selam

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

İSMAİL AYAN

Mesajgönderen İsmail Ayan » Prş Ağu 14, 2008 5:22 pm

Siz hiç secdede ölmek istediniz mi?
İmam Zeynul Abidin (r.a)'ın, namaz için ayakta durmaktan ayakları şişen Resulullah(sav)'e sorduğu, Senin geçmiş ve gelecek tüm günahlarını Allah (c.c.) Teala, bağışlamış olmasına rağmen neden bu kadar kendini zorluğa düşürüyorsun? sorusuna aldığı, Acaba
ben şükür eden bir kul olmayayım mı? cevabını okuduğunuzda düştüğünüz o acı duygu aleminde kendiniz için, Ya Rabb! Yetiremediğim ve yetiremeyeceğim şükrüm için beni affeyle, beni de şükretme gayretindeki kullarından eyle! diye dua etmek, şükreden kullardan olmak ümidi ile ettiğiniz secdelerden birini yaparken, en azından bu niyet ve ahval üzere iken can vermek saadetini tatmayı ne kadar isterdiniz değil mi?
Siz hiç secdede ölmek istediniz mi?
Resulullah (S.A.V.) Efendimizin, kendisinin iste buyruğu üzerine,
Rabia b. âlik el Eslemi(ra)'ın Cennette Sana arkadaş olmak isterim. …
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

İSMAİL AYAN

Mesajgönderen İsmail Ayan » Prş Ağu 14, 2008 5:33 pm

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN (Esma-ul Husna)
“El- METÎN”:Çok Sağlam. Her hal ve tavır karşısında sebat ve dayanıklılığını koruyan.

Essalâtu vesselâmu aleyke Ya Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki:

Akıllı, nefsine uymaz, ibadetlerini yapar, ahmak olan da nefsine uyar, günah işler, sonra da Allah affeder diye ümit eder. [Tirmizi]
Ahmak olanla ilgini kes. [Beyhaki]
Ahmaklığın en kötüsü, Müslümanlığı bırakıp, başka dine meyletmektir. [Deylemi]
Sofradan düşen kırıntıyı yiyen fakirlik görmez, çocukları da ahmak olmaz. [İ. Neccâr]
Mümin sert değildir. Yumuşaklığından dolayı ahmak zannedilir. [Deylemi]

"Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölü¬mü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefat ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve açıkta senden haşyetini (korku) istiyorum. Rıza hâlinde de, gadab (öfke) hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de itidalden (ölçülü) ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni'met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neşe ve huzur) istiyorum. Senden beni kazana (kaderine) razı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; Sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, saptırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi iman ziynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidayet rehberleri kıl." [Âmin] (Hadis-i Şerif, Kaynak: el-Camiu's Sağir)
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

İSMAİL AYAN

Mesajgönderen İsmail Ayan » Cmt Ağu 16, 2008 2:51 pm

Yüceler yücesi olan Rabbimiz!

Ey, iman kardeşliğini, diğer bütün kardeşliklerin ve yakınlıkların üzerinde tutan Rabbimiz!

Birbirimizi sevmedikçe, kesinlikle mümin olamayacağımız hakikatini kavramamızı bizlere lutfeyle! Birbirimizi sevmedikçe asla cennete giremeyeceğimiz gerçeğini anlamamızı bizlere lutfeyle!

Müminler olarak birbirimizle kardeş olmaktan başka bir seçeneğimizin olmadığını bizlere gösteriver!

Müminler olarak kalblerimizin arasını telif eyle, gönüllerimizi birbirimize kaynaştırıver!

Eğer sen kalblerimizi birbirine yaklaştırıp kaynaştırmazsan, yeryüzünün hazinelerini harcasak, biz kendimiz yapamayız!

Ey imanı sevdiren ve müminlerin kalblerinde süsleyen Rabbimiz, imanı sevdirdiğin gibi, iman edenleri de sevdiriver!

Sırf senin hoşnutluğun için birbirlerini sevdiklerinden dolayı, hiç bir gölgenin olmadığı o müthiş günde, özel olarak gölgelendireceğin müminlerden eyle bizleri!

Ey yüceler yücesi Rabbimiz!

Bizleri birbirlerini veli edinen, birbirlerini vekil edinen, birbirlerini dost ve sırdaş edinen Kitab-ı Kerim’inde övdüğün o güzel müminlerden eyle!

Allah'ı veli edinen, Rasûlünü veli edinen, iman edenleri veli edinen ve bundan dolayı zafere ulaşan Allah'ın grubundan olabilmeyi bizlere lutfeyle!

Bizleri dünyada iken iman kardeşliğinin zevkini tadan, iman kardeşliğiyle mutlu olan müminlerden eyle!

Bizleri birbirlerine karşı sıcak yürekli, birbirlerini gördüğünde gözlerinin ışığı parlayan samimi kardeşler eyle!

Ey bizim Rahman ve Rahim olan Rabbimiz!

Bizleri, mümin kardeşlerinin hayrını ve iyiliğini isteyen, mümin kardeşlerinin arkasından hayırlı dualar eden kişiler eyle!

Bizleri de, aynı zamanda mümin kardeşlerinin dualarını alan, haklarında her daim iyilik düşünülen, hüsnü zan beslenen kişiler olabilmeyi lutfeyle!

Gıyabımızda dua edenleri hiç bir zaman eksik eyleme!

Mümin kardeşlerimizin dualarını alabilmemiz için neler yapmamız gerekiyorsa, onları yapabilmeyi lütfeyle!

Bizleri, mümin kardeşlerine her zaman iyiliği dokunan, hayrı dokunan, menfaatı dokunan kişiler eyle!

Bizleri, müminlerin işlerine koşan, müminlerin problemlerini çözen, müminlerin dertlerine derman olan kişiler eyle!

Kendileri fakru zaruret içinde oldukları halde, Müslüman kardeşlerini kendilerine tercih edenlerden olabilmeyi lütfeyle!

Mümin kardeşlerine her zaman sıkıntı olan, onların omuzlarında yük olan, problemleriyle her zaman onları meşgul eden kişiler yapma!

Ey bizim Rahman ve Rahim olan Mevla’mız!

Birbirlerimize karşı merhameti yüreklerimizden hiç bir zaman eksik etme!

Kendimiz için sevip arzuladığımız her şeyi, mümin kardeşlerimiz için de sevip arzu edecek bir seviye lütfeyle!

Özellikle, bizim meşrebimizin, bizim mezhebimizin, bizim ekibimizin, bizim cemaatımızın dışındaki mümin kardeşlerimizin sevgisini ve muhabbetini yerleştir kalplerimize!

Onların sevindikleri bütün güzelliklere bizleri de sevindir. Onların üzüldüklerine üzülebilmeyi lütfeyle!

Dışımızdaki kardeşlerimiz hakkında bizlere ulaşan bütün güzel haberlere sevinmeyi, kötü haberlere de üzülmeyi, böyle bir kalbe sahip olmayı bizlere lutfeyle!

Kardeşlerimiz hakkında bizlere ulaşan kötü haberlere sevindirtme, güzel haberlerinden dolayı içimize üzüntü, sıkıntı, darlık ve haset duygusu verme!

Ey bizim Rabbimiz!

Cemaatimizin, gurubumuzun dışındaki Müslüman kardeşlerimizin faaliyetlerini, gayretlerini ve başarılarını takdir edebilmeyi bizlere lütfeyle! Cemaatimizin, ekibimizin dışındaki kardeşlerimize karşı içimizde kibir ve istiğna duygusu bulundurma, kendi kendimize yeterlilik hastalığı ve düşüncesi verme!

Birbirimize muhtaç olduğumuzu, birbirimizin tamamlayıcısı olduğumuzu bizlere hiç bir zaman unutturma!

Müslümanlar olarak birbirlerini dinleyen, birbirlerini anlayan, birbirleriyle irtibatlı, birbirlerinden haberdar olan kardeşler yap bizleri!

Bizleri, birbirlerimizle olan ilişkilerimizde ufku geniş, yüreği geniş ve anlayışlı kardeşler eyle!

Ufuksuzluktan, dar görüşlülükten, anlayışsızlıktan, küçük ve basit hesapların peşinde koşmaktan bizleri uzak tut!

Ey bizim yüce Rabbimiz!

Müslüman kardeşlerimizin bize karşı yaptıkları hataları varsa, onları affedebilmeyi lütfeyle!

Müslüman kardeşlerimizin hatalarını, kusurlarını örtebilmeyi, tahammül edebilmeyi ve hemen unutabilmeyi lütfeyle!

Eğer bizlerde Müslüman kardeşlerimizin açıklarını arama hastalığı, suçlarını ortaya çıkarma hastalığı, bunlardan zevk alma hastalığı varsa, bizleri bu hastalıklardan kurtarıver!

Bizleri, bu dünyada Müslüman kardeşinin hatalarını örttüğünden dolayı, kıyamet günü hatalarını örttüğün kullarından eyle!

Kendi kusur ve ayıplarıyla uğraşmaktan dolayı, Müslüman kardeşinin kusurlarıyla uğraşmaya vakit ve fırsat bulamayanlardan eyle!

Bizleri mümin kardeşlerimize karşı sıcak yürekli, merhametli ve alçak gönüllü eyle!

Kâfirlere karşı ilkeli, izzetli ve onurlu eyle!

Ey bizim yüce Rabbimiz!

İman edenlerin hiç birine karşı bizim gönüllerimizde bulanıklık, kin ve düşmanlık duyguları ve düşünceleri bulundurma, barındırma!

Ey bizim Rabbimiz! Mümin kardeşlerimize karşı gönüllerimizde oluşabilecek kötü duygu ve düşünceleri söküp çıkarıver!

Ey Rabbimiz! Sen şefkat sahibisin, rahmet kaynağısın, bunu ancak sen yapabilirsin!

Ey bizim Yüce Mevla’mız! Bizleri, elinden ve dilinden diğer Müslümanların selamette olduğu, huzur ve güven içinde olduğu Müslümanlardan eyle!

Ey bizim Rabbimiz! Bizleri gerek nefsimize, gerek kâfirlerin ve şeytanın iğvasına uydurup mümin kardeşlerinin hakkını, hukukunu ve vebalini yüklenerek hüsrana uğramış bir şekilde Senin huzuruna varanlardan eyleme!

Amin, amin, amin!
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

İSMAİL AYAN

Mesajgönderen İsmail Ayan » Pzt Eyl 01, 2008 2:01 pm

Yolculuk eden iki arkadaş hakkında bir hikaye
anlatılır.
Yolculuğun bir aşamasında iki arkadaş tartışırlar biri
ötekine bir tokat atar. Tokadı yiyenin canı çok yanar
ama tek kelime etmez ve kum üzerine şu sözleri yazar:
'BUGÜN EN IYI ARKADASIM BANA BIR TOKAT ATTI.'
Yıkanabilecekleri bir vahaya rastlayana dek yürümeyi
sürdürürler.Tokadı yiyen yıkanırken bir batağa
saplanır, boğulmak üzereyken arkadaşı tarafından
kurtarılır.Boğulmak üzere olan arkadaş tam
kurtulduktan sonra bir kaya parçası üzerine şu sözleri
kazır:
'BUGÜN EN IYI ARKADASIM BENIM HAYATIMI KURTARDI.'
Tokadı vuran ve sonra arkadaşının hayatını kurtaran
kişi ona şöyle der;senin canını yaktığımda bunu kum
üzerine yazdın ama şimdi kayaya kazıyorsun.NEDEN?
Öbür arkadaş ona şöyle cevap verir:
'Biri bizi incittiğinde bunu kum üzerine yazmalıyız ki bağışlama
rüzgarı estiğinde onu silebilsin. Ama biri bize İyi bir şey yaparsa
onu kayaya kazımalı ki onu hiçbirrüzgar yok etmesin.'
'INCINMELERINIZI KUMA, GÖRDÜGÜNÜZ iYİLIKLERI KAYALARA
KAZIMAYI ÖGRENIN.'
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

İSMAİL AYAN

Mesajgönderen İsmail Ayan » Sal Eyl 09, 2008 8:10 pm

Ya Resulallah.

Günahların kokusu sarmış ufkumu
Gül kokunu alamıyorum Ya Resulallah.

Ruhumda zalim nefsin prangası vurulu
Aşkınla yanmadan çözülmüyor Ya Resulallah

Nefsim kızgın mil çekmiş gözlerime
Kendim bile inanmaz oldum sözlerime

Dünya peşinde koştum durdum bir ömür de
Sana gelen yola giremedim Ya Resulallah

Dalmışım şu yalan dünyanın azgın denizine
Yaşam kavgası demiş bahane bulmuşum kendimce

Çırpınıyorum işte bak vurmuşum en dibe
Sensiz bir türlü çıkılmıyor Ya Resulallah

Görsen halimi bakarmıydın yüzüme
Nazar eylermiydin kan ağlayan özüme.

İstemem senden gayrısı yok gözümde
Yeterki bana ümmetim de Ya Resulallah

Yeterki bana ümmetim de Ya Resulallah.

HAYIRLI CUMALAR. SELAM VE DUA İLE...
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

İSMAİL AYAN

Mesajgönderen İsmail Ayan » Pzt Eyl 15, 2008 8:20 pm

VATAN SÖZLERİ

Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım.
Necip Fazıl Kısakürek

Millete hizmet etmek istiyorsan, elinden gelen işle başla....
İsmail Bey Gaspıralı

Arzularına karşı koyanlar varya onların varacağı yer cennetdir (nazıat 37_41)

Göz günah işlemişse onu su ile yıkayamazsınız,onu ancak gözyaşı temizler.
Mevlana

Başkasını düzeltmek istiyosan önce kendini düzelt
Hz.Ömer (R.A.)

Üç şey vardır ki bütün günahlarin kaynağıdır. Bunlar: kin, hirs ve hasettir.
hadisi şerif

Allah yolunda öldürülenlere <ölüler> demeyin bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız.rn (bakara 154)rn Vatan sevgisi imandandır (kelam-ı kibar)

Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Mevlana

karşındaki kişi hem akıllı ve hem de çalışkan ise taktir et,akıllı ama tembel ise ikaz et,akılsız ama çalışkan ise dikkat et, hem akılsız hem tembel ise imha et

"Yüksel Türk Senin için yüksekliğin hududu yoktur.İşte parola budur." M.Kemal Atatürk

"Sevgim - Millete!
Vurgunluğum - Azadlığa ve adalete!
itaatim - Hocalarıma!
Borcum - Dostlarıma ve meslektaşlarıma!
Nefretim - Yalancılara ve iki yüzlülere!" Ebulfez Elçibey

ve tarih bir gün,acz içinde kıvrana kıvrana; şehadete susamış bir ülkücüden daha müthiş bir silahın keşfedilemediğini yazacaktır

seyyid ahmed arvasi

Kanına İsyan Etme Küçüğüm
Gün Olur Genlerin Hesap Sorar Senden

Benden eğerimi isteyiniz vereyim, atımı isteyiniz vereyim. Fakat vatanımdan hiç kimse bir karış toprak istemesin veremem. Mete Han

Bu memleket tarihte Türktü. Bugün de Türktür ve ebediyyet Türk olarak kalacaktır. (K.Atatürk)

İnsanın hayatı soruyla başlar, soruyla biter: �Adını ne koydunuz� dur ilk soru; �Merhumu nasıl bilirdiniz � dir son soru. ( M. Ali Başarır)

Kılıçla alınan vatan, para ile satılmaz. 2. Abdülhamid

Türklerden başka dini ve vatanı uğruna canını vermeye hazır asker görmedim. Hamilton

EZAN DİNMEZ,BAYRAK İNMEZ,VATAN BÖLÜNMEZ
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

İSMAİL AYAN

Mesajgönderen İsmail Ayan » Sal Eyl 16, 2008 7:12 pm

Acelenin meyvesi yanlışlıktır.

Aç kalmak, alçalmaktan hayırlıdır.

Açık kalpli, mert düşman, içinden pazarlıklı dosttan iyidir.

Adalet için en büyük talihsizlik, devleti idare edenlerin zalimliğidir.

Adalet, halkın dirliği ve düzeni, idarecilerin ise süsü ve güzelliğidir.

Adalet ve eşitliği gözetmek siyasetlerin en iyisidir.

Adil ol, kudretin sürekli olsun.

Adilane davranış siyasetlerin (yönetimlerin) en iyisidir.

Affetmekten utanmayın. Cezalandırmakta acele etmeyin.

Ahmak, her lafın başında yemin eder.

Akıl, gurbette yakın bulmaktır; ahmaklık vatanda gurbete düşmektir.

Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras, ilim gibi şeref olmaz.

Akıl gibi zenginlik, cehalet gibi yoksulluk yoktur. Edebe uymak bir kazanç, danışmak bir güçtür.

Akıllı bir insan fakir olabilir, fakat o hiç kimsenin sadakasına muhtaç değildir.

Akıllı kişi, tecrübelerden ibret alan kimsedir.

Akıllı olan kemal, cahil olan mal ister.

Akıllı düşmanınsa bile danış, bilgisiz dostun fikrini geç.

Akıllı insanların en mutlusudur.

Akıllının dili kalbindedir, ahmağın dili ise ağzındadır.

Akıllının tahmini, cahilin kesin bilmesinden daha doğrudur.

Akıllı insanlar az konuşur. Çok söyleyenler, yalnız ahmaktırlar.

Akil kişi, kemal talep eder.

Akraba düşmanlığı, akrep sokmasından beterdir.

Alçak gönüllülük, en büyük şereftir.

Alçak gönüllülük, ilmin meyvesidir.

Aleyhine kesin delil olmayan kişiyi mazur tutun; o kişi benim.

Alışkanlık, insana musallat olur ve onu kontrolu altına alır.

Alışkanlık insanın ikinci tabiatı gibidir.

Aptallığın en büyüğü medh ve zemde ifrada kaçmaktır.

Arkadaşın hayırlısı, sana doğru yolda iyi delil olandır.

Asıl yetimler, anadan ve babadan yoksun olanlar değil, akıldan yoksun olanlardır.

Aşağılık insanlarla yakınlaşmaktan kaçın, onlar ki yapmacık sevgilerini gösterip içlerinde kötülüğü saklarlar. Onları hoşnut tuttuğun sürece sana sevgi duyarlar, verili olmaktan geri kalırsan sana zehirlerini akıtırlar.

Ayıbın en büyüğü, ona benzer bir ayıp sende de varken, başkasını ayıplamandır.

Aynı anadan babadan doğanlar, senin miras kardeşlerin; uzak yerlerden gelen, huyu suyu sana benzeyenler ise senin öz kardeşlerin sayılırlar.

Az ibadet edip çok çalışmak, çok ibadet edip az çalışmaktan üstündür.

Az yemek yemek sağlıktır.

Azarlamada aşırılık inat ateşini alevlendirir.

Azgınlığın sonu ya rezil veyahut yok olmaktır.

Azim ve sebat, insanların en büyük yardımcısıdır.

Azla yetinen kimse zengindir.

Babana riayet edersen, sen de oğlundan hürmet ve riayet bekleyebilirsin.

Babana saygılı ol ki, oğlun da sana saygılı olsun.

Babanın çocuğu için bıraktığı en iyi miras onu güzel edeple yetiştirmesidir.

Bağışlamak, büyüklüğün şanındandır.

Başa kakmak suretiyle iyiliğini boşa giderme.

Başkalarını ıslah etmek istiyorsan önce kendini ıslah etmelisin. Kendin fasid olduğun halde başkalarını ıslah etmeye kalkışman en büyük ayıplardandır.

Başkalarının felaketinden hisse kapanlar, geçmiş musibetlerden ders alanlar, cidden bahtiyar insanlardır.

Başkalarının iyi hareketlerini takdire çalışınız. Derhal dostlarınızın çoğaldığını göreceksiniz.

Başkasında gördüğün fena bir huyu hemen nefsinde ara ve ondan kaçın.

Beceremeyeceğin bir iş için söz verme.

Benim üç türlü dostum vardır: benim dostlarım, dostlarımın dostları ve düşmanlarımın düşmanı.

Bırak bu içindeki ikiliği atıl ateşe, sönmeye yüz tutsa da onu alevlendir.

Bildiği halde susmak, bilmediği halde konuşmak kadar çirkindir.

Bilge insan çalışmasına, bilgisiz de boş hayallerine güvenir.

Bilgi gibi hazine olamaz.

Bilgi, tükenmeyen bir hazinedir; akıl eskimeyen, yıpranmayan bir elbisedir.

Bilgin bir söz ehli olamıyorsan, hiç olmazsa dikkatli bir dinleyici ol.

Bilgin kişinin rütbesi, rütbelerin en üstünüdür.

Bilgin ölü olsa bile diridir. Cahil ise diri olsa bile ölüdür.

Bilgin ölse de yaşar; cahil ise yaşarken de ölüdür.

Bilginlerin toplantısı mutluluk getirir.

Bilgisiz kişiyi bir işte, bir düşüncede ya pek ileri gitmiş görürsün ya da pek geri kalmış.

Bilgiyi ehil olmayana veren o bilgiye zulmetmiştir.

Bilgiyle dirilenler ölmez.

Bilmediğiniz sözü söylemeyin; çünkü gerçeğin çoğu, inkar ettiğiniz şeylerdir.

Bilmediğin şey hakkında konuşmayı ve üzerine düşmediği halde söz söylemeyi terk et.

Bin defa mazlum olsan da bir defa zalim olma.

Bin kere mazlum olmak, bir kere zalim olmaktan iyidir.

Bin kapıdan, yüz bin kaleden içeri girebilirsin de küçücük bir gönülden içeri giremezsin.

Bir devletin başı, sahip olduğu iktidardan; bilgin, ilimden; iyiliksever, yaptığı iyiliklerden; ihtiyar da yaşından ötürü saygı görür.

Bir devletin çökmesi şu dört sebebe bakar: Esas prensiplerinden ayrılma, ikinci planda olan şeylere önem verme, aşağılık kimselerin ön safa geçmesi ve erdemli kişilerin arka plana atılması.

Bir gerçeği savunurken ona önce kendimiz inanmalıyız; sonra da başkalarını inandırmaya çalışmalıyız.

Bir insana başkaları yanında verilen öğüt; öğüt değil, hakarettir.

Bir insanda güzel bir huy varsa o huya benzer başka huylarını da bekleyin.

Bir işi yapmadan önce tedbir almak, insanı pişmanlıktan kurtarır.

Bir sanat eserini yıkmak, cinayetlerin en büyüğüdür.

Bir hata işlediğiniz vakit, onu itiraftan çekinmeyiniz. Eğer böyle yaparsanız, o hatayı görmüş olanların aleyhinize verecekleri hükmün önüne geçersiniz.

Birisini övmede aşırı gitmeyin ve abartmayın.

Bir kişiyi layığından fazla övmek riyadır, dalkavukluktur; layığından az övmek ise ya dilsizlikten ileri gelir, ya hasetten.

Birinin aleyhinde söylenen sözü dinleyen, o sözü söyleyen gibidir.

Birisinin suçunu bağışladıktan sonra pişman olma; cezalandırdığın zaman da sevinme.

Borçların çokluğu, doğru adamı yalancı, şerefli adamı da yemininden dönek yapar.

Boş vakitlerini okumakla değerlendiren kimse, fikir rahatlığını kaybetmez.

Bütün insanlar Allah'ın kuludur. Lakin hiçbir kimse, diğer bir kimsenin kulu değildir.

Büyük günahların kefareti, zulme düşenlere yardım etmek, acze düşenleri ferahlandırmaktır.

Büyüklere karşı saygılı olun ki çocuklar da size karşı saygılı olsunlar.

Cahil dosttan ziyade akıllı düşmana güven.

Cahil ile sakın latife etme. Dili zehirli olduğundan gönlünü yaralar.

Cahil, ne kendi eksiğini görür, ne de öğütlere kulak asar.

Cahilden uzak kalmak, akıllıya yaklaşmakla eşittir.

Cahiller çoğalınca bilginler garip olurlar.

Can gözü kör olunca, gözle görmenin bir yararı yoktur.

Cehaleti ilimle geri çevirin.

Cehalet ve gaflet alimin kalbinde olmaz. Fakat alimler, zengin cahillerin karşısında, ancak ilim sayesinde yükselirler.

Cimri zengin, cömert yoksuldan daha yoksuldur.

Cimri her zaman aşağılıktır, kıskanç olan her zaman işkencededir.

Cimrinin dostu bulunmaz.

Cömertlik alışkanlıkların en üstünüdür.

Cömertlik, istemeden önce vermektir; istendikten sonra vermek utançtandır ve kötüdür.

Çalışan kötülük düşünemez, çalışmayan da kötülükten kurtulamaz.

Çalışmak kadar dinlenmeyi de görev bil, ihmal etme. Sağlığınıza eza etmeyin, sağlığın bozulması kolay; elde etmek ise zordur.

Çocuk açısından hiçbir süt, anne sütünden iyi değildir.

Çocuklara sevgi ve büyüklere saygı gösteriniz.

Çocuklara söz verdiğinizde kesinlikle sözünüzde durunuz.

Çocuğun kalbi hiç ekilmemiş bir tarla gibidir. Ona ne verilirse kabul eder.

Çocuğunuzun yedi yıl oyun oynamasına müsade ediniz ve yedi yıl ona yaşam edebini ögretiniz.

Çoğu insan medhedilip övüldüğü için gurura kapılır.

Çoğu sözler hamleden daha serttir.

Çok akıllı insanlar başkalarının hatalarından öğrenirler ve hata yapmazlar; akıllı insanlar hata yapar ve ders çıkararak bir daha yapmazlar; ahmak insanlar da sürekli hata yapar, gene de ders çıkarmazlar.

Çok kimseler varisleri kavga etsinler diye mal toplamaya çalışırlar.

Çok şakacı insanı ciddiye almazlar.

Çok yaşayanın ömrü, dostlarına ağlamakla geçecektir.

Dert ve gam ihtiyarlığın yarışıdır.

Dil aklın tercümanıdır.

Dil insanın terazisidir.

Dil yırtıcıdır; yuları bırakıldı mı salar, parçalar.

Dili tatlı olanın arkadaşı çok olur.

Dilini sövüp saymaya alıştırma. Tatlı dilli ol. Kötü söz alışkanlığı insanı soysuz yapar.

Dilini küfre alıştırma. Tatlı dilli ol. Yoksa önüne gelene havlayan köpeklere dönersin. Halkı zorla kendinden nefret ettirirsin.

Dilsiz ol, yalancı olma.

Dilinizi daima iyi kullanınız. O sizi saadete götürdüğü gibi, felakete de götürebilir.

Dindarlığın en üstünü, dindarlığı gizlemektir.

Dinle, öğrenirsin. Sus, esen kalırsın.

Doğru, dürüst ve nazik kişileri seçin ve çıkar ummadan ve korkmadan acı gerçekleri söyleyebilenleri tercih edin.

Doğru her zaman yüce, yalancı her zaman aşağı ve cücedir.

Doğru söz söyleyenin delili kuvvetli olur.

Doğruluk en iyi yol, bilgi en iyi kılavuzdur.

Doğruluk, hakkın dilidir.

Dost, sen yokken dostluk şartını yerine getiren kimsedir.

Dost, kardeşini üç halde korumadıkça tam dost olamaz: düşkünlüğünde, kendisi bulunmadığı vakit, ölümünden sonra.

Dostun olmayışı, bir çeşit gariplik veyalnızlıktır.

Dostları yitirmek gurbete düşmektir.

Dostlarıma dost olanları çok severim ve onların kıymetlerini de dostlukların dereceleriyle ölçerim.

Dostların çoğalsın diye çırpınma. Onları bir gün ihmal etmeye kalkarsan çabucak düşmanın olurlar. Dostlar ateş gibidir. Pek çoğalırlarsa yakarlar.

Dostlarının kötüsü seni iyi gününde arayıp sıkıntılı zamanında yüz üstü bırakandır.

Dostluk en yakın akrabalıktır.

Dostluk elde edilmiş akrabalıktır.

Dostlukta aşırı gitme, kimbilir belki o dostun bir gün düşmanın olur, düşmanlıkta da aşırı gitme, kimbilir belki o düşmanın bir gün dostun olur.

Dostunu ihtiyatla sev, olabilir ki bir gün sana düşman olur; düşmanınla da ihtiyata riayet ederek düşmanlıkta bulun, olabilir ki bir gün sana dost kesilir.

Dostunun düşmanını kendine dost seçme.

Dünya geçici gölgedir.

Dünyanın en değerli hazinesi öğüttür, ama ondan ucuzu da yoktur.

Dünyayı yutsa yoksul kalacak biri vardır: Aç gözlü.

Düşene sevinme, zamanın sana ne sakladığını bilemezsin.

Düşmanı kovalamayınız, onlardan yaralananların yarasını sarınız, esirlerini tedavi ediniz.

Düşmanlık, kalbi meşgul eder.

Düşünce akılların cilasıdır.

Düşünce ve prensiplerini kendi hayatlarında da uygulayan kimselerin bilgi ışıklarıyla aydınlanınız.

Düşünün, sonra konuşun; yanılmalardan kurtulacaksınız.

Edep, aklın suretidir.

Edep, en iyi mirastır.

Edep, had tanımaktır.

Edep insanın kemalidir.

Edep insan için güzel elbise menzilesindedir.

Edepsiz olan kimsenin ayıpları çok olur.

Eğer ararsak kendimize kolayca düşman bulabiliriz, ama ne kadar ararsak dost bulmak kolay değil.

Eğer bilgiyi hak edene vermezseniz o kişiye zulmetmiş olursunuz; hak etmeyene verirseniz bilgiye zulmetmiş olursunuz.

Eğer bir seyahata çıkarsanız, gittiğiniz yerlerin adetlerine uymaya çalışınız.

Eğer sırlarınızı birbirinize açarsanız, artık onu gizleyemezsiniz.

Eğer hayırlı bir iş görmek istersen, bugünün işini yarına koyma. Çünkü yarına kadar ne olacağı belli değildir. Fena bir işe başlayacağın zaman da acele etme. Belki hayırlı bir düşünce, sana o fenalıktan gelecek olan tehlikeye mani olur.

Eğer talihin açık ise kusurların kapalı kalır.

Eğlence ve zevke kapılan akıldan kaybeder.

Elbiseleriniz eski de olsa, kalpleriniz yeni ve temiz olsun.

El işlerine yardım edin; çünkü bu yoksulluğu azaltır, hayat kalitesini artırır.

Emanetin en feyizlisi ahde vefadır.

Emriniz altında bulunanların hataları karşısında hemen öfkelenip kendinizi kaybetmeyin.

En ahmak insan, kendini herkesten akıllı sanandır.

En akıllı insan, öğütleri dinlemekten vazgeçmeyen insandır.

En büyük yardım, en çabuk yapılan yardımdır.

En büyük zenginlik akıl, en şiddetli yoksulluk ahmaklıktır.

En faydalı bilgi uygulanabilendir.

En güzel ahlak tevazu, yumuşaklık ve tatlı dilde bulunur.

En güzel edep kendinden başlamandır.

En kötü dost, seni saksaklayıp eksiklerini örtendir.

En kötü şey, insanın kendisini beğenmesidir.

En kuvvetli kişi, kendi nefsine galip olan kişidir.

En talihsiz memleket, insanlarının her türlü güvenlikten yoksun yaşadıkları memlekettir.

En yakını yitiren, en uzağı yardımcı olarak bulamaz.

En yakışıklı elbise, erdem elbisesidir.

Erdemin başı ilimdir.

Esnaf ve tüccara dikkat edin; onlara gereken önemi gösterin, fakat ihtikar, karaborsa ve mal yığmalarına izin vermeyin.

Evlatlarınızı yaşayacakları zamana göre terbiye ediniz.

Ey ademoğlu, ihtiyacından fazla kazandığın şeyi, başkası için biriktirmedesin.

Ey insanlar! Bilgi edindiğiniz zaman hidayete ermeniz için bilginize uyunuz. Çünkü ilminin tersine hareket eden alim, cehaletten ayrılmaz, yolunu kayıp etmiş cahile benzer.

Ey karamsar; bilmelisin ki, bu devranın değişmeyen tek bir kanunu vardır; o da değişmektir.

Eziyet etme, eziyete engel ol. Diline sahip ol, can feda olsun sana yardımcı olan dost arkadaşlığına.

Fasık ve günahkar kimselerle arkadaş olmaktan kaçın, çünkü kötülük kötülüğe kavuşur.

Faziletlerin başı ilimdir.

Fazilet sahibinin kıymetini, ancak fazilet sahibi bilir.

Fazla yemek ve yemek üstüne yemekten kaçının. Zira fazla yiyen kimse fazla hasta olur.

Fırsat karınca yürüyüşü ile gelir, yıldırım hızı ile gider.

Fırsat yaz bulutu gibi gelip geçer, elinize geçtiğinde faydalanmasını bilin.

Fikir çatışmalarından hakikat çıkar.

Fikir sahibi her şeyden ibret alır.

Garip, dostu olmayan kimsedir.

Gazap ve öfkeden kaçınınız. Çünkü onun başlangıcı delilik ve sonu ise pişmanlıktır.

Gece ile gündüz seni işlerler. Onları sen işle. Onlar her gün senden bir şey koparıyor, sen de onlardan bir şey koparmaya bak.

Geçimini mertçe kazanmaya çalış. Nefsini alçaklıktan koru ki, fakir olsan bile şerefli kalasın.

Gençlik günlerini düşünmek, hasrettir.

Gerçek bilgin, bildiklerinin bilmedikleri yanında daha az olduğunu anlayandır.

Gerçek dost, sıkıntı zamanında imdada yetişendir.

Gerçek dostlar çok vücutlu, tek kalpli varlıklardır.

Gerçek karşısında öfkelenmek ayıptır.

Gerçekle savaşan, elbette alt olur gider.

Gerçekleri söylemekten korkmayınız.

Gereksiz şeylerin peşinden koşan gerekli şeyleri kaçırır.

Gözleri kör olan birisine doğanın ne kadar güzel olduğunu anlatamazsınız.

Güleryüz göstermek, cömertlik yerine geçer.

Güleryüz, dostluk yaratır.

Günah işlememek, tövbe etmekten daha iyidir.

Günaha alt olarak üstünlük bulan, üstünlük elde etmemiştir, şerle üst olan alt olmuştur.

Günahın en kötüsü, hafife alınan günahtır.

Güzel bir siyaset, iktidarı sürekli kılar.

Güzel huy, bir ganimettir.

Haddini bilen kimse, hakaret görmez.

Halka karşı daima içinizde sevgi ve nezaket besleyin. Onlara bir canavar gibi davranmayın ve onları azarlamayın.

Halkın güvenini kazanın ve onların iyiliğini istediğinize kendilerini inandırın.

Hakiki dost sıkıntılı zamanlarda, senin gurur ve izzet-i nefsini kırmadan, sana yardım edenlerdir.

Haksız kazanç ve ahlaksızlıklara düşmemeleri için memurlarınıza yeterince maaş ödeyiniz.

Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü haksızlıkla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

Haksızlıklara isyan etmeyenler, onlardan gelecek her musibete katlanmalıdır.

Halk için en büyük felaket, düşünce ve bilim adamlarının düşük ahlaklı kimseler oluşudur.

Halka hürmet edenler hürmete mazhar; halkı tahrik edenler hakarete layık olurlar. Halka saygınlık veren kişi, saygın tutulmuştur. Halkı küçümseyenlerse saygı görmemişlerdir.

Halkın önderi olmak isteyen biri önce kendisini ıslah etmeli, daha sonra başkalarını ıslah etmeye başlamalı ve söz ile diğerlerine edep öğretmeden önce güzel davranışı ile onlara edep öğretmelidir.

Hayat kötülüklerle insan arasında perdedir.

Hayatın karşına çıkardığı müşkül hadiselere sabır ve tahammül et. Onları hiç kimseden bilme ve hiç kimseye karşı kalbinde bir adavet besleme; hiç kimseye hiddet ve şiddet gösterme. Bu suretle hareket edersen en büyük müşkülleri bile yenersin ve sen de "insan-ı kamil" mertebesine erersin.

Hayrı yapan, hayırdan da hayırlıdır; şer isteyense şerden de kötüdür.

Herhangi bir işte acele etme, hataya düşersin.

Her huyun en iyisini kendin için seç.

Herkesin değeri, onun himmeti kadardır.

Her kim bana bir harf öğretse, ben ona kul köle olurum.

Her kişinin değeri, yaptığı güzel işiyle ölçülür.

Herkes için tatlı ya da acı bir son vardır.

Herşey akla muhtaçtır, akıl da eğitime.

Herşeye ibretle bakın ve gördüklerinizden ibret alın.

Herşeyin bir belası vardır ve iyiliğin belası da kötü arkadaştır.

Herşeyin en iyisi, en yeni olanıdır; ama dostların en iyisi, en eskileridir.

Herşeyin sonunu uzun uzun düşünen ve bir türlü karar veremeyenlerden, şecaat ve cesaret namına hiçbir şey beklenemez.

Hırs seni kul etmesin, Allah seni hür yarattı.

Hırs ve tamah, yorgunluk ve meşakkatin anahtarıdır.

Hızlı yükselenlere imreniliyor. Oysa en hızlı yükselenler toz, duman, saman ve tüydür.

Hiçbir süs edep kadar güzel değildir.

Hiçbir zaman vaadinizden ve sözünüzden dönmeyiniz.

Hiç kimsenin hatasını yüzüne vurmayınız. O hatayı işleyene hatasını, başka birini misal göstererek anlatınız.

Hiçbir işte lüzumundan fazla aceleci olma. Dikkatli davranış sahibi olanlar, kendilerini bir çıkmaza girmekten muhafaza etmiş olurlar.

Hikmet sahibi kişilerin sözleri doğruysa ilaçtır, yanlışsa hastalıktır.

Hoş geçinmek aklın yarısıdır.

Huzur ve barışçıllığı arkadaş edinmişe yakınlaş, arkadaşlığından mutlu olmadığın kişiden uzak ol.

İbret alınacak şeyler ne çok, ibret alanlarsa ne az.

İhtiras; feyiz ve kemalin en büyük düşmanıdır.

İhtiraslı kimse bütün dünyaya sahip olsa da yine fakirdir.

İhtiyarlığın, ölüm habercindir.

İki şey vardır ki sonu bulunmaz; ilim, akıl.
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ismail ayan

Mesajgönderen İsmail Ayan » Cmt Eyl 27, 2008 9:23 pm

-PAYLAŞACAK DOSTLARINIZ YOKSA İYİ ŞEYLERE SAHİP OLMANINDA BİR ANLAMI YOKTUR.
-SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR, HER LAFA VERİLECEK BİR CEVABIM VAR. AMA; BİR LAFA BAKARIM LAFMI DİYE BİDE SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE..
-AĞIRDIR SEVMELERİMHER YÜREK TAŞIYAMAZ; BÜYÜKTÜR UMUTLARIM HER OMUZ KALDIRAMAZ.
-YAŞAM GÜLMEYİ, SEVGİ!!!!! HAKETMEYİ, VEFA UNUTMAMAYI, DOSTLUKSAAA SADIK KALMAYI BİLENLER İÇİNDİR.
-GÖZLER KALBİN AYNASIDIR
-DOSTLUK BAZEN BİR ÇİÇEĞİN BÜYÜMESİ KADAR UZUN, BAZENDE NAMLUDAN ÇIKAN KURŞUN KADAR KISADIR. ÖNEMLİ OLAN YENİSİNİ BULMAK DEĞİL, VAROLANA SAHİP ÇIKMAKTIR.
-PASLI BİR YALNIZLIKTI AVUÇLARIMDA........
ARDIMDA BİR YÜREK YÜKÜ RÜZGAR........
NE ZAMAN SEVMEYE KOYULSAM,
DOĞRULUP ÇOĞALDI AYRILIKLAR.
-ŞİMDİ UZAĞIM BELLİMİ OLUR
BELKİ BİR ÇAY KOKUSUYLA GELİRİM
BELKİ ILIK BİR YAĞMURLA YAĞARIM ŞEHRİNE
BELKİDE DELİ BİR RÜZGAR OLUP ESERİM YÜREĞİNE SESSİZCE.....
-EN BÜYÜK SIR, DAHA BİLİNMEYENDİR;
EN GÜZEL SÖZ DAHA SÖYLENMEYENDİR.
-DOST SELAMINDA TESELLİ BULAN HER YÜREK, DAĞLAR ARDINDA BİLE KALSA
TESELLİYİ GÖZÜN GÖRDÜĞÜYLE DEĞİL, YÜREĞİN DOST BİLDİĞİYLE BULURMUŞ.
-BİRLİKTE OLABİLECEĞİN BİRİYLE DEĞİL, ONSUZ YAŞAYAMIYACAĞIN BİRİYLE OL,
O GELDİĞİNDE BOŞLUK DOLDURAN DEĞİL, GİTTİĞİNDE YERİ DOLDURULAMIYAN OLSUN.
-UNUTULANLAR UNUTANLARI ASLA UNUTMAZ
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

SELAM !...

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Cum Tem 10, 2009 7:51 am

. . . . Sayın İsmail AYAN ;

"selam" adı altında DÜŞÜNCE PLATFORMU köşesinde 22.05.2008 tarihinde ki açılımınıza 27.09.2008 tarihine kadar yazmaya devam ettiniz..Çok değerli yazılarda yazdınız..Bu yazıların toplamı bugün itibari ile 67 adet..Bunların bakabildiğim kadarı ile 60 dan fazlası size ait..

Selam en büyük kelam.. Selamlaşmak en üyük sevaplardan..Bu kelimenin ismi dahi güzel... Selam veriniz...Selamlaşınız...

Ben çok çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun..

Allah' ın selamı üzerinize olsun.. Allah kazalardan korusun.. Amin..

Hacı Ahmet ÜSTÜNBAŞ ( Emekli Maliye Gelir Şefi - Köşe Yazarı)
408 Evler Mahallesi Muhtarı KIRIKHAN - HATAY 10.07.2009
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir