Önder Sav'ın Halkçı anlayışı

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Önder Sav'ın Halkçı anlayışı

Mesajgönderen Bekir Kiran » Sal May 20, 2008 11:35 pm

Peygamber Efendimiz (sas) ve hac ibadetiyle ilgili saygısız ifadeler kullanan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yine chp lı olan 80 yasındakı Mustafa ünala söyledıgı sözler belkı cogunuz okumusunuzdur.Mustafa ünal , Önder sav ile yakın ilişkılerı olan aile dostu bir kişi.Tek sucu Önder sava ben hacca gitmek istıyorum diye konu acması vede Önder Savın peygambere kadar uzanan cirkef sözleri.Cogunuzun bu haberı okuduguna emınım ama demekkı ortalıkta demokratıp degıp , biz halkın partısıyız demekle , halkın partısı olunmuyormus.Söyledıgı sözler ıse sunlar.Hacca gidecegım dıyınce Mustafa Ünal " boşver araplara para kaptırma " demiş vede mustafa ünalın arzusunu tekrar etmesını uzerıne "Bakarsın Muhammet seni bırakmaz " diyerek mustafa ünal ile dalga gecmıstır.

Ama iş seçım muhabbetıne gelınce Türbanlı bayanı secım otobusune koyarak , biz tüm kesıme hıtap edıyoruz , hepınızı kucaklıyoruz demesını cok ıyı bılıyorlar.Zihniyet hic degısmemıs.Hicbır zaman halkın partısı olmadıgı gıbı yıne halkın partısı olmamaya devam edıyor.Acaba evrensel bir din vede İslamın şartlarından biri olan Hac ibadetiyle dalga gecme curetini kimden alıyor.Belki kendinin dinle , imanla alakası olmayabılır ama Kainatın efendisini hiç kimsenin espiri vede dalga gecme aracı olarak kullanmaya hakkı yok.

Chp bu kafayla devam etsin , insanlar zaten görüyor.Demokratım demekle demokrat olunmuyor yada halkın partısı olunmuyor.Biraz o ugurda calısmak vede inanmak lazım.DEMOKRASİ YAMACLARINDA YÜZSE DAHİ İNSANLAR , DEMOKRASIDEN NASIBINI ALMAMIS İNSANLAR VAR.belkı bırgun onlarda dogru yolu bulur

SAYGILARIMLA
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş May 21, 2008 1:29 pm

Bekir Kıran demişki;

Kainatın efendisini hiç kimsenin espiri vede dalga gecme aracı olarak kullanmaya hakkı yok

Hz.Muhammet'i "kainatın efendisi "olarak tanımlamak,herhalde Önder Sav'ın söylediklerinden daha büyük bir suç, yada günah olsa gerek...

Allah akıl fikir versin.İnsan hem cahil, hem geveze olunca işte böyle abuk sabuk tanımlamalar,sıfatlar uyduruyor tabi...

Sevgili kardeşim amerikan kültürü ile büyüdüğünüz çok belli.Bu yeni kuşakları allah korusun,işleri çok zor.Amerikan filimlerinden esinlenmiş bu türden tanımlamalar ne yazıkki düşünce biçimimizide esir almış durumda...

Yarın" kainatın efendisi" adına ona buna oy verin diyenler de olacaktır emin olun :wink:

Oysa, hayatı boyunca sade bir yaşam süren,alçak gönüllüğü,ahlağı,sözün namusuna sadık olmayı savunan Hz.Muhammet 21.yy. da bir çocuk tarafından "kainatın efendisi" olarak tanımlanmaktadır.

Allah'ım İslamiyet kimlerin savunuculuğuna kalmış.Allah sonumuzu hayr eylesin...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Çrş May 21, 2008 1:46 pm

Kainatın Efendisi lafını tüm islam düşümürleri kullanır.Bu bana ait benim tekelımdekı bir söz degıldır.

HZ.ADEM cennette Hz.Muhammet İSMİNİ GÖRUNCE ALLAH c.c. ya orda yazanın kimin olduugunu merak eder."O olmasaydı bu alemi yaratmazdım dediği kişidir" bana amerıkan muhabbetı edıyorsun ama sen Hz Muhammetın konumunu bılmıyorsun.

Söyledıkelrımde bir yanlışlık yok.Sizin arastırmanızı yaparım.Ben her yazımda İslamı Bir partıye vede bir dusuncenın sistemi olmadıgını söyledıgım halde sen hala bana oy versınler dıyorsun.İslam dını hıcbır partının , hıcbır kurumun tekelınde degıldır.Kim olursa olsun İslam dını nı öne sürerek halkı kandırmaya calısanlara her zaman tepkımı koymusumdur..
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Çrş May 21, 2008 1:50 pm

http://www.resulullah.org/
http://www.ilkadimdergisi.com/201/kapak-ziyaokce.htm
http://www.sorularlaislamiyet.com/subpa ... e&aid=5465
http://www.hikayeler.net/yazilar/kainatin-efendisi/
http://rahman.fw.nu/medyaislam.com.tr/file.php?f=400

yukardakı sıtelere bakarsan ne demek ıstedıgımı cok ıyı anlarsın.Kainatın efendısı kelımesının manasını.Ayrıca bakar vede bana yakıstırdıgın amerıkan muhabbetınden yuzun kızarıtı

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş May 21, 2008 1:58 pm

:wink:

hangi islam düşünürleriymiş onlar...

"Kainatın efendisi" sıfatı Allah'a eş koşmaktır sevgili kardeşim.Hz.Muhammet Allah'ın kulu ve elçisidir.Kur'an böyle tanımlar.O İslam düşünürleri her kim bilmiyorum ama,artık İslam düşünürü değiller.Çünki Allah'a eş koşmak din dışına çıkamak demektir... :wink:

Oku, yaratan rabbinin adıyla oku...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş May 21, 2008 2:00 pm

hah işte ilmi buralardan alıyorsan,sonun Amerikan film replikleri olur işte... :wink:
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Çrş May 21, 2008 2:04 pm

kelımeyı algılayışınıza göre degısır.Siz öyle algılarsınız.Ama oırtada şirk koşma yoktur.Kımse bunu yapma cüretını göstermez.Ben sana örnekler verdım.Kainatın efendısı deyınce sen başka mana cıkarıyorssan o ayrı dava.Ama kör , sağır birine kainatın efendısı dıyınce ne anlaıyorsun deyınce Hz.Muhammet olarak anladıgını görursun.Ama maksat sataşma ise buyur sataş.

alıştınız zaten süreki laf sokmaya.Karsınızdakıne sureklı yobaz , amerıkan usagı demeye.Ötekı tarafta herkesle hesaplasırım.Bakalım kım kımın usagı.Sen bana dedıgınle zaten benım kul hakkını cıgnıyorsun.Ötekı tarafta yakanıza yağışırsam hiç şaşırmayın.Devam edın olaylara farklı acıdan bakmaya

saygıalrımla
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş May 21, 2008 4:34 pm

Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş May 21, 2008 4:35 pm

kızma bekir kardeşim...

"Kainatın efendisi " deyimi bu topraklara yabancıdır.Bu coğrafyaya ait değildir.Bu deyimi kullanmak seni amerikancı yapmaz,ama,amerikan kültürünün,düşünme biçiminin etkisinde olduğunu,yada etkisinde olanların etkisinde olduğunu gösterir.

Gel biz yine,eskisi gibi,Peygamber efendimiz ,yada Hz.Muhammet(S.A.V) diyelim.Kainatın efendisi bu topraklara yabancıdır...Bizden değildir...Yüzüklerin efendisi gibi amerikan film repliklerinden çalınma bir sıfata, hiç ihtiyacı yoktur.Hz.Muhammet;zaten değerli kişiliği ve örnek yaşantısı ile,Allah'ın elçisi olmaya hak kazanmıştır.Başkada bir onura ,sıfata,yüceliğe ihtiyacı yoktur...

Onu böyle "Kainatın efendisi" olarak tanımlayarak ulaşılmaz,insan üstü yapmaya ve böylece hayatımızdan çıkarmaya çalışıyorlar.Oysa, o;dürüst,el emin oluşuyla,sözün namusuna sadık oluşuyla,güzel ahlaklı oluşuyla örnek olmalı bize,içimizde,sanki sohbet ediyormuş rahatlığında, yakın olmalı bize....

Hz.Muhammet'i hayatımızdan çıkarmalarına izin vermeyelim...

Bu sayfalarda da bir kardeşimiz "ışığın efendisi" diye bir tanım yapmıştı Fettullah Gülen için.Ben ozamanda karşı çıkmış eleştirmiştim bu tanımı...Bu tanımda amerikan kültürü kokuyor.Bu tanımda bildiğimiz insanları yüceltme adına tanrılaştırıyor.

Allah'tan başka ilah yoktur...La ilahe illallah
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Çrş May 21, 2008 4:44 pm

benım senın dedıgın yuzuklerın efendısı anlamaında kullanmadıgımı sana bıldırmek ısterım.yanlıs anlasılıyor olabılır ama ben genel bır ıfade dedım.Öyle amerıkan fılmı ıle baglantı kurmak ıustemedım.Ama sen bana ılk yazında böyle deseydın bu kelıme yanlıstır ben sana derdımkı tamam haklı olabılırsın.Ama sen benle dırek amerıkan usagı muhabbetındne gırdın.Dalga gecmeye calıstın.oysakı böyle acıklama yapsan hıc sorun yoktu.Sende ön yargılı davranıp benı amerıkalı muahbbetı yapmazdın.

acıklaman ıcın tsk ederım.Yanlıs anlasıldıysa özur.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş May 21, 2008 5:08 pm

Estağfurullah...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Çrş May 21, 2008 9:13 pm

oh be artık siteye bir hareket geldi...

ama bülent.öle sadece mizahı bir yaklaşımla işi geçiştirme..bir kaç kelamda sen yap ne oldu emel yazmayınca artık cevap vemez oldun yazılanlara..

kim bilir sen yazmayınca emel de yazmiyor . :D ..selamlar
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş May 21, 2008 9:36 pm

:D :D güzel tespitler yapıyorsun Ahmet.

Ama yoğun günler geçirdim bu ara o yüzden yakın takip edemedim siteyi
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Prş May 22, 2008 10:17 am

Aslında tartışmalar güzelde bu Bekir kardeşimiz yazılan yazılarda bazı kelimelerin nerede ne için ,nasıl ve kimler için kullanıldığına dikkat etse her şeyi üzerine alınmasa her şey daha güzel gidecek bizlerde katılacağız işe ama müsaade etmiyor :D :D
Evet Ahmet dediğin doğru Emel gibi bir kaç kişi daha uzun süredir tartışmalara katılmıyorlar.Belkide üslup bozukluğundan dolayı tartışmaya katılmıyorlar.Emin değilim :D :D Sadece benim görüşüm bu.
Fakat Emel bundan da kaçmaz işin içine yine girer belkide Bülent gibi yoğundur :D
Herkese saygı sevgiler.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bekir Kiran » Prş May 22, 2008 12:32 pm

Mehmet abim yazılara bakıs acısına göre degısır durum.Sen bakmak ıstedıgın gıbı okuyorsun.Kainatın efendısı lafını istedıgınız yerde arastırın.Ha dersenızkı anlam yanlıs , türkce olarak farklı anlam tasıyor , o zaman bızım dıyanet işlerınden tutunda en kücük camı imamına kadar herkes yanlış kullanılıyor.Ayrıca burda konu Chp li milletvekılı.Acaba o konuda konusmak ıstemedıgınız ıcın ordan kelıme bulup o konuda konusmamayımı sectınız.Kusura bakmayın ama ben burdan öyle anlıyorum.Chp önder Sav ın konusmasını degerlendırmenızı ıstıyorum.Hani birileri birseyi en ufak yanlış yapınca yerden yere vuruyorsunuz ya , aynı tepkıyı verecekmısınız bakalım.Ha tepkı vermıyorsanızda canınız saolsun.Demek olurkı sizde onla aynı dusuncedesınız."Belkide Muhammet seni bırakmaz.Sen şey etme , bosver araplara paramı kaptıracan " Ben diyecegımı dedım.Bakalım chp yımı svaunacaksınız , yoksa İslam dininimi.Beklıycem...
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir