Peki Sattıımmmm gittiiiii

Kimseye verme hee
Şimdi arkadaşlar tarfif şöyle aslında malzemeler çok basit ama yapm aşamasınd abazı şartlar var o şartların sağlanması önemli olan..
Şimdi ilk önce birkaç genç kız akşam namazından sonra toplanır ve başından tek evlilik geçmiş bir kadına giderler ( tek evlilikten kasıt birkaç kez evlenmemiş olmak ) Bu kadın çöreği pişirecek olan kişidir. Daha sonra çöreği yapmak için gerekli olan malzemeler toplamaya çıkarlar bu malzemeler un su ve tuz dur.Fakat burada önemli olan bu malzemeleri yedi ayrı haneden toplamaktır. Ayrıca bu yedi haneden alınacak kadınlarda tek evli ve kocalarının adının Mehmet olması gerekmektedir. ( size tiyo verebilirim Kurtoğlu’nun Hediye teyze var mesela ondan alınırdı biliyorum ) Tabi bunu anlayan kadınlar inadına çok tuz veriler az un verirler birer kaşık birer kaşık malzeme yedi ayrı haneden Mehmet eşinden toplanır. Daha sonra toplanan ne kadar malzeme varsa eksiksiz bir kaba konur ve hamur haline getirilir. Daha sonra bu hamur dört yol ağzında ( sokakta ) bir ateş yakılarak saç üzerinde pişirilir. Kişi sayısına göre eşit parçaya bölünür ve herkes kendi payını orda yer. Daha sonra tek kelime bile konuşmadan başka herhangi bir şey yemeden ve kesinlikle su içmeden eve gidilip yatılır yatarken dua okunur ve uyunur. O gece evleneceğin kişiyi testi ile sana su verirken görüyorsun..
İte tarif buu..Şahsen iç denemedim ama yapanlar doğru diyor..Artık batıl inanç mı dersiniz ne dersiniz bilmiyorum..
Yapanlar varsa yazsınlar…