ÇEVRESİNİ TEMİZLEYENE KÖMÜR VERELİM !...

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

ÇEVRESİNİ TEMİZLEYENE KÖMÜR VERELİM !...

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Çrş Tem 15, 2009 12:14 pm

. . .ÇEVRESİNİ TEMİZLEYENE KÖMÜR VERELİM !...

Sayın yetkililer vede etkililer.Bu sese kulak veriniz..Bir mahalle muhtarı olarak benim tesbitlerim.. Çalışmadan vede karşılıksız verilen kömür insanları üzmektedir..Çalışanlar ve üretime katkıda bulunanlar ezilmekte ve horlanmaktadır.Birileri çalışmadan kömür alırken, diğer birileri devletten almıyor ve çalışarak kazanarak alıyor..

Çalı toplayanlar, tezek yaparak kışlık yakaçağını sağlayanlar sanki haksızlığa uğruyor gibi oluyor..Birileri sağlıklı olmasına rağmen çalışmıyor ve devlet ona ihtiyaçlıdır diye açıktan kömür veriyor..

Şimdi benim önerim şu olacak : Bunu daha önce de muhtar olmadan öncede makaleler ile köşe yazılarımda duyurmuştum..Ne yazık ki kale alınmadı.. Ama yazık oluyor..Çünkü mühim olan halkımıza balık yemeyi değil tutmayı öğretmektir asıl olan..

Şimdi çevresini temizleyen kömür alır... Diye bir çağrışım yapılsa.. Tüm çevreler ayna gibi temiz olur.Çevresini temizlemeyen sağlıklı insanlara da kömür verilmez.. Böyle olunca adaletli işlem olur.. Çünkü çalıışmadan alan insan, başkasının vurgununa da ses çıkarmaz...Böylece vurgunlar önlenemez olur.

Demek istediğim anlaşılmış ise.. Sizde yorumlarınızla vede ilgililere söylemekle yardımcı olunuz..

Kömür dağıtımı ile çevremizi temizlemiş olalım..Olmaz mı?...
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Çrş Tem 15, 2009 4:28 pm

.. Temizlik istiyorsak ; Kömür dağıtım işinde temizlik yapana

kömür verelim.. Çalışarak kömür alsınlar.. Hem çevre temiz

olsun. Hemde ; çaıştım,hak ettim,aldım , desinler... Bu çok

daha yararlıdır.. Çalışmayan,hak etmeyen almasın..
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Cmt Tem 18, 2009 4:58 pm

Aynen katılıyorum,karşılıksız hiçbir yardım fayda sağlamaz insanı asalak yaşamaya zorlar........
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Sal Tem 21, 2009 7:34 am

. . . Sayın İrfan ALTUNCU ;

Size önce içten kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.. Bana yazılarınızla destek vermeniz beni mutlu ediyor.. Sayın Muzaffer beyinde keza kulakları cınlasın, aynen sizin gibi beni desteklemesine son derece memnun oluyorum.

Benim yazılarım farkında olduğunuz gibi havadan sudan değil.. Mutlak surette bir işe yarasın. Toplum kalkınması ve huzuru için olsun diye yazıyırum. Kömür çalışana verilsin sözünü çok seneler önceden köşe yazılarımla vede bizzat yüz yüze zamanın Vali ve Kaymakamlarına da söylemişimdir.. Bana verdikleri cevaplar çok ilginç . Yardımlar karşılıksız yapılacak.. Bu yardımların karşılığında vatandaştan hizmet beklemiyoruz !..

Bu sözlerden hala birşey anlamış değilim.. Neden karşılıksız yardım yapılsın ? Çalışma gücü olanlar neden çalışmadan hazıra alıştırılsın ?..Hazır alıy vede boş vaktini boş işlerde kahve köşelerinde öldürüyor..Neden ?..

Benim bu yazılarımı mümkünse bir şekilde ilgili makamlara ulaştıralım.. Çalışmadan sağlıklı insanlara karşılıksız yardım yapmayalım.. İş mi yok diyorsunuz ?.. Çevreniz gereği kadar temiz mi ?.. Ormanlarınız gereği kadar temiz mi ?.. Cadde ve sokaklarınız SİGARA İZMARİTLERİ ile doludur.. Bunu gör müyormusunuz ?...

Ey yetkililer !.. Çalışmadan yemek çocuğumuza dahi vermeyelim..Çalışmadan verilen yemek kişi boşluğa vede karamsarlığa iteler.. Çalışmayan insan yarınlarda aç kalmaya mahkümdür.. insanlara en büyük kötülük onlara çalışmadan yardım etmektir..

İnsanlarımıza balık yemekten önce tutmasını öğretelim..Balık tutan kişi yemesini nasıl olsa öğrenir ... Öyle değil mi ?..

Akköşe Yazarı : Hacı Ahmet ÜSTÜNBAŞ
. . . Sigarayla Savaşanlar Vakfı Üyesi. . . .
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Tem 21, 2009 8:10 am

Sevgili Muhtarım,teşekkür etmek yetmez değil mi ?
İllaki bir şey mi vermek lazım...
Bizde en büyük eksiklik Eğitimsizlik....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Cum Tem 24, 2009 8:06 am

. . . Sayın Altuncu ;

Türkiye bu şekli ile nereye gidiyor anlamak mümkün değil.. Çalışmadan yemek çocuğuna bile vermeyeceksin.. Oğlum derslerini yap ve ondan sonra yemeğini ye.. Tabiki bu bir misal.

İnsanlara Balık Tutmayı öğretmek lazım..Yemeyi nasıl olsa becerirler..Kömür olayına gelince ;

Çevresini insan olarak zaten herkesin temiz tutması gerekir..Kömür verilen kişilere sağlıklı iseler, çevrenizi lütfen temizleyin demek yanlış mı olur ?.. Aynı kişi pislik içinde kalması normal mıdır ?..

Çevresini temizlemeyene KÖMÜR verilmesi asla normal değildir..
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir