BİRLİK

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

BİRLİK

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Cum Şub 24, 2006 10:13 am

Köyümün sitesi var diye gurur duyuyordum ve halende duymaktayım. Çalıştığım Van ili Bahçesaray İlçe Seçim Kurulunda ki bilgisayar (elektrik ve internet olduğunda ) hep Şahinkaya com bağlı durur. Odama gelen tüm daire amir ve memurları bunlara kaymakam, hakim, savcı dahil bana nedir bu Şahinkaya com hep ortasın bakar bir şeyler yazıyorsun derler.
Bende gururla anlatırım, bu şahınkaya com köyümün sitesidir. Köyde mahallemde otursam, bu kadar haberi ve kişiyi göremem. Burada internet üzerinde köyümde olan biteni anında görer ve duyarım. Bu kişiler hayretle çok güzel bir şey, takdir edilecek bir durum, cevabini veriyorlar. Bizim köyün olsa bizde aynen sinin gibi kakarız diyorlar.

ŞİMDİ GELELİM ASIL KONUYA

Köyümüzün internet sitesi ikiye bölündü. Normaldir köyümüzün iki veya daha fazla siteside olabilir. Fakat ayni amaçla bu güne kadar nasıl hizmet verildiyse.
Bu bölünme yarın obur gün siteleri siyasete, değişik fikirlere veya aşağışur-yukarışur bölünmesine getirirse asıl tehlike burada. Bu işe çok önem vermeliyiz gerekirse böyle ayrılıklara düşmemek için bölünmeyi önlemeliyiz.

Bu arada ilk siteyi kuran Osman Nuri Sarı’ya sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Fakat bu site bir kişinin tekelinde olmasından rahatsızlık duyulması normaldir. Köy adına hizmet veren site veya başka bir şeyin isim hakkı, köy adına söz sahibi olan dernek, birlik, muhtarlık gibi düzel kişiliklerin olması doğrudur. Hiç kimseyi kırmadan incitmeden kuran kişinin rızası alınarak varsa masrafı hakkı ödenerek bu site köy adına hizmet veren derneğe devredilebilirdi. İkinci bir site kurularak sonunda oluşabilecek bölünmeleri önleyebilirdik. Geçte kalınmış sayılmayız şimdide bu iş olunabilir. Yeter ki düşüncelerimiz bu şekilde olsun.
Bu arada bu site Osman Nuri Sarı’nın şahsı sitesi olmaktan çoktan çıkmıştı. 500 üye Türkiye’nin her yerinden, Rusyadan ve Avrupadan sorumlu ve yetkili kişilerin oluşturduğu site Osman Nuri Sarı’nın olamaz düşüncesindeyim. Şunu da belirdeyin Osman Nuri Sarı’nın yaptığı iş hazırladığı bu site bu işe başlaması taktir edilecek durumdadır. Kendisine köylüm olarak teşekkürlerimi sunarım.
Her küsen köylüm ayrı bir seti kurarsa herkes ayrı ayrı horon yapar iş karışır. Bölünmeler ortaya çıkar. Fakat her isteyen kendi adına site acar kimse karışamaz istetiğinide yazar ve yazsın da sorun olmaz ama şahınkaya köyü adına değil.

Saygılarımla : Mahmut KÖSEOĞLU
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Cum Şub 24, 2006 1:36 pm

sayın abiciğim

öncelikle yapmış olduğunuz bazı eleştirilerden dolayı sizlere teşekkür ederim. bilmediğiniz bazı konulardan dolayı bizlere bu şekilde eleştiri getirmenizi de hoş karşılamadım.
öncelikle yapmış olduğunuz eleştirilere cevap vereyim:
evet. şahinkayaköyünün artık iki sitesi var. bu kadar güzel bir şey olabilir mi? keşke 3-4 olsa. bence bu ayrılık getirmez. asıl ayrılığı yaratacak olan, o siteleri kuran insanların zihniyetleridir. Allaha şükür bizde böyle bir düşünce asla hasıl olmadı ve de olmayacaktır. bizim için aşağı, yukarı, sağ, sol diye bir kavram yoktur. biz genç zihniyetler olarak bu kavramları kafamızdan sileli çok oldu. umarım yaşlılarımız da siler.

diğer bir husus ise isim hakkı meselesi. bu konuda söyleyeceğim pek fazla bir şey yok. isim hakkı denilen şey kişiye aittir. derneğe verme konusuna gelince.. önce bir dernek kurulsun bakalım ne olacak? şimdi kurulma aşamasında olan bir derneğe isim hakkı nasıl verilir bilmek isterim?

evet. bu site osman nuri sarının tekelinden çıkmıştır. bu site tüm şahinkaya köylülerine aittir. ama malesef bunu farklı gösteren zihniyetler var. işte benim mücadelem bunlarladır. eğer bu site osman nuri sarıya ait bir site olsaydı, yonetimini kendi seçer, kendi istediği yazıları yayınlar, istediği yazıları silerdi. bizim bizim gibi düşünmeyenlerden ayrılma noktamız işte burasıdır.

benim için her fikir saygıya değerdir. ister yanlış olsun ister doğru. sonuçta fikirler sahibine aittir. varsa cezası çekecek olan da odur. bu maksatla siteye yazılan yazıların hiç birini silmedim. zaten silen zihniyetlere de karşı çıktığım için bu bölünmüşlüğe ortak olduğumu düşünüyorum.

son olarak her küsen kişinin ayrı bir site kurması taraftarı değilim. küsmek ne demek. şahinkayalılar için küsme sözcüğü tarihe karışmalı diye düşünüyorum. ben diğer siteyi kuran arkadaşlarla çok sık görüşüyorum. aramızda her hangi bir küskünlük yok. dediğim gibi tamamen anlayış farklılığı. ayrılan onlar. bizim kapımız herkese açıktır ve daima da açık olacaktır.

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir