IRAK IRAK IRAK IRAK

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

IRAK IRAK IRAK IRAK

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Sal Oca 23, 2007 10:52 am

Irak'tan Haberler
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Sal Oca 23, 2007 11:03 am

Bu başlık altında, emperyalizme "iliştirilmiş" basın ve medyada bulamayacağımız Irak'taki bağımsızlık savaşı ile ilgili haber, görüntü ve linkleri bir araya getirmeye çalışacağım. Ana kaynağım Irak Bağımsızlık Savaşı'nın tüm siyasi parti-örgütlerini bir araya getiren ve tamamının sesi olan http://www.albasrah.net web sayfası.
Yorum ve fikir yazılarının başka başlıklar altında değerlendirilmesini buranın sadece bir haber başlığı olarak kalmasını ve elinde farklı kaynak ve link olan arkadaşların buraya eklemesini rica ediyorum. Selamlar.

Saddam'ın cenaze namazı - http://www.liveleak.com/view?i=2960356b1e&p=1

Amerikan konvoyuna saldırı - http://www.avrupacafe.com/modules.php?n ... tch&id=680
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Çrş Oca 24, 2007 3:56 pm

Peşmergeleri Mossad Eğitiyor - http://video.google.com/videoplay?docid ... feed&hl=en

Amerika Irak'ta Savaş suçu işliyor (Nükleer silahlar ve etkileri) - http://www.albasrah.net/en_articles_200 ... raqies.pdf

İngiliz askerleri Irak'lı çocuklara demokrasi dersi veriyor - http://www.youtube.com/watch?v=g0lVygyEo2E

Iraklı Sniper işgal kuvvetlerine demokrasi dersi veriyor - http://www.youtube.com/watch?v=X5g3w0DqQq4

Demokrasi derslerine Bağdat'da devam - http://www.youtube.com/watch?v=RIV_IoNx ... ed&search=

İşgal kuvvetlerine havan topu saldırısı - http://www.youtube.com/watch?v=TDtq1PGvIgY&NR
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kardaş Ersezer » Çrş Oca 24, 2007 9:54 pm

Irak fedailerinin görüntüleri(klip halinde)

http://www.youtube.com/watch?v=wKwkteyTx0U
Kardaş Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Sal Oca 30, 2007 11:20 am

Kardaş fedailik senin ruhunda var demekki yada şöylemi desek yiğitlik senin hamurunda var.Helal olsun san bak ne güzel link attın bizlere birde şu abinin attıklarına bak.Aramızda kalsın bu abin biraz cesaretsiz yayladanda komarluktan aşalım fikri galiba ondan çıkmıştı :D Hiç benzemediniz hiç bu dediklerimde aramızda kalsın ha yerin kulağı var :D
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kardaş Ersezer » Pzr Şub 04, 2007 3:08 pm

teşekkürler cengiz abi de youtube dayanamamış görüntelere silmişler. en yakın zamanda ekleyip yenileyeceğim linki.
Kardaş Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kardaş Ersezer » Cum Şub 16, 2007 1:17 pm

http://www.youtube.com/watch?v=jW4A1biRDNA

Youtube'un azizliğine uğramadan seyretmenizi tavsiye ederim
Kardaş Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Şub 16, 2007 2:04 pm

uğradı sanırım.
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kardaş Ersezer » Cum Şub 16, 2007 2:22 pm

Yok henüz değil . Şu an için linkte bir sorun yok
Kardaş Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Şub 16, 2007 3:43 pm

evet şimdi girebiliyorum ama ilk denediğimde böyle bir video yok demişti...Fil avcıları,koca bir filin içine düşeceği büyük çukarlar açarak yakalarlarmış önceden filleri,filler bu çukurda bir kaç gün kalır,kaldıkları süre zarfında fil avcıları siyah elbiseler giymiş vaziyette fillere sopalarla ve mızraklarla vururlarmış,fil bir şey yapmak istesede yapamazmış çünkü çukur oldukça derinmiş.Belli bir zamandan sonra fil avcıları beyaz elbise giyerek fillerin bulunduğu çukara gelirler ve filleri ordan çıkarırlarmış,filler bu iyi niyet karşısında kendisini çukardan çıkaran insana karşı hizmet görevini kabul edermiş.siyah ve beyaz arasındaki fark her ne kadar keskinsede,siyah beyazın,beyazda siyahın içinden çıkmıştır.Ve ben gariptir ırak halkının içine düşmüş olduğu bu durum karşısın da bir üzüntü duymuyorum,üzüldüğüm bir tek insan oldu o da saddam hüseyin,böylesine kalleş bir halka,böylesine bir dikdatör yakışırdı zaten...Saygılarımla!
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Cum Şub 16, 2007 5:29 pm

Kalleşlik her tarafta kol geziyor ama görmek istersek eğer, namus ve onur da ölmedi henüz. Vatanları için savaşan yurtseverler Irak'ı, ABD ve diğer işgalci güçlere mezar ediyorlar işte. Görülmesi gereken esas gerçek bu değil mi?
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Cum Şub 16, 2007 5:59 pm

direniş mi? bunun adı direniş değil rant kavgası,direniş nasıl olur söyleyim,direniş;Kurtuluş savaşı gibi olur,tarih bilginin benden iyi olduğuna eminim Kardeş,o yıllarda Türkiye de olup bitenleri ve nasıl bir mücadele verildiğinin sende farkındasındır.Biz o zaman 7 milletle savaştık ve içimizde de ıraktakinde daha fazla etnik gurup vardı ama biz birbirmize düşmek yerine,bütün olup senin emperyalist dediğin devletleri bozguna uğrattık.Direniş böyle yapılmaz Kardeş,tabi bu benim kendi kişisel görüşüm,bunun adı rant kavgasıdır,iran ve suriye bir tarafta,ingiltere ve amerika diğer tarafta...Olaya duygusal yaklaştığını görüyorum ama gerçekler duygusallıkla çözelemeyecek kadar gerçek...saygılarımla
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Sal Mar 13, 2007 12:19 pm

Kurtuluş savaşımız sırasında milli kuvvetlere karşı girişilen isyanlar, yapılan saldırılardan haberiniz yok sanırım. Hain, mandacı ve işbirlikçi bizim içimizden de bolca çıktı. Irak bu hususta bizden daha kötü durumda değil.
İran ve Suriye'yi Amerika ve İngiltere karşısında bir paylaşan-paylaşma derdinde olan taraf olarak görebilmek için at gözlüğü de yeterli değil, bunu nasıl becerebiliyorsunuz? Amerika'nın bir sakız şirketinin cirosunun altında kaynak ile ayakta durmaya çalışan ekonomilerdir her ikisi de. Vatanlarını savunmak dışında bir dertleri olması pratik olarak mümkün değil. Büyük Ortadoğu projesi ile Türkiye, İran ve Suriye dahil 20 küsür ülkenin sınırlarını değiştireceğini ilan eden ülke Amerika'dır. Buna karşı savaşan İran ve Suriye ile Türkiye arasına düşmanlık ekmek, Türk insanına bu ülkeleri hedef ve suçlu olarak göstermek ancak Amerika ile birlikte hareket edenlerin misyonu olabilir. Türkiye basınını ve siyasal akımlarını bu gözle incelerseniz kimin ne olduğunu, nereden yemlendiğini rahatlıkla tespit edebilirsiniz.
Duygusallık gerçeği görmeyi engeller mi? Irak'lı milli unsurların 1000 kere savaşacağını ve 1000 kere yenileceğini bilsem gene onların tarafındayım ve bu senin tabirin ile bu duygusallık. Yunan kuvvetleri İzmir'e çıktığında Hasan Tahsin tek başınaydı, beline tabancasını taktı, gazetesinden çıktı, sahile indi, sancağı taşıyan Yunan askerini alnının çatından vurup yere indirdi. Öleceği, öldürüleceği kesindi ama kazanacağı da öyle, haklı bir kavganın fedaisi idi. İnsanlık tarihine dönüp bakarsan vatan savunması yapanların her zaman kazandıklarını göreceksin. Gerçekçilik tam da budur, tarihten beslenir. Amerikan çıkarlarını savunan gerçekçi teorisyenlerin de bunu artık yüksek sesle dillendirdikleri dönemde sizin hangi yönlendirme ile ters tarafa koştuğunuzu anlamak mümkün değil.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Sal Mar 20, 2007 11:58 am

ben tarihten yanayım,tarihe bakmanı öneririm...Yılmaz ben senin yazılarını zevkle okuyan birisiyim,bu yazınıda zevkle okudum özellikle tarih hakkında bana ders verme ve ırak,iran ve suriye hakkında söylediklerinede çok güldüm...Ben diyorumki böyle direniş olmaz yani ırakta sergilenen direnişten bahsediyorum ve diyorum ki ne farstan ne de araptan dost olmaz,Bakınız birinci dünya savaşına,bakınız yavuz sultan selim dönemine...Tamam geçmişla yaşanmaz,o zaman gelelim günümüze,Irakta kurtuluş mücadelesimi veriliyor yada sen öylemi sanıyorsun bence verilmiyor,orda rant kavgası veriliyor,herşey para olmuş orda.Ne şiilik ne sunnulik ne de kürtlük ordaki direnişi tam olarak kapsıyor,zaten herşey ortada değil mi? Bende biliyorum kurtuluş zamanında yapılan ve yaşanan isyanları ve biliyorum kurtuluş savaşında bütün bu olumsuz şartlara rağmen "ordu bile yokken" verilen varolma mücadelesini,şimdi sen gelmiş bana diyorsunki iran ve suriye paylaşan ve paylaşma derdinde olan ülke değildir diyorsun,bence iranı çok hafife alıyorsun.hangi teorisyen söylüyormuş iranın amerikan sakız şirketlerinin altında ezildiğini merak ettim doğrusu...İran,petrolünü neden dolar yerine euro ile satmaya karar vermiştir,sence bu durumda mı bir at gözlüğü meslesidir? Ne alaka mı? parayı değerli kılan şey o parayla değerli şeyler"petrol,doğalgaz,altın..." alırsan değerli olur çünkü değeri bu para birimi oluşturur,şimdi merak ediyorum amerika mı iranı eziyor iran mı amerikayı eziyor ekonomik olarak.Irak savaşıda bu yüzden çıkmadımı? bana hikaye okuyorsun gibi geldi,ayrıca dünyanın bir numaralı silah tüccarı amerika ve israil neden irana silah satamıyor...Aaaa! at gözlüğümü taktım yine sanırım,biraz daha kalsın da bir şeyleri göremeyim ben,orta doğu savaş içinde,savaş ta silahla yapılır,iran kimden silah alıyor? Fransa ve rusya Aaaa! ne garip değil mi!!! şimdi kim söyleyebilir bana bu savaşın paylaşan ve paylaşma savaşı olmadığını...Dost ve düşmana geçelim mi,bu konuda o kadar çok söyleyebilirim ki, farsa güvenince neler olduğunu tarihten öğrenebilirsin,ha dersinki bana dostumun düşmanı,düşmanımdır o konuda haklısın işte ama ben denge politikası izlemek yerine,politikaların benim dengem üzerine kurulmasından yanayım...Yazık ki benim ülkemi bu hale getiren basiretten yoksun idareciler var! Yılmaz kardeşim benim sana söyleyeceğim bir şey yok dediğin gibi olsun ben at gözlüğü takıyorum...Ben bu halimden memnunum en azından ezbere konuşmuyorum,görebildiğim yerle yetinirim ben,o gözlüğü taktığım gibi çıkarmasınıda bilirim ama sen kör olmuşsun benim sana diyebileceğim bir şey yok...Yapılan herşey bir dolma kalemn savaşıdır ama o kalemin mürekkebi kandır,göz yaşıdır...Savaş başlamadan önce zafer naraları atan şerefsiz ordu komutanları nasıl olduda birden ortadan kayboldu,kahramanca mı öldüler yoksa üç kuruşa onurlarını,şereflerini,namuslarını,vatanlarını mı sattılar? Benim amerikadan yana olduğumu söylemek için zır cahil olmak gerekir,yada yazdıklarımdan bunu anlamak için...Irakta vatan savunulmuyor,rant savunuluyor...Aslında seninle hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz ama farklı yerlerden bakıyoruz olaya sen duygu ben mantık boyutundan...Yazımda kırıcı konuşmuş olabilirim ama bu durumuda damar meseslesi olarak açıklayabilirim...Amerika zaten ordan çıkacak o zaman sen bana direniş kazandı mı diyeceksin?
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Çrş Mar 21, 2007 10:17 am

Bugün Türkiye'de bankalarda ve yastık altlarında 200 milyar $ civarında Amerika parası olduğunu bildiriyor güvenilir ekonomistler. Bunun biraz aşağı biraz yukarı olduğunu söyleyenler de var. Bu ne demektir? Açık olarak şu demektir: O kadar zengin bir ülkeyiz ki biz Amerika'ya 200 milyar $ kredi açmışız. Amerika Merkez Bankası matbaalarında üstüne yeşil mürekkeple baskı yapılan kağıt parçalarından bolca almışız ve o mürekkepli kağıt karşılığında o değer kadar mal vermişiz Amerika'ya. Emperyalizm denilen şey en açık ifadesi ile budur işte. Her yıl 500 milyar $ civarında açık veren Amerikan ekonomisi bu kağıt transferi sayesinde ayakta durmaktadır. Çok değil 8-10 tane ülke içerdeki Amerikan parasını toplayıp Amerika'ya iade etse çökecek Amerikan ekonomisi. Saldırganlıklarının, askeri operasyonlarının, böyük ortadoğu projelerinin, Türkiye, İran, Suriye dahil 24 ülkenin sınırlarını yeniden çizme kararlılıklarının tüm esprisi buradadır. İran'ın neden petrolünü $ yerine € ile satmaya karar verdiğini sanırım ifade edebildim. Düşmanın içeri bıraktığı bombayı (karşılığı olmayan mürekkepli kağıt parçacıklarını) ona iade etmektedir. Her namuslu ulus devletin yapması gerekeni yapmaktadır.

Amerika tarafından sınırlarını değiştireceğim, ülkeni çıkarlarım gereği dağıtacağım tehdidi alan ülkenin silahlanmasından ve hazırlık yapmasından daha doğal ne olabilir? İran Amerika kıtasında plan proje mi yapmaktadır? Amerika topraklarında gözü mü vardır? Ya da Suriye'nin?
Ayrıca parası olana herkes silah satar. Sadece Fransa ve Rusya değil Amerikan silah tüccarları da satmaktadır. Bu gerçeği değiştirir mi? Paranın vatanı, namusu, ahlağı yoktur.

Fars ve Arap'tan dost olmayacağı gibi uçuk bir söyleme katılmam mümkün değil. Mesela sevgi ifadesi olarak çiçek sunma ve dostluğun ifadesi olarak el sıkışmayı insanlığa hediye eden 3000 yıllık Fars kültürünü ve Fars insanını yok saymak-aşağılamak insanlık tarihini hiçe saymakla eşdeğer. Hem Fars ve hem de Arap arkadaşlarım var ve arkadaş-dost sıfatını fazlası ile hakediyorlar. Her milletin içinde her çeşit unsur bulunur. Bir milleti toptan karalamak ya da toptan göğe çıkarmak sağlıklı bir davranış ya da düşünce biçimi değil. Kaldı ki gelenek görenekleri ile, paylaşma kültürü ile ve tarihsel geçmişimiz ile bize Avrupa ve Amerika insanından ve kültüründen çok kere daha yakın ve dost kültürlerdir Fars ve Arap kültürleri. Çürümüş Avrupa ve Amerika insanına, kültürüne ve saldırganlığına karşı insanlığın direnç noktalarıdır.

Irak'ta elbette kurtuluş mücadelesi veriliyor. 600.000'in üstünde insan oyun oynarken ölmediler. 6000'in üstünde işgal kuvveti askeri eğitim zaiyatı değiller. Hayatlarını ortaya koyan direnişçiler bu iş karşılığında maaş almıyorlar. Nara atan bazı şerefsizlerin vatanlarını satmış olması bir vatanları olduğu ve o vatana sahip çıkan vatanseverlerin var olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bunun tartışılacak bir tarafı olmadığını görebilecek bir arkadaşsın, sadece görmek isteyip-istemekle alakalı bir sorun var.
Senin Amerika tarafında olduğunu düşünmem ya da söylemem söz konusu değil. Kişisel olarak böyle bir tercih yapmayacak zeka ve ahlağa sahip bir arkadaş olduğun açık. Sorun şu ki savunduğumuz iç-dış siyasetin pratik sonuçlarının nereye ulaştığını, nereye fayda sağladığını analiz ederek yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Sınırları değişecek diye ilan edilen ülkelerin vatandaşlarının, siyasetçilerinin ve güç sahiplerinin birbirlerine düşmanlık üretmesi, saldırması kime yarar sağlar? Eğer bu sorunun cevabı Amerika ise demek ki bu siyasetin pratik sonucu niyet ve fikir ne olursa olsun yanlış bir adrese ulaşmaktadır, kastım bu idi. Yazılarından kırılmam da söz konusu değil, eleştiriyorsun ve fikirlerini aktarıyorsun, yapılabilecek en sağlıklı en değerli eylem.

Selam ve Sevgiler ...
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir