gönderen Adnan Ayaz » Sal Haz 18, 2013 4:03 pm
---Özgürlüğün tadını çıkarmak istiyorsanız dünyanın neresinde olursanız olun(Çaykara hariç) bunu yapamazsınız.Tabiki Çaykaralı iseniz...
---Bu hamur İstanbul'da bazan birileri anlatır.Hafta sonu falan yerdeydik güzel bir piknik yaptık vs.İnanmayın ve de kanmayın.İnsan kendi memleketinde hür ve özgürdür.Peynir ekmeğin olsun bir pınarın başında ya da ormanda akan bir suyun yanında otur dinlen,çayını iç,hepsinden daha güzel değilse namerdim.Muzaffer ağabeyimiz bu özgürlüğün tadını çıkarırken aklı bizde olsa bile biraz müsaade edelim,hele bir yerleşsin merak etmeyin ondan bize sıra gelmez.Yukarıda kullandığım bir ifadeyi bugün bir dükkanın tabelasında okudum.Bir pastahane türü yer idi ve tabelasında "HAMUR İSTENBUL" yazıyordu.Anlayacağınız üç seneden beri belki de ilk defa böyle güzel bir tabelaya rastladım.Aslında hamur değil de çamur olsaydı çok daha güzel olacaktı...İstanbul sanki birilerinin babasının evi gibi,bana yahu nedir bu İstanbul'a taktın kafayı der gibi geliyor.Evet taktım kafayı bu İstanbul'a amma ne çare?İşi olan da burada olmayan da.Bu kadar ipsizi sapsızı bu kente toplamanın elbette bedeli ağır olur.Her türlü iki ayaklı hayvan burada mevcut.Ama bu hayvanlara çobanlık yapacak kimse yok...Menhiyat denilen şeyler burada almış yürümüş.ATATÜRK'ün emanet ettiği ey büyük TÜRK gençliği bu gençlik ise vay halimize diyecektim ki aklıma birden karşı gurup gençlik geldi.Yani hepsi böyle değil.Ancak,yanlışlarından ötürü kendilerini savunmaya geçenlerin bir çoğu hemen Atatürkçü oluveriyor da işte ona canım sıkılıyor.Anadolu'nun dört bir yanından çeşitli üniversite şehirlerine okumaya giden gençliğin birinci vazifesi basından okuduğumuz ve medyadan izlediğimiz şeyler midir acaba?Ben bunları yazarken hiç kimseye akıl verecek durumda değilim.Herkesin doğruları anlayacağı belli bir yaşı vardır ve aklın yolu birdir...
---Geleceğimizin daha aydınlık ve daha mutlu ve huzurlu olması dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.
.