EĞİTİM VE SAYGI ! ...

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

EĞİTİM VE SAYGI ! ...

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Cmt Ağu 15, 2009 7:00 am

Akköşe
Ahmet Üstünbaş
EĞİTİM VE SAYGI ! ...

Bir soru ile makaleme başlamak istiyorum.İnsanları eğitmek mi zor,yoksa öğretmek mi?...Bu soru tüm eğitim camiasına sorulmuştur.
Şimdi başlığımıza gelelim.Ne demiştik?..EĞİTİM VE SAYGI : Eğitim almamış bir insandan saygı bekleyemezsiniz!!.Eğitim almamış bir insandan insanlık ile ilgili kurallara tam uymak gibi bir şey bekleyemezsiniz!..Bekleyebilir misiniz?..Hayır asla beklenmez.Eğitimin genel ve ortak kuralları vardır.Öyle bir eğitim kuralı olmalı ki,tüm insanlık bundan yararlanmalı.Aksi halde birileri birileri için yapılan eğitim türü bir başkası için geçerli olmayabilir.Şimdi benim eğitim anlayışım ile ilgili bir yaklaşımla devam etmek istiyorum.Ramazan ayının birinca günü yani geçtiğimiz pazartesi Müslümanların Oruçlu olduğu gündü.Bu günde din kurallarına tam uyan insanlar oruçlu olurlar.Bu oruç tutan insanlara karşı ve hangi dine mensup olursa olsun kendi dinine karşı SAYGI göstermek gerekir.Sokak ortasında SİGARA içerek oruçlunun yanından geçmek bilmeyerek yapılan bir SAYGISIZLIK'tır!..Bunu tam EĞİTİM görmüş bilgili insanlar asla yapmaz.
Aynı gün evimden çıkmış işyerime doğru gidiyordum.Yaya gittiğim yolumun yarılarına doğru vardığımda karşımdan üç genç delikanlı geliyordu.Okul öğrencisi olmadıkları giyimlerinden belliydi.Bunlardan bir tanesinin elinde SİGARA vardı.Yanlarına yaklaştım,selam verdim.Birkaç kelime söylemek istiyorum,müsaade edermisiniz dedim.Buyurun dediler.Ama konuşacaklarıma kızmayacaksınız!!..Hayır der gibi hareketle beni dinlediler.Bende o anda bir eğitim uzmanı sıfatı ile onlara nasihat etmeye başladım.Bakınız yavrularım : Siz müslüman olmayabilirsiniz,müslüman olduğunuz halde oruç tyutmayabilirsiniz.Fakat Müslüman bir ülkede oruç tutanlara karşı SAYGILI olmak zorundasınız.Çünkü bu saygı hangi dine mensup olusanız olunuz insanlığın kurallarındandır.Dindar birinin birinin dinine saygı göztermelidir.Bütün dinler insanlar içindir.Saygı yine insanlara aittir.Bu saygı sizi büyültür.Sizi yüceltir.Hem kötü örnek olmazsınız.Hemde insanlara karşı saygılı olursunuz.Tam eğitilmiş bir insan olursunuz.Beni anlayışla dinlediğiniz için teşekkür ederim.
Elinde SİGARA olan genç hiç farkettirmeden SİGARA 'yı yere bıraktı ve bizde size teşekkür ederiz amca diyerek yanımdan ayrıldılar.Ben onlardan çok memnun oldum.Neden mi? Çünkü beni dinlemeyebilirlerdi..Allah korusun öyle bir nesil yetiştiriyoruz ki,sonu ne olacak düşünmek dahi istemiyorum!..
Bütün EĞİTİMCİLERE sesleniyorum!.. Hep birlikte ortak kararlar alarak çocuklarımızı nasıl eğiteceğiz ve onlara SAYGI kelimesini nasıl anlatacağız?..Bunun için en kıs sürede durum değerlendirmesi yapmalıyız.Bu çocuklar bizim.Onların gelecekleri bizim yarınlarımız olacaktır.En iyieğitilmiş ve saygılı gençlik yetiştirmek için hep yardımcı olmalıyız.Hep görevli olmalıyız!...

Not: Bu makalem 31.10.2003 tarihinde ANTAKYA gazetesinde yayınlandı.

AKKÖŞE
AHMET ÜSTÜNBAŞ
Cemal Gürsel İ.Ö.O.Aile Birlik Es.Başkanı
KIRIKHAN - HATAY
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Re: EĞİTİM VE SAYGI ! ...

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Kas 21, 2009 12:58 pm

Her şey Eğitime bağlı ama bu eğitim işi nasıl başarılacak bunu kimse bilmiyor..
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir