoğlu » Sal Eki 17, 2006 4:59 pm

ya ben yapmaktan korkarım yaa yapamam ama çokta merak ediyorum :) :wink:
Kullanıcı avatarı
Cüneyt İbrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Sal Eki 17, 2006 5:45 pm

fatmahicran yazdı:Eevt mehmet doğruymuş.. Benim annemde yapmışş zamanında babamı görmüş hatta laf aramızda pekde beğenmemmiş eeyy ben habunu almam demiş ama gel görki kısmet işte aldı.. :lol: :lol: :lol:

Yaylanın meşhur kolofcusuydu annem bu arada yaylada ozamanlar nekadar genç kız varsa hepsine yapmuştır zamanında hepside vli şuan bu bahsettiğim tarihler yanlıız 1984-90 o tarihler yaklaşık
çocukken hatırlardım ablar gelirdi akşam olunca hadi hacer teyze diyee ama annem ben küçüktüm diye beni hiç götürmediii... :oops: :oops: acaba şimdi desem yaparmıı :lol: :lol:

cahit amca girmio inşallah foruma arahna :D:D
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Sal Eki 17, 2006 6:01 pm

muhahhahahaha yok canım şakamı bu ben yapıcam walla tarifi varmı bunun bahtımı görcem korkuyorum ya yalnış rüya görürsem ve cinsim çıkarsa napıcam aman alahım milli felaket :P :P :P :P :P
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Hicran Toplaoğlu » Çrş Eki 18, 2006 7:38 am

Caner yokkk baban giriyo aradabir foruma ama okadar inceleyeceğini sanmiyorum. enelde ana sayfada takılıyorr.. :)

Bu arada hasan tarifini az çok biliyorum anlatıldığı kadar ama çok teferruatlı..
Kullanıcı avatarı
Fatma Hicran Toplaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Nevgin Uysal » Çrş Eki 18, 2006 11:40 am

bende duymustum bana tuzlu kolofin tarifesini verirmisiniz denemek isterim umarim evlenecegim kisi iyidir :D :D
Nevgin Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Yazar » Çrş Eki 18, 2006 12:29 pm

ya ben yapmaya korktum ama sen yapmak ıstersen annemden tarıfını alayım yaylada soylerum yaparsun da gorersun ya benum ıcıme dogdu senın evlenecegun vrya bence cok ıyı bırı
Kullanıcı avatarı
Mehmet Yazar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Hicran Toplaoğlu » Çrş Eki 18, 2006 12:52 pm

Arkadaşlar tarifiaçık arrırmaya koydum çok rağbet varrr :lol: :lol: :lol: :lol:

50 ytl den başlıyo varmı arttırann.. :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
Fatma Hicran Toplaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Nevgin Uysal » Çrş Eki 18, 2006 12:53 pm

benden 100 EURO :D :D
Nevgin Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Hicran Toplaoğlu » Çrş Eki 18, 2006 1:13 pm

Peki Sattıımmmm gittiiiii :lol: :lol: :lol: Kimseye verme hee

Şimdi arkadaşlar tarfif şöyle aslında malzemeler çok basit ama yapm aşamasınd abazı şartlar var o şartların sağlanması önemli olan..

Şimdi ilk önce birkaç genç kız akşam namazından sonra toplanır ve başından tek evlilik geçmiş bir kadına giderler ( tek evlilikten kasıt birkaç kez evlenmemiş olmak ) Bu kadın çöreği pişirecek olan kişidir. Daha sonra çöreği yapmak için gerekli olan malzemeler toplamaya çıkarlar bu malzemeler un su ve tuz dur.Fakat burada önemli olan bu malzemeleri yedi ayrı haneden toplamaktır. Ayrıca bu yedi haneden alınacak kadınlarda tek evli ve kocalarının adının Mehmet olması gerekmektedir. ( size tiyo verebilirim Kurtoğlu’nun Hediye teyze var mesela ondan alınırdı biliyorum ) Tabi bunu anlayan kadınlar inadına çok tuz veriler az un verirler birer kaşık birer kaşık malzeme yedi ayrı haneden Mehmet eşinden toplanır. Daha sonra toplanan ne kadar malzeme varsa eksiksiz bir kaba konur ve hamur haline getirilir. Daha sonra bu hamur dört yol ağzında ( sokakta ) bir ateş yakılarak saç üzerinde pişirilir. Kişi sayısına göre eşit parçaya bölünür ve herkes kendi payını orda yer. Daha sonra tek kelime bile konuşmadan başka herhangi bir şey yemeden ve kesinlikle su içmeden eve gidilip yatılır yatarken dua okunur ve uyunur. O gece evleneceğin kişiyi testi ile sana su verirken görüyorsun..

İte tarif buu..Şahsen iç denemedim ama yapanlar doğru diyor..Artık batıl inanç mı dersiniz ne dersiniz bilmiyorum..

Yapanlar varsa yazsınlar…
Kullanıcı avatarı
Fatma Hicran Toplaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mehmet Yazar » Çrş Eki 18, 2006 2:10 pm

eba nevgın okadar paraya kıydun ha helal fatma abla yav sen baya bılgılısun bu konuda ha bıse anlamadum nıye kocanun adı mehmet yav baska ısım yokmı ıdı neyse nevgın sana afıyet olsun
Kullanıcı avatarı
Mehmet Yazar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Çrş Eki 18, 2006 2:16 pm

varsayalım ki doğru tüm bunlar....ilk bulan nasıl buldu bunu :D.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Fatma Hicran Toplaoğlu » Çrş Eki 18, 2006 2:43 pm

Nevgin sesin çıkmadı tarifi alınca hesap numaramı sana özel msj olarak atıcam artık havale yaparsın :lol: :lol: :lol: :lol:

Mehmet kardeşş ahh biliyoruz işte bizşeyler anneme çok yaptırırlardı ordan biliyorum ama neden özellikle Mehmet ismi seçimiş hiçbir bilgim yok açıkcası...

Arahnacımm sana gelincee valaha bilmiyorumki ilk bulan nasıl bulduu...yanlışlıkla çok tuzlu bir çörek yemiştir rüysasında görmüştür sonr agelişe gelişe bu hale gelmiştir..
Kullanıcı avatarı
Fatma Hicran Toplaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Nevgin Uysal » Çrş Eki 18, 2006 2:51 pm

:D :D sana borcummu var fatma abla?aaaaa :D tarif icin saol cok sevindim umarim yaparim onu :D
Nevgin Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön GÜLELIM - EĞLENELİM

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir