1967 LAZKIRAN İLKOKULU (Bakalım kimleri tanıyabileceğiz)

Gecmisimizle ilgili, paylasabileceginiz eski resimleri, burada hep beraber paylasmaya varmisiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sami Ayan

1967 LAZKIRAN İLKOKULU (Bakalım kimleri tanıyabileceğiz)

Mesajgönderen Yahya Şahin » Cmt Mar 07, 2009 9:26 pm

Resim

Sami AYAN yazdı:Buradaki şahısları fotoğrafta yer alan Muhammet Borazancı tespit etti. Tamamı olmasa da büyük bir bölümünü tespit ettik. Şimdi sayalım:

Alt sıra(oturanlar-bize göre soldan sağa doğru): Mustafa Ataman, Mustafa Özdil, Muhammet Ayan(Ğargo), Cengiz Ayan, Muhammet Borazancı, Sevim Ataman, İrve Ayaloğlu, Gülzade Şahmutoğlu, Cemil Ayaloğlu

Orta Sıra (bize göre soldan sağa): Hasan Ayal(Kadoleyo), Muhammet Paşal(Demir), Muhammet Ayan(Kırdas), Ahmet Özdaş(Veysel), İlyas Ayal(Suboçer), Yılmaz Ayan(Şaban oğlu), Nedim Özdil(Çakır), Osman(Lütfi) Azal, İrfan Kıran, Muhammet Özen(Yavan), Hamit Saraç

Arka Sıradan(Soldan sağa):Hüseyin Uysal(Körlerden), Kadir Özdil, Muhammet Başar(kulur), Zihni Ataman

Öğretmen: Mehmet Öztaş(Bağdaş)

Kaynak kişi: Yılmaz AYAN
Kullanıcı avatarı
Yahya Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Cmt Mar 07, 2009 9:41 pm

Çok güzel bir hatira resim,çok şey anlatıyor,elinize sağlık........
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Mar 07, 2009 11:16 pm

Bu güzel nostaljik resmi siteye kazandıran Yılmaz Ayan Hocaya çok teşekkür ederim...Ayrıca bu resmi bu sayfayı açarak buraya taşıyan Yahya Şahin Hocaya da teşekkür edrim..
Bir teşekkürde paragafta bu resmin nostaljik karelere taşınması yorumunda bulunan Adnan Ayaz Hocaya..
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Pzt Mar 09, 2009 11:47 am

Öncelikle okulun adının yanlış olduğunu doğrusunun Lazkırandaki Şahinkaya 2 İlokulu olduğunu belirtmek isterim.Öğretmenin Mehmet Öztaş olduğunu yazmıştınız ama ben tanıyamadım.Öğrencilerin birçoğunu malesef bu kadar net olmasına rağmen çıkaramadım.O karede tanıyabildiklerim içerisinde güya Hacı Basri Ayan,Naci Ayan,Kadir Özdil,Saatçıoğlu Muhammet Şahin varmış.Eğer doğru ise parmak kaldırsınlar.
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Pzt Mar 09, 2009 12:52 pm

Nefis bir fotoğraf. Çok değerli. Zaten oldukça az olan okul fotoğraflarımızdan biri. Lütfen tanıyanlar isimlerini yazsın. Teşekkür edeim. Saklayana da yükleyene de...
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Mar 10, 2009 12:04 am

Sana helal olsun Adnan Hoca,
Ama adamlar yüzleri gülerek sana bakıyor daha ne yapsınlar...O zaman fotoğraf çekilirken söyleseydin,dediğini yaparlardı..

Sevgili Sami'nin dediği gibi tanıyanlar yazsın ki resim hakkında bilgimiz olsun...
Fakat zor iş..Korkarım fotoğraf sahipleri bile kendilerini tanımazlar..
Ama bir avantaj varsa Mehmet Öztaş öğetmen, o halde ondan okuyanlar kendilerini ve arkadaşlarını hatırlayabilir...

Merakla bekliyoruz !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Sal Mar 10, 2009 12:54 pm

Fotoğrafı tekrar incelemeye aldım.Bu kadar şurli içerisinden tanımaya çalıştıklarım arasında yine tutarsa diyorum ve yazıyorum.En arka sırada soldan 4.kişi Mustafa Lütfi Başar amcanın büyük oğlu Muhammet(mehmet) Başar ve 9.kişinin de Mustafa Kazım Pehlevanoğlu olduğunu tahmin ettim.En ön sıradan soldan 4.kişiyi daha önce Naci Ayan diye tahmin etmiştim ancak değiştiriyorum kardeşi Cengiz Ayan olmalı diye düşünüyorum.
-Bu kadar kişi arasında sitemize üye olan mutlaka vardır.Neden açıklama yapmazlar ki.Bekliyoruz.................................................
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Sal Mar 10, 2009 12:58 pm

Anlaşılan bu fotoğraf bizi çok uğraştıracak.En arka sıradan bahsettim ve yine yanlış açıklamada bulundum.Yani en arka sıraya dikkat edersek soldan 3.kişi için Muhammet Başar'dır diyorum.Selam ve sevgilerimle...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Mar 11, 2009 12:03 am

Hani baraka ve Mehmet Öztaş olmasa burası Lazkıran değil diyebilirdim...Çünkü dikkatle baktım ve maalesef kimseyi tanıyamadım...

Bir kârım oldu ki benim de içinde okuduğum barakayı bir defa daha gördüm..Bir daha görmek mümkün değil,çünkü artık yok ki !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cmt Mar 14, 2009 12:23 am

sevgili Yahya , böyle değerli bir fotoğrafı paylaşıma sunduğun için teşekkür ederim. bende kimseyi tanıyamadım ama iç planının nasıl olduğunu, ilginç akibetini dinlediğim bu baraka okulu böyle yakından ilk kez gördüm sayende
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen hasan özdil » Cmt Mar 14, 2009 9:43 am

bende arkadan ikinci kadir özdil e benziyor kücüklüğü büyüklüğü aynı emınde değilim daha önce kücüklük fotoğrafını görmüştüm kadır özdil caykarada ilce tarımdan emekli saygılarla
hasan özdil

Mesajgönderen Yahya Şahin » Çrş Mar 18, 2009 10:13 pm

oturan üç tane kızın ortada olana dikkat edersek onun arkasındaki iki kişi ve onların arasında az arkada olan İrfan KIRAN
Kullanıcı avatarı
Yahya Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Prş Mar 19, 2009 6:52 am

burda kac tane Irfan Kiran var?
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Cum Mar 20, 2009 10:38 am

Geçen onüç gün içerisinde bir açıklama henüz yok.Bu tarihi fotoğraf için lütfen tanıyanlardan bir açıklama bekliyoruz.Hasret'in takıldığı kişinin birden fazla olması mümkün değil.Neden sorduğunu anlayamadım.?
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Mar 20, 2009 5:11 pm

Sevgili Yılmaz Ayan,
Siteye bir resim koydun bu resime sahip çık...Bak kaç zaman oldu henüz net olarak bir kişi dahi tanıyamadık...Sanki bu resimdekiler Şurli değil (?)

Ben tekrar tekrar bakıyorum ne olaydı bir resmi birisine benzetebilsem..
Acaba diyorum resim sahipleri baksalar kendini tanıtacak kaç kişi çıkar ?

Son anda bir resme takıldım kaldım...
Oturanlardan soldan 3.resim acaba Muhammet Ayan(Mammer)-Ğarkoğlu olabilir mi ? Bilmem !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Sonraki

Dön NOSTALJIK KARELER

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir