GUNLUK SOHBETLERIMIZ BU BASLIKTA OLSUN..

Gurbet ellerde kalıp da yüreklere düşen korları söndürmeye, uzun yıllar görmediğiniz arkadaşlarınızla görüşmeye kim engel ki?.. (Tüm üyelerimizin birbirini tanıma hakkı var değil mi?)

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sibel Şahin, Adnan Ayaz

Re: GUNLUK SOHBETLERIMIZ BU BASLIKTA OLSUN..

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Şub 25, 2015 8:09 am

25.02.2015
Evet İstanbul günlerim güzel bir şekilde devam ediyor.
Dün de Sultanahmetteydim.
Cami,Ayasofya,Yerabatan derken oradan yaya Sirkeci,Eminönü,Karaköy,Tünel ile Beyoğluna çıktım.
Vakit geç olduğu için Taksime geçmeden geri döndüm.
Ve önceden kapalı olan kapılar bana açıldı.Ziyaretleri rahat rahat ücretsiz yaptım.
Bugün bakalım nerelere giderim.
Hayırlısı olsun.

İstanbuldan selam ve sevgilerimle.

.
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Çrş Şub 25, 2015 11:46 am

iyi günüler of dan selamlar saygılar.

Bizde yaramaz durum yoktur sayılır. Bu günümüze çok şükür.

Köyden dün yazdığım gibi ıssızlık hat safhada yazın ve bahar aylarında mahallede bir kaç kişi olur şü an ölü halı mahallenin. Buda köyümüzün kaderi kısmeti yabacak bişe yok.

Adnan hocamın dediği gibi, Kırıkhan'a Gökçeadaya gidilmemiş olsa köy kalabalık olurdu barı olsaydı. Dün Çaykaradan yola girdim hem salı hemde cenaze olmasına rağmen yolda bir tek Necden Durgun la karşılaştım oda orda oturmuyor benim gibi cenaze sonra çıktı mahallesine döndü.

Bizim koca şur köyü böylemi var birkaç bölgede şenlik var Mahelleme bakıyorum genç nufus yoktur. birkaç yaşlılar

İnşallan düzelir.

.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Çrş Şub 25, 2015 2:31 pm

Sevgili mahmut,verdiğin kısacık haberler için teşekkür ederim.Soranlara selamlar.
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muhammet Şahin » Prş Şub 26, 2015 7:14 am

Kırıkhan dan herkese selamlar.
Şükür bir kaç gündür sayfa şenlenmeğe başladı.
Şur un durumini biluyiruk. İpisiz.
Bari gelun habu sayfayi şenleyelum.

Muzaffer den sorarsek. Evliya Çelebi İstanbul da. Maşallah gitmeduği yer yok.

Hele da beleş olurse....

Hayde kalun sağlucakla.

.
Kullanıcı avatarı
Muhammet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Şub 26, 2015 9:16 am

26.02.2015
İstanbul günlerinin 11.Gününde Avrupadan Asyaya geçtim.
Oradan Avrupa sahillerine baktım.
Dostlarla görüşmeler yaptım.
Ve akşam sonrası Kartal’a giderek Fotinoslu Hacı Abdullah Yılmaz’a hasta ziyaretinde bulundum.
Allah hayırlı şifalar versin.
Gece 23.00 te eve döndüm.

Sevgili Saatçı,zamanında İstanbulda 3 yıl 3 ay her gün 8 saat olmak üzere gezmiştim.39 ilçesini de gezmiştim.
Çooooook paralar verdim o yollara,
Bırakta ömrümüzün sonunda biraz da para vermeden gezelim.
Ben gezmeye ve dostları ziyarete doyamadım.

İstanbuldan selam ve sevgilerimle.

.
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Prş Şub 26, 2015 9:39 am

İsim ayırmıyorum hepinize selam eder büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.Bu arada unutmadan yazayım bu günlerde İstanbul'da sokakları ıssız zannedip yalanız gezen bir vatandaşı az kalsın dün belediye otobüsü altına alıyordu.Allah'tan tam o sırada bir arkadaşı telefonunu çaldırdı ve telefon çalıyor diye durup bir bakayım demiş böylece yola girmekten ve ezilmekten kurtulmuş.Yine de geçmiş olsun dileklerimi bildirir ileriki günlerde görüşmek üzere sevgi,saygı ve teşekkürlerimi arzederim.
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Prş Şub 26, 2015 12:12 pm

İyi günler of dan selamlar çok güzel hava var sanki bahar geldi sıcak bir gün yaz başı havası köyde olanlar hemen işlere başlamıştır.

Bu ara çok güzel dört kişi yazıyoruz inşallah daha gelenler olur sayfa şenlenir. Köyümüz yaz başı yavaş yavaş şenlenir bu sayfada şenlenmesi dileğiyle

Bu arada pazar günü Ankara ya gideceğim Yüksek Seçim Kurulu bizleri üç günlük seminere çağırdı Aslan Kamaoğlu ile aynı gruptayız Orada da iki şurlu olduk

Selamlar saygılar

Evliya celebi sadece seyahatlarını anlatıyor. İnşalah başına kaza bişe gelmez demek ki telefon etmemiz gerekiyor ona

.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muhammet Şahin » Cum Şub 27, 2015 7:08 am

Kırıkhan dan herkese selamlar.
Hayırlı günler, hayırlı Cumağalar.
Ola arkadaşun biri gezerken kendisin otobüsün altında bulacağı sırada diğer bir arkadaş onu nerden goreyu da telefona sarıluyur.

Bu işte bi hikmet var. Anlayan beri gelsin.

Hayde hayırlı günler.

.
Kullanıcı avatarı
Muhammet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Şub 27, 2015 7:23 am

27.02.2015
Bugün günlerden Cuma,
Gönül dostlarım Cumanız mübarek olsun.
Aynı zamanda Çaykaranın kurtuluş günü.O da kutlu olsun.

İstanuldan bütün dostlarıma selam olsun.

.
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Cum Şub 27, 2015 2:25 pm

Merhaba arkadaşlar;günler hala 24 saat mi diye bazan tereddüt ediyorum.Sabah,öğle,ikindi ve derken akşam ezanı okunduğunda eyvah ömürden bir gün daha gitti diyerek evlerimize kapanıyoruz.Yatsı ezanı okunduğunda çoğumuzun yarım sat veya bir saat sonrasında ertesi gün için yattığını iyi biliyorum.Gençler bu siteden elini ayağını çekmiş gibi o yüzden yaştaşlarımızın belirttiğim gibi özel bir durumu yoksa hepsinin o saatlerde yatmış olması lazım.Artık hayal gücümüz azaldı bağlı olarak ümitlerimiz azaldı.Çoğumuz emekli oldu,olmayanlar da yakında olur...Ondan sonrası için kutsal topraklara gidemeyenlerin arzusu oralara gidebilmek ve Allah nasip ederse emekliliği yaşamak.Nerede yaşamak noktasında ise yer belli değil.Çocukların ve torunların durumu bunu belirleyecek.Bu da son yılların değişen modası oldu.Yeni doğan çocuklar bakıcılarının elinde artı kreşlerde ve ilkokulda derken hayatın dümeninde yerlerini alıyorlar ve maraton başlıyor.Ama ne maraton;hükümetler değişir beraberinde kanunlar yönetmelikler değişir ve bizim talihsiz çocuklarımız çok bilgili insanlarımızın deneme tahtası olarak okurlar okurlar okurlar ve ülkemize kazandırılırlar.Aklıma geldi de yazıyorum.Çocuklarımın biri de eczacı oldu.Devlet iş vermedi ya da veremedi.Mezun olalı bir yılı geçti şimdi de öğrenci iken verdikleri bursları taksit taksit geri istiyorlar.Sanırım 2019 yılına kadar ödemeler devam edecek.Toplamı 16 bin lira kadar ve ben bir öğretmen olarak çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayamadığım için devletimden borç para istedim sağolsun verdiler ama ödünç.Çünkü benim çocuğum ve arkadaşları eczacı olduklarında bu devlete değil yabancı devletlere hizmet edecekler.Yani parası olmayan ya eczacılık,tıp veya diş hekimliği okumayacak ya da borçlanacak ve hep köle gibi yaşayacak.Bu kadar büyük ve zengin bir ülkede çocuklarımızın parası varsa okuyabilir olmasına asla gönlüm razı değil,bir çoğumuzun da değil biliyorum.Çözüm ne onu mu konuşalım?Ben yetkili değilim sadece yazarak deşarz olmak istedim.Bizim bir vakfımız var çoğu zaman siyasi çalışır ve yönetim adamlarına burs verir.Benim çocuğum sene kaybetmedi zamanında okulunu bitirdi ama vakıf tarafından sebebi ne olursa olsun bursu kesildi.BURSU KESİLDİ anlıyor musunuz kalın kafalılar.Görüyor musunuz her yerde böyle haksızlıklar ve adaletsizlikler yapılıyor.Ondan sonra da konuşurken mangalda kül bırakmıyoruz.Sorunlar bir tane değil ki!...Sevgi ve saygılarımla.

.
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muhammet Şahin » Cum Şub 27, 2015 6:36 pm

Sevgili Adnan yaptın yapacağını ve de dedin deyeceğini.
Daha dur.Bilmeyirum genç eczacımız yirmi beş yaşını doldurdu mu. Hele bi doldursun. Bu dediklerine bir de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) pirimi eklenecek.

Hayde hayırlısı.

.
Kullanıcı avatarı
Muhammet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Cum Şub 27, 2015 8:19 pm

Evet sevgili dostlar yeni seçim dönemine girdik vekillerimizi seçeceğiz.Seçimi yaparken verilen vaatlere mi kanacağız yoksa iştir kişinin aynası lafa bakılmaz deyip yapılan işlere mi?Her dönem adaletten dem vururuz ve olmadığını söyleriz.Doğrudur doğru,kimse yan çizmeye çalışmasın.Yıllarca öğretmen evlerine aidat ödeyerek üyeliğimizi devam ettirdik ama yararlanmaya sıra gelince öğretmen olmayan başkaları yararlandı.Ne zaman yer sorduysak doludur denildi.Hem de başka bakanlıkların elemenlarınca üst tarlanın tohumları tarafından.Bir kış yolumuz Kastamonu'ya düştü Trabzon'dan telefon ederek bir aracı vasıtasıyla yer ayırttık.Derler ki Gökçeadada yazları yer bulmak imkansız ,oralar hatırlı insanlara önceden ayrılıyor.Doğrudur bir yaz orada bulundum ve bizzat yer olmadığını öğrendim,ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı mensuplarından olmayan kişilerin misafir olduğunu öğrendim.Misafir başımızın tacıdır ama eve lazım olan meclise haram değil midir?Şimdilerde bir habercik yayılıyor,emekliler de buralardan yararlanacak.Şimdiye kadar neden yararlanamadı?Yoksa ülkemizde bugüne kadar hiç kimse emekli olmadı mı?Büyüklerimizden duyardık eskiden,"KOCA NAHIR KAYBOLDU SEN ALACA DANAYI ARIYORSUN"...Saygılarımla.

.
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Şub 28, 2015 2:17 pm

28.02.2015
Şubat ayının son günü,
Akşam başlayan rahatsızlık şu ana kadar(15.00) şiddetini devam ettirdi.Aldığım ilaçlar ve Rabbimin verdiği şifa sayesinde şu anda şükürler olsun iyiyim.
Şöyle etrafta ne var ne yok bakayım dedim.
İlk telefona baktım,bir sürü cevapsız arama olduğunu gördüm.
Birini aradım ki Eyüpteki "Trabzon feshane günlerinde" olduğunu söyledi üzüldüm.
Sağlıklı olsaydım orada olacaktım.
Bugünüm boşa geçmiş oldu.
Sağlıksız bir şey olmuyooooooooooooooooor.

Sonra bu sayfaya girdim,
Adnan Hocanın iki yazısını da tek tek ve dikkatlice okdum.
Üzerine yorum yapmak gerekmez.
Türkiyenin gerçeklerinin sadece bazılarını dile getirdi.
Allah hayırlısını nasip etsin.

Selam ve sevgilerimle.

.
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Cmt Şub 28, 2015 5:34 pm

iyi akşamlar Trabzondan selamlar saygılar. Muzaffer hocam Allah şifa versin. Adnan hacama da selam saygılar uzun uzun yazıyor. Bu arada eczacıya başarılar. Herşeyin hayırlısı

Yarın Ankara yolcusuyu dönüşte görüşmek üzere
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muhammet Şahin » Cmt Şub 28, 2015 7:08 pm

Martta buluşmak dileğiyle.
Kırıkhan dan herkese selamlar. Hayırlı akşamlar.

Sevgili Muzaffer Hoca. Allah şifalar versin.

Adnan Hoca bu son günlerde yazdı da gitti.

Koca nahırdan bahsedeyur. Ola bir nahır değil, tüm nahırlar gitti.

"Bu günün sözü "Adnan ne istedi de vermedik"

KİM KİMİ DESTEKLERSE DESTEKLESUN.

Hayde kalın sağlıcakla.

.
Kullanıcı avatarı
Muhammet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön TANIŞMA - KAYNAŞMA

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir