Zihni Hoca (AYAL)

Sayın Şahinkayalılar. Bu bölümde zaman kısıtlaması olmaksızın kısa bir hayat hikayesi ile birlikte ebedi hayata göçenlerin fotoğraflarını paylaşıyoruz.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Sami Ayan

Zihni Hoca (AYAL)

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Tem 09, 2008 10:11 pm

Üst üste ölüm haberleri aldığımız bu günlerde son gelen haberden daha bir derinden etkilendim. Akrabam değildi, öğretmenim değildi, uzun zamanları birlikte geçirmişliğimizde yoktu ama ani ölümü beni derinden etkiledi. Fotoğraf arşivimi dolaştım baştan sona onun fotoğraflarına bir daha baktım, daha uzun uzun baktım. Niçin böyle oldum diye düşündüm.

Belki sevdiğim birilerine benziyordu.

Resim

Köyün öğretmeniydi ama sosyal konumunu köylüsüne karşı kullanmamıştı. Tam bir köylüydü. Tam bir emekçi. Öne çıkmaz yanda dururdu.

Resim

Resim

Çok misafirperverdi.

Çok çalışkandı. Her türlü ustalığı vardı, her türlü alet edevatı. Çok yardımlarını gördük.

Güleçti her zaman, şaka kaldırırdı.

Resim

Ama köy çevremizden kim olsa bunlara benzer özellikleri olabilirdi. Neydi Zihni hoca’nın farkı;

Her ölüm insanı üzer. Kendi ölümünü düşündürdüğü için. Gittikçe yalnızlaştığı için vs. Güç kaybıdır ölüm. O yüzden güçlüler ölünce daha çok etkileniriz. Gençler güçlüdür, zenginler,şöhretliler, liderler güçlüdür. Bunların ölümü yani gücün hiç oluşu korkutur bizi.

Zihni hoca genç değildi, şöhretli değildi, zengin değildi, lider değildi. Neydi gücü o zaman.

Güç korunmamız içindir, güvenliğimizdir. Çok mu korkutulup azarlandık, çok mu ağlatıldık. O yüzden bizi korkutmayan, azarlamayan, ağlatmayan insan bize güç verendir. Biz şimdi böyle bir gücümüzü kaybettik.

Evet Zihni hocanın beni derinden etkileyen özelliği her zaman güleç olması ve hiçbir zaman kırıcı olmamasıydı.

Resim

Hocamız ölürken bir şeyi daha öğretti bize. Güç, güçlü diye bildiğimiz saldıranlarda, kırıp döküp harcayanlarda değil kırmayan, saldırmayanlardaymış... Hoşgörüdeymiş.

Duyduğuma göre yaylada öldüğün gün köyde cenazeye gitmişsin. Şimdi seni sevenleri beklemekte hakkın ama benim gelme imkanım yok, kusura bakma. Zaten haberini duyar duymaz cenaze gibi oldum, görüyorsun beni.

Resim

Hoşgörüyü gördüğümüz Zihni hoca, Allahta seni hoşgörsün ...
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

w

Mesajgönderen Mustafa Mechul Ayal » Prş Tem 10, 2008 7:21 am

Güzel insanlar güzel atlara binip gittiler, gecemizi aydınlatan bir fer daha Allaha yürüdü, Bir büyüğümü daha kaybetmenin hüznüyle..Allah rahmet etsin.
Kullanıcı avatarı
Mustafa Mechul Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Prş Tem 10, 2008 7:53 am

Ne güzel özet yaptın daha fazla ne diyebilirizki Allah rahmet etsin mekani cennet olsun,eline sağlik Yeyenim.........
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Prş Tem 10, 2008 12:13 pm

Dr. Bülent çok güzel oldu eline koluna sağlık, Allah gani gani rahmet etsin. Mekani Cennet olsun. Tüm köylülerimizin çok sevip saydığı kişi idi.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Hakan Şahmutoğlu » Prş Tem 10, 2008 3:49 pm

Allah Rahmet Etsin..
Mustafa Hakan Şahmutoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Tem 10, 2008 4:17 pm

Zihni Hoca,aniden ölenler kervanına katıldı...Gerçekten ani ölümler insanda daha büyük etki yapıyor...Çok üzüldük...Ama ölümü hepimiz tadacağız... Allah (c.c) imandan ayırmasın...

Zihni Hocaya Allahtan rahmet,geride kalan bütün yakınlarına başsağlığı diliyorum...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

selam

Mesajgönderen İsmail Ayan » Cum Tem 11, 2008 8:47 pm

allah rahmet etsin. geride kalanlar allah sabır versin
mekanı cennet olsun
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Coşkun Şahin » Cum Tem 11, 2008 9:17 pm

Zihni hocamı babam ile olan muhabbetinden dolayı ve tabiki köyümüzün değerli simaları arasında olması hasebiyle tanıyorum. Kendisine yüce Mevladan rahmet ve kederli yakınları ile Şahinkayalılara sabırlar temenni ediyorm. Allah mekanını cennet eylesin.......
Kullanıcı avatarı
Coşkun Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Pzr Tem 13, 2008 5:24 pm

allah rahmet eylesin.gerçekten hoşgörülü ve güleç bir insandı.nur içinde yatsın.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Pzr Tem 13, 2008 8:44 pm

Merhum Zihni hocam ölümüyle herkesi olduğu gibi beni de derinden etkiledi. Onun masumiyet içeren güleryüzünü hiç unutmayacağım. Kendisi ilkokul müdürlüğümü ve birinci sınıfta öğretmenliğimi yaptı. Yani bana okuma yazma öğreterek üzerime hakkı geçmiştir. Mezire komşumdur bu yönde de komşuluk hukukumuz olmuştur. Allah utandırmasın, mekanını cennet etsim.
Ölümünden üç gün önce köye Gülzade Öztaş ninenin cenazesine giderken Sultanmuratta yayla minibüsüne çektiğim bu fotoğrafta tesadüfen hocam da vardı. Sanırım bu hayattaki son fotoğrafıdır.

Sevgili kardeşim dostum Bülent'e de bu anlamlı ve emek verilmiş başlık için ayrıca teşekkür ederim.

Resim
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Murat Mutlu Kazancı » Pzt Tem 14, 2008 7:46 am

ZİHNİ HOCAMA

Resim

Eğitim neferi idin Şahinkayada
Bir zamanlar görev yaptın Lazgiranda
Yerine kimi bıraktın Lazgiranda
Ben öğretmenimi kaybettim.

Komşulukta emeğin var Şahinkayada
Komşuluk yapardık Zurduhlida
Yerine kimi bıraktın komşulukta
Ben komşumu kaybettim.

Her daim yüzünde gülücükler
Onlar sana özel, gülücükler
Gittiğin yerde de eksik olmasın, gülücükler
Ben güler yüzlü hocamı kaybettim.

Başımız sıkıştığında koşardın imdadımıza
Elektrikçi aradık mı sen gelirdin aklımıza
Usta olarak kimi bıraktın yanımıza
Ben usta hocamı kaybettim.

Zurduhlida komşu Yakrop ta komcu
Bazen de inat mı inat, az biraz solcu
Hepsi bir yana baba dostu; komşumu, komşu
Babamdan sonra; dostunu kaybettim.

Yazan: Murat Mutlu KAZANCI
13.07.2008 Pazar İstanbul
Murat Mutlu Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Cmt Tem 26, 2008 2:18 pm

biçoklarına olduğu gibi bana da ABC yi o öğretti
şimdi okudum haberi
çok üzüldüm
belki herkes biyerlere dağılıyor memleketten uzaklaşıyor ama orası memleket hep bildiği gibi kalsın istiyor
alıştığımız dağıyla taşıyla ağacıyla sevdiğimiz yüzleriyle
eksiliyor olması dokunuyor insana

güle güle hocam
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Pzt Tem 28, 2008 2:11 pm

Birbirinden değerli iki baba dostunu kaybetmenin hüznünü aynı gün yaşamanın duygu hali nasıl anlatılır bilemiyorum.Yukarıda sevgili bülentin kaleminden siteye düşen her biri birbirinden manalı,değerl ive duygu yüklü cümlelere yüreğimde burukluk, gözlerimde ki yaşlarla aynen katılıyorum.Özellikle Zihni amcam sırdaş,dert ortağı herşeye rağmen bütün olumsuz koşullarda bile umut aşılayamaya çalışan güzel insan.Bendeki yeri çok özel. Öldüğü gün yaptığımız sıcak sohbetin,o kelimeleri ağızından çıkarırken kırmamaya çalıştığı sözcüklerin uyumlu ve sevecen ahenki halen kulaklarımda.Anlatamayacağım kadar ölümünden etkilendiğim güzel insan.Sevgili sedat abi (Altuncu) o akşam uzungölde bana verdiği bu acı haberi sanırım hiç unutamayacağım.mekanın cennet olsun güzel insan
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Eki 10, 2008 1:06 pm

sevgili dayicigim yokluguna alismak imkansiz icimizde buyuk aci yasiyoruz allah yerini cennet eylesin, sana olum hic yakismadi gitmenin zamani deyildi :cry:
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Çiğdem Ayal » Cmt Eki 11, 2008 3:59 pm

herkese coook tesekkür ediyorum. hepinizden Allah razı olsun bu zamana kadar bu sayfaya girmeye cesaret edemedim,dedemin bu kadar sevildgini anlayamamıştlm eminimki onu sizler yaşatacaksınızzz. tekrar teşekkür ederim hepinize. ALLAH A EMANET OLUN.
Çiğdem Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön KAYBETTİKLERİMİZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir