gönderen Ahmet Hamdi Kama » Sal Nis 15, 2008 2:26 pm
..... Bazen hiç ummadığınız anda hayatın anlamını düşünmeye başlarsınız, "ben ne yapıyorum", "niye yaşıyorum" soruları beyninizde dolaşmaya başlar. Tam da gerçeği keşfetmeye ramak kaldığı anda telefon çalar, karnınız acıkır ya da birisi seslenir. Hem de hayatın anlamına bu kadar yaklaşmışken!
O zaman "sanki o boyutta biraz daha kalsam sihirli cümleyi bulacaktım" hissine kapılmadan edemezsiniz. Herkes, mutluluğun peşinde bu türden soyut olaylarla mutlaka karşı karşıya gelir.Aslın da mutluluğun pek çok yolu vardır insanlar için....
Kimisi bir ev ya da otomobil alınca mutlu olur, kimi evlenip bir çocuk sahibi olunca mutluluk çukuruna düşeceğini zanneder.
Her şeyini bırakıp ilk otobüsle bilinmeyene yol alanların da kafasında benzer bir mutluluk hayali vardır.
Mutluluğa ilişkin sorular soranlar. Zor bir işe kalkışıyor ve yaşadığımız hayatı tartışmaya açıyorlar..ama yine mutlu olabiliyorlarmı...bence hayır...peki huzura ulaşmak kolaymı?.
Asla huzura ulaşmak da kolay değildir. Hatta huzura ulaşmak mutluluğa ulaşmaktan daha zordur. Huzur olgunluğa ermiş bir yetişkinliktir, ruhlu ve maneviyatçı bir varoluş halidir
Bununla ilgili gerçek hayattan pratik örnekler de verilebilir
......
Birine aşık olmak size 'mutluluğun' doruklarını yaşatır, ama bu duygu başka biriyle birleşme hissinden kaynaklanan geçici bir mutluluk aslında. Huzur ise ruhun yücelmesi, coşmasıdır. Mutluluk huzurun geçici bir kategorisidir."
Mutluluğun kolay ya da kestirme bir yolu varmıdır? Bence yoktur, yalnızca ona doğru giden yavaş ve çetin bir yol vardır.
Bu yolun sonu ya da varış çizgisi de yoktur, yalnızca bir başlama noktası vardır. Keyifli huzuru ararken, başlayabileceğiniz tek bir nokta yoktur.
Şu anda bulunduğunuz nokta,başlamak için en ideal nokta dır.
Her şey yine aradığımız şeyde saklı..
Ne aradığını bilmek mutlu olmanın belki ilk adımı olabilir....
Önce, azla yetinmemeyi sonra gizemli ve tehlike dolu bilinmezlere doğru
yelken açacak cesareti üzerinde barındırmayı gerektirir.
Bir çok şeyde olduğu gibi, istemekle başlayan bu süreç, insanin, insan
olduğunun farkına varmasıyla gelişme kaydeder. Anlayabilme ya da
kavrayabilme kapasitesince anlamlar yüklenir, eşyalara, mekanlara ve
olaylara...vs...
Sonuç olarak......
Mutluluk; Ateştir.. Kahırdır... Azaptır...Istıraptır.. Çiledir... Belki
de ömür boyu sürecek bir hasrettir.. Kısacası mutluluk zordur. Ve ancak
zora talip olanlar mutlu olmak hakkına sahiptirler
...SELAM VE MUHABBETLER...
.......................