gönderen Adem Kahveci » Cum Tem 07, 2006 4:39 pm
Bülentin programla ilgili önerilerini okurken,aklıma öğretmenliğimin ilk yıllarnda yaşadığım bir anı geldi.geziye çok meraklı sürekli gezi düzenleyen bir arkadaş,yine bir gezi tantımı için benim bulunduğum sınıfa
geldi.geziyi en ince ayrıntısına kadar ballandıra ballandıra anlattıktan sonra liste yapmak için katılmak isteyenleri sordu,hiç kimseden ses yok ,birdaha sordu yok..sonra bir öğrenci parmak kaldırdı,"evet adın"dedi.yok öğretmenim benbirşey söylemek istiyorum."hocam okadar güzel anlattınızki oraları gezmiş gibi olduk tekrar gitmeye gerek yok.."öğretmen şaşkın bir şekilde bir kişiyi bile yazamadan sınıfdan çıktı.
Hakikaten o kadar güzel anlattanki Bülent, benim şimdi gidesim geldi .gidip gidemiyeceğim hala belli değil ama gidecek olanlara çok imreniyorum..
piknikteki karpuz işini de osman ile mahmut nedim halleder..pragramla ilgili çok ayrıntıya girmeden hareket saati,konaklama yerleri ve zamanı belirlenirse,hareketliliği sağlayacak çalgıcı ve türkücülerin belirlenmesi bence yeterli.yönlendirecek öncü yada organizasyan gurubununun öncelikli olarak oluşturulması günü geldiğinde gerekli yönlendirmeyi yapması çok önemli..katılımcılarda yönlendirmelere uyum sağlarsa ,o mekanlarda o insanlarla böyle bir olayı yaşamak harıkulade bir şey olur ...bitişini hiç düşünmek istemiyorum.. sizde düşünmeyin.."adlarını(KAZANKIRAN ,GÖRNEK,LEMANSUYU, BANDUKİ KEMER ,KUŞMER) duydukça titrerim hala.varmı benim gibi oralara müptela...Selam olsun dağlara ve çobanlara...