KUDSİLER ORDUSUNA SELAMLAR

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

KUDSİLER ORDUSUNA SELAMLAR

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Cum Kas 23, 2007 9:01 am

Hebimizin tozlu hatıraları arasında mutlaka öğretmenleriyle ilgili anlatacak bir çok anıları vardır.hem geçmişe bir yolculuk yapmak hem de bizlere emekleri olan öğretmenlerimizi yılda bir kez de olsa hatırlamak adına yazma ihtiyaçi duydum bilmem sizler katılırmısınız.

SU GİBİ AZİZDİR ÖĞRETMEN. BİR ĞÜL GİBİ NARIN VE ŞEFIK,BİR BAŞAK KADAR OLGUN VE MÜYEVAZIDIR .KANEVİÇENİN OLUŞMASINDA İĞNEYİ MAHARETLE KULLANAN MAHİR BİR SANATÇİ....BAZEN ÇİÇEKLERİN RE NGİ VE KOKUSU BAZEN BAHARIN GELİŞİNE MUŞTULAR SÖYLEYEN UMİTVAR BİR OZAN ...
GÖNLÜNÜ ŞEYTANA DEĞİL HAKIKATE ,AKLINI CEHALETE DEĞİL BİLGİYE VERMİŞTİR .ADEM E ESMA YI ÖĞRETEN İLK ÖĞRETMENİN İZİNDE...ADEMLERE ESMAYLA BERABER,ESMANIN EN GÜZELLİNİ ÖĞRETEN İNAÇ GÜZELİDİR O

HER YENİ GÜNE BİR BAŞKA AŞK VE SEVKLE BAŞLAR GÜL BAHÇESİNE GİRER GİBİGEÇER OKUL KAPISINI.SAĞINDAN SOLUNDAN GELEN .GÜNAYDIN MERHABALAR ÖĞRETMENİM SESLERİNİCEVAPLARKEN ERGUVANLAR İÇERİSİNDE BÜYÜYEN BİR BİZANSPRENSİNİN SAADET VE HUZURUNDAN DAHA ARTRIKZEVK ALIR. ŞUNA KESİN İNANIRKİ, İNSANLARIN SEVGİSİNİ KAZANMAK KAYBEDİLDİĞİNDE EN ÇOK HAYIFLANILACAK BİR DEĞERDİR. MÜTECESSİS BİR BAHÇİVAN EDASIYLA İLGİLENİR ÖĞRENCİLERİYLE ONLARI ETRAFTAN GELCEK TEHLİKELERE KARŞI KORUR. İYİ TESPİT EDECEK AKIL YETİSİNİ, KÖTÜYÜ TAHLİL EDECEK ÖLÇÜYÜ ÖĞRETİR ONLARA AKLININ AYDINLIĞINI AKILLARINA, İÇİNİN GÜZELLİKLERİNE DEĞER SİNELERİNE BOŞALTIR DEVAMLI. HAVARİ EDALI, HIZIR SOLUKLUDUR O. KAVRAR ELLERİNDEN ÖĞRENCİLERİNİN BERABER GEÇERLER İNANÇSIZLIĞIN VE ÜMÜTSİZLİĞİN KARA DEHLİZLERİNİ İNANCIN AK İKLİMİNE UZANAN UKADDES BİR YOLDA; DİLLERİNDE 14 ASIR ÖNCE BESTELENMİŞ PARAZODİK BİR ŞARKI, ELLERİNDE BÜTÜN ASIRLARI AYDINLATAN NUR MEŞALESİYLE, ARTIK SADECE ŞİMALE DEĞİL
........"EYNEMA TEVELLÜM... "SIRRIYLA HER YÖNE YÜRÜR VE HER YÖNÜ AYDINLIK BÜRÜR.

KUDSİLER ORDUSUNA SELAM OLSUN....
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Şevki Altuncu » Cum Kas 23, 2007 6:12 pm

Bütün öğretmenlerime sayglarımla...
Kullanıcı avatarı
Şevki Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Kas 23, 2007 6:15 pm

Evet bu sayfanın açıldığı güzel oldu..Hem de Öğretmen Günü arifesinde...

Yıl 1957-1962 yıları...Benim İlkokulda okuduğum yıllar..
Bana İlkokulda öğretmenlik yapan iki değerli insandan birisi Sayın Muharrem DURGUN , ya öteki ? Evet ötekinin ismini maalesef unuttum. Çünkü biz ona hep Aydınlı Öğretmen derdik...

O yıllar için sadece bir şeyden bahsedeceğim.. O da öğretmenlere gösterdiğimiz saygı ve onlardan duyduğumuz korkuyla iç içe olan çekinme... Saygıyı ifade eden unutmadığım şey, öğretmen karşıdan geldiği zaman bütün öğrencilerin yol aşağasından tek sıra halinde hazırola geçmesi...Ya şimdi ????????

O kadar çok hatıra var ki !!!
Hem öğrenciliğimizde,
Hem Öğretmenliğimzde..............
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Naci Altuncu » Pzt Kas 26, 2007 10:44 pm

Ahmet ciğim fotoğrafını koymasan gençler seni 80 yaşında zannedecekler.Bu kullandığın dil ne yerel ne de Ulusal Türkçemizin kalıplarına uymuyor. Anlamak için iy bir Osmanlıca sözlük gerekir. O da yetmez. Arapça-Türkçe ve Farsça - Türkçe sözlükler de gerekir.
Kaldı ki bu sözcükler bu Milli falan da değil. Aynı düşüncelerini Türkçe yaz bak ne güzel anlaşılacak, bu kadar da yorulmayacaksın.
Sevgilerimle.
Naci Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Kas 27, 2007 11:10 am

:arrow: Emiceoğlu Naci,
Hassasiyetini anlıyorum,doğru da söylüyorsun...Yazan dostumu savunmak için de asla yazmıyorum...Peki araya ne girersin sakın deme...

Evet dostumuz,başlangıçta kendi düşüncelerini kendi Türkçesiyle ifade ederek işe başladı..Diğer bölüm öyle sanıyorum ki alıntı..Gel bakalım bu dost o alıntıyı tam manası ile tercüme edebilir mi ? Ben de 7 kelimenin ne anlama geldiğini bilemedim...Yazının diğer bölümlerini anlamak mümkün..

O zaman yazmasın diyebilirsin belki ama yazıdan anladığı kadarıyle hoş bir şeyler ifade ettiğine kanaat gelerek yazdı...Kabul edelim..

Şunu unutma 100 yıl sonra şu bizim konuştuklarımızı o zamanın nesli belki de anlayamıyacak,onların da kimbilir bizim gibi tercümana ihtiyaçları olacak...

İdare etmek lazım.....

Bir yerde denildi ya kültürümüz her zaman tehlike altında !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Sal Kas 27, 2007 12:49 pm

.....Doğrusu 24 kasım öğretmen ler günü ile ilgili yazımda anlaşılmayan bölülerin geçtiğini anlamak içinde bir çok kaynağa ihtiyac duyulduğunu ifade ettiniz ....vallaha neresi anlaşılmiyor bilmiyorum ...aslında her şey açık..yanlış anlamayın ama ben öz türkçe kullanmayi becerememiş olabilirim ama sizler hiç yazmamışınız keşke sizlerde eleştiri yerine katkı sağlasaniz....eleştiri beni rahatsız etmez ama erleştirmek işin kolayci yanidır sanırım....
Yanlış anlasılmaktan korkuyorum ama ...biz hala eğtime yıllarını verenler le anlaşa miyorsak bu da bizim eleştirmemiz gereken yanlarımiz var diye düşümüyorum....
Gecen kelimelerin anlamlarıni yazmak işime gelmiyor ancak dediğiniz kadar ...bir osmanlica bir türkçe bir frança söcük gerekdireceğine katılmayacağım ...
Burda milli olmayan şeyin ne olduğunu da anlamadım ...hangi değer yargılarımıza bir zedeleme söz konusudur ....sanki bizim günlük hayatta veya resmi kullandığımız dil öz türkçe...
Sayın abim size nezaketsizlik etmiş olmayayım ....
eh ogün aklıma bunlar geldi yazi verdim ...arife tarifmi gerek....
birde sanatla uğraşmanın verdiği şimarıklık de gitsin ..
SELAM VE MUHABBETLERİMLE....
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Naci Altuncu » Sal Kas 27, 2007 10:15 pm

Sevgili Ahmet Benim eleştirim yıkıcı değil yapıcı. Düşüncelerine yönelik değil, uslubuna yönelik değil.Sadece bu siteye giren çocuklarımızın anlayabileceği, kadar günümüz yazım dilinde olsun istedim.
Düzelteyim benimki bir öneri
Sevgilerimle
Naci Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Çrş Kas 28, 2007 12:37 pm

sayın abim ....sizlerin önerilerine her zaman ihtiyacımız olduğunu bilmenizi isterim ..bilgi paylaşımla çoğalır ...yanlışlarımiz alacaktır elestiride alacağız..bundan rahatsızlık duymak gibi bir lüksümüzün olduğunu da düşünmüyorum....
sizler katkılarınızı esirgemeyin.....
selan ve hürmetlerimle ...
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir