selam

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

selam

Mesajgönderen İsmail Ayan » Prş May 22, 2008 10:04 pm

Dağın birinde terörristler tarafından kullanılmakta olan bir mağarada şunlar yazılıymış....Şayet bir pusu anında veya bir baskında karşındaki çok sık mermi harcıyorsa ondan korkma yeni ve ürkek askerdir asla seni bulamaz...arada bi ateş ediyorsa dikkat et komandodur gördüğü an mıhlar gizle kendini...eğer sen ateş ediyorsan ve o sana karşılık vermiyorsa bil ki bu Polis ÖZEL HAREKATIDIR...kaçacak hiç bir deliğin yok kellen gitmiştir veya gidecektir....Artık sana yardım edecek hiç kimseyi bulamıyacaksındır.....SON DUA nı etmeye başla...I
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

selam

Mesajgönderen İsmail Ayan » Prş May 22, 2008 10:19 pm

Karınca, ağzına lokmayı almak için çalışır, uğraşır, yorulur en sonunda lokmayı ağzına alır... Fakat tam yutacağı anda, onu gözetleyen kuş , karıncayı yutuverir..."

Ölüm, her an tepemizde bizi yutmak için, o kuş gibi bekliyor. Bizler ise çeşitli dünyalık meşgaleler içerisindeyiz. Ölüm bizi her an yakalayabilir. Şu an bile.
Zaman; vakit kaybedilecek, boş durulacak, eğlenilecek, uyuyacak, gaflet içinde olunacak zaman degil.
O yüzden; önce kendimiz , daha sonra ailemiz -çevremiz , müslümanlar ve tüm insanlığın iyiliği için seferber olmalıyız.

--------------------------------------------------- ------------------------------

1) KENDİNİZ :

İtikadınızı yeniden gözden geçirip, gerekirse yeniden iman ediniz.
Bunun için sahih kaynaklara başvurunuz.
Kendinize çeki düzen veriniz.
Helallere-haramlara, günahlara, faize, zinaya, dedikoduya, gıybete, yalana dikkat ediniz.
Aldığınız her nefese dikkat ediniz.
Kendiniz icin, Allah'ın razı olmayacağı hiç bir şeyi benimsemeyiniz.
Düzelme işinde önce kendinizden başlamalısınız. "Kendisini düzeltmeyen, başkalarını düzeltemez."
Eğer, yapmadığınız şeyleri söylemeye kalkarsanız, şu ayetle karşı karşıya gelirsiniz:
"Ey iman edenler! Niçin yapmadığınız şeyleri yapınız dersiniz !"

2)AİLENİZ VE ÇEVRENİZ:

Öncelikle ailenizde örnek bir duruma geliniz. Aile içinde İslamın emirlerine ters gelecek hiçbir şey kalmasın. Ahlaksız televizyon programlarının zehir musluklarını kapatmadan bunu başaramayacağınızı aklınızdan çıkarmayınız.
"Aile Saatleri" oluşturarak, ailenizin tüm fertleriyle, her akşam en az 15 dakika olmak kaydıyla, aile içi ders yapınız. Her gün bir ayet-i kerime, bir hadis-i şerif öğrenirseniz; senede 365 ayet-i kerime, 365 hadis-i şerif öğrenmiş olursunuz.
Haftalık arkadaşlarınızla, komşularınızla ev sohbetleri yapınız. (bayanlar ve erkekler ayrı ayrı olmak kaydıyla)
Bu sohbetlere; görüşü, meşrebi, tarikatı, cemaatı farklı kişileri de çağırmak suretiyle, İslam Kardeşliğine zemin hazırlayınız.
Cemaatte rahmet olduğunu unutmayınız.
Sohbetleri yaptıkça göreceksiniz ki;
Sırf Allah rızası için bir araya geldiğinizde, ne bereketler, ne hayırlar gelecek, rahmet yağmurları sizlerin günahlarını temizleyecek, tertemiz olacaksınız.
"Ne mutlu sırf Allah için bir araya gelebilenlere."

3) MÜSLÜMANLAR İÇİN:

Aranızda selamı çoğaltınız. Kendi görüşünüzden, tarikatinizden, cemaatinizden olmayanlara da selam vermeyi ihmal etmeyiniz. Zaman düşmanlık ve kin zamanı değil, birlik zamanıdır. Bir araya gelmek için zemin hazırlayınız.
Yaptığınız her hizmet, müslümanların birliği, dirliği ve kardeşliğine vesile olsun.
Kendiniz rahat yerlerde olsanız bile, dünyanın bir çok yerinde müslümanların acı çektiğini, gözyaşı döktüğünü, islam kadınlarının tecavüze uğradığını unutmayınız.
Her zaman olduğu gibi, şu an bile; çok olumsuz şartlarda İslam için çalişanların var olduğunu biliniz. Onlara; sabır, sebat ve zafer için dua ediniz.
Kafir ve zalimler için ise;
"Ya Rabb! Onları ıslah et! Eğer ıslah olmuyorlarsa, kalplerine korku sal, tuzaklarını başlarına geçir ve onları kahru perişan eyle! "
diye dua ediniz.
"Kafirler, zalimler ve onların YARDIMCILARI için YAŞASIN CEHENNEM!.
Onlar orada ebedi kalacaklardır."

4) TÜM İNSANLIK IÇIN:

İnsanlığın kurtuluşuna ve hidayetine vesile olacak şeylerde birbirinize yardım ediniz.
Allah'ın yeryüzündeki halifeleri "temsilcileri" olduğunuzu unutmayınız. Allah'ın; zalimleri sizin elinizle cezalandıracağını, mazlumlara ise sizin elinizle yardım edeceğini unutmayınız.
Müslüman gibi Müslüman olunuz. Yamuk olmayınız. Herkese karşı dürüst olunuz. Yalan söylemeyiniz. Emin biri olunuz.
İslamı öyle yaşayınız ki; gayri müslimler bile, sizin güvenilir olduğunuza şahitlik etsinler.
Çevrenizi kirletmeyiniz. Sokaklara tükürmeyiniz. Sigara içmeyiniz. Merhametli olunuz. Değil insanlara; hayvanlara, bitkilere, herşeye karşı merhametli olunuz.
Muhtaç olduğunuz iki azık : "Tebessüm'' ve "Merhamet".
"Merhamet etmeyene, merhamet edilmez"

--------------------------------------------------- ------------------------------

Netice olarak;

Iyilik gönüllüsü, iyi bir müslüman olmak istiyorsanız. Cenneti istiyorsanız. Daha önemlisi, Mevla'nın rızasını kazanmak istiyorsanız;
Peygamber vazifesi olan, "İYİLİĞİ EMRETME VE KÖTÜLÜKLERDEN SAKINDIRMAK IÇIN GAYRET ETME" farzını yerine getirmek ZORUNDASINIZ!
Şu ahir zamanda, fitne zamanında, cennetin başka giriş kapısı yok.

.................

- Ne zaman başlayacağım bu işe?
- ölüm kuşu tepene konmadan.
- Ne? Ne zaman?
- Hemen. ŞİMDİ!
.......
- Peki ya başlamazsam?
- ...
- ...
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

selam

Mesajgönderen İsmail Ayan » Prş May 22, 2008 10:20 pm

BİR AYET
Şüphesiz ki Allah, müminlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cebbet karşılığında satın almıştır.Tevbe -SURESİ 111.AYET
BİR HADİS "İnsanların çoğunun kıymetini bilemedikleri ve aldandıkları iki nimet vardır ki, bunlar, sıhhat ve boş vakittir."
BİR DUA
Allah'ım, bizleri amel meyvelerini ihlas nuruyla sindirenlerden, akıl ve sağduyu gemisine binenlerden eyle.
BİR VECİZE "Sonsuzluğun görüldüğü yerde secde başlar ve orada acılarla yeisler sona erer."
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

selam

Mesajgönderen İsmail Ayan » Prş May 22, 2008 10:24 pm

D İ N İ M İ Z D E N İ K Â H

Nikâh;Aile yuvasının kurulmasını sağlayan önemli bir akid,yuvanın temel taşları olan bir
bayanla bir erkeği birbirine bağlayan manevi bir bağdır.
Nikâh;ALLAH ın emri,Peygamberimizin tavsiye ettiği önemli bir sünnettir.
Nikâh;Yüce ALLAH ın Havva anamızı Adem babamıza uygun görmesi ve onu yaratıp nikâh-
lamasıyla başlayan ve ibadet kabul edilen bir sözleşmedir.
Nikâh;her iki tarafa da bazı sorumluluklar yükler.
Nikâh;Sadece geçici duyguların ve şehevi arzuların tatmini için hafife alınacak bir fantazi deği-
dir.
Nikâh;Gizliliği asla kabul etmez.İlan edilmeyen ve ebeveynden habersiz yapılan nikâh geçerli
dğildir.
Nikâh;Kısa süreli antlaşma ile olmaz.Nikahta devamlılık esastır.
Nikâh;Evlenme ehliyetine sahip ve aralarında evlenmelerine; DİNİ,AHLÂKİ ve İCTİMAİ bir engel
bulnmayn bir hanımla bir erkeğin,şahitler huzurunda ömür boyu beraber olmaya karar vermeleridir.
Nikâh;Elbise ile beden gibi uyumlu olmayı gerekli kılan birlikteliktir.Eğer uyum yoksa,eksiklikler
giderilerek uyumlu hale getirildikten sonra yapılmalıdır.Kısa süreli giyeceğimiz elbisenin bedeni-
mize göre olmasına önem verdiğimiz kadar bu konuya önem versek giderek artan boşanmalar
asgariye düşecek yuvalar huzur dolacaktır.
DİNİ,DİLİ,KÜLTÜRÜ,YAŞAM TARZI,AHLÂKİ DURUMU,SANAT ve SOSYAL durumları değişik in-
sanların yuva kurup bir ömür boyu mutlu ve huzurlu yaşamaları mümkün görülmemektedir.
Ne demiş ATALARIMIZ "Davul bile dengi dengine..."
Burada özellikle bayanlara sunu söylemek isterim ki; BAYANLAR genellikle duygusal oldukla-
rından,hayat arkadaşlarını seçmede yanlışlık yapabilir veya aldanabilirler.Bu taktirde hem kendi-
leri hem de aileleri perişan olabilir.
Değer yargılarımızın allak bullak olduğu günümüzde bu kriterlerin daha çok öem arzattiği inan-
cındayım.
Çok uzun ve hassas olan bu konuyu Kur an,Sünnet ve yaşanan hayat tecrübelerindenden istifade
ederek özetlemeye çalıştım.Evlilik hazırlığında olan bütün kardeşlerime ve evlilere ömür boyu huzur
ve mutluluklar diliyorum.Selam ve dua ile....
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Cum May 23, 2008 1:12 am

Aleykum selam; düşünce platformuna taze bir yüz daha geldi.

.....Başlığın belirli bir konusu yok galiba :D......
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

selam

Mesajgönderen İsmail Ayan » Cum May 23, 2008 10:50 pm

bir başlık olması lazımmı bilmem adı düşünce

Belki Sandığın Kadar Ukala,
Belki Ummadığın Kadar Mütevaziyim!!
Biraz Saklıyım.Bazen Yasaklıyım!!
Kimseyi Örnek Almam.Kimseye Örnek Olmam!!
Arkama Bakmam."ASLA"Demem.KEŞKEleri …
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

selam

Mesajgönderen İsmail Ayan » Cmt May 24, 2008 7:38 pm

'Allah katında din İslâm'dır.' (Âl-i imrân: 19)

"Şüphesiz ki kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır.' (Nisâ: 101)

'Ey iman edenler! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, o onlardandır. Şüphesiz ki Allah zâlimler gürûhunu hidayete erdirmez.' (Mâide: 51)

"Sen onların dinine uymadıkça ne yahudiler ne de hıristiyanlar senden aslâ hoşnut olmazlar.' Bakara

"İnsanlar içerisinde, müminlere en şiddetli düşman olarak yahudileri bulursun.' (Mâide: 82)

'Ey iman edenler! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları dost edinmeyin.' (Mümtehine: 1)

'Eğer onların güçleri yetse, sizi dininizden döndürünceye kadar size karşı savaşa devam ederler.' (Bakara: 217)

EY MÜSLÜMANLAR BU AYETLER VAR İKEN; BU GAFLET VE DALALET, HADDA HİYANET NEDENDİR....
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

selam

Mesajgönderen İsmail Ayan » Pzr May 25, 2008 6:30 pm

ask ne ham söz ne atestir, ask ne mecnun ne leyladir, ask dedigin yüce MEVLA ve RASULEDIR

EY KENDİNİ İNSAN ZANNEDEN İNSAN, KENDİNİ OKU.......(bediüzzaman sait
nursi
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

selam

Mesajgönderen İsmail Ayan » Pzr May 25, 2008 7:14 pm

Ben Bir TÜRKÜM !...

Ben;
Orta Asya'dan Türeyen, Anadolu'da Büyüyen, Avrupa İçlerine Yürüyen TÜRK'üm !
Ben;
Dağlarda Gemi Gezdiren, Taşlara Destanlar Kazdıran, Tarihi Baştan Yazdıran, TÜRK'üm !
Ben;
Adalete, Ben Mertliğe Örnekler Veren, Ölüm - Kalım Savaşına Gülerek Giden, Yeryüzünde Her Murada Eren TÜRK'üm !
Ben;
Sancaklara, Tuğlara Baş Eğdiren, Beylere, Paşalara Hil'at Giydiren, Kılıcını Üç Kıt'ada Gezdiren TÜRK'üm !
Ben;
Atilla'yı, Yavuz'u, Fatih'i Var Eden, Kralları, İmparatorları Kendisine Yar Eden, Düşmanına Dünyasını Dar Eden TÜRK'üm !
Ben;
Şahları, Sultanları Kul Edinen, Altınları, Elmasları Pul Edinen, İncili Kaftanları Çul Edinen TÜRK'üm !
Ben;
Zafer Rüyasını Görenlere Saç Yolduran, Hezimete Uğratıp, Ümitleri Solduran, Müzelerde Baş köşeleri Dolduran TÜRK'üm !
Ben;
Damarlarında Asil Kanın Aktığı Irkım, Benden Bahseder Destanım, Ağıtım, TÜRK'üm, Ben TÜRK'üm, Taa İliklerime Kadar

ya siz kimsiniz
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Pzt May 26, 2008 9:11 pm

:wink:

Bir mezar taşında şunlar yazıyormuş

"Bana sağlığımda kaptanoğlu kemal derlerdi,şimdi siz ne isterseniz onu deyin"
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İsmail Ayan » Pzt May 26, 2008 10:22 pm

ilkay durgun yazdı::wink:

Bir mezar taşında şunlar yazıyormuş

"Bana sağlığımda kaptanoğlu kemal derlerdi,şimdi siz ne isterseniz onu deyin"

kaptanoğlu kemal olması değil
galiba anlayamamışsın. yani sana öldükdensonra demeleri değil bu duygularla mücadele edermisin bu vatan için onu yaşamak ve yaşatmak bunu yapabilirsen sorun yok soruda yok olmayanlar için bir söz var

ya sev ya terket
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal May 27, 2008 6:56 pm

ya sev ya terket

hah! bunuda duydukya...gözümüz açık gitmez artık..
:wink:

Hiç işte!... durup dururken gazetelerin üçüncü sayfa haberleri geliyor aklıma.Şeytan işte, rahat durmuyorki :wink:

"Sevdiği kadın kendisini tek etti diye, sevdiği kadının kafasına kurşun sıkan genç intihar etti..."

Bu güzel ülkeye sevdalı binlerce yiğit var.Güle, kırmızı rengini veren bülbül gibi, kanını döken binlerce aşığı var bu vatanın.Kimse; bu vatanın tek aşığı kendisi zannetmesin.Her aşığında bu vatanı mutlu etmek,huzura kavuşturmak,yüceltmek için kendi hayali,kendi rüyası var...

Tek rüya kendisinin zannetmesin kimse...

Bakın Nuri Bilge Ceylan adında bir garip adam,cannes film festivalinde ödülü alırken şöyle diyordu,bütün dünyanın gözlerinin içine baka baka;

"Bu ödülü tutkuyla bağlı olduğum, yalnız ve güzel ülkeme ithaf ediyorum"

Bu sözleri duyup ağlamayan,bu ülkeyi seviyorum demesin...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

selam

Mesajgönderen İsmail Ayan » Cum May 30, 2008 8:56 pm

ŞÜPHE ÇEKMESİN SUSKUNLUGUM,FIRTINALAR ARKASINDADIR DURGUNLUGUMUN..

DÜN CANIM OLAN YARIN DÜŞMANIM OLAMAZ BENIM
YAŞANANLARıN HATRı HEP SAKLı KALıR,
HATıRLARI HEP SORULUR, SELAMLARI HEP ALINIR.
VİCDANLA BIRLIKTE ŞEREF ARARIM BEN SEVDİKLERİMDE
HERZAMAN DOGRU DEĞİLDİR ELBET SEÇİMLERİM,
GÜN OLUR ŞEREFSİZLERİ DE SEVERİM!
İNKAR OLMAZ BENİM HAYATIMDA,
YAŞANMIŞI YAŞANMAMIŞ SAYAMAM,
SAYANI DA SAYMAM.
EKSİK SÖYLEMEK YALAN SÖYLEMEK DEĞİLDİR;MANTIGINDAKİ; ÇOK DÜRÜSTLER,
BENİ DEĞİL, KENDİLERİNI KANDIRIRLAR YALNIZCA
BİLMEZDEN GELİŞLERİM,
KAYBETME KORKUMDAN DEĞİL,
Karşımdakilerin; YALAN SÖYLEME POTANSİYELLERİNE OLAN MERAKIMDANDIR..
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

selam

Mesajgönderen İsmail Ayan » Cum May 30, 2008 9:53 pm

Enes ibn-i Mâlik (r.a.) Resûllüllah (s.a.v.) Efendimizden şöyle rivâyet etmiştir:

Bir köyde (kasaba veya şehirde) müezzin ezan okuduğunda, Allah o gün orayı azâbından emin kılar. (Taberânî, Mucemüs-Sağîr, 1/351)

İzâhı: Zulümler, isyanlar, azgınlık ve taşkınlıklar belâ ve musîbetleri dâvet ettiği gibi, hayırlar-hasenâtlar, ibâdet ve tâatler, duâ ve tazarrûlar da belâ ve musîbetlere set olurlar. İşte bu setlerin en mühimlerinden biri de ezandır. İslâm dininin şeâirinden yani mukaddes alâmetlerinden biri olan ezan, musîbetlere karşı bir kalkandır.

Hadîs-i şerifte de ifade buyurulduğu gibi, Cenâb-ı Hakk, ezan okunan bir beldeyi azaptan emin kılar.

HİÇBİR İYİLİĞİ KÜÇÜK GÖRMEMEK LÂZIM

Cenâb-ı Hakkın rızâsının nerede, ne zaman, hangi amelde olduğu; kullarını ne ile affedeceği belli olmaz. O bakımdan kulun yapması gereken şey; küçük-büyük fark gözetmeksizin mârufun, yani iyiliğin her çeşidini yapmaya gayret etmek ve Allah indinde kendi kurtuluşuna vesîleler aramaktır.

Nitekim Hz. Ömer (r.a.), vefatından sonra kendisini rüyada gören bir zâtın, Hangi amelinle kurtuluşa nâil oldun? suâline, şu dikkat çekici cevabı verirler:

Bir gün sokağa çıktığımda bir çocuğun güvercinle oynadığını görmüştüm. Elimi cebime attım ve birkaç kuruş çıkararak çocuğa uzattım. Karşılığında da güvercini alıp âzâd ettim. İşte bu amel, benim kurtuluşuma vesîle oldu...

Aslında Hz. Ömer (r.a.)in, bizim aklımızın almayacağı, havsalamızın
kavrayamayacağı kadar çok ibâdet ve tâati, devâsâ diyebileceğimiz amelleri-hizmetleri tabii ki vardı. Bunların her biri binlerce kurtuluşa vesîle olabilirdi. Bu cevaptaki hikmet; bizlerin, hiçbir iyiliği küçümsemeden yapmamızı teşvik içindir.

Kezâ Mekke-i Mükerreme ve Medîne-i Münevverenin sularının kendisi tarafından getirtildiği söylenen sâliha kadın, Hârun Reşidin hanımı... Onu da rüyada görürler... Ve ne vesîleyle affa mazhar olduğunu sorarlar. Şöyle cevap verir:

Bir gün yanımda sâzende saz çalıyordu. Birdenbire minârelerden ezan sesi yükselmeye başladı. Ben o ezana hürmeten etrafımdakilere, Susun, dedim, şimdi dinlenecek olan şey bu ezandır. Benim bu hareketim, rızâ-yı İlâhîye muvâfık düşüp kabûle mazhar olmuş. İşte Rabbim beni bu vesîleyle affetti
Kullanıcı avatarı
İsmail Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Pzr Haz 01, 2008 9:58 pm

İsmail,
Çok derin mevzular bunlar...
Bak "Al-i imran 19" demişsin, Hutbeden AB baskısıyla çıkarıldı .
"Maide 51" e gelince
"bırakın bu Yahudi düşmanlığını" diyen kavvat-ı zevatı biliyormusun.

yazmaya devam et okuyorum seni
Bazılarının yazdıklarını küçümseme veye beğenmeme noktasında sabırlı ol. Senin yazdıklarını beğenmek mecburiyeti hiç kimsenin borcu değildir. Ancak saygısızlık noktasında susma hakkını kullan.

öpüyorum seni
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir