Bana göre köyün en mümtaz , en nadide, en nev-ü şahsına münhasır, en muhabbet kişilerinden birisidir. gerçi kıymetli yeğenleri sitenin köşe başlarını tutmuşken bizim o müstesna şahıs hakkında yazı yazmamız uygun kaçmaz ama sadece mukaddimeyi yapayım dedim, zira bu değerli insanın hikayeleriyle bir nesil yetişti. mübalağa sanatını en üst sıgasıyla kullanan bu kişi, en depresif ve anksiyete durumlarını usta bir hicivci usta bir nakkaş gibi pozitif bir tabloya çevirebilmiştir. yani negatif limanlardan pozitif sulara doğru bir hayat tarzını her zaman sergilemiştir. şurası bir gerçekki o herzaman olayları halkın tebessüm edeceği platforma çekebilmiştir. bu özelliğe sahip şur köyünde ikinci bir kişi tanımıyorum. size çok vaka-yı adiyeden gelen durumları, ilginç ve mübalağalı bakış açısıyla farklı bir zemine çekiyor ve insanları güldürmeyi başarıyordu. gerçek adını yazsam olay tam anlaşılamayacağından dolayı lakabını yazdım fakat kendisinden özür diliyorum , lakabını yazarken ona sorma imkanı yoktu. hakkını helal eder umarım. günümüzün popüler, sdant-up ve komedyenlerine beş çekebileceğine inanıyorum ve bu forumda tanıtılması gerektiğini düşünüyorum.