13 Şehidimiz için 13 dakika 13.00da

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

13 Şehidimiz için 13 dakika 13.00da

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt Eki 08, 2007 8:13 pm

Cumhuriyet
Bu ülkenin aydınlık insanları size cumhuriyet yakışır

13 Şehit için 13 Dakika

Salı günü saat 1300'te başlayacak, saat 1313'te bitecek;
- Çalışmayacaksın
- Oturmayacaksın
- Konuşmayacaksın (Yüz yüze, arkadan, telefonla konuşmayacaksın)
- Bakmayacaksın hiçbir kimsenin-şeyin yüzüne, Tv seyretmeyecek, radyo dinlemeyecek, bilgisayara dokunmayacaksın)
- Uyumayacaksın , uzanmayacaksın
- Yemeyeceksin , içmeyeceksin
- Görüneceksin , evdeysen işteysen kapı önüne çıkacaksın, mümkünse açık havada olacaksın, hele yağmursa ne ala
- Mümkünse Taksim'de değilse olduğun yerde dikilecek ve bileceksin
- Yalnız olmayacaksın , bundan şüphe de duymayacaksın, salıya kadar süre yetmez deme, duyurmaya gayret et yeter
- Ayıracak, koparacak ve feda edeceksin, her biri için bir dakikanı, şehitlerin için karşılıksız neler verebileceğini göstereceksin.
Artık saklamayın; kendiniz, sevginiz, nefretiniz, sabırsızlığınız, iradeniz mi? Neye isterlerse ona yorsunlar. Siz gösterin. Bu maili kaç kişiye göndereceğin, gelip gelmeyeceğin, ne kadar umursayacağın tamamen sana kalmış.

Bu bir "kara vicdan" meselesi.

Saat tam 1300'te Taksim meydanında Heykelin tam önünde. Kimse olmadan, yalnız başınıza da olsa, sakin, sessiz, flaşsız, . Kim neye yorarsa yorsun.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Pelin Çağla Altuncu » Sal Eki 09, 2007 12:00 am

o heykelin önünde olmayı çok isterdim ama trabzon ayağını yapacağımdan emin olabilirsiniz
Pelin Çağla Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Erhan Ayal » Sal Eki 09, 2007 12:06 am

Yürek ister
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Erhan Ayal » Sal Eki 09, 2007 12:12 am

Görücez Caner Bakalım malum yürüyüş kadar ses getirebilecekmi
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Sal Eki 09, 2007 12:22 am

işte en güzel noktaya sevgili Erhan Ayal parmak bastı.Yürek ister.

Elbetteki yürek ister.Sevgi dolu,hainliğe,şerefsizliğe prim vermeyecek daima mağdurun yanında atacak olan güzel yürekler ister hemde.

Bu toprakların her biri bir diğerinden değerli evlatlarından 13 tane kaybetmiş olmanın verdiği üzüntüyü,bayrağımıza ve benliğimize yapılan bu kalleşçe saldırıyı diğer kalleşçe saldırılarda yaptığımız gibi protesto edeceğiz.

Ama denildiği gibi "Kimse olmadan, yalnız başınıza da olsa, sakin, sessiz, flaşsız, . Kim neye yorarsa yorsun." diyerek yapacağız.

İlk maili yarın 13.00'da dersimize girecek olan hocaya attım.Sağolsun vize verdi.Ve biliyoruzki bizim dışımızdada ülkemizin cennet onlarca köşesinde ayakta dikilenler olacak.

Haklısın belki ses getirmeyecek malum yürüyüş kadar.Ama farklı sesler duymak adına değil,herkesi aynı sesin etrafında toplamak adına yapılıyor bu saygı duruşu.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Pelin Çağla Altuncu » Sal Eki 09, 2007 12:23 am

önemli olan yürüyüşün ne kadar ses getireceği değil bunu inanarak yürekten yapmak hani bu iş VATAN SEVGİSİİİ
Pelin Çağla Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Şerif Mercan » Sal Eki 09, 2007 12:37 am

bir çok gündemde veya dünyada gelişen olaylardan ötürü bu veya buna benzer eylemler,protestolar,tepkiler,uygulamalar vs yapılır ve reklam hiç geçikmez...anında format hazırlanır en kolay yol olan sanal yol ile dağıtıma başlanır...

şahsen böyle sanal yoluyla ulaşan tepki mücadeleli mailleri hiç dikkate almam...gereksiz anlamsız saçma bulmuşumdur...

şimdi ise konu farklı bu defa bazı kendince çok düşünceli milliyetçi vatansever diye kendini nitelendiren zihniyetler ise konuyu bu defa şehitlerimiz üzerinden kurdular...
ben yürümeyeceğim içmeyeceğim yemeyeceğim ee ne olacak? olan bana olacak...aç kalacağım,13 dk olsa uyumayacağım,mesai gereken bir iş ise çalışmayacağım ve akabinde şefim tarafından azar işiteceğim,aklı yarım insanlar gibi gidip heykelin önünde 13 dk dikileceğim vs...
ee nedir burda benim ölen kardeşlerimize yararım?böyle yaparsam katillerine ne gibi bir mesaj vermiş olurum?

benim yememem,içmemem,ayakta durmam,açık havada olmam,çalışmamam özetlerse yukarıda yazılan önerileri yapmayışım şehit kardeşlerimize ne gibi bir fayda sağlayacak?
madem bu kadar şehit kardeşlerimize düşkünüz bu gibi anlamsız önerileri yapmak yerine neden bir hatip dağıtmak yada dua,fatiha okumayı önermediler?

bir konuyu olayı proteste etmek gayet tabi yapılması gereken görevlerimizden biridir ama oda protesto edilecek tepki gerektirecek konuya bağlıdır...
fabrikadasın maaşını alamazsın toplu halde karar alıp çalışmayarak tepkini belli edersin,sorumlu bakıyorki iş yürümez hemen dikkatini çeker ve anlaşma sağlamak zorunda kalır...
program yapımcısısın,tek taraflı yayın yapar veya bazı kitleyi küçük düşürücü yayın yaparsın bir süre sünre tepki alır yayıncı kuruluş tarafından proğram yayından kaldırılır...
bunlar sadece bir kaç örnek maksat tepkinin verecek olduğumuz konudaki gerekenidir...

yanlış anlaşılmasın şehit vermemiz tepki gerektirmeyecek kadar önemsizmi demiyorum ama bu konudaki tepkide böyle yemeyerek meydanda dikilerek olmaz...pkk üyesi meydanda dikiliyorsun diye asker vurmayı bırakmaz,yemiyorsun yatmıyorsun diye pusu kurmakdan vazgeçmez...sen/siz o anda onların umurlarında olmazsınız bile...tek kişilik veya onlarca kişilik eylemleri ile kan dökmeyi bırakacak zihniyetde olsalar bunca yıldır her şehit ailelerin cenazesinde atılan protestolar çözüm olurdu...

hulasa;bu gibi önemsiz saçma uygulamaları bir kenara bırakıp madem şehitlerimiz için birşey yapmak istiyoruz ruhlarına fatiha okuyalım,yasin okuyalım,hatip dağıtalım dua edelim zaten arda kalanların ardından da yapabilecek başka birşey yoktur...

Kullanıcı avatarı
Şerif Mercan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Sal Eki 09, 2007 12:47 am

"10 Kasımlarda sap gibi ayakta dikilmeye gerek yok"

kimin lafıydı bilirsiniz.

Ve gerçekten hep beraber şehitlerimizi anmak için saygı duruşu yaparsak ciddi anlamda bunun teröristlere ve yurt dışına verilecek bir mesaj olduğunu düşünmüyorsanız;haklısınız,gerçekten saçma bir öneri.

Çok değerli 13 dakikamızda çok daha yararlı bir çok şey yapılabilir.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Şerif Mercan » Sal Eki 09, 2007 1:09 am

:) benim siyaetle aram iyi değildir siyaset konusunda bilgisizimde...sizin idrak ettiğiniz gibi milliyetçi de değilim,milliyetçi vatansever cümlesinden maksat siyasi görüşü belirtmek değil zihniyeti belirtmekti...
dolayısıyla 10 kasım ayakda dikilmeye gerek yok sözünü kim söyledi bilmiyorum ama beni milliyetçi olarak düşündüğünüz için sanırım mhp den biri telafuz etmiştir şayet etmediysede kusura bakmayın çünkü sadece tahmin yürüttüm...az önce telafuz ettiğiniz damga yakıştırması size de aksetmişti milliyetçi damgasını vurmakda geçikmemişsiniz...

ben şehitlerimizin ruhlarına fatiha okuduğum zaman terörü durdurmayacağım durduracağımıda iddia etmedim...sadece ölen kardeşlerimizin ruhlarına okuduğum duaları hediye edeceğim,dolayısıyla şehitlerimize + puan kazandırıyorum yetmiyormuş gibi Kuran ı kerim okuyarak okuyan kişide hayır kazanıyor...heykelin önüne dikilince artı puanım nedir? eksi 13 dk...

13-20-30-45 vs...önemli yada önemsiz konu dakikaların ne kadar önemli olduğu değil yapılanların ne derece faydalı olduğudur...

bu arada gerektiğinden fazla asabiyet gördüm sadece fikir belirttim kimsenin özgürlüğüne kısıtlama getirmiş değilim ki gereksiz yakıştırmalara muhatab oluyorum,sakin lütfen:)

Caner Topaloglu yazdı:"
Ve gerçekten hep beraber şehitlerimizi anmak için saygı duruşu yaparsak ciddi anlamda bunun teröristlere ve yurt dışına verilecek bir mesaj olduğunu düşünmüyorsanız;haklısınız,gerçekten saçma bir öneri.

son olarak sizden rıcam;bana söylemediğim sözlerle,kurmadığım cümlelerle itham etmeyiniz...ben saygı duruşu yapmayalım demedim,sizde yukarıdaki yazıda saygı duruşu yapılsın demediniz...
saygı duruşundan maksat yukarıda yazılan heykelin önünde dikilmek se şayet bende size heykel önünde dikilmek ile saygı duruşu arasındaki farkı araştırmanızı rıca ediyorum...
Kullanıcı avatarı
Şerif Mercan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Prş Eki 12, 2017 5:50 pm

Milliyetçi veya mhp'li bir kişi söylemedi bu yaptığım alıntıyı.Çokta önemli değil.O yazıyı eklememin sebebi

Çok samimi söylüyorum ki size veya herhangi birisine kasıtla herhangi bir cümle kullanmadım.

Siyasi bilgim burada yazı yazan kişilerin hemen hepsinden daha azdır.Siyasi bir amaçla yayınlamadım bu duyuruyu.

Ama masumane ve içten olduğuna inandığım öneriye bu kadar sert şekilde karşı çıkılmasına tepkisiz kalamadığımı kabul ediyorum.

Ayrıca sizde, bende, buraya yazı yazan herkeste milliyetçidir.Milliyetçi olmakta asla bir kötülük olamaz.

Ama bu demek değilki aynı fikirdeyiz :).Ben heykelin önünde dikilmeyeceğim,ve bu yazıyı okuyanların büyük çoğunluğuda heykelin önünde dikilmeyecek.

Ve yazının nacizane fikrime göre amacı,siyasi parti veya görüş ayrımı yapmadan herkesin,hep beraber tepki vermesi.Dediğim gibi nacizane fikrim.Eğer farklı bir amacı varsa bu yazının sebep olduğum için kusura bakmayın.Ama bu yazıda hiç bir art niyet göremeyecek kadar saf,toy ve bilgisizim.

Ama öyle ya da böyle en son isteyeceğim şey bu sitede birisinin kalbini kırmaktır.Hele hele misafirimiz olan birisine asla böyle bir şey yapmak istemem.Olanca samimiyetimle şahsa munasır hiç bir kelime veya cümle kurmadığımı belirtmek isterim.
En son Anonymous tarafından Prş Eki 12, 2017 5:50 pm tarihinde darbelendi.
Caner Topaloğlu

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir