SELAMET BAŞAR

Sayın Şahinkayalılar. Bu bölümde zaman kısıtlaması olmaksızın kısa bir hayat hikayesi ile birlikte ebedi hayata göçenlerin fotoğraflarını paylaşıyoruz.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Sami Ayan

SELAMET BAŞAR

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Cmt Nis 01, 2006 8:24 pm

Ölüm: 1998
Resim

İnsan vardır; içinde onlarca acıları, sevmişlikleri, hüzünleri, gerçekleşmemiş düşleri olmasına rağmen girdiği ortama neşe saçar, zevk saçar, onunla kalpler huzurla atar.

İnsan vardır; o konuşunca herkes susar, gülmek için konuşmasını bitirmesini beklemek adetten olmuştur. Çevresindekilere attırdığı yalansız kahkahalarla çiçekler açar adeta.

İnsan vardır; "Ola uzun çengeeee!.." der, bir başka güzel okey taşı çalar.

İnsan vardır; size sövse de hoşunuza gider.

İnsan vardır; mayasında sıcak kanlılık vardır, samimiyet vardır, heyecan vardır ve gözleri ateş saçar, gözbebeklerinin en ücra yerlerinden kalbinizin içine bakar.

İnsan vardır; gönül zenginliği karşısında eliniz ayağınız tutulur.

İnsan vardır; kendinden geçerek horon eder, sigarasını bir başka içer.

İnsan vardır; her zaman hızlı gelir, çok sevilir, hızlı da gider.

İnsan vardır; yokluğu beyinlerde uyuşma yaratır, kursaklar düğümlenir, susulur!..
En son Osman Nuri Sarı tarafından Cmt Nis 01, 2006 8:56 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Cmt Nis 01, 2006 8:25 pm

GÖRNEK'TE BİR AKŞAM
Yazan: Osman Nuri Sarı

Görnek denince akla; arkadaşlık gelir, kardeşlik gelir, gurbet hasretlerinin o an için de olsa bitmesi gelir ve de tabi ki eğlencelerin en güzeli; horon gelir.

Yavuz Özbilgi, Osman Nuri Sarı, Metin İşçi, Şükrü İbrahimağaoğlu, Cengiz Selimoğlu, Ömer Uysal, Hasan Özbilgi, Turan Işın, M. Zeki Sarı, İsmail Uysal, Ufuk Bayraktar, Yılmaz Güvercin, Serkan Birinci, Köksal Birinci, Mehmet Işın ve Saffet Tiryaki’nin oluşturduğu Şahinkayalı bir grup genç; aralarındaki arkadaşlık bağlarını güçlendirmek ve birbirlerine olan hasretlerini gidermek için 5 Ağustos akşamı Görnek’te buluştular. Yemekler yendi, horonlar oynandı, türküler söylendi ve eski günler yad edildi.

Gecede bir konuşma yapan Yavuz Özbilgi; “Bu gibi birlik ve beraberlikler bizleri birbirimize daha sıkı bir şekilde bağlayacaktır ve daha çok yapılmalıdır. Bu birliktelikler olduğu sürece birbirlerinden uzak olan insanlarımızın gönülleri birbirlerine daha yakın olacaktır.” dedi.

Türküleri ve yazmış olduğu destanlarıyla bu geceye de renk katan Cengiz Selimoğlu; “Bu buluşma her yıl yapılmalıdır ve daha fazla kişinin katılımını sağlamak için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekir.” dedi.

Gecede, Cengiz Selimoğlu’nun rahmetli “Selamet Başar” için söylemiş olduğu destan bütün dinleyenleri ağlatmıştır. Hep birlikte okuyalım;

SELAMET BAŞAR’A

Dün gece rüya gördum
Yaylalara kar yağdi
İsizlendi yaylalar
Yaylalar yetim kaldi

Gördum bir kalabaluk
Balestar düzlerinde
Hiç kimse konuşmayu
Korku var yüzlerinde

Çalışmayan tabanca
Orda çalişur oldi
Namludan çıkan mermi
Selamet sonun oldi

Hatirladum o anda
Zekiçun kahvesini
İşte o anda duydum
Selametum sesini

Geldi bir kara duman
Kapandi Çiyondormi
Ağlattı dostlarini
Namludan çıkan mermi

Kara kara dumanlar
Kapladi Çaykara’yi
Selametum arkandan
Sevenlerun ağlayi

Ağlar şimdi anasi
Yüreği yana yana
Onun acisi büyük
Çare bulunmaz ona

Eğilmeyen o dallar
Gene yere eğildi
Kardaşum cenazene
Gelmem nasip değildi

Yok olasun Ayişem
Giydun çiçekli fistan
Cengiz arkandan yazdi
Ha boyle garip destan
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Cmt Nis 01, 2006 8:36 pm

Aşağıda rahmetli Selamet Ağabeyimiz hakkında iletilen duygular mevcuttur.

SAMİ AYAN;

Sevgili Selamet Ağabey, seni gerçekten özlüyoruz. Allah rahmet etsin!..

A. İLKAY GÜVERCİN;

Okurken hüzünlendim, hüzünlendikçe duygulandım. Benim yaş gurubumdaki insanların Selamet ile bir çok anısı var. Hangisi anlatılsa, ne denebilir? Allah rahmet eylesin!..

MUHAMMET AYAN (ÇİKO);

Yanlış hatırlamıyorsam 05.08.1998. O gece kahvede yaptığı konuşma ve ardından gelen üzücü haber. SENİ ÇOK ÖZLEDİK SELAMET ABİ!..

İLHAN AYAL;

Çikocuğum sana katılıyorum; onu çok özlüyoruz. Alakana teşekkürler, sana da merhabalar!..

SERKAN BİRİNCİ;

İlçedeki lokantacılık anılarımın çaycı komşusu. Başkalarına hoş geldin seremonisi yapmıyorum. Ama sen özel birisin, sana yürek dolusu bir "Hoş geldin!.." diyorum.

SABRİ KAHVECİ;

Hoş geldin Selamet. Yine öyle birden bırakıp gitmek yok ha!..

MEHMET AYDINLI;

Selametçiğim senden bir ricam olacak; birkaç soruma yanıt verebilir misin? Yok yok, dünya ile ilgili değil. Azrail'in mönüsüne bir bakar mısın, bizim sıramız ne zaman? Onun yemek mönüsünde yakında yenecek olan kimler var? Listesi karışık mı, seni nasıl erken aldıysa, başkalarını da erken alacak mı?

Selamet, seninle birlikte Şinek mezirelerine bir daha gitmek nasip olmadı. Rahmetli Cengiz ve Fefel'i taklit etmelerini bir daha göremeyeceğiz, duyamayacağız. Allah rahmet eylesin, yattığın yer cennet olsun.

MEHMET ZEKİ SARI;

Hoşgeldin hüzün, hoşgeldin sevinç. Nur içinde yatasın Selamet Ağabey!..
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

selamet

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Sal Nis 11, 2006 11:59 am

Selamet abi sen anlatılmaz yaşanırdın...

Birlikte çok güzel anılarımız oldu. Bir seferinde ikimiz de yaylada kahveciydik. Bir akşam Osman SARI, Celal ŞAHİN, ben ve Selamet okey oynuyoruz ve son oyunu alan selamete erecek. Osmanların aldıkları oyunlarda kiprit bir Osman'a geciyor bir Celal'e. Kibriti alan açıyor.

Celal kibrite vurdu, Osman'a "yak bir sigara daha" dedi. Kibrit Osman'a doğru giderken Selamet kibriti yakaladı. İçini açınca bir baktık içinde sarı dörtlü. Kahve karıştı, sonuçta kibritin mahareti ortaya çıktı biz de selamete erdik.

Osmanların halini de Selamet'i tanıyanlar tahmin ediyordur..
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

NE DÜNYA ONA NE O DÜNYAYA

Mesajgönderen Hasan Kama » Pzr Haz 11, 2006 4:04 pm

TOPLANMIŞIZ HEMEN HEMEN HER AKŞAM OLDUĞU GİBİ YİNE TOPLANMA MERKEZİNDE, NEJMUTTİNUN EVİNDE. ENAZ OTUZ KİŞİYİZ BİR NEŞE BİR MEŞK.

SELAMET, ÇAYKARADAKİ KAHVEYİ ÇALIŞTIRIYOR O SIRALAR. AKŞAMLARI KÖYE ÇIKIYOR ANNESİ, BABASI KIRIKHANDA O ARA. İKİ TANE KEÇİSİ VAR EVDE GÜNDÜZLERİ KEÇİLERE YEM VERMESİ İÇİN YAVAN MUHAMETE RİCADA BULUNMUŞ MUHAMMET dE SELAMETİ ÇOK SEVER KIRAMADI HER GÜN KEÇİLERİ YEMLİYOR. GÜNLER GEÇMİŞ BÖYLE AMA KEÇİLER UFAK OLDUĞU İÇİN MUHAMET RAHATSIZ ASLINDA BU İŞTEN VE O AKŞAM KEÇİLERDEN BİRİNİN KESİLECEK OLMASINA İÇTEN İÇE SEVİNİYOR. SELAMET, O TOPLANDIĞIMIZ GECE KEÇİLERDEN BİRİNİ KESİP BİZE ZİYAFET VERECEK.

DEDİĞİM GİBİ EN AZ OTUZ KİŞİYİZ. ÇAYLAR İÇİLİYOR ONA HAS ÖZELLİKTEKİ ÇAYI İÇMEMİŞ OLMAK BÜYÜK KAYIP. ŞEVKET ÖMER KEÇİYİ AHIRDAN ÇIKARDI SULUKTA KESİM YAPILACAK. O ARA SELAMET YAVAN MUHAMETE METİYELER DİZİYOR, BU KEÇİLERİN MUHAMET SAYESİNDE BAKILDIĞI ÜZERLERİNDE ÇOK EMEĞİ OLDUĞUNDAN DEM VURURKEN ŞEVKET OMER DE KESİMİ BİTİRMEK ÜZERE. KESİM İŞİNİ MERAK EDEN HERKES SULUĞA BAKIYOR, BİRDEN ÖMER İRKİLEREK DOĞRULDU SELAMETE;

-OLA BU KEÇİ HAMİLE OĞLAK VAR KARNİNDA NİÇUN DEMEDUNUZ BANA BUNU. O AN HERKES SELAMETE BAKTIK YÜZÜNDEN KAN ÇEKİLMİŞ GİBİ YAVAN MUHAMETE DÖNDÜ;

-OLA HAŞU BU KEÇİLERLE ZAMAN GEÇİREN SENDİN. KALK AYAĞA BU KEÇİNİN HAMİLE OLUŞUNUN HESABINI VER DEMEZ Mİ. NASIL BİR GÜLMEK ANLATAMAM SİZE MUHAMET KIPKIRMIZI

-HAŞU NASIL OLUR BÖYLE BİRŞEY ONLARA OT VE SU VERDİM BAŞKA BİŞE YAPTIMSA ANAM AVRADIM OLSUN DEMEZ Mİ.

O GÜNDEN SONRA SELAMET, GÖRDÜĞÜNDE UĞRAŞMAKTAN HİÇ SIKILMADIĞI YAVAN MUHAMETİ YENİ BİR ÖZELLİĞİYLE ANLATMAYA BAŞLAMIŞTI BARAKAFLARDA.

NELER ANLATIRIM SENİN İÇİN NELER BENİM KARİZMATİK OLMAYIP DA HERKESİN SEVDİĞİ ÇEKİCİ DOSTUM. OKEY ARKADAŞIM, LAZGIRAN VE HADİ'NİN TEKEL BAYİİ, OLAN İMKANLARINI DOSLARIYLA PAYLAŞAN GÜZEL İNSAN, SIRDAŞİM, KARDEŞİM.

BU SATIRLARI YAZARKEN GÖZ YAŞLARIM KLAVYEYİ ISLATTIĞINI FARKEDİNCE PAYLAŞMAK İSTEDİM. DEDİ YA ARKADAŞLAR; SEN ANLATILMAZ ANCAK SENLE YAŞANMIŞSA ANLAŞILABİLİRSİN. SENİ ALLAHA EMANET EDİYORUM KALBİ İLE YÜZÜ TEZAT İNSAN KÖYE NE KADAR İZ BIRAKTIN BİLEMEM AMA BENDEKİ İZİN HİÇ SİLİNMEYECEK
Kullanıcı avatarı
Hasan Kama

SELAMET'İN İNTİKAMI

Mesajgönderen Vahap Sever » Sal Haz 13, 2006 11:54 am

Bir insan düşünün hiç içten pazarlıklı değil, hümanizmin tüm özelliklerini taşıyor.

Bir insan düşünün karşılık beklemeden yüreğini vermeye hazır.

Bir insan düşünün yalnızlığını kendi yaşıyor ama başkalarının yalnızlığını paylaşıyor.

SELAMET; yaylamızın demirbaşı, dertlerimizin ortağı, tatillerimizin çeşnisi, okeyde dördüncümüz, gülen yüzümüz...

Bizler hep aldık SELAMET'TEN ve işimiz bitince hepimiz döndük yaşadığımız şehirlere. Onu kendi yalnızlığıyla bıraktık ta ki gelecek yaza kadar. Çünkü gelecek yaz yaylada bize lazımdı.

Ama bize öyle bir oyun oynadın ki, bizi öyle bir bırakıp gittin ki. Selamet kardeşim böyle de intikam alınmaz ki. Şimdi sensiz ne yaylalar tat veriyor, ne de okey masaları, ne rakı sofraları, ne Hadi yolları ne de mezireler. Giderken herşeyi kendinle götürdün galiba. Seni özledik kardeşim.

Yerin nur olsun!..
Vahap Sever
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Merhum Ağabeyim; Zeki Selamet BAŞAR ve Vefalı Dostları

Mesajgönderen Necla Başar Yıldırım » Çrş Nis 04, 2007 4:54 pm

Sevgili Ağabeyim için yazılan içten iletileri, hüzünlü sevinçlerle okudum...

( Elhamdülillah... arkandan hep güzelliklerle anılıyorsun.. Allah Teala seni

ahirette de sevindirsin, kabir azabından korusun.. amin. )

Ve düşüncelerini, anılarını, duygularını ileten bütün vefalı dostlarımıza

teşekkür ederim, İnşallah sizlerde sevgiyle, duayla anılırsınız...

Saygı ve selamlarımla.
Necla Başar Yıldırım

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Prş Eki 25, 2007 12:02 am

Yüce mevlatan rahmet niyaz ediyorum mekani cennet olsun
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Ara 02, 2007 12:44 pm

Allah Rahmet Eylesin, Yeri Mekani Cennet Olsun...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Sibel Şahin » Pzr Ara 02, 2007 4:32 pm

Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olur inşallah.
Kullanıcı avatarı
Sibel Şahin
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

birbaşkaydı rahmetli selamet

Mesajgönderen Bahri Başar » Sal Ara 11, 2007 2:55 pm

Amcaoğlu idi rahmetli şen ağlarken bile gülmesini bilen di.Rahmetli hakkında ciltler dolusu kitap yazılsa anlatılamaz,zaten hakkındaki güzel sözleri okuyunca bunu daha iyi anlıyoruz.fazla söze negerek. değilmi dostlar.
Kullanıcı avatarı
Bahri Başar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

selam

Mesajgönderen İsmail Ayan » Pzr Haz 01, 2008 9:30 pm

Allah rahmet eylesin,mekani cennet olsun......
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön KAYBETTİKLERİMİZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir