buyrun fransayı boykota...

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

buyrun fransayı boykota...

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Cum Eki 13, 2006 8:52 am

Benzin: Total, Elf

Süpermarket: Carrefour, Gima, Dia Endi, ChampionSA

İnšat: Ondulin Avrasya (Onduline -Bituline-Isoline), Lafarge, Chryso, Weber Markem

Seyahat: Air France, Club Med, Fransa'da tatil, Fransız Kültür Merkezi
TıraŠBıçaĄ?: BIC

ákmak: BIC, Cartier

Kırtasiye: BIC, Sheaffer

Yoĵrt: Danone, Yoplait

ũť Suyu: Perrier, Danone, Evian

Mutfak ve diĥr ev eŹalar: Tefal

Oto Lastiĩ: Michelin, Uniroyal, Recamic

Oto Yedek Parça: Valeo

Otomobil: Renault, Peugeot, Citroen
Spor Ekipmani: Le coq sportif
Motosiklet, Bisiklet: Peugeot

Giyim: Lacoste , Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Etam, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter

ánta: Longchamps, Lancel, Louis Vuitton

šmpuan: L'Oreal, Studio Line, Lancome

Saç ürünleri: L'Oreal, Studio Line, Garnier, Kerastase

Cilt Bakım ürünleri: Clarins, Guerlain, Avon, Avene

Bebek giyim , mama, oyuncak: Bledina, Mellin, Majorette, DPAM, Petit Bateau

Kozmetik: L'Oreal, La Roche Posay, Biotherm, Christian Dior, Clarins, Vichy

Parfüm: Chanel, Christian Dior, Clarins, Drakkar Noir, Fahrenheit, Lancome,Lavendar Harvest

Dergi: Marie Claire, Elle

Telekom: Alcatel

Sigorta: AXA, Günes Sigorta, Basak Sigorta, Basak Emeklilik (Groupama International)
Finans: Societe General Bankasi, TEB (Türk Ekonomi Bankasi)

İlaç firmaları Sanofi (Aventis&Synthelabo&Pasteur ortakligi): Servier, Fournier, Guerbet, Pierre

Fransız šrap ve šmpanyaları
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Birsen Çelebi Sarı » Cum Eki 13, 2006 10:19 am

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla herkes fransayı kendi çapında boykot etmek istiyor.Bunun en kolay yolu aldığınız ürünlerin stantlardaki barkodlarına bakarak almak.fransanın ülkemizdeki barkod aralığı 300 ile 379 arası. yani barkoda bakıyorsunuz rakamların başlangıcı 300 ile 379 arasında bir rakamla baişlıyorsa almıyoruz.bir sakız ile olsada boykot edelim..
Birsen Çelebi Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Cum Eki 13, 2006 3:11 pm

şimdi boykot zamanı ama ne zamana kadar :(
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Cum Eki 13, 2006 8:24 pm

Bizim dönem insanlar hep bu gençliğin duyarsız olmasından yakınırız.Belki
bizden öncekilerde bizim toplumsal olaylara karşı duyarsız olduğumuzdan yakınırdı. Bunu değiştirmek herhalde mümkün değil. Sanırım hep böyle devam edecek.
Amam ben sizden daha yaşlı biri olarak söyleyeyim; Bu duyarlılığınız benin geleceğe yönelik umutlarımı arttırdı. TEŞEKKUR EDERİM
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Eki 14, 2006 1:39 am

....Nedense biz hiçbir şeyi beceremiyoruz.Boykot da havada kalacak gibime geliyor.Ama ben canı gönülden boykota katılıyorum.Tabi sözde....

....Nedense Türk'ün düşmanı çok.Şimdi Fransa ilk sırada görünüyor.Ya gizli düşmanlar.Hani dost görünüp arkadan vurmaya çalışanlar....

....Bu durumu yediden yetmişe herkes bir anlayabilse........
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

SERKAN ÇALIKOĞLU

Mesajgönderen Serkan Çalıkoğlu » Cmt Eki 14, 2006 12:32 pm

SAOL YUSUF ABİ ZATEN O GAVURLARIN MALLARINI KULLANMIYODUM. ŞİMDİ HİÇ KULLANMAYACAĞIM...
Serkan Çalıkoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Şemsettin Hamsici » Cmt Eki 14, 2006 8:05 pm

saol yusuf abi boykota her zaman hazırım inanırmısın sölediklerinden bir tanesini bile kullanmıyoruz herkezinde böle olmasını bekliyoruz...
Kullanıcı avatarı
Şemsettin Hamsici
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Pzt Eki 16, 2006 1:17 pm

Selam Arkadaşlar

Günlerdir televizyonlarda ve gazetelerde görüyoruz. Millet bağırıyor:"FRANSIZ MALLARINI BOYKOT EDELİM" diye.
Ben bu tutuma kesinlikle katılmıyorum.Çünkü bu tutumun tamamen lafta kalacağını biliyorum. Çünkü biz daha önceleride bu boykot girişimlerinde çok bulunduk. Ama ne oldu. Sadece “sakız”larını boykot ettik.
. Şimdi soruyorum size."TAMAM ARKADAŞ.FRANSIZ MALLARINI BOYKOT EDİYORUZ" diye.:
Kim
"Renault, Peugeot, Citroen" arabasını
“Total ve Elf”i
“Lacoste ve Pier Cartin” elbisesini

Kaldırıp yakabilecek. Yusuf sen yakabilir misin? Ya sen mndurgun? Hiç birimiz. Varsa erkek yapalım anasını satayım. Boykot da yapalım, savaş da yapalım. Ama kim ile. Ha. Buradaki boykot sadece “ Cartier çakmak, Danone yoğurt, Elle dergi, L'oreal şampun” mı yakmaksa veya almamaksa ben bu işte yokum arkadaş. Çünkü sizinkisi boykot değil tamamen göz boyamadan ibaret bir şey olacaktır.. .
Arkadaşlar. Varsa erkek olan çıksın meydana.Yaksın arabasını. Alnından öpeceğim onu. Ayaklarına kapanacağım. Helal olsun diyeceğim. İşte Türk oğlu Türk diyeceğim. Ama nerde.... İş lafa gelince edelim diyoruz. Ama işin ucu maddiyata dokununca “bana ne aman” diyoruz. Buna iki yüzlülük denir.

Şimdi soruyorum "FRANSIZ MALLARINI BOYKOT EDELİM" diyenlere. Yıllarca Müslüman kardeşlerimizi katleden İsrail'in, en büyük düşmanın Amerika'nın, seni sürekli tehdit eden Yunanistan'ın mallarını niye bu zaman kadar hiç boykot etme ihtiyacı görmediniz. Ayıplar olsun size.

Şimdi bana Ermeni veya Fransa yandaşı bile diyeceksiniz. Bu adam onlardan yana mı diye de. Ben adaletten yanayım, haktan yanayım. Ucuz kahramanlıklar peşinde koşanlardan da değilim. Ne Fransızları ne de Ermenileri severim. Türklüğümle alay eden herkes benim düşmanımdır. Ama “kafatasçı” değilim. Sadece sizin gibi düşünmeyen gariban bir devlet memuruyum.

Saygılarımla[/b]
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Pzt Eki 16, 2006 2:37 pm

osman agabi haklısın.aslında bir tane takım elbısem var pıer cardin ki adını bıle telafuz edemıyorum başkada herhangi bir fransız urunum yok.takım elbisemi
yakarmıyım yakmam.belkide yakamam.işin aslı.ama benim boykot derecem bu değil.elimizde olan mallara zarar vermek tamamıylen kendımıze atacağımız bır kazıktır parasını verip almış olduğumuz urunler artık bize aittir.

ama bundan once dikkat ettiğim gibi şimdi biraz daha dikkat edip almamaya çalışacağm.tabi işin özünde haklısın ağabi nereye kadar okadar hayatımıza girdilerki artık neyi ne kadar çıkarabileceğiz hayatımızdan...özellikle teknolojik alanda ki etkilerine göğüs germek baya zor.ama en azından biraz daha dikkatli davranıp almamaya çalışacağım..
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt Eki 16, 2006 3:44 pm

İsrail ürünleri,İngiliz ürünleri,Amerikan ürünleri,Fransız ürünleri

Döne döne boykot yapıyoruz ama değişen hiç bir şey olmuyo...

Kendi ürünümüzü orada satılacak kaliteye getirip satamadıktan sonra anca ona buna boykot yapacağız zaten.....

Bu olayın da modası 2 hafta sürer....2 hafta sonra herşey eski haline döner gene dolaplarda Fransız Ceketleri,Fransız parfümleri....

Amerika Irak'a İran'a iki tur daha yapar...Bu sefer Coca Cola'lar kalkar raflardan Mc Donalds'lar boşalır....

Ama hiç bir zaman hiç bir şey değişmez...Orhan Pamuk nobeliyle mutlu mesut yaşar...

kısacası bu mevzu gene bizi aşar...
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt Eki 16, 2006 3:54 pm

ayrıca en aktif boykot sitesi olarak

www.fransizkalma.org
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Pzt Eki 16, 2006 4:30 pm

MERHABALAR
Aslında ilk defa yanıt vermek için yazı yazmak zorunda kalıyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim; ben Yusuf un (fosiya camesinin yanında sümüğünün aktığını hatırladığım çocuğun) bugün ki duyarlılığının beni çok etkilediğini vurguladım. Ayrıca Fransız mallarını boykot edilmesini destekliyorum.

Batılı realisttir. Biz bu insanlara karşı duygusal davranarak nasıl bir kazanım elde edebiliriz? (arabalarımızı yakarak , arabam fransız malı değil)

Önce şu temel mantığı kabul edelim; Emperyalizm şekil değiştirmiştir. Eskisi gibi askeri müdahalelerle işgal dönemi geride kalmıştır. Uluslar arası sermaye şirketleri aracılığıyle sömürü yapmaktadır. Sen ister ismine Amerika ister Yunanistan de. Benim için fark etmez.

Yine gercekci düşünerek , ileriye dönük ekonomik yaptırımların (boykot gibi) etkili olacağını düşünüyorum. Osman sen inanıyormusun Fransa Türkiye üzerinde hem ekonomik hemde siyasal etkileri istediği gibi olsa idi bu tasarıyı kabul ederdi. Belki tekrar olacak batılı duyguları ile hareket etmez. Onların anlıyacağı dilden konuşmakta yarar görüyor ve etkili olacağına inanıyorum.

Özellikle rica edeceğim, tartışma yapılırken olaylar kişiselleştirilirse hem düzey düşer hemde tartışma esas amacından sapar. Hepimiz insanız duygularımız, dürtülerimiz ve zaaflarımız vardır. Eğer direk karşılıklı zarar verme ya da hakaret yoksa; sen neden öyle yaptın, ben olsam şöyle yapardım gibi tartışma uslubunu doğru bulmuyorum. kaldıki beni o anlamda ne kadar tanıyorsun sen. ben poliklinikte çok basit bit receteyi bile yazarken bile buna dikkat ediyorum (kanıta dayalı pozitif tıbbı reddetmeden ama) Kaldıki bu sitedeki herkesim ama herkesin (sen dahil) zamanı geldiğinde değil Fransız malı bir eşyasını canını verebileceğinden senin şüphen varmı? Bu millet bunları yaşadı. Ben gerekirse tekrar yaşayacağına inanıyorum.

Osman , halklar düşman olmaz. Ermewnlieri ve Fransızları neden düşman gibi gördüğünü anlıyamadımç Esas kafatasçılık budur.

Şunu diyebilirsin Osman; Ben emperyalizmi yada bugün ki Batıyı blok olarak görüyorum . bu danışıklı dövüştür, tek başına Fransız ların değil batının bir oyunudur. bu anlamda bütün emperyalist batı mallarının boykotu esas çözümdür. Bunu söyleyebilseydin inan , bana kişisel olarak saldırdığın halde cevap vermeden sadece doğru söylediğini ve desteklediğimi söylerdim.

Adalet duygunu da pek anlıyamadım doğrusu. Fransa bu yasa ile temel özgürlüklerden (geçtik sözde soykırımı. bence buda batının bir oyunudur. alıştırmak için bizi) olan ifade etme özgürlüğünü yasaklamıştır. Bu nasıl bir adalettir , bunasılbir çağdaşlıktır,
bu nasıl uygarlıktır ve de hangi hukuk anlayışına sığar. Böyle bir şey var evet , ben buna iki yüzlü batılı anlayış diyorum.
Birde gariba olmana çok üzüldüm.. Anasınıda satmayalım boş ver..
Lütfen uslubumuza dikkat edelim.

SEVGİLER
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Pzt Eki 16, 2006 6:32 pm

oturduğum evin aşağısındaki hipermarket bütün fransız mallarını kaldırmış bindiğim araç pejo106 ondan vaz geçemem ama gerisine hep destek tam destek her yerde söylüyorum burdada söyliycem hükümetide ortdadan kaldırsak ohh mis gibi olcak taa neysee
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Çrş Eki 18, 2006 11:38 am

Sayın M.N.DURGUN

İlk defa birine yanıt vermek zorunda kalıyorum diye başladığınız yazınızda bana ait olmayan fakat sizin düşünce akışınıza göre şekillenen bu ifadelerinizi ve yaklaşım tarzınızı kınıyorum.
Batının realist olduğunu bilmeyen yoktur. Batının insanlar üzerinde uyandırdığı hisleri de burada anlatmamıza gerek yoktur. Bizim meselemiz nasıl buralara taşındı hayret ediyorum. Biz Orhan Pamuk ile başladık, Batı politikasını anlatır duruma geldik. Olayı biraz saptırdık gibi. Her neyse...

Benim BOYKOTA HAYIR dememin nedenini siz süslü sözlerle ifade ettiniz:” Yine gercekci düşünerek , ileriye dönük ekonomik yaptırımların (boykot gibi) etkili olacağını düşünüyorum” İşte Sayın M.N.DURGUN Beyefendi. Benim söylediğimde bu.Öyle sakız çakmak, yoğurtla boykot olmaz dememin nedeni buydu. Ama siz bu işi benden daha iyi çevirerek anlatıyorsunuz. Yani süslü anlamda....

“Osman , halklar düşman olmaz. Ermenileri ve Fransızları neden düşman gibi gördüğünü anlayamadım Esas kafatasçılık budur.” Sözünü inanarak mı söyledin, yoksa ağzından mı kaçtı bilmiyorum.Ama her ne olduysa bilinçsizce olduğu kesin. Bak, doktorum. Halklar, Milletler, Cemaatler ve kişiler birbirine karşı her zaman düşman olur. Kedinin köpeğe, farenin kediye düşman olduğu gibi. Düşman olarak yaşama hissi canlıların doğasında var.Bunu sen benden daha iyi bilmen lazım. Doktor sizsiniz, ben değil. Bugün Yunanlılarla, Ermeniler benim düşmanım. Benim atalarıma işkence yapan, onları hunharca öldüren, kırklanmamış bebeleri kesen, hamile annelerin karınlarını dipçiklerle deşen kalleşler benim dostum olamaz. Sizce Yunanlılara göre Türkler düşman değil mi? Ama sizin için bir şey diyemiyorum. Eğer böyle düşünmek “kafatasçılıksa”, ben kafatasçıyım. Keşke tüm kafatasçılar benim gibi olsa.

“Adalet duygunu da pek anlayamadım doğrusu. Fransa bu yasa ile temel özgürlüklerden (geçtik sözde soykırımı. bence buda batının bir oyunudur. alıştırmak için bizi) olan ifade etme özgürlüğünü yasaklamıştır. Bu nasıl bir adalettir , bu nasıl bir çağdaşlıktır” sözlerini bana mı yazdığınızı hala anlayamadım. Acaba bu arkadaş benim yazdıklarımla başkalarının yazdıklarını karıştırıyor mu diye düşündüm. Ben bu sözleri nerede söyledim. Bilmek istiyorum. Elbette Fransa’nın bu kabul ettiği bu tasarıyı benimsemiyorum. İnanç ve düşünce özgürlüğünü her fırsatta dilinden düşürmeyen bir ülkenin bu tasarıya evet demesini lanetle kınıyorum. Böyle bir ülkenin çağdaş , ahlaklı ve adaletli olabileceğine inanmıyorum. Artık Fransızlarda benim düşmanımdır. Ama, söylemediğim sözlerden dolayı beni zan altında bırakan beyinleri de kınıyorum.

“Birde gariban olmana çok üzüldüm.. Anasını da satmayalım boş ver.. Lütfen üslubumuza dikkat edelim.” Söylemişsiniz. Böyle insanları küçük düşürmek, onları aşağılamak lüzumunda niye bulunuyorsunuz ki. Milletin “Bakın.M.N.DURGUN Osman’ı nasıl aşağıladı demesinden haz mı duyacaksın? Olsun be doktorum. Aşağılanan yine biz olalım. Ama şunu da tüm Şahinkayalı dostlarıma söylemek isterim:
“İnsanların aşağılanmalarını seyredenler, kemiğe bakarak salya akıtanlara benzerler.”( bu sözüm böyle düşünenler için.)

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Çrş Eki 18, 2006 4:01 pm

Öncelilkle böyle bir polemik benim tarzım değil. Neden değil; Katkı sağlayıcı, geliştirici olmadığını düşünüyorum. Yine söylüyorum uslubumuza dikkat etmek durumundayız. Gelişmiş, eğitimli insanların
tarzı örnek olmalıdır, yakıştırmalarını (anasını satayım, iki yüzlü, köpek gibi) dikkatli seçmelidirler. Bu sitede bizim yazdıklarımızı okuyan, bize değer veren (ben hepsine değer veriyorum ve okuyorum) belkide örnek alan arkadaşlarımız ve gençler var. Toplumsal sorumluluk bunu gerektirir.

BAŞLIK: Orhan Pamuk , Nobel Ödülü , Ermeni Yasa Tasarısı , Ülkenin Temel Ekonomik ve Sosyal Kurumları nın satılması ve yozlaştırılması , Ortadoğudaki emperyalist oyunlar bir bütündür Osman Bey. Ayrıca bu yazıları Fransız mallarını boykot edelim başlığı altında yazıyoruz. Orhan Pamuk başlığı ayrı bir başlık, kaldıki ben ilişkili olduğunu düşünüyorum.

BOYKOT: Bugün yapacağımız boykot ileriye dönük ekenomik yaptırımdır. 1 yıl sürse (örnek veriyorum) trilyonlar kazandıkları ülkemizden çekip giderler yada yola gelirler. Bu iş basit bit yoğurtlada başlayabilir ve ben etkili olacağını düşünüyorum. Bunun geçmişte yaşanmış örnekleri var.

KAFATASÇILIK: İnsanlar yada halkların düşman olmıyacağını gene vurguluyorum. Tabiiki zülum yapanlara dost olarak bakılamaz.
İnsan olmanın hayvandan farkıdır bu söyleyeceğim; Pekala bir Türk bir Yunan lı ile ya da bir Fransız la ya da bir Ermeni ile dost olabilir. Kedi ile köpek ayrı cinstir. İnsan ile ayı gibi. Biyoloji bilimi böyle söylüyor.
Çok derinleştirmek istemiyorum konuyu ; Ama insanında dürtüleri vardır. Dürtülerinden kurtulduğu ölçüde sosyalleşir yada bugün ki anlamda insan olur. Tabiiki insanlar mağara döneminde de yaşadı. Onlarda insandı ve bizim atalarımızdırlar. Bir parça geyik eti için birbirini öldürdüler. Çünkü dürtüleri öyle söylüyordu, doymak için öldürdüler.
Bugün insanlığın geldiği aşamada böyle sorun kalmadı. Fransa nükleer denemelerini iki yıl ertelesin yada nükleer çalışmalarından vazgeçsin dünyadaki bütün aç insanlar doyar. Aşısızlıktan hiç bir çocuk ölmez.

ADALET: İlk yazında adalet istediğini ve haktan yana olduğunu yazdın. Malum konumuz Fransız mallarının boykotu idi. Bunun nedeni de Fransa da meclisten geçen yasa tasarısı idi. Yasa bu ; Toplum yaşamın düzenleyen yazılı kurallar. Bu kurallar bireylere toplumsal düzenin sağlanması ve adalet için uygulanır. Tabiiki sana söyledim.

AŞAĞILANMAK: Bu lafları seni aşağılamak için söylemedim. Sen ben 'garip bir devlet memuruyum' yazmakla kendine haksızlık ettin. Daha ne deyeyim. kendi kendini aşağıladığının farkında değilsin sanırım.
Sen bu toplumun geleceğini yetiştiren bir öğretmensin.

Toplumsal yaşamın her alanındaki uygulamlarda (bir kahve muhabbetinde, bir sitede yazı yazarken, mesleğimizi uygularken vs vs) sorumluluklarımızı (bu millete, bu ülkeye ve insanlığa) hiç bir zaman unutmamamız dileğiyle.....

sevgiler
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir