YENİ SALTANATIN KUKLA BAŞKANI

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

YENİ SALTANATIN KUKLA BAŞKANI

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Pzr Şub 25, 2007 2:30 am

"Kerkük'e yapılan saldırıları Diyarbakır'a yapılmış sayarız" sözlerini söyleyen DTP il başkanı bu kadar gücü nerden alıyor ?. sorusuna cevap malumunuz .A.B.D,A.B. demek herhalde yanlış olmaz.
Bu güne kadar bir çok sansasyonel haberler ve terör olayları ile duymak istemediğimiz fakat ne yazık ki duyduğumuz Diyarbakır , son dönemlerde önemli bir tehlikeyle de karşı karşıya bulunmaktatır....

Yıllardır doğu ve güneydoğu bölgelerindeki belediyelere A.B'den dışardan oluk oluk para akıyor.Karşılıksız hibe olarak verilen bu paraların niye verildiğini sorarken ,herhalde A.B'nin Türkiye'yi çok sevdiğini bunun için yardımlarda bulunduğunu, verdiğini sanmayınız.Bugün Diyarbakır belediyesi diğer belediyelerden farklı olarak özel olarak planlanmış özerk bütçesine kavuşmuş.Bu bütçe ;vakıflar ,anonim şirketler ve meşhur belediye teşebbüsleriyle faaliyete geçirildi.Diyarbakır belediyesinin kurduğu "diyar a.ş"ye oluk oluk dışardan para akıyor.Yakın zamandaki hedefleri ,borsaya açılarak içve dış yatırımcının ilgisini çekerek ,dış kaynaklı yatırımcılar tarafından desteklenerek kürdistan hisse senedi çıkarmak.Kürdisdan içeriden ve dışardan destekli istemeden dolayılı olarak Türkiye'nin de parasıyla desteklenecek,finanse edilecek. Diyarbakır "a.ş."ye oluk oluk dış kaynakli sermaye akmaya başladi. Borsaya çıkacak olan hisse senedinden hisseden çok para kazanacağını bilen her yatirimci kazandığı paraya bakacak. Kimin umurunda kürdistani finanse etmis etmemis.. Herkes cebinin dolduğuna bakacak. Bu sirket henuz borsaya acilmadan 1 ayda 2 Milyon YTL ciro yaptı .. Bu cironun %80i net kar.. Çünkü yaptıklari birsey yok ki, havadan para transferi, bir nevi para aklama ve alternatif transfer... Bir yillik ciro hedefleri "1 milyar euro . Borsaya acilmadan 1milyar euro. Önümüzdeki senenin sonunda 4 milyar euroya ulasmasi bekleniyor.. Yani istanbul belediye işletmelerinin tam 4 kati büyüklükte bir ciro... Diyarbakir ayni Diyarbakir ... Bu para ne mi olacak?... . 4 milyar euro cirosu olan bir Baydemir... apo bey(!) ömru hayatinda degil 4 milyari, 500 milyon euroyu dahi bir arada gormemistir. Baydemir, olacak ekselans baydemir... Büyükelci falan... Bu para ile arkanızda da A.BD,A.B gibi ülkeler kuruluşlar da olduktan sora istediğiniz devletin istediginiz kuruluşlarını etkileyebirsiniz.Yeni bir saltanalık ..Apo'dan Baydemire ve yandaşlarına geçen saltanatlık.Kukla saltanatlık.Kukla başkanlık.Saltanatlığı ,kuklalığı herhalde demokrasi,özgürlük ile karıştırıyorlar.Kürdistan'nın Türkiye ayağı bütçeside şekillenmeye başlandımı kuzey Irak'da kim ne derse desin zaten kürdistan kurulmuş.Bütçesini Amerika büyütmeye ,kaynaklarını aktarmaya çalışıyor,süni ve şiilerden Irakın bölünmesiyle kürtlere bırakılacak bölgede daha fazla sermayenin kalma planları yapılıyor. Böl-parçala taktiğinde kürtlere daha fazla pay ayrılmaya çalışılıyor.Çünkü hiç bir alt yapısı sanayisi ,birşeyi olmayan kürdistanı sömürmek kaynağını alıp götürmek daha kolay olur.İşte bütün büyük sermaye kuruluşları yerli ve yabancı falan filan dahi, Baydemir'in ve Diyarbakır a.ş nin elindeki boyle bir gücün yaninda titrer,ve bu sermayenin yanında yer alır.Sermayenin ,kapitalizmin vatanı yurdu yoktur. Çünkü o adamlar, bundan daha fazla cirolara sahip olmalarina ragmen, paralarini ticarette döndürdüklerinden toplu olarak servete hükmedecekler. Yani kendi paralari sağda solda bağlı.. Fakat baydemir 'in elinde toplanacak olan bu paranın maksatı belli. Kullanacakları yer belli... kaç yurtsever duyar ve bir önlem alır. Yoksa yurtsever olmak, bu güce karsi koymaya yetmeyecek... ! ! !
Elinin altında bu kadar yetkileri olan,bu kadar büyük sermayeye sahip ,dışardan desteklenen Baydemir Adana'da TSK tarafindan öldürülen teröristlere belediyenin arabalarini gönderdi..! Pkk nin ailesini ziyarete gitti. pkk mezarlarina çicekler birakti -daha gecen günlerde bir konferansta konuşma yaptığı yerin arkasinda apo resmi yok muydu? Evet vardi. halka yaptığı gibi türkçe konuşmada başka kürtçe konuşmada baska konuşarak hep suç Türkiye de demedi mi..apoya sayin demedi mi... Diyarbakir belediye arabasinda, resmi arabada bagajda sürüyle silahlar falan bulunmadi mi? bu silahlar kimin araştırıldı mi?

Yanlış anlaşılmasın ben Diyarbakır veya doğu ve güneydoğuki illerinin kalkınmasının karşısında değilim.Alınan paralar belediyelere harcanmadğı gibi amaçlarının ne olduğunu siz düşünün artık.Cüzi bir miktarlarının belediyeler de harcanmaktatır.Kürdistan hayallerine , amaçlarına veya değişik art niyetli düşüncelere hizmet eden bütün iç ve dış kaynaklı hibe ve yardımlara ,sermayeye karşı olduğumu paylaşmaya çalıştım.Bir kaç cümle alıntı yaparak kaygılarımı ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmaya çalıştım.İnanıyorumki bu konuda hiç bir bölge ve etnik köken ,mezhep ayrımı yapmadan sizlerinde bir düşüncesi yorumu vardır.
Bugünlerde bizim bölgemizde de bu tip göstermelik hibe şeklindeki A.B yardımlarını amaçını ne olduğunu bilmeden almaya çalışan kişi ve kuruluşların olduğunu ,bunlarında gelecekte kaygı verici olduğunu son zamanlarda yaşanan olaylarla da bir yerlere varılmaya çalışıldığını bilmek her yurtseverin görevi değilmidir?

Sevinçlerinizi paylaçağınız en güzel ortamda buluşmak umutuyla!
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzr Şub 25, 2007 2:01 pm

Apo dan Baydemir e bir saltanatın geçtiğini belirttiğin yazına bazı yönleriyle katılmıyorum. Bu konuda ki cevabımı kendi düşüncelerimle değil de geçen yıl bu zamanlar Diyarbakırda olayların zirve yaptığı sırada Baydemir in ATV kanalında canlı olarak katıldığı oturumdaki sözlerini yazarak aktaracağım. Bir kere o kadar kritik bir ortamda bir ulusal kanalda kendisini canlı bir oturumda görünce sonrasında neler olacağını merak ederek izlemiştim ,sonrasında ise yine herşey eskisi gibi sürüp gitti tabiki değişen hiç bir şey olmadı. Oturumdaki sözlerini tam olarak hatırlayamam ama şunu demek istemişti Baydemir : "ben Diyarbakır belediye başkanlığı yapabilecek özelliklere sahip birisi değilim, işim bu değil, eminim bu işi benden daha iyi yapacak bu konu üzerine eğitimli ve yetenekli insanlar vardır. Ama beni Diyarbakır belediye başkanı yapan koşullar Türkiye de de bir çok kişiyi paşa yapmıştır, vali yapmıştır, idareci yapmıştır.Bunlarında hiç biri söz ve yetki sahibi oldukları alanları en iyi idare edecek kişiler değildir. Benimde istediğim bu koşulların değişmesi ve bu koşulların bu mevkilere getirdiği insanların mevkileri işlerinin ehillerine bırakbileceği demokratik bir türkiye" .

Yani Mehmet Baydemir in haklı olduğu yanlarda vardır, sıkışınca kıvırtıp gerçekleri sakladığı yanlarda. Aşağı yukarı ne zaman nasıl konuşacağını da tahmin edebiliyoruz. Öyle bir ortam ve mevkide olan birinin canlı yayına çıkabilmesi de büyük bir cesarettir. Çünkü çok tehlikeli bir oyundur ve ağızından çıkacak bir kelime çok şeyi değiştirebilir. Ama yinede çıktı çok şey dedi ama hiç bişey değişmedi. Çünkü sorun senin yazdığın gibi tek yönlü değil. Bizimde halk olarak düştüğümüz hata hep bu noktada ,sistem bir dengeler sistemidir. Baydemir kilolar taşıyan kefenin birindeki bir gramdır, diğerleri talabani, barzani vs., karşı kefe de ise Tayyip daha önceden diğer başbakanlar, devletin diğer kurumları , AB vs gibi bir çok faktör vardır. Ve terazinin dengesi sağlanamazsa bir kefeden diğerine rahatlıkla değiş tokuş yapılabilir. Çünkü mallar aynı dükkanındır:ABD

NOT: artık belirtmek durumunda kalıyorum bu yazdıklarımdan Türkün türkten başka dostu yoktur gibisinden milliyetçi sonuçlar çıkmasın asıl bu yaklaşımdır terazinin en hassas dengeleyecisi. Zaten sırf bu yaklaşımı göstermesek terazi göçer ama neyse....
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzr Şub 25, 2007 2:04 pm

Özür dilerim. Osman Baydemir yerine Mehmet demişim , nerden estiyse..
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Pzr Şub 25, 2007 2:55 pm

Bülentciğim ben programı dinlemedim.Fakat seninde dinleyip aklında kalan kısımlarıyla aktardığın gibi bu işi beceremediğini söylüyor, kukla olarak oraya getirildiğini Baydemir açık olarak söylemez herhalde.Asıl işinin “Türklerle Kürtlerin bir arada yaşayamayacağını” söyleyerek BOP projesinde Türkiye ayağını yürütmeye çalışanlardan biri olarak görevlendirilmiştir.Asıl işinin belediye başkanlığı olmadığını söylemesine gerek yoktu.
Şunu belki açık sözlülükle söylemiş olabilir “her işi ehline vermek” gerektiğini .Ama bu onun temiz duygularla çalıştığının göstergesi değildir.Avrupa’da başka ,Türkiye’de başka,medyada başka,Kürtçe konuşmalarda başka konuşmak devamlı kıvırtmak onun bu saltanatlığı bir süre daha sürdürmeye kararlı olduğunu gösteriyor.
Tabiki Baydemir benim asıl anlatmak istediğim bu meselenin sadece bir parçası ,günlük saltanatın küçük bir parçası idi.Baydemir gider . fakat asıl kalıcı olmaya çalışan onu yönlendirmeye çalışan düşünce ve bu düşünceleri finanse etmeye çalışan dış destekler oluşumlardır.Doğu ve güneydoğu bölgesinde yaratılmaya çalışılan etnik köken ayrımcılığının yanında finansal dış destekle beraber ekonomik ayrımcılığın yapılmaya çalışıldığıdır.Bunların görmezden gelinmesi işbirlikçi, dışardan finanse edilen desteklenen medyada yansımaması ,devletin bazı kurumlarının,organlarının da bunları görmezden gelerek burada yapılmaya ve uygulanmaya çalışılan düşünce ve eylemdeki işlevlerini hızlandırmalarını ,bu boyutlara kadar ulaşmalarını anlatmaya çalıştım sadece.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Sal Şub 27, 2007 8:59 am

Barzani son günlerde "Türkiye Kürdistan'a alışmaya başlamalı" söylemini kamuoyuna benimsetmeye çalışmakta olduğunu görüyoruz.Bu sözde kürdistan elbetteki Türkiye ve İran dan da toprak alarak nihayi hedefine ulaşacaktır.Bu anlamda Türkiyeyi çok büyük zorluklar içeren bir süreç beklemektedir.Amerikanın Kürt hareketini alabildiğince desteklemekte olduğunu görüyoruz.Gerek Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve gerekse ordusu ne yazıkkı Amerikadan icazet alma yarışına girdiklerinden bu sorunlar yumağını nasıl çözeceklerini benim mantığım almıyor.Bu işin ara formülü malesef yok.Amerika politikalarına karşı gelecek bir hükümeti "ekonomik kırızin" beklemekte olduğununda da benimsemeyenimiz yoktur düşüncesindeyim.Hele de önümüzde ki dönemde Türkiye de oluşacak siyasi kaosun bu sürece etkisinin ne olacağını yaşayarak göreceğiz.

Bu anlamda Mehmetin altını çizdiği olayların Tesatüfi gelişmediğini görüyoruz.Tabiki Sözde Kürdistan devletinin Türkiyede ki uzantıları ilerde kendilerine gelir getirecek Kerkük kendi için bu şekilde düşünmeleri doğaldır.Garip olan Türkiyeyi yönetenlerin bu söylemlere paralel politika oluşturma düşünceleridir.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Prş Mar 01, 2007 11:28 am

Bu sorunlar bu hamleler tabiiki dogru ve yerinde tespitler.
Ama biz bunlara bakin bunu sunu yapiyorsunuz yapmayin diyemeyiz.
Desek bile bunun bir sonucu olmaz.
Butun bunlarin olmamasi icin ora halkinin desteginin alinmasi lazimdir.
Etrafina taraftar toplayamayan hareket yok olup gidecektir.
Bunun icinde en akilli cozum o insanlari ve bizi islam birligi altinda birlestirmektir.
Eger bu olmazsa onlar bir sekilde devletlerini kuracaklardir.
Veya federasyon vs vs bilmem ne olacaktir.
Bunun boyle olacagi dis destekten bellidir.
Tek cozum islam birligidir.
Gayrisi yalan yanlis hurafe ve kandirmacadir.

Selamlar
Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fahrettin Yilmaz » Pzt Mar 05, 2007 8:02 pm

28 şubat sürecinde refah partisinin kapatılması için dönemin anayasa mahkemesi başkanı tarafından dava açılmış,bunun onlara göre nedeni devletin kurumlarında irticai kadrolaşmanın arttığı ve cumhuriyet rejiminin tehlikede olduğu şeklinde özetlenebilir.Nitekim bu partiyi kapattılar doğru veya yanlış amacım bunu tartışmak değil.
ASIL AMAÇ:
günümüzde DTP nin faaliyetleri yetkililer tarafından görülmüyormu;
çıkıp dtp li bir belediye başkanı Kerkük e yapılan bir saldırıyı Diyarbakıra yapmış sayarız diyor.
-Bir diğeri çıkıp,İmralıdaki köpeği zehirliyorsunuz diyor,eğer buna bir şey olursa Türkiye ye hesap sorarız şeklinde tehditler savuruyor.
-Bir diğer belediye başkanı devletin ambulansı ile terör örgütünün leşini taşıyor,evlere taziyelere gidiyor,
-Geçen yıl Diyarbakırda meydana gelen olaylarda bu zat halkın önüne çıkıp acımız şu kadardı bu kadar olmazsın şeklinde,konuşmalar yapıyor terör örgütünün sözcülüğünü yapıyor.İtin ismini anmayacağım bu hangi devletin belediye başkanı kimin agzıyla konuşuyor.
İçişleri bakanlığı ne yapıyor,Soruşturma açıyor sonuç şuana kadar yok
54 DTP Belediye başkanı bir araya gelip sözde bir panel düzenlemek istiyor Valilik izin vermeyince aralarından bir avukat çıkıp tehdit vari basın açıklaması yapıyor.
-PKK terör örgütünü besleyen en önemli kaynaklardan biride bunlar ve Ülkemizde legal bir parti görüntüsündeki DTP dir bunu sağır sultan da biliyor. Neden bu partiyi kapatmak için gerekli olanlar yapılmıyor.Bana göre bu ülkemizin bağımsızlığı için son derece tehlikeli bir durumdur. Taviz vere vere inşallah sonunda bu tavizler toprak vermek aşamasına gelmez.
saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Fahrettin Yilmaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir