(İLK YAZI)GEÇMİŞ-GELECEK

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

(İLK YAZI)GEÇMİŞ-GELECEK

Mesajgönderen Özcan Aydınlı » Prş Mar 02, 2006 6:08 pm

İlk önce şunu belirteyim ki sürekli izlediğim sitemize ilk kez yazı yazıyorum.
Yazılan bütün yazılarda katıldığım konular olmuştur.Tabii ki katılmadığım düşünceler de vardır.
Siteye yazı yazanlar genelde içlerindeki özlemi artık haykırmak istercesine dışa vurarak hep eskilerden bahsetmektedirler.Bu konuda yanılmıyorsam M.Zeki Sarı da bir eleştiri yazmıştı.
İnsanlar yaşamları boyunca elbetteki dönem dönem şöyle bir geriye bakarlar, bakmalıdır da bence.Önemli olan yaşadıklarımızın yaşayacaklarımıza etkisidir.Kişinin ilerdeki başarısı da bu uyarlama sonucundaki başarı ile doğru orantılıdır.Sadece iyi veya kötü gözlerimizi yaşartacak şiirsel bir nostaljiden ibaretse bu bakış, romantik andan başka bir şey ifade etmez.
Değerli arkadaşlar ilk yazımda çokta ileri gitmeden ana hatları ile bunları yazmak istedim.İlerieyen dönemlerde konuyu birey-toplum ilşkileri ile de ilişkilendirerek yeniden yazmayı kafamda tasarlıyorum.
Teşekkür eder herkese sevgilerimi sunarım.
Kullanıcı avatarı
Özcan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

merhaba canlar

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cum Mar 03, 2006 12:12 pm

Değerli amcamınoğlu Özcan ve dostum Bülent ,doğduğumuz ve büyüdüğümüz bu çoğrafyanın(köy ve yaylamızın)insanlara ne kazandırdığını,neler kaybettirdiğini ve onunla nasıl yoğrulduğumuzu anlatmak ,eskileri yad ederken birşeylerinde anlatılmak istendiğini ve geçmişin bir nepze olsun geleceğin aynası olduğunu ,aynası olmasada ders alınması gerekdiğini vurgulamak, bunları anlatırken eskileri hatırlatıp özlem gidermek herhalde yanlış olmaz düşüncesindeyim.Gerekdiği zaman gerekli konularada değinildiğini değinmeye devam edilmekde olduğunuda biliyorsunuz.Sizlerinde değişik konularda yazılarınızı bekliyoruz.Herkes aynı konular üzerinde yazmı farkındaysanız yazmıyor.Sizde istediğiniz konularda yazılarnızı bizlerle paylaşırsanız çok memnun oluruz.Özcan cığım yazılarının devamını beklerken değerli dostum Bülentin yazılarından ne kadar zevk aldığımızı biliyor ve her konuda yazmasını bekliyoruz. sevgilerimle.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muhammet Ayan » Pzr Mar 05, 2006 1:39 pm

Doğduğum yer olmasada büyüdüğüm yer olarak biliyorum o toprakları.Bu sitenin var olduğunu öğrendiğim gün hemen bilgisayarın başına geçtim ve gördüklerimden büyük mutluluk duydum. Kendi emsallerimi,gençliği ve büyüklerimi.Yapılan bütün muhabbetler nostaljiydi bu nostaljiye bende katıldım ve büyük keyif aldım.
Söylediklerinize katılıyorum.Eski günleri hatırlayıp hüzünlenmektense birliğimiz ve beraberliğimiz adına daha yaratıcı fikirler üretmeliyiz.
FAKAT ESKİ GÜNLERE YENİDEN DÖNMEK VE HATIRLAMAK
O'DA GÜZEL BE
Tekrar görüşmek üzere......
Kullanıcı avatarı
Muhammet Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir