ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL.

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL.

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Pzt May 19, 2008 7:50 pm

Bu sitede Düşünce Platforumu sanıyorum başlangıçtan beri devam ediyor.Bir kaç kez kapatılsın mı kapatılmasınmı diye tartışma çıkmasına rağmen sürekli kalması yönünde fikir belirttik.Artık tartışmalar karşıt siyası düşüncelerden çıkarak başka bir boyut kazanmaya başladığını görmemek için kör olmak lazim.Bu sitede her düşünceden üyemiz olduğunu unutup hakaretlere varan yazılar yazmanın mantığını kavramakta zorluk çekiyorum.Bu tür yazıların bu sitede bütünlüğü ve dayanışmayı olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyorum.Zaten dikkat edilirse son zamanlarda tartışmalara katılım azalmakta ve insanlar okumaya bile tenezzül etmemektedir.Her neyse.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Pzt May 19, 2008 8:13 pm

Çözüm yazmamak, düşünce üretmemek midir İlkay? Biz yazmasak bunların zaten Perinçek dışında bir dertleri yok yazmayacaklar ve sorun da çıkmayacak, tartışma da olmayacak, birliğimiz beraberliğimiz de bozulmayacak, sen de üzülmeyeceksin. E hadi vatana millete hayırlı uğurlu olsun, birliğimiz dirliğimiz bozulmasın, yazmıyorum ben.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Sal May 20, 2008 9:26 am

aslında ifadelerinizie aynen katıliyorum..ilkay.

..nedense israr edilmesinide bende anlamış değilim..zaman zaman bizde farkında olmadan tartışmanın içinde kendimizi bulu veriyoruz..oysa sitenin amaçı bu değil olmamalıydı..

..ama bu demek değildirki yılmazın dediği gibi artık yazmiyorum birliğiniz bozulmasın ..yazmak güzel ,bazern çok keyifli tartışmalarda oldu burda..belki onu yakalamak lazım..

..sayın yılmaz sizin yazı dilini iyi kullandığınızı bir kez daha söylemek isterim yazmalısınız..benim düşüncem sataşmaya mehal verecek konulardan biraz uzak olabilir...yoksa siz yazmasanız artık pek yazan çıkmaz bilesinzi..

..yazanların sayısının azalması doğru ..mesela..ilkay durgun artık hiç görünmiyor..naci abi yok...bülent..yok ..vs.yoksa zenginliğimiz bitmişmi..

selam ve muhabbetlerim..
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Sal May 20, 2008 9:38 am

Yahu hep aynı kişilerin yazmasından bıktım, özür dilerim ama her zaman aynı yüzleri pardon resimleri görmek hoş değil :D Farklı düşünüyoruz evet ama farkımız sadece Perinçek'i sevenler-sevmeyenler :) yahu ülke gündeminde bu adam burada bu adam, yeter artık perinçekten daha önemli konular vardır, olmalı !
ilkay durgun abi sitemizin düşünce platformunun lokomotifiydi kaç zamandır yok mesela, ilkay güvercin, mehmet aydınlı daha gelmediler biilkay abi başlık açtı uzun zamandan sonra :D
Perinçeksiz bir konu bulursam hemen bir başlık açacam, midem bulandı bu adamdan artık, bahar geldi baharın güzelliklerini konuşalım, yayla zamanı geldi belki yaylada çaykara'da karşılaşacağız onları konuşalım.... Karanlık tablolardan da perinçekten de bıkanlara yeni bir sayfa açmalarını öneriyorum :D :D
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Sal May 20, 2008 11:59 am

Caner hala kışkırtıcı laflar etmeye devam ediyorsun.Benim anlatmaya çalıştığım hiç kimse bu platforumda Doğu PERİNCEK,Tayıp ERDOĞAN,Deniz BAYKAL ,Devlet BAHCELİ vs gibi genel başkanlara yada temsil ettiği partilere hakaret edercesine suçlamalarda bulunmak durumunda olmamalı.Yoksa eleştiri tabiki medeni ölçülerde yapılmalı.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Sal May 20, 2008 12:21 pm

bizde onu ıstıyoruz zaten.yanlıslar soylensın ama akp ye oye veren kesımın hepsını bunlar işbırlıkcı bunalr emperyalıst bunlar vatan haınıdır denmemesı.benım en cok tartıstıgım husus bu.Siyesetın kımseye faydası olmadıgını herkes bılıyor ama bırılerın yaptıgı yanlıs ıcın tum halkı suclanırsa daha sert sekılde tepkı verme hakkımzı var sanırım.dıger sekılde bızde senınle aynı dusunceyı paylasıyoruz
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Sal May 20, 2008 3:23 pm

İlahi İlkay abi :D Sana yaranamayacam bir türlü :D
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Sal May 20, 2008 8:52 pm

Gençler,
şikayetlerinizi ve temennilerinizi okudum. Tecrübenin bir önemi varsa müsaadenizle...
hep aynı kişilerin yazdığı doğru. Ne yapalım biz bu kadarız.
Neden anlaşamıyoruz. Önce cahilliğimizden sonra da "bilgi sahibi olmadan hüküm sahibi olma" isteğimizden kaynaklanan bir durum.
Yazılan bir yazının aynı anda herkesin hoşuna gideceği hususunda bir kural mı var da biz bilmiyoruz.
hem mesela,
Herkesin aynı türden yazı yazma bir mecburiyeti mi var. neden birbirimizi kabullenemiyoruz. hatası ile sevabı ile biz bir birimizi sevmek ve anlamak zorundayız.
beğenmediğiniz bir yazıya cevap verme zorunluluğu yoktur.
Bena gelince yaşım ve tecrübem bana diyor ki, her ne pahsına olursa olsun Türkiye'yi AB ye sokmak istayanler, VATANA İHANET SUÇU İLE YARGILANMALIDIRLAR. Şimdi akıllı bir beyin, bilen bir insan bana kızmak yerine bu görüşümü çökertebilmelidir. Yoksa cahilane bir saldırışla saygısız ve edepsizce aşağılamak yanlıştır.
Size göre Tayyip bey bir kahraman olabilirse eğer, veya Bahçeli, veya Deniz Baykal bana göre de en büyük kahraman Doğu Perinçek olamaz mı ... Bu ne büyük tahammülsüzlük.
Gençler bakınız,
Ülkemiz bölünmenin eşiğindedir. geri dönüşü ancak bir iç savaşla mümkün olan bir yoldayız. Bu gidişat hayra alamet değil. Ülkenin satılmamış tek bir kalesi kalmadı. Biz hala günlük işlerle meşgulüz.
Bilerek yazınız. anlayarak okuyunuz. İlla cevap vermek için kaleme asılmayın çok gülünç oluyor.
selam ve saygılar...
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Sal May 20, 2008 8:53 pm

SAYIN ERSEZER BEY LÜTFEN YAZINIZ.
KIZMAK DARILMAK YOK.
LÜTFEN YAZINIZ VE MÜMKÜN OLDUĞU KADAR POLEMİĞE GİRMEYİNİZ
AĞABEYİN OLARAK RİCA EDİYORUM LÜTFEN YAZ
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Çrş May 21, 2008 3:08 pm

Ben size Kul Nesimi den bir siirle karsilik verecegim.
Ben yitirdim ben ararım
Yâr benimdir kime ne
Gâh giderim öz bağıma
Gül dererim kime ne

Gâh giderim medreseye
Ders okurum Hak için
Gâh giderim meyhaneye
Dem çekerim kime ne

Sofular haram demişler
Bu aşkın şarabına
Ben doldurur ben içerim
Günah benim kime ne

Ben melâmet hırkasını
Kendim giydim eğnime
Ar ü namus şişesini
Taşa çaldım kime ne

Sofular secde ederler
Mescidin mihrabına
Yâr eşiği secdegâhım
Yüz sürerim kime ne

Gâh çıkarım gökyüzüne
Hükmederim kaf'tan kaf'a
Gâh inerim yeryüzüne
Yâr severim kime ne

Kelp rakip böyle diyormuş
Güzel sevmek pek günah
Ben severim sevdiğimi
Günah benim kime ne

Nesimî'ye sordular li
Yârin ile hoş musun
Hoş olayım olmayayım
O yâr benim kime ne
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş May 21, 2008 4:29 pm

İhsan abinin ve Hasretin yazdıklarından sonra içimde bir huzur ve mutluluk hissettim. Şiir mi güzel, barışmak mı, anlayışlı ve hoşgörülü olabilmek mi, yoksa büyüklük, olgunluk , tecrübe mi ? Galiba hepsi ..
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş May 21, 2008 4:51 pm

Şiir mi güzel, barışmak mı, anlayışlı ve hoşgörülü olabilmek mi, yoksa büyüklük, olgunluk , tecrübe mi ? Galiba hepsi ..

evet hepsi hepsi...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Köksal Ağaoğlu » Prş May 22, 2008 9:10 am

Burada birbirlerine zaman zaman kırıcı sözler sarf etmiş olan arkadaş ve kardeşlerimin: Bir araya geldiklerinde burada kırıldıkları ya da alındıkları sözleri unutarak yazdıklarını önemsemeyecek şekilde bir birlerine yapmacıksız samimi davranacaklarına inandığımdan bu lafların öncelikle gereksiz olduğunu sonra da dikkate alınmaması gerektiğini düşünmekteyim.

Ama yine de:

İnsanlara yazı aracılığıyla yaşamlarına mutluluk katmak, yaşamlarını emekle kolaylaştırmak, bilgilendirmek, düşünce sorunlarına yardımcı olabilmek, sevinçlerimizi, çözüm yollarımızı paylaşmak ortak amacımız olmalı. Yoksa ukala çağrışımlar yapacak metinlerle kafa yormaya çalışmanın yeri burası olmamalı.
Yazı yazma eyleminin var-olmanın cesaret isteyen, tehlikeli bir çabası olduğuna inanıyorum. Yazmak soylu bir davranıştır. Yazmak yeri geldiğinde bilinçaltı kazısına dönüşmeli. Kendi kendini inşa atölyesine dönüşmeli...

Sitedeki yazıların genelde okuyucularca yanlış değerlendirildiğine inanıyorum. İnsanları eğlendirmek için yaşanmış komik anıların anlatılması, geçmişte paylaşılan oyun, eğlence vb. faaliyetlerin dile getirilmesi/yaşatılmaya çalışılması benim ve birçoğumuzun hoşuna gidiyor olabilir. Ancak güzel bir faaliyet içerisine girmiş olan bizlerin birbirimizi güldüren, eğlendiren ya da gururumuzu okşayıcı sözler dışında da söyleyeceği/yazacağı emek mahsulü hediyeler olması gerekmez mi? “Evet, gerekir” diyen üç beş kişi: “Düşünce Platformu” nu tercih etmişlerdir. Bu bölümde yazı yazan herkese teşekkür etmek istiyorum. Ancak bazen yazmak, eleştirmek istediğim konular olduğu halde arkadaş ya da kardeşlerimin alınabileceğini düşünerek fikirlerimi beyan etmekten birçok kere çekinerek arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi tercih ettim. Benim gibi sanırım birçok kişi böyle davranmaktadır.

İtidali, sağduyuyu, sabrı, kardeşliği paranteze alarak bunun yerine kısasa kısas, madem öyle işte böyle tavrıyla hareket ettiğimiz müddetçe kaybedecek olan düşman değil; bu coğrafyada yaşayan kardeşlik uğruna mücadele hevesinde olan bizler olacağız. Bu oyuna / tuzağa düşmemeliyiz.

Resim

Bu tarz yaklaşımlarla çıkış yolu bulamayız. Tıkanacağımız tartışmaların bizlere zaman, emek, maddi ve manevi kayıptan başka bir şey kazandırmayacağı aşikârdır.

**
Yılmaz’ı konusuna hâkimiyeti, yaşamındaki samimiyeti konusunda olduğu kadar bazen, bazı konu ve kişiler konusunda aşırı hassasiyet göstermesini anlıyor ama yine de doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Her şeye rağmen tahammül ve sabır... Her şeye rağmen yazdığı için teşekkür.

Caner kardeşimin birçok yönden bizlere örnek olacak davranış, sabır ve gayretle hareket etmesini takdirle karşılıyorum.

Maksat hasbıhal ise Bekir kardeşime de alınmayacağını düşünerek yine de yazılarında daha titiz davranmasını isteyeceğim.

Ahmet Hamdi ve İlkay Güvercin kardeşlerimden de katkılarının devam etmesini diliyorum.

İlkay Durgun kardeşim bana göre siz de farkında mısınız bilmiyorum kızgın yazıyorsunuz yazdığınız zaman. (Bu cümleyi çekinerek yazdım) Önemli alıntılarınız ve yaptığınız eleştiriler için teşekkürler.

Bu bölümde yazılarıyla çıtayı yükselten İhsan ağabeye de teşekürlerimi sunmak isterim.

Üslup istemeden vaaz verir gibi olduysa özür dileyerek sevgi ve selamlarımı sunarım.
Kullanıcı avatarı
Köksal Ağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Prş May 22, 2008 12:18 pm

köksal abım elıne koluna saglık.güzelce acıkladın.belkı yazılarımda bıraz sıvrıyım bunu kabul edıyorum.ama bazı konularda hassasım.Dedıgınız gıbı cogu kısı buraya yazı yazmak kendı dusuncesını bellı etmek ıstıyor ama arkadaşı ıle ters dusmek ıstemedıgınden bu konulara uzak kalıyor.Nedense ben burda yazı yazınca cogu kişi uzerıme geldı.Yazdıgım her yazıda nokta virgule kadar acaba bekır ne hata yaptı dıye aradılar.Cumleyı farklı yorumlayıp benı elestırdıler.Hatta bazıları vatan haini , emperyalıst , abd uşagı , daha da ılerı giderek abd işbirlikçi ajanı dedıler.Oysakı benım karsı koydugum konular
1-İslamı bir partının malı , vede o partıye oy veren kısılerın yobaz ve vatan haını olarak suclanması ıdı.İslam kımsenın malı olmadıgı gıbı ,islamı bir partıyle özdeslestırmelerıne karsı cıktım.O partıye oy veren musluman , vermeyenler muslumanlar degıl , yada oy verenler vatan haini vermeyenler vatansever dusuncesıne karsı cıktım.
2-Said Nursi gibi din alimlerine yapılan saldıralara karsı durdum.Hele bu alım 100 yılın en buyuk alimi ise karsı durmamda sakınca görmedım.Kişiyi sevmeyebılırsınız ama onun dusuncesını paylasan insanlara sizler terör örgutu yetıstırıyorsunuz diyemezsınız.

benım karsı duydugum bunlar ıdı.Belkı yazdıklarımı yanlıs anladılar.yada anlamak ıstedıklerı gıbı anladılar.Ben kımseye kırgın yada kızgın degılım.Ben yazdım siz cevap verdınız , siz yazdınız ben cevap verdım.Kusur ettık ıse affalo

Ayrıca Ersezer abının durusu vede cızgısınden hıc cıkmamasına cok saygı duyuyorum.Her ne kadar nefret ettıgım bir partıyı savunsada , düsüncelerınden tavız vermedı.Bazıları gibi sağ gösterıp sol vurmadı.Gönulden sızı tebrık ederım abım

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Prş May 22, 2008 12:59 pm

alıntı..ihsan abi diyor..

Gençler bakınız,
Ülkemiz bölünmenin eşiğindedir. geri dönüşü ancak bir iç savaşla mümkün olan bir yoldayız. Bu gidişat hayra alamet değil. Ülkenin satılmamış tek bir kalesi kalmadı. Biz hala günlük işlerle meşgulüz.
Bilerek yazınız. anlayarak okuyunuz. İlla cevap vermek için kaleme asılmayın çok gülünç oluyor.

..sayın ıhsanabiyi siteye yazmaya başladığından beri okuyor kendimce yazdıklarını anlamaya çalışiyorum..belki ben yanlış anlıyorum ama yazdığı yazılarının hemen hepsi uc noktalara kayan..insanları kışkırtan bir üslüp içerisinde kaleme alınmış..

..yukarıda yaptığım alıntı ise hoş görü adı altında yazılmış nasihat içerikli yazısından bir kesit..sizleri tekrar okumaya davet ediyorum..ne müthiş bir tablo
her yönüyle kuşatılmış vede bütün kaleleri zapt edilmiş bir ülke ..

:cry: hayret...
alıntı
Şiir mi güzel, barışmak mı, anlayışlı ve hoşgörülü olabilmek mi, yoksa büyüklük, olgunluk , tecrübe mi ? Galiba hepsi ..

evet aynen katılıyorum...iki alıntı..ama?

konuyu germek adına bu alıntıyı almış değilim..sadece benimki bir tespit...
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir