MİLLİ KÜLTÜRE YABANCİLAŞMA

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

MİLLİ KÜLTÜRE YABANCİLAŞMA

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Pzt Kas 19, 2007 6:56 pm

ister kendi tecrubeleri ile edinmiş bulunsun ister sosyal temaslarla zenginleştirilmiş bulunsun her milletin kendine has bir kültürü var
Bir insan grubu diger insan grupları ile hiç bir temasta bulunmasa bile .ilkel de olsa yine kendine mahsus bir dile bir sayi sistemine .kaba daolsabir tekniğe basit
de olsa bir dünya görüsüne ve estetiğe ulaşabilmektedir. İnsanın en belirgin özelliklerinden olan tabiatı işleyerk kültüre ulaşabilmesidir
Evet insan oğlu tabiatla yetinmez kültüre ihtiyaç duyar, madde ile yetinmez manayi özler yaratıkla yetinmez yaradanı arar, bunlar insanın tabiatidi gereğidir
Bu anlamda diger kültürlerle sosyal temaslarla olsun ve ya farklı olsun milletler arasında kültür mübadelesi mutlaka görülür. Bizim kültürümüzde incelenirse diğer kültürlerle karşılıklı bir etkilşime girişmişz ,kültür emperyalizme dönüşmemek şartıyla bu bir sosyoljik vakıadır
Ancak zamanımizda millet ler arası mücadele mahiyet değiştirerek planlı ,sistemli bir kültür savaşina ve medeniyetler boğuşmasına dönüşmüştür. Yapancilar çeşitli kültürel programlarıyla ülkemiz çocuklarini kendi milli varlıklarına ve değerlerine yapancılaştırma yolunu tıtuyorlar
Milli ve mukaddes değerlerine bağlı,milli kültür ve medeniyetlerini savunan milliyetçi kadroları faşist gerici ve şoven olmakla lekeleyıp millikültür ve medeniyet değerlerine yabancilaşmiş gruplar i çoğaltmaya çalışiyorlar bu suretle milli tarih, milli kültür ve ülkülerden kopartılmiş yığınlar,yabanci kültür ve medeniyetlerce yağma ediliyorlar.özellikle yaşadiğimiz bu dönemler de ise pöpüler kültür paketleri halinde halkimizin önüne konarak tüketimini sağliyorlar .bu anlamda fert olarak bizler yetştireceğimiz çocuklarımiza milli kültürümüzü ,geleneklerimizi örflerimizi
aşilamalıyız diye düşünüyorum ULU ÖNDER ATATÜRK ÜN sözüyle de bitirmek istiyorum Kendi benligini bilmeyen milletler başka milletlerin şikari olur.
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Kas 19, 2007 7:25 pm

:arrow: Evet Milli-Manevi değerlere önem verilmediği sürece başkaları seni etkisi altına alırlar..Bu kaçınımaz bir tehlikedir...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Sal Kas 20, 2007 11:27 am

Ahmet ilk yazınla hoş geldin bu sayfaya.Evet Gerek siyasi gerek ekonomik ve gerekse kültürel emperyalizmin altında olduğumuz kesin.Ve bu anlamda bunu kabul etmeyen yok.Ama kurtuluş reçetelerinde sorun.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş Kas 21, 2007 2:49 pm

Nedir milli mukaddes değerlerimiz? Bir milli mukaddes değer tutturmuşuz gidiyoruz.Bu değerler erezyonunu en çokda milliyetçi muhafazakar çevreler parçaladı.Özalla başlayan köşeyi dön de nasıl olursa olsun zihniyeti parçaladı bu değerleri.Halkımızda en çok bunlara iltifat gösterdi.Çünki bir soygun düzeninin önünü açtılar.Hiç bir eğitime bilgiye muhtaç olmadan zenginleşmenin yolunu açtılar.Yoksulluğun bu kadar acı yaşandığı bir coğrafyada ne vicdan kalır ne ahlak kalır ne de o bahsini yaptığınız milli mukaddes değerler.

Eğer yardım diye yoksullara sadaka dağıtırsanız ki yardım bizim kültürün en önemli parçasıdır.Ama ne yazıkki şirket logolarının yardım çadırlarında en baş köşeye asıldığı,yardım edenin isminin bin bir türlü iletişim biçimiyle heryere anlatıldığı bir yardım yardım değildir.Bu o muhteşem yardım kültürümüze tecavüzdür.Bu sadaka kültürünü insanı köpekleştirir.Sonra bir kemiğe kuyruk sallar hale geliriz.Mesela bir "deniz feneri" diye yardım örgütü var.Radyoda duydum reklamlarını.Reklamlarını kendilerine telefon eden insanların ses kayıtlarından yapmışlar.İnsanlar yalvararak yardım istiyorlar.Onlarda bu yalvaran sesleri kaydetmiş aman bize para verin bizde bu yalvaran insanlara verelim.Bu alçakça.Vahşice.Bu yolda karşınıza çıkan yalvaran sesle para isteyen dilenciler gibi...

Mili mukaddes değerlerimizi önce bir ne olduklarını hatırlayalım.Bütün bunun gibi kirliliklerden arındıralım.

En büyük mukkaddes değerimiz Hz.peygamberin söylediği şu sözdür;

"Komşusu aç yatıyorken kendisi tok yatan bizden değildir"
Bu milli mukaddes değerlerimizin hepsinin anasıdır.Bu yoksa hiçbiri yoktur.

Muhabbbetle....
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Çrş Kas 21, 2007 6:49 pm

eleştirilern için teşekkür ediyorum yazını okudum ama bek fazla bağlandı kuramadım .Öncelık le mukaddesat . kutsal sayılan her türlü inaç ve davranışlarn tamamına denir.
eğer sizi millilik kelimesi rahatsiz etmişse onu bilemem yoksa bizim insan ların değer yargılarını istismar etme onlara hor bakma gibi bir düşüncemiz olmamiştir olmazda .Milliyetçi lerin yapmişolduklari vurgun hikayesinide anlayamadım benim yazim da her hangi bir siyasi ıçerik olduğu ganaatı sizde nasılolmuş onu da anlmadım bu ülkenin kaynaklarini insafsizca tüketenlerimi savunduğumu zannettin yoksa ısnanların zayıf oldukları değerlerın daha da zayıflasmasının nedeni olarak kültürel ekonomik ahlaki inaç anlamında ki zafiyetlerini mi istismar edenlerimi savundum.Kusura bakmayın özellik son dönemlerde sistemli olarak yapılan sinsi bir planvar ki o da milli hiçbir şey kalmasın .bunu da nasıl yok ederizin hesaplarınıda efendım globalleşen dünya da neymiş bu çağ dışı kavramlar geçerliliğini yıtırmişmiş.gibi söylemler yapmaktadırlar....

Benim mlli mukaddesadin ne olduğunu bilmemek gibi bir zafiyetimin olmadığıni özellıkle bilmeni isterim .Vurgu yapmak ıstetığim meseleyı ya ben tam anlatamadım sanırım yada siz alişkanlıklarınizi derk edememişiniz . Her neyse bir birini anlamaya çalışırsak meselelerı daha rahat hal ederiz diyorum .Yoksa amac üzüm yemek mi bağçiyi dövmek hıkayesine döner bundanda hiç bir şey olmaz emeklerimiz boş olur
Yine ısrarla belırtmek ıstıyorum rengi makyaji ne olursa olsun emperyalizim milletleri içten vurmak demek olan (soğuk savaşi) bir ilim haline getirmiş gerekli kodrolarını hazırlamış teknıklerini geliştirmiş ve sağlam biçimde kurmuş bulunmaktadır ve boyle bir saldırıya hazırlıklı olmayan devlet ve milletleri lokma lokma ederek yutmaktadır
senin ifadelerine cevap olurmu bilmem ancak ustat seyit ahmet arvasi hz lerinin bir sözünü paylaşmak istiyorum derki (bir ülkeyi yıkmak ve parcalamak ıstıyorsaniz önce o ülkeye açlık gedirin.) bu herşeyi beraberinde gedirecektır.
son olarak sunun ifade edeyim ne zaman ki biz kendimiz oluruz ozaman tüm bahsettığin istismarlar bidecektır .selam ve muhabbetle kal
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Prş Kas 22, 2007 9:27 am

Öncelikle sizin şahsınızı hiç bir şekilde birşeyle suçlamadım.Yani yazı size yönelik değil.

Yazıpda belki çok iyi ifade edemediğim şey;milli mukaddes değerler diyince ne demek istediğimizdir.Ayrıca milli mukaddes değerler ifadelerini kullanan, çoğunlukla siyasi olarak da bu tarafta olduğunu söyleyenlerin, bu değer erezyonun yaratılmasında büyük günahları var.Nasıl günahları var, isterseniz bunuda açarak tartışmamızı sürdürebiliriz.

Bir önceki yazıda verdiğim örnekte olduğu gibi,Bu toprakların en güzel değerlerinden biri olan "yardım" kültürü yine bu toprakların en kötü değerlerinden biri olan "sadaka" kültürüne nasıl dönüşmüş,bu sadaka kültürünün insanımızın elinden onurunu nasıl almışsa bir çok değerimiz işte böyle içi boşaltılmış yada içeriği başka bir anlam kazanmıştır.Bir toplumu ayakta tutan kendine has değerleri yine o toplumu dağıtmak için silah olarak kullanılmaya başlamıştır.Bunun nasıl olduğu ile ilgili detayları örneklerle tartışırız.Tıpkı "insan hakları" kavramının_ ki çok önemli ve değerli bir kavramdır_,tıpkı demokrasi kavramının bu coğrafyada bir çatışma unsuru olarak kullanılması gibi...

Ayrıca özellikle belirtmek isterimki; milli mukaddes değerlerimiz beni hiç rahatsız etmez.Biz bu değerlerle bir uygarlık kurmuş,bir ulus olmuşuz.Bunların bilincinde olacak kadar aklım zihnim yeride çok şükür.Ancak;geldiğimiz noktada bu milli mukaddes değerlerimizi çok iyi tanımlamak,gerçek manasına yeniden çekmek zorunluluğu vardır.Zira herşey gibi kirlilik bu kavramlarda da mevcuttur.

Yine 12 Eylül darbesi ile başlayan bu kirlenme sürecinin baş aktörleri hep kendine milliyetçi muhafazakar diyen çevrelerden olmasıda herhalde çok manidar olmalı.Hiç bir siyasi komplekse girmeden,savunma refleksine girmeden düşünmek ve tartışmak zorundayız, eğer samimiysek,eğer bu toprakların geleceğinden endişeliysek.

Muhabbetle...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Prş Kas 22, 2007 12:56 pm

nazik yaklşımıniza tesekkür ediyorum .belgi ben yanılmışım ama ne olursaolsun nedice itibariyla düşüncelerimi soyleyemessek ,birileriy le paylaşamassak o düşüncenin kıymetlı olması bir şeye yaramayacaktır .paylaşım bir kültürtür nedicede zaden bizim kültürümüzen teşvik ettiği değerler arasında da yerini de almıştır .elbette katılıyorum siyasilerin bülaşmadığı hangi alan kalmiş ki bunu da ıstısmar etmesınler .ancak bbunu ıstısmar edenlerin bu tarafta olan kısmı konusun da şunu ifade etmek mi gerkli diğer tarfta kilerın mili mukaddesat diye bir gaygıları yok mu .
Özellikle vurgu yaptığın bölümde bu toplumda herkesin insanca yaşama hakkı (demokrasi ,insan hakları vb )gibi değer lerin yaşam alanında hak ettiği yere oturdulmamasıdır ki aynen katılıyorum .Ancak kişilein keyfiyetıne göre değil de ınsan olmanın verdiği değere göre olmalı .ben siyasasedın el attığı konuları irdelemeyı sevmiyorum çünkü siyaset BEN anlayışıyla olayları değerlendirir.BİZ OLMAYI GERCEKLEŞTİREMEDİĞİMİZ ANA kadar hep istismar olacaktır .o anlamda
sanırım konunun ana fikrınden biraz uzaklaştik ama olsun .Geçmiş tarihihe bakar sak o rada net olarak nasıl bir kültüre nasıl medeniyede sahıp oldumuz acıktır .yanlız sizinle anlaşamadığım noktalardan biri beni yanlışanlamaddır ben bu milletın öz olan değerlerıyle yeni den buluşmasını arzusudur .Zaden boyle bir yazı yazmamda kı sebepte bunun için dir .bende biliyororum bu aziz milletin nasıl bir kökten geldiğini .Dünyanın hangi yerine giderseniz o rada bizim kültürümüzün izine raslamak mümkün .Avet azİz dost bende yapılan kirlilikten rahatsızım .yapılan bu kirliliğin kaynağini kurutmanın caresi neslimize bu kültürü katıksiz öz değerleriyle anlatma kayretidır.bu kopmayı sadece 12 eylü le havale etmek ne derece doğru bilmem ama etkiyi hizlandırmiştir.ancak burda milliyetçi aktörlerin olduğunu söylemen de manidardır bununla ne alakası var yazarsan sevinirim .sizin bahsini ettiğin milliyetçiçevreler son günlerde kendini sahneye atanlarsa birşey diyemem yoksa bu ülkeye karşılıksız sevdalanalara ise kabul etmem bu ülkenin kaynaklarini sömuren ıstısmar eden her kımse ya mlliyetçi değildır yada kanımda bir bozukluk vardır eh kanı bozuk olanda mlliyetçi olamaz ......

MUHABBETKAL
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Kas 22, 2007 3:28 pm

:arrow: Milli değer deyince akla elbetteki Milliyetçilik gelir,,,Buna bazıları da Ulusalcılık diyor...Tabi bu kelime aldatmacası...Peki milli değerlere bağlılık suçmu sayılıyor ? Elbette hayır...Birileri bunu kötüye kullanıyorsa biz bunu zihinlerden silemeyiz...Unutmayalım ki bu ülkeyi kurtaranlar başta Atatürk olmak üzere Milli değerler uğruna savaşmışlardır.. CHP nin altı okundan biri Milliyetçilik değil mi ?

Manevi değerler deyince akla elbette İslam gelir...Birileri İslamı tam yaşamıyorsa bu bizim Manevi değerlerden vazgeçeceğimiz anlamına gelmez.. Eğer her zaman her yerde yazılanlara bir şekilde itham edici yazılırsa işler çığrından çıkar....

Elbette Türk ve İslam şahsen benim değerlerimdir... Bunları kötüye kullananlarla mücadele edilir elbet...Bazıları suç işlerse onun da cezasını devlet verir...Ne olur bu değerleri paylaşımda ikilik yapmayalım..

Yazılanların hepsi doğrudur ama ifadeler daha güzel seçilebilirdi... Köpek ifadesi bu sayfaya hiç yakışmadı...Onu daha değişik şekilde ifade edebilirdik...

Hepimiz Türk değil miyiz ?
Hepimiz Müslüman değil miyiz ?

Olduğumuza göre, Milli-Manevi değerlerden bahsetme hakkımız da vardır..

Bu önemli değerleri siyasetle özdeşleştirme çok yanlış..Ben buna çok üzülüyorum...Bunlar Türkiyede yaşayan herkesin ortak değerleri olmalıdır.. Ama bir yerde bunlardan bahsedilince hemen siyaset olarak değerlendiriliyor..Nasıl üzülmem ki..
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Prş Kas 22, 2007 5:02 pm

geğerli muzaffer amca sanırım yıne yanlış anlamay başladım benim burda ortaka koymaya çalıştığım şey aslında çok açık ama buna nerden bakıldığı önemlidır asla ve asla her hangi bir siyısi ideolojı penceresinden bakmadım bakmamda az da olsa bü ülkenin siyaset adına ödediği bedeli biliyorum

ben zaden kültür anlamın daki yapancılşmadan bahsettim .ama konu yine alışkanlıklarımzın baskın çıkmasi nedeniyle siyaset alananına kaydı

ben yine yazmak isyiyorum (EMPERYALİZİM) TÜRK VE İSLAM dünyasini yutmak için en az ili asırdan beri korkuç bir tertibin içindedir Bir taraftan kültür emperyalizmi ile VATAN çocuklarını DİN ve MİLLİYETİNE yabancılaştırarak kendi emellerine hizmet edecek kodrolar hazırlamakta diğer taraftan din ve milliyet duygularını terk etmeyen çocuklarımızı da bir birine düşürmeyi planlayacaklardır

malumunuz bu yeryüzünde iki somürgeçi bolk var Bunlardab biri KARA rengli kapıtalist emperyalizim diğer ise bütün fonksiyonlu ile kızıl emperyalizim

1,si çok uluslu şirketlerin paravanasında az gelişmiş ve ya gelişmekde olan yardım etmek özgğürlük ve adalet götürmek maskesialtında, ikincisi de ezilen sömürülen halklarada bagımsızlık özgürlük maskesini altında sınıfsal savaş sloganı ile iç savaşlar çıkarmakta ve yeni dünya proleterlerinin dayanışması adı altında işkalini gerçekleştirmektedır .

asıl bilinmesi geregenlerin bunların olması gerektiğine inandiğim için yazma ihtica duydum yoksa oylesine tartışma açmak bir birimizi üzmek niyedı ile değil

bir şeyi de ifade etmem gerekli sanırım yazımızda asla köpek ifadesi kullanmadım
Nediçe olarak umarım yanlış anlşılmam benin gaygım allahın bizlere verdigi güzellikleri kullanmamak EŞREFÜL MAHLÜKAT DEDİĞİ BİZLER İSE onu anlama anlatmayı yapmamisiz

EVET BEN TÜRK İSLAM ÜLKÜSÜNE İNANAN BİRİYİM ....
MUHABBETLERİMLE
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Kas 22, 2007 6:37 pm

:arrow: Bu sayfa ne için açıldığını çok iyi kavramış durumdayım. Zaten açılan sayfaya ilk cevap veren de ben oldum.Ne demiştim;
-(Evet Milli-Manevi değerlere önem verilmediği sürece başkaları seni etkisi altına alırlar..Bu kaçınılmaz bir tehlikedir...)

Elbetteki Türk kimliği ve İslam yok edilmek istenmektedir..Bunu dile getirdiğin zaman bütün Türkiyedeki olumsuzluklar karşına çıkarılır... Elbetteki suç işleyenler Türklerdir ve İnanmış insanlardır...Bunun suçlusu Türklük değildir,İslam hiç değildir....Sanırım bunu hiç kimse de iddia etmiyor.....

Türklük ve Müslümanlık denince neden değişik değerlendirmelerle
karşılaşılıyor, bunu anlamış değilim..Türkiyede çoğunluk Türktür, Müslümandır... Bunlar kimsenin tekelinde değildir... Atatürkte kimsenin tekelinde olamaz... Bunlar ortak değerlerimizdir,olmalıdır...

Yani Türkiyede kültür erozyonu yok kimse diyebilir mi ?
Yani kültürümüz yabancılaşmıyor mu? Yozlaşmıyor mu ?

Bunu söylediğiniz zaman Türkiyede yapılan bütün kötü şeyler karşınıza dikiliyor...O kötü şeyleri yapan zaten Türk olamaz, müslüman hiç olamaz...Ha sözde Türklük,sözde Müslümanlık olur elbet....

Onun için diyorum ki bu konular bizi aşar... Biz her şeye siyasi gözlükle bakarız..Burada ne kadar konular tartışılırsa tartışılsın hiç kimsenin kafası değişmeyecek o konuya çare bulunulamıyacaktır...Gelin bu sitede bu konular olmasın dediğimin sebebi bu...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Prş Kas 22, 2007 8:44 pm

Ben bu konuya yorum getirmeyeceğim .Daha sonra düşüncelerimi yazabilirim.
Benim demek istediğim şudur:
Burada önemli olan biribirini ikna etmek veya düşüncelerimizi zorla kabul ettirmek,her dediğimizin ,her yazdığımızın doğru olduğunu söylemiyoruz,öyle bir gayret içerisine de kimse girmiyor kanımca.Elbetteki herkesin ikna olcağı bir nokta da olur o ayrı bir konu.
Önemli olan herkes uzakta bulunan dost,akraba,kardeş ve köylüleri ile düşüncelerini paylaşmasıdır.Uzun zaman oturup konuşamadığımız ,muhabbet edemediğimiz insanlarla bu köşeden günlük konuları ,siyasi konuları konuşmaktır.
Muzaffer hocam ,her konu bizi aşmaz ,her konu bizi ilgilendirir düşüncesindeyim.Konu bizi ilgilendiriyorsa ,bizim çocuklarımızı ,bizim ülkemizi ilgilendiriyorsa konular bizi aşmaz .Biz bu konuları açmamız gerekir diye düşünüyorum. :D :D
Dogmacılıktan (bizim yerimize başkasının düşünmesi)ne kadar uzak durursak okadar çok gelişiriz o kdar ileri gideriz..
Konu aslında güzel konu sizi takip ediyorum .Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Prş Kas 22, 2007 9:45 pm

Kültürümüz dediğimiz kavram homojen değil.Kültürümüz İslamiyet tende,Türklükten de ve yaşadığımız toprakların geçmişindende etkilenmiştir.Biz bu yapıları harmanlamış bir yaşam biçimi haline dönüştürmüşüz.Kapitalizm günümüzün yükselen değeri(!).Tabiki kapitalizm sadece ekonomik anlamda etkilerini göstermeyecek.Bunun sosyal ve siyasal etkileri gelecek kuşakların kültürünü etkileyecek ve belki ana belirleyici unsur olacaktır.Bunun karşısında durmak mümkünmü?Bana göre mümkün değil.Tren kaçtı.Belki ivmeyi yavaşlatıcı etkenler olabilir ama sonuçta kapitalizm kültürünüde bu topluma giydirecektir.Çünkü süreç son aşamasına gelmiştir.Hepimiz olması gerekenden bahsediyoruz.Ama malesef olan farklı.Ha bunda suçlu aramaya gerek yok.Aynaya baksak suçluları görürüz.Ben aynaya bakınca görüyorum.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Cum Kas 23, 2007 12:45 pm

Özellikle bu siyaseten uzak durma düşüncesini hiç anlamadığımı söylemeliyim.Bütün ekonomik,sosyal,kültürel hayatlarımızı bizi oy deposu gören siyasiler ve onların medyaları yönlendiriyor.

Artık çocuklarımızı biz yetiştiremiyoruz.Okulundan televizyonuna kadar ortaya saçılan hayat hep bu ısrarla savunduğumuz değerlerimizi aşındırıyor.Biz ne yapacağız peki? köşemizde oturup sadece değerlerimiz mahvoluyor diye ağlayacak mıyız? sızlanacak mıyız? Eğer öyleyse bizler birbirimizin ağlama duvarları mıyız?

Bu sayfalarda defalarca söyledim.Defalarca da söylemekten bıkmayacağım tek şey;Hayatlarımıza müdahil olmak zorundayız artık.Hayatlarımıza seyirci kalmak her geçen gün göz yaşı içinde değerlerimizin,kültürümüzün, insanlığımızın mahvoluşunu izlemektir.

Birileri bu hassasiyetlerimizi, ya oya, ya paraya, ya da bizim tepkilerimizi köreltmeye tahvil ediyor.Bizler iğneyle uyuşturulmuş canlılar gibi sadece boş gözlerle bakıyoruz.Önümüzde akıp giden bu hayatı ağlayarak ve sızlanarak seyrediyoruz...

O yüzden diyorumki ;o mukaddes değerlerimiz,o bu toprakların değerleri binlerce yıl kardeşce ve ilahi bir neşe ile kurduğumuz çarşılar pazarlar,sokaklar,camiler,medreseler,aşklar ,sevdalar yok artık.Bir el hergün ruhmuzdan bunları söküp atıyor.

Güya bunları canlandırmaya yönelik yapılan kimi şeyler çirkin, ruhuna aykırı yapılıyor.Mimar Sinan'dan beri doğru dürüst bir camii inşaa edemedik.Mevlana kültür merkezi kuruyorlar ama gasilhaneye benziyor.Hiç bir estetik duygusu gözetilmeden yapılıyor.Oysa Mevlana demek estetik demektir,aşk demektir,vecd demektir.Kendi değerlerimizden bu kadar uzak,bu kadar yapmacık,güya bu değerler ile siyaset yapıyor,güya bu değerler ile bu toplumdan oy alıp yönetiyorlar.

Beşyüzyıl öce arnavut taşları ile kaldırım yol yapan atalarımızın estetik yaklaşımından çok uzağız bu gün.Kaldırımlrımız çirkin ve işlevsel değil.Güngörende belediye granit mermerden kaldırım yapıyor ,ama bu yol babalarını cami yeşiline boyamış.Bu ne ahlaksızlık ,zevksizlik,bu ne sömürüdür.Güya cami yeşiline boyadın buda seni müslüman yaptı öyle mi?...Bizde bunu yedik öyle mi? O granit mermer kaldırımlara belkide harcadığı greksiz harcamayı,o cami yeşili boyayla kapatıyor.Allah aşkına bu ülkede bir doğru Allah'ın kulu yok mu? bu ne rezilliktir sen benim en masum dini duygularımı sömürüyorsun diyecek,Hırsızlığını örtmeye bunu kılıf mı yapıyorsun diyecek?

Bunla ilgili daha sayfalarca yazabilirim kesintisiz.Ancak meramımı şimdilik anlatmaya yeter diye düünüyorum.Yapacağınız katkılarla sonra tekrar devam ederiz...

Muhabbetle...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Hamdi Kama » Cum Kas 23, 2007 8:36 pm

...elbet de siyasetten uzak durmamalıyız.benim bahsettiğim alışkanlıklarımızı bırakmaktı yoksa sıyaset bır yaşam biçimidir onu içimizden atmamız demek her şeye kayıtsız kalmaktır

Belgi aynı şeylerin tekrarı gibi görünebilinir ancak konunun anlamı itıbarıyla bazı şeyleri tekrar yazmak sanırım sıkıçı olmaz . Bu ülkede yaşayan herkesi ilgilendirmesine ramen bireyler olarak kendimizi hala gözden geçiremiyoruz .sevındığim şey artık bu konulara duyarsız kalmayan birileriy konuşmamızdır .mevlana ile ilgili düşünçelerinize katkı olurmu bilmiyorum ...ifade ettiğiniz gibi hiç bir estetık değer tasımayan manen boş .ancak ıstısmara acık bir anlayış

beşeri planda mevlana çok büyüktür bu bakımdan hem biz hemde avrupalılar tarafından anlaşolması kolaydır .MEVLANANIN BU KOLAYLIĞI ONU BUGÜNKÜ REJİM TARAFINDAN MALESEF BİR TURİst terliği gibi kullanılmasına bile müncer olmuşur Tabi bu kıyaslama lar tasavvufı gerceklere nede büyüklre nisbetlerdır
yoksa o beşeri planın ve kelimelerin götürebileceği kadar varmış bir büyüktür . bu bakımdan mevlanayı anlayan batı ve bizimkiler aynı zaman da imami RABBANİYI vb anlama keyfiyetini anlamaktan uzaktır .
kimin istismar etmesi önemli değil nasıl ne istismar etmesi onemlidir elbette yapılan ları kabul etmek zor .zaden hep boyle masum yaklasımların nedicesi bunları umursamamamıza sebep olmuştur.

konu üzerin de soylenecek çok şey olduğu açıktır .bizler burda hiç kimseyi ıkna etme k içerisinde değiliz katkı sağlayan herkesle düşüncelerimizi paylaşmanın verdiği hazı yaşamaya çalışıyoruz .öyleki sınırlı bir acılımla tartışıyoruz .

ilkayçiğim çok karamsarmi gördüm sizi yoksa ben mi yanıldım karamsarlık bizim yıkılmamızı hızlandırır asla pes etmek yok .inşalalh olması geregenlerde olacaktır .ifade etmışsın zaden aynaya bakmak yeterli .iş şü andan itibaren hayata geçirmekle başlıyor

Sonuç olarak şunu ifade etmekte tekrar yarar hıssettim bizim eğtim sistemimiz o kadar bozuk ki ne kendini biliyor ne dünyayı .onun için düşmanımız ne telkin ederse o nu benimsiyor .batı ileriçilik maskesi adı altında ne soylüyorsa omu yapiyoruz

ÇEKTİĞİMİZ CEHALETİMİZDİR....

SELAMLAR .MUHABBETLE KALIN ...
Ahmet Hamdi Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Cmt Kas 24, 2007 10:50 am

"milli kültüre yabancılaştırılma" güzel bir konu.....bu konu hakkında herkesin söyleyecek çok şeyleri var tabi....ben de konuya yukarıda katkıda bulunan arkadaşların,abilerin msjlarına baktım....ilkay durgun ; milli kültüre yabancılaştırılma konusunda çarpıcı ve güzel tespitlerde bulunmuş ama tespitlerinde bir tek yanlılık hissettim........
....milli kültüre yabancılaştırılma konusunda özellikle "sağ" görüşlü veya dini kullanan veya öyle yorumlanan haraeketlerden örnek vermiş.....şunu da ben eklemek isterim böylece olaya farklı bakabildiğimi (en azından ilkay dan) hissettiririm....
.....cumhuriyet öncesinde beri gelen bir batı hayranı aydınlar(!) o dönemde kendilerine ittihatçı diyorlardı.......cumhuriyet sonrasında ise bu insanlar cumhuriyetçi(!) oldular......
......peki ne oldu? kendilerine aydın,laik(!),ilerici,modern diyen kişiler bu toplumun örfüne,ananesine ne kadar sahip ki halk adına en iyisini bildikerini zannederek, toplumumuzu modernleştirmeye çalışıyorlar???
......bugün bile bu kesimin halkı hor görüp halkı kendi yeni kültürleri seviyesine ulaştırmaya çalışan insanların (100 seneden beri hristiyan batı medeniyetidir;yeni kültürleri) bu toplumun kendi kültürüne yabancılaştırılmasında hiç bir mesuliuyeti yok mu????
......yok yeşil renk kaldırım, yok mevlana merkezinin şuyu buyu.......bunlar tamam da senini o modernist(!) arkadaşlarınınn da hiç mi bu olanlarda payı yok...........
....
....türk toplumu islamiyettten sonra kendi öz külütürünün koruyabilmiştir;öyle ki orta asyada,balkanlarda ki türk toplumarı esaret yıllarında kültürlerini koryumak için islama sarılmışlaar heralde bunu da başarabilimişlerdir.....bugün ise kültürümüz ile özdeşleşmiş dini hayatımız ewet bir takım dini kullanan yobazlar ve dinsiz veya hristiyan sempatizanı bir takım güçlü çeverelerce tahrip edilmektye, yeni nesilin din ile olan bağğlantısı kesilerek yeni bir kültür genç nesillle filizlendişrilmek istemejktedir...............
....
....gençlerinizi siz yetiştirmiyortsunuz,ewet! o zaman bunu sonuçlarına da katlanacaksınız......öyle aynaya baklamakla bu işler halledilmez............
......
.....kültürümüze yabancılaşmamış bitreyler yetiştirmek öncelikle ailelere üşer,bunu başkasına yaptırısanız yarın çocuğunu zeve göbeğinde piersink,boynunda haç duvarında isa resmi cebinde 100 dolar ile karşınıza çıkar.......
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir