KURTLAR VADİSİ PUSU

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

KURTLAR VADİSİ PUSU

Mesajgönderen Hakan Uğur Uygun » Cmt May 19, 2007 9:41 am

bu filim hakkında düşüncelerinizi bu başlık altında toplarsak daha iyi olur

filimin daha yeni başlamasına rağmen televizyonlarda izlenme rekorları kıran kurtlar vadisi ekibi cok buyuk bir sevin içerisinde..
Hakan Uğur Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Eyl 25, 2007 11:05 pm

Bu sayfaya da nedense yorum yapılmadı....Ben de sıfır yorumlu sayfaları yukarlara çıkarıyorum...Bakalım bu filim hakkında dostların görüşü ne ?

-Bilmiyorum ben bu diziyi seyrediyorum....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Pelin Çağla Altuncu » Çrş Eyl 26, 2007 9:08 am

amca ben izlemiyorum çünkü eskiye göre aşırı hayalci bi dizi olmuş bence
Pelin Çağla Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Eyl 26, 2007 11:57 am

Haklısın kızım,ama bizler hayalcılığın esiri oldum bir kere....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Eyl 26, 2007 12:00 pm

Cakir donemleriylen hic alakasi kalmadi o donemler cok daha guzel ve zevkle izliyorudm simdi arada bir bakiyorum cok hayalci ve sahneler hep siddetle dolu, bence Kuzey Ruzgari kurtlar vadisini geride birakacak
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Eyl 26, 2007 12:11 pm

Ne yani onada mı bir sayfa açalım...Ne yalan söyleyeyim onu da severek seyrediyorum...

Ya "köprü" !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Cüneyt İbrahimağaoğlu » Çrş Eyl 26, 2007 1:33 pm

Bence kurtlar vadisi üstüne dizi yok kuzey rüzgarıda çok güzel zaten şuan bana göre tvde en iyi dizi kurtlar vadisi pusu sonra ise avrupa yakasıyla kuzey rüzgarı geliyor...
Kullanıcı avatarı
Cüneyt İbrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Eyl 26, 2007 2:00 pm

Cüneyt haklı bence,ancak nedense "Avrupa Yakası" dizisine hiç takılmadım.Ona birşey diyemem.....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Havva Gül » Çrş Eyl 26, 2007 3:24 pm

yukarıda muzaffer amcanın yaptığı 'köprü' çağrısı duyulmadı galiba.ama bu dizi benim için baya önemli.severek izlediğim dizilerin başında geliyo.gerek kaliteli oyuncularıyla gerekse de türkiyenin gerçeklerini yansıtmasıyla ayrıca son bölümlerde türk halkının kanayan yarası olan terör konusuna el atmasıyla benim fikrimce favori diziler arasında yer alıyor. ''kurtlar vadisi pusu'' ya gelince o bütün dizilerin içinde en beğendiğim dizi :wink:
Havva Gül
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Çrş Eyl 26, 2007 4:35 pm

Türkiye'nin ne gibi gerçeklerini izliyorsunuz bu dizilerde hatta nasıl karar veriyorsunuz bunların ülkemizin gerçekleri olduğuna bunu anlasam belki bende yorum yapabilirdim.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisini bende izliyorum.İzlemesi keyifli.Mantık ve realite tamamen zayıf.Benim bu dizi hakkında görüşüm budur.

Böyle bir dizinin yayınlaması ülkemiz gençlerinin ilerlediği yolu hesaba katarsak hiç te olumlu değil.

Ortada pusu var ama pusunun kime kurulduğuna dikkat etmek lazım.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Eyl 26, 2007 4:46 pm

Pusuya düşmek kötü,pusu kurmağa mecbur olmakta öyle.....

-Kurulan pusular kötülere,hainlere,zalimlere olursa ne güzel...Allah kötülerden,hainlerden,zaimlerden hepimizi ve memleketimizi korusun...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Çrş Eyl 26, 2007 5:40 pm

amin.ama bunu dizilerden gördüğümüz yöntemlerle yapmasak daha güzel olur :)
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Pelin Çağla Altuncu » Çrş Eyl 26, 2007 9:47 pm

Hayatımızda ne kadar inkar etsek de var olan bir gerçek bu diziler.Nerdeyse bu dizi saatlerinde şartlanmış yada nasıl diyeyim kurulmuş robot gibi fark etmeden tv karşısına geçiyoruz.hayatımızı onlara göre belirliyoruz .Kıyafetlerimizden tutunda saç şekillerimiz kadar. Yani bir gün elektrikler kesik olsa dikkat edin yapacak bir şey bulamıyoruz. Hepimiz bu dizileri eleştiriyoruz ama yinede izliyoruz . Bende öyleyim yani  .Hatta herkes öyle mutlaka herkesin bir bilgisi vardır diziler hakkında çünkü hepsi basma kalıp konular ama ben hatırla sevgili dizisini izlerken gerçekten bir şeyler öğreniyorum. En azından biz gençlere geçmişi anlatan bir dizi.Hep derler geçmişini bilmeyen geleceğini göremez diye ama tarih kitaplarında hala Osmanlı dönemi anlatılıyor.Ha yok yere bana kızmayın buna karşı deyilim elbette bunlar olacak çünkü bizim tarihimiz ama bizim tarihimizde 27 mayıs 12 eylül gibi tarihimizi etkileyen darbeler oldu fakat bunlar hiçbir tarih kitabında yer bulmadı .Merak ediyorum acaba bunların kitaplarda yer alması için ne gibi şartlar gerekiyor. Gelecekte öğretmen olacağım inşallah ve kendi eğitim felsefemi belirlemeye çalışıyorum ve düşüncelerim bence bir gence önce yakın tarih sonra uzak tarih öğretilmesi yani merkezden dışa doğru. Siz ne dersiniz?
Pelin Çağla Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Çrş Eyl 26, 2007 10:23 pm

Kısmen katılmakla beraber katılmadığım noktalarda var.

En azından hayatımı dizi saatlerine göre belirliyorum diyebileceğim bir dizi yok.Ne bir planımı,ne programımı ne de kılığımı kıyafetimi dizilere göre belirliyorum diyemem.Ama genel geçer düşünürsek dediklerine hak veririm.

Hatırla Sevgili dizisi hakkında çokta katılamıyorum.Hatırla Sevgili dizisini kısmende olsa dönemin olaylarını gündeme getirdiği için beğeniyorum ama...

Aması diziyi izlerken acaba "Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına ne olacak?,Adnan Menderes ve arkadaşları neden idam ediliyor?" gibi sorularara mı yöneliyor izleyiciler,yoksa başrol karakterlerinin aşk,meşk,çoluk çocuk gibi sıkıntılarının akıbetini mi merak ediyor.Dizinin en beğendiğim kısmı aslında günümüzüde dolaylı yoldan anlatması.Bir yanda siyasi,toplumsal olaylara duyarsız bir kısım varken diğer yandan bunları tamamen yok sayarak kendi hayatını en güzel hale getirmeye çalışan kişiler var.Ve malesef işin eğlencesinde,hikaye kısmında olanlar her zaman toplumsal olaylarla ilgilenenlerden fazla :).

Tarih kitapları hakkında söylediklerine ise tamamiyle katılıyorum.Ama unutmamamız gereken birşey var ki;bizimkilerde dahil olmak üzere hiç bir tarih kitabı tamamen tarafsız değil.Yani 12 Eylül vb. dönemleri gündeme getirecek kitapların bunları ne kadar gerçekçi ortaya koyacağı meçhul.

Eğitim felsefesini belirlemeye çalışan,en azından bunu umursayan yeni öğretmen adayları görmek güzel.Benimde çevremde çok öğretmen adayı var ama niyeyse işin bu boyutuyla ilgileneni pek yok.Şahsım adına söyleyebileceğim şey eğitim hakkında ideallerinin çok daha yararlı ve gerekli olduğudur.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Şerif Mercan » Çrş Eyl 26, 2007 11:23 pm

Caner Topaloglu yazdı:Türkiye'nin ne gibi gerçeklerini izliyorsunuz bu dizilerde hatta nasıl karar veriyorsunuz bunların ülkemizin gerçekleri olduğuna bunu anlasam belki bende yorum yapabilirdim.

kurtlar vadisi yıllar önce bir çok kitleyi kendine hayran bırakmış,hemen hemen her kesim tarafından seyredilen ve şuana kadar Türk televizyon dizileri arasında fark yaratan hatta ilk olan bir konuyu vede sahneleri ele almıştır...
şahsen mafya nın nasıl işlediğini,nasıl kararlar aldığını,işlerini nasıl yürüttüklerini,ne tür proje lerle karşıt tarafların yok edildiğini,nasıl strateji belirlediklerini format olarak kurtlar vadisi dizisiyle azda olsa idrak ettim...

bunun yanı sıra o dönemlerde türkiye-Irak-amerika-orta doğu vb ülkelerin gündemde olduğu güncel konular hakkında filmde yer alan gercek düsünceleri,bunlardan ziyade;bazı sahnelerde yer alan Türkiyede yetişmiş yada Türkiyede iş yapmış bir çok eski devlet adamı,iş adamı ve siyasetçilerin bilgileride dikkatimi cekti...hemen hemen her bölümde mevcut olan vecizeli sözlerde buna dahil...

diğer basit dizilerden ziyade her bölümle heyecan vardı,bilinmeyen işleyişleri,görüşleri,farklı sahneleri ele aldı...her bölümü sabırsızlıkla bekliyor heyecanla seyrediyordum...

ha bazı kesim ve kişiler tarafından farklı anlaşılmadımı evet anlaşıldı...bir çok genç arkadaşlarımız dizide yer alan karakterlere özenip cahilliğinden ve salaklığından kaynaklanan nedenlerden dolayı başına bela almış vede gündeme gelmek düşüncesiyle tv lerde boy göstermedi de değil...

bu çok az rastlanan bir salaklıktır,diziyi anlayarak seyretmeyi herkes beceremez,kimisi birseyler ogrenir kimiside yaptıgı veya yaptıkları rezilliğin sonradan farkına varır...

ben çevremdeki kişilere kurtlar vadisi dizisini seyrettikden sonra işte dizi budur dediğim çok olmuştur,şuanda bile 1-97 arasında mevcut olan bölümlerin tamamı pc de arşivlemekteyim ve her bölümünü bildiğim halde yine de boş zamanlarımda seyretmekten keyif alıyorum...

gelelim kurtlar vadisi pusu dizisine;eski kurtlar vadisi dizisi kadar heyecanlı gelmiyor bana,eskisi kadar heyecan ve merakla seyretmesem de yinede şuan tvlerde yer alan bir cok diziden daha kaliteli...farklı konuya ve azda olsa gündemde yer alan devlet namına konuların paylasılması da dikkat cekilmeyecek nitelikde degil...

yarınki bölüm analizini yapacak olursam;son bölümde bilinmezler ortaya cıktı yarınki bolumunde ise buyuk bi ihtimal bilinmezleri çözmek ve var olan bilinen kişiler ile bir takım hesaplaşmalar gerceklesir görüşündeyim...

Kullanıcı avatarı
Şerif Mercan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir