Her hal vurdi aklına gençlukteki yılları
Mesken tutti kendine her zaman olulları
İstersen yine başla özledun çocukları
Altunci bu gerçeği anlatmana gerek yok
Arzulamak başka şey, yapabilmek apayrı, Bu dediklerimiz sözlerimizde kalıyor gayrı, Yaşlanan insanların kendilerine yok hayrı, Bunun nedenlerini söylemeye gerek yok...
Özlenilen şeyleri hayalde yapıyoruz, Ömrümüz geldi geçti hâlâ ne bekliyoruz, Ölümden son zamanda fazla söz ediyoruz, Ölüm elbet gelecek üzülmeye gerek yok...
Dünyaya gelen canlılar elbet bir gün ölecek, Ne zaman hayat sonlanacak , var mı? bilecek, Sırası gelen gidecek,yenileri dünyaya gelecek, Dediğiniz gibi Altuncu, düşünmeye gerek yok..
Her şeye rağmen dostlar hayat yine tatlıdır, Her canlı Allahtandır bu dünyaya bağlıdır, Hayallerde hep dünya o kadar mı yağlıdır, Herhalde öleceğiz bağlanmaya gerek yok...
Herkese sağlık sıhhat mutluluklar dilerim
Hergün yirmi dört saat sizi burda beklerim
Haber almak ne güzel verenleri severim
Hayat devam ediyor üzülmeye gerek yok.
Bu yaz çok uzun sürdü dönememiş dostlarım, Bu site içlerinde ben onları ararım, Bilmem dokuz Eylülden haber varmı sorarım, Bu kadar uzun zaman bekletmeye gerek yok...
Geldi çattı sonbahar yapraklar dokülüyur
Yaş artuk ilerledi bilekler büküluyur
Vijdanlar karaborsa ciğerler sökülüyur
Artuk sona yaklaştuk üzülmeye gerek yok
Neden çok hislenmişsin, geldi diye sonbahar, Sağ olanlar için yakındır kıştan sonra ilkbahar, Huzurlu insanlar için, yazlar kışlar hep bahar, Yaşama devam Şahin, düşünmeye gerek yok..
Niçun kınarsun beni ey Ahmet ağabeyum
Vaziyeti seyretup sızlar durur yureğum
Tarihlere karıştı bahtsuz orta direğum
Ehvalumuz meydanda sızlanmaya gerek yok
Her kışın sonrasında mutlak ilkbahar vardır, Her yokuşun sonunda mutlak bir iniş vardır, Her zorluğun sonunda mutlak bir çıkış vardır, Hayat devam edecek sıkıntıya gerek yok...
Muzaffer hocam sağol aldum nasihatuni
Dilerum YARATAN dan bozmasun sıhhatuni
Tökezletmez inşallah ALLAH um Kır atuni
Dünya meşakkat yeri aldurmağa gerek yuk
Ola ne oldu yine kırattamı muratın, On sene geçse bile ehilleşmez o atın, Onun için her zaman bismillah ile yatın, Olmaz olmazlar ile teselliye gerek yok...
Eskiler tarih oldu, ne kuş kaldı, ne kırat, Bundan sonra bizleri bekliyor ancak sırat, Gereksiz tabelaları, varsa çevrende kır at, Boş fuzuli işlerle uğraşmamıza gerek yok..