Kısmen katılmakla beraber katılmadığım noktalarda var.
En azından hayatımı dizi saatlerine göre belirliyorum diyebileceğim bir dizi yok.Ne bir planımı,ne programımı ne de kılığımı kıyafetimi dizilere göre belirliyorum diyemem.Ama genel geçer düşünürsek dediklerine hak veririm.
Hatırla Sevgili dizisi hakkında çokta katılamıyorum.Hatırla Sevgili dizisini kısmende olsa dönemin olaylarını gündeme getirdiği için beğeniyorum ama...
Aması diziyi izlerken acaba "Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına ne olacak?,Adnan Menderes ve arkadaşları neden idam ediliyor?" gibi sorularara mı yöneliyor izleyiciler,yoksa başrol karakterlerinin aşk,meşk,çoluk çocuk gibi sıkıntılarının akıbetini mi merak ediyor.Dizinin en beğendiğim kısmı aslında günümüzüde dolaylı yoldan anlatması.Bir yanda siyasi,toplumsal olaylara duyarsız bir kısım varken diğer yandan bunları tamamen yok sayarak kendi hayatını en güzel hale getirmeye çalışan kişiler var.Ve malesef işin eğlencesinde,hikaye kısmında olanlar her zaman toplumsal olaylarla ilgilenenlerden fazla

.
Tarih kitapları hakkında söylediklerine ise tamamiyle katılıyorum.Ama unutmamamız gereken birşey var ki;bizimkilerde dahil olmak üzere hiç bir tarih kitabı tamamen tarafsız değil.Yani 12 Eylül vb. dönemleri gündeme getirecek kitapların bunları ne kadar gerçekçi ortaya koyacağı meçhul.
Eğitim felsefesini belirlemeye çalışan,en azından bunu umursayan yeni öğretmen adayları görmek güzel.Benimde çevremde çok öğretmen adayı var ama niyeyse işin bu boyutuyla ilgileneni pek yok.Şahsım adına söyleyebileceğim şey eğitim hakkında ideallerinin çok daha yararlı ve gerekli olduğudur.