KÖYDE MUHTARLIK SEÇİMLERİ

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

KÖYDE MUHTARLIK SEÇİMLERİ

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Pzt Mar 23, 2009 9:51 pm

Son haftaya girerken İnternet ortamında Sait ÖZTAŞ atağa kalkarak Mustafa İŞÇİ yi geçti.Son oylar bana biraz organize geldi.Köy seçmeni bu konuda ne der onuda bilmek olanaksız.Ama Kemal KAHVECİ ve Mustafa KURT un biraz geriden gelmeleri kimseyi yanıltmasın.Çalışmalar internet ortamına taşınamadı anlaşılan.Gerci ben 2-3 oy verdim ama yetmemiş anlaşılan.Mehmet BORZANCI ve İlyas AYAN ağabilerimiz en arkadan kontrollü geliyolar.Kimbilir son gülen onlar olur.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Sal Mar 24, 2009 6:47 am

Bir insan ne kadar demokrat ve ne kadar baskalarina hosgorulu bile olsa yinede kendi yandasina meylediyor.
Bakarmisiniz Ilkay ne diyor ....Mustafa KURT ve Kemal KAHVECI nin geriden gelmeleri kimseyi yaniltmasin....
Fegmenosluluk ruhu asla insanin icinden cikmiyor.
Boyle bu dunya ne yapalim....
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sabri Kahveci » Sal Mar 24, 2009 8:15 am

Köydeki Fatime Halanın evinde zaten internet bilgisayar ne ararsan var!!.Zaten bilgisayar konusunda da halam uzman hemen oyunu da oradan kullanıveriyor. :lol:
Şaka bir yana.Bu oyların % 90 ı köyde oy kullanmayacaklara aittir.Geri kalan %10 nun verdikleri oyların doğruluğu tüm köye örnek olarak seçilmesi istatistik teorilerine bira aykırı olur.Köyün 550 seçmeni var buradaki oylar neredeyse 1500 oldu.
Kullanıcı avatarı
Sabri Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Sal Mar 24, 2009 1:51 pm

Şubat ayı içinde köye gidip 1 hafta kaldım.Bu süre içinde muhtarlık toplantılarına katıldım.Yıllardır ilk kez muhtarlık için ilginin bu kadar yoğun olduğunu gördüm.Zaten bu aday sayılarından da anlaşılıyor.Gözlemlerim internette deki oylamalarda olduğu gibi Sait ÖZTAŞ la Mustafa İŞÇİ nin başa güreştikleri.Gerçi o zaman Mustafa İŞÇİ aday değildi ve aday olması için yoğun bir baskı mevcuttu.Yıllardır olan aşağı yukarı çekişmesi bu yıl olmayacağı gözlenmekte ama son akşam neler olur onuda bilmek mümkün değil.Sonuç olarak kim secilirse secilsin kalitenin artacağı bir muhtarlık secimi izleyeceğiz.Bu arada Hasretin saptamalarına katılmamak mümkün değil.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Sal Mar 24, 2009 4:59 pm

Köyde oyum olmadığı halde bende bu oylamaya katıldım.
Kim bilir köyde oy kullanmayacakların ne kadarı bu oylamaya katıldı.Belkide Sabrinin dediği gibi %90 ı dışarda olanlardır.Oyu olmayanlardır.Herkes gönlündeki adaya günde bir kez aynı bilgisayardan,aynı gün farklı bilgisayarlardan her gün istediği kadar oy atabilir.işte bunun gercekliği bu kadar .Bütün kamu oyu yoklamalarıda işte böyledir, insanlar psikolojik olarak böyle yönlentiriliyor.
Bu oylamalar seçmeni ne kadar etkiler bilemem ama adaylarımızın hepsi güzel adaylar.Bu işe uzun süredir hazırlanan Sait Özdaş daha şanslı görünüyor gibi.
Köy muhtarı seçimlerinin bile artık sanal ortamlarda kamuoyu yoklamasına açılması seçmeni ne kadar etkiler bilmem ama,herkesin buradan haberleri takip etmesi güzel bir şey diye düşünüyorum.
hepsine başarılar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Sal Mar 24, 2009 6:22 pm

-Sevgili site sakinleri ,beş gün sonra alınacak sonuca göre muhtarımız belli olacak.Önemli olan köyümüzün kazanmasıdır.Elbette oylamada tarafsız kalınamaz.Ancak adayların her biri köyümüzün birer ferdi değil midir?Severiz ya da sevmeyiz.Demokratik ölçüler içerisinde birisinin muhtar olması ve gelecek seçimlere kadar onu tanımamız,çalışmalarında ona yardımcı olmamız bizim de görevimiz değil midir?
-Oyumuz yok ama olsaydı yalnız birisi için kullanacaktık.Herkesin tercihine saygılı davranmamız gerekir.Oy kullanacak kişilerin iyi düşünüp iyi karar vermesi gerekir.Artık önemli değişimlerin gerekli olduğunu düşünerek ayırımcı olmadan köyümüz için en yararlı olanını seçmek birinci görevimiz olmalıdır.
-Sitede yer alan anketin doğruluğuna ben de inanmıyorum.Bence buna da gerek yoktu
-Adaylığını koyan sevgili dostlarıma başarılar diler ,sadece birisinin kazanacağı seçim sonrasında birlik ve beraberliğimizin eskiden olduğu gibi diğer köylere örnek olması dileğimle sevgi ve saygılarımı sunarım...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Mar 25, 2009 12:13 am

Muhtarlık seçimleri diğer seçimlere benzemese de bazı durumlarda yine particilik, akrabacılık ve mahallecilik ortaya çıkar diye düşünüyorum...

Ben şimdi memlekette oy verme yetkisine sahip olsam sevgili Adnan Hocanın dediği gibi sadece birine oy vercektim..Peki ötekilerini sevmiyorum ya da beğenmiyorum anlamına gelmez,değil mi ?

Onun için hayırlısı olsun diyorum...!!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İlmiye İbrahimağaoğlu » Prş Mar 26, 2009 10:03 am

yani.kim hayırlıysa,daha güzel hizmet edecekse o kişi kazanır inş.
ben oy kullanacam köyde.
ama daha kime oy vereceğimi belirleyemedim. 8)
Kullanıcı avatarı
İlmiye İbrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir