gönderen Mustafa Şahin » Cum Oca 18, 2013 5:55 pm
KÖYDE GEÇEN DÖRT GÜN
Yıl 2013, mevsim kış. Ocak ayının ikinci haftası. Yer Çaykara’nın Şahinkaya köyü. Pazartesi sabahı başlayan kar yağışı 4 gün sürdü. Hayatımın en uzun süren bu dört gününden kısaca söz etmek istiyorum. Kar kalınlığı bir metreye ulaştı. Etrafta beyazdan başka bir renk kalmadı. Korkutucu bir sessizlik hakimdi. Yollar kapandı, elektrikler kesildi. Telefonların şarjları bitince haberleşme imkânı da kalmadı. Hazırlıksız olduğumuz için, evimizde bir şişeli lamba veya bir mum bile yoktu. Fırınlı sobandan sızan ışıkla idare ettik. Geceler uzundu, bir türlü sabah olmuyordu. Bildiğimiz hikayeleri anlattık. Köyde tanığımız ölenlerin sayısını bulmaya çalıştık. Günümüz teknolojisinin getirdiği hiçbir imkâna sahip değildik. Kırk beş yıl öncesini yaşadık sanki. Yüce Mevla’ya çok şükür ki hasta olmadık. Susuz ve yiyeceksiz kalmadık. Büyük bir karamsarlık içinde iken yolu açan kepçenin sesi duyuldu. Pencereye koştum. En büyük müjdeyi almış olmanın mutluluğunu yaşıyordum adeta. Bundan sonrasının siz tahmin edersiniz, yazmıyorum…
.