DİKKAAAAAAAAAAAAAAAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

DİKKAAAAAAAAAAAAAAAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Prş Oca 17, 2008 9:24 pm

SAYIN SİTE ÜYELERİ VE SİTEMİZİN GÜZEL SAHİPLERİ ARKADAŞLAR,DOSTLAR.
ALINTI YAZILARI LÜTFEN BURAYA TAŞIMAYALIM.ALINTI YAZILARI FORUMLARA TAŞIMAYI BIRAKALIM,KENDİ DÜŞÜNCELERİMİZİ YAZIYA DÖKEREK BURDA PAYLAŞMAYA ÇALIŞALIM.
KENDİ ÜRÜNÜMÜZ OLMAYAN BÜTÜN YAZILARI BURAYA TAŞIYIP LÜZUMSUZ TARTIŞMA YARATMANIN BİR ANLAMI OLMADIĞI GİBİ,ÇOĞU ALINTI YAZININ OKUNMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR.
ELBETTE YAZI YAZILIRKEN BİR YERLERDEN UFAK TEFEK ALINTILARLA SÜSLEMELER YAPILIR.
FAKAT YAZININ AYNISINI VEYA KİTAPIN SAYFALARINI BURAYA TAŞIMANIN SİTEYE BİR KAZANÇ SAĞLADIĞINI VE İLGİ GÖRDÜĞÜNÜ GÖRMEDİM.
BUGÜN ELİNİN ALTINDA İNTERNET OLAN HERKES BİŞELER OKUYOR İSTEDİĞİ MERAK ETTİĞİ KONUYU ARAŞTIRIP,İSTEDİĞİ YAZARI BULUP OKUYOR.BUNLARI BU FORUMA TAŞIMANIN BİR ANLAMI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ.
KENDİ DÜŞÜNCELERİNİZİ,DAĞARCIĞINIZDAKİLERİ AKTARIRKEN BUNLARIN ARASINDA İLGİNİZİ ÇEKEN KONU VE KİŞİLERİN YAZILARININ OKUNMASINI ÖNEREBİLİRSİNİZ.
BİRDE GEREKSİZ YERE DİNİ KONULARIN İÇİNE GİREREK BİRBİRİMİZE DİNDARLIK TASLAYARAK,BİRBİRİMİZİ KIRMANIN BİR ANLAMI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ.
HİÇ KİMSENİN BİRİBİRİNDEN DAHA FAZLA DİNİ BİR BİLGİYE SAHİP OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ.

GENELDE FAZLA OKUNAN YAZILAR VE TARTIŞILAN KONULAR KENDİ DÜŞÜNCE VE YAZILARINI AKTARAN KİŞİLERİN YAZILARIDIRLAR.
SİYASET YAPILMASINA ASLA KARŞI DEĞİLİZ,ELBETTE SİYASET YAPACAĞIZ.
FAKAT KENDİ DÜŞÜNCELERİMİZİ ,BEYNİMİZDE Kİ BİRİKİMLERLİ ORTAYA KOYARAK.SAYGI ,SEVGİ,ANLAYIŞ VE HOŞGÖRÜ İÇERİSİNDE BU TARTIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ.
DAHA ÇOK GÜNLÜK KONULARI,MESELELERİ ,TARİHİ KONULARI KENDİ YORUM VE DÜŞÜNCELERİMİZLE,BİLGİ BİRKİMİMİZLE TARTIŞAMAYA GAYRET GÖSTERELİM.

ALINTI YAZILARIN TAMAMI BİR HAFTA İÇERİSİNDE SİLİNECEKTİR.
BUNDAN KİMSENİN SIKILMAYACAĞINA,ANLAYIŞLA KARŞILAŞILACAĞINA İNANIYORUM,BUNA EMİNİM.

BÜTÜN BUNLARA UYULDUĞUNDA DAHA GÜZEL VAKİT GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUM.
HERKESE SAYGI VE SEVGİLERİMLE.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Oca 22, 2008 12:06 am

-Aynen katılıyorum,,,,,
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal Oca 22, 2008 2:30 pm

Bense tamamen katılmıyorum...

Bu sitede en çok alıntı yazı yazan biri olarak, buna katılmam zaten beklenemezdi :wink:

Ancak, ne yazıkki karar verici konumda değilim.Dolayısı ile, tabi olmaktan yada yazmamaktan başka yol yok.

Hayırlısı, ne diyelim... :wink:

Ancak alıntı yazılara karşı oluşan bu alerji konusunda bir iki şey söyleyerek,bu konudaki fikrimi açıklamış olayım.

Öncelikle, bence yazıların alıntı olup olmaması değil,yazının içeriği eleştirilir.Bu eleştiriler bazen biraz sert üslüplarda da olabilir.Eğer eleştirileri olgunlukla değerlendirmiyorsak bana göre,ne fikri,ne siyasi,ne estetik,ne edebi gelişim olması mümkün değil.

Batılı toplumların biz doğulu toplumlardan tek bir yanı üstünse, işte bu eleştiri kültürlerinin gelişmiş olmasıdır.Yoksa hümanizmden(insan sevgisi) tutun,dayanışma,kardeşlik,kaynaşma,birlik gibi onlarca erdem olarak biz bütün batıdan daha üstün bir medeniyetin çocuklarıyız.Bence tek eksikliğimiz,eleştiriye karşı olan alerjimizdir.Eleştiri aklı çalıştırır,hataları tekrarlamamızı önler.

Eleştiri ;bey,efendi,ağa,ağabey,lider,bizim çocuklar,bizden tanımaz.Herkes eleştirilebilir ve eleştirlmeye de muhtaçtır.

Benim bu sitede yazdığım alıntılar çok çeşitlilik gösteriyor.Abdullah Öcalan'dan tutunda,islami düşünür olan İhsan Eliaçık'a,oradan meksika özgürlük lideri Subcomandante Marcos'a ondan Hrant Dink'e ve diyelim Sudanlı cumhuriyetçi kardeşlere kadar, söylediklerini ,yazdıklarını bu sayfalara taşıdım.İstediğim;her fikrin tartışılmasını sağlamak,tartışırkende birbirimize bildiklerimizi aktarabilmek.

Son olarak, alıntı yazılar bir fikrin derli toplu ifade edilmiş şekilleridir.Bu sayfalarda yazan,tartışan,konuşan bizlerin derli toplu yazılar ,fikirler sunması çoğu zaman mümkün olmaz.Çünü hepimiz bu yetkinlikde de değiliz.Dolayısı ile alıntı yazılarla bir fikrin derli toplu anlatılmasını sağlarız..

Muhabbetle...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adem Kahveci » Sal Oca 22, 2008 4:52 pm

mehmetciğim selamlar,dikkat a da biraz dikkat etmek lazım..
Kullanıcı avatarı
Adem Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Sal Oca 22, 2008 9:38 pm

İlkayçığım konu alıntı yazılarıneleştirilip eleştirilmemesi veya eleştiriye açık olup olunmaması değildir.Elbetteki kendi düşüncenizi de yazsanız eleştirileceksiniz alıntı yapsanızda eleştirileceksiniz.Güzel olanı da bu .Keşke bütün alıntı yazılarınız onlarca ,yüzlerce kere eleştirilse binlerce kere okunsa.Fakat alıntı yazılarda bunu fazlaca göremedik.
Sizin ve diğer arkadaşlarımızın yaptıkları alıntıların içeriği konusunda da bir diyeceğimiz yok.Fazla okunmaması ve fazla eleştirilmemesi konusunda rahatsız olduğumuzu anlatmak istiyoruz.Alıntı yazılara bek rağmet gösterilmemesi ,sürekli şikayet gelmesidir.İşte benim asıl anlatmak istediğim bu.
Yoksa siyasi ,fikri ,her konuda yazı olabilir olabilir ve yazılabilir.Sert veya tatlı eleştiriler ,tartışmalar olur ve oluyprda bu doğal bir şeydir ona da bir şey demiyoruz ortamın yatışması için sadece ufak bir müdahale ediyoruz .O da aynı konunun değişik başlık altında yumuşak şekilde tartışılması veya yumuşatılması gibi.Bunu da sanırım herkes doğal ve normal karşılar.
Alıntı yazılar konusunda en son karar kısa bir süre kalıp arşive atılması gibi bir uygulamada yapılabilir.
Uzun süre saklamıyaçağının bilinmesi gerekir.Bunada herkesin anlayışla saygı göstereceğinden şüphemiz yoktur.
Herkese saygı ve sevgilerimle.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş Oca 23, 2008 12:15 pm

Mehmetçiğim, ilk yazında ben farklı anladım söylediklerini ozaman.

alıntı olsun olmasın ilgi görmeyen yazılar bir müddet sonra yada tamamen arşive kaldırılabilir tabi.

Ben sadece genel olarak alıntı yazılara bir tepki var diye düşünmüştüm

muhabbetle...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir