gönderen Osman Nuri Sarı » Prş Tem 09, 2009 8:05 am
Peki arkadaşlar bu sigarayı nerede içelim. İçme diyecekseniz, yanlış." Ben içeceğim arkadaş, sana ne " dersem bana sigara içmek için nereyi önerirsiniz. Sokakta içemem Sami'nin yüzüne duman gelir; evde içemem çocuklara zararlı; okulda içemem öğrencilere kötü örnek olur; kahvehanede içemem yasaklandı; lokantada içemem müşteriler rahatsız olur, uluorta içemem büyüklere saygısızlık; tuvalette içemem kapalı alan ; ahırda içemem hem kapalı alan hem de hayvanlar zehirlenir; ornanda içemem yangın çıkar, arabada içemem cezası ağır........... Peki nerede içeceğim. Hani benim hakkım, hani benim özgürlüğüm...
Gelelim Ahmet Bey'e. Ahmet Bey diyor ki:" izmaritlerini rast gele yerlere atmak kapalığın vede görgüsüzlüğün işareti değil midir ?..Temizlik imandan gelir..O halde çevreyi kirletmemeliyiz . Öyle değil mi?. Katılıyorum Ahmet Bey. Ama sadece izmaritler mi çevreyi kirleten. Evlerin önünde bulunan hayvan gübrelerine, evlerin önündeki ot yığınlarına, kapımızın önündeki çöp poşetlerine, kullandığımız 70 model arabanın çıkardığı egzoz dumanına, istediğimiz yerde özgürce "ğııııııııııııııııı" deyip balgamınızı yere atmaya, sıkıştığımızda gece yarısı duvar diplerine işemeye, ne demeli....
Herkes aklını başına alsın. Bu AKP'nin yasakçı zihniyetine kendinizi alet etmeyin.
KAHROLSUN YASAKLAR, YAŞASIN ÖZGÜRLÜK
Osman Nuri SARI
Sigarayı Sevenler Derneği Başkanı