gönderen Mustafa Demir Özaslan » Sal Mar 20, 2007 11:58 am
ben tarihten yanayım,tarihe bakmanı öneririm...Yılmaz ben senin yazılarını zevkle okuyan birisiyim,bu yazınıda zevkle okudum özellikle tarih hakkında bana ders verme ve ırak,iran ve suriye hakkında söylediklerinede çok güldüm...Ben diyorumki böyle direniş olmaz yani ırakta sergilenen direnişten bahsediyorum ve diyorum ki ne farstan ne de araptan dost olmaz,Bakınız birinci dünya savaşına,bakınız yavuz sultan selim dönemine...Tamam geçmişla yaşanmaz,o zaman gelelim günümüze,Irakta kurtuluş mücadelesimi veriliyor yada sen öylemi sanıyorsun bence verilmiyor,orda rant kavgası veriliyor,herşey para olmuş orda.Ne şiilik ne sunnulik ne de kürtlük ordaki direnişi tam olarak kapsıyor,zaten herşey ortada değil mi? Bende biliyorum kurtuluş zamanında yapılan ve yaşanan isyanları ve biliyorum kurtuluş savaşında bütün bu olumsuz şartlara rağmen "ordu bile yokken" verilen varolma mücadelesini,şimdi sen gelmiş bana diyorsunki iran ve suriye paylaşan ve paylaşma derdinde olan ülke değildir diyorsun,bence iranı çok hafife alıyorsun.hangi teorisyen söylüyormuş iranın amerikan sakız şirketlerinin altında ezildiğini merak ettim doğrusu...İran,petrolünü neden dolar yerine euro ile satmaya karar vermiştir,sence bu durumda mı bir at gözlüğü meslesidir? Ne alaka mı? parayı değerli kılan şey o parayla değerli şeyler"petrol,doğalgaz,altın..." alırsan değerli olur çünkü değeri bu para birimi oluşturur,şimdi merak ediyorum amerika mı iranı eziyor iran mı amerikayı eziyor ekonomik olarak.Irak savaşıda bu yüzden çıkmadımı? bana hikaye okuyorsun gibi geldi,ayrıca dünyanın bir numaralı silah tüccarı amerika ve israil neden irana silah satamıyor...Aaaa! at gözlüğümü taktım yine sanırım,biraz daha kalsın da bir şeyleri göremeyim ben,orta doğu savaş içinde,savaş ta silahla yapılır,iran kimden silah alıyor? Fransa ve rusya Aaaa! ne garip değil mi!!! şimdi kim söyleyebilir bana bu savaşın paylaşan ve paylaşma savaşı olmadığını...Dost ve düşmana geçelim mi,bu konuda o kadar çok söyleyebilirim ki, farsa güvenince neler olduğunu tarihten öğrenebilirsin,ha dersinki bana dostumun düşmanı,düşmanımdır o konuda haklısın işte ama ben denge politikası izlemek yerine,politikaların benim dengem üzerine kurulmasından yanayım...Yazık ki benim ülkemi bu hale getiren basiretten yoksun idareciler var! Yılmaz kardeşim benim sana söyleyeceğim bir şey yok dediğin gibi olsun ben at gözlüğü takıyorum...Ben bu halimden memnunum en azından ezbere konuşmuyorum,görebildiğim yerle yetinirim ben,o gözlüğü taktığım gibi çıkarmasınıda bilirim ama sen kör olmuşsun benim sana diyebileceğim bir şey yok...Yapılan herşey bir dolma kalemn savaşıdır ama o kalemin mürekkebi kandır,göz yaşıdır...Savaş başlamadan önce zafer naraları atan şerefsiz ordu komutanları nasıl olduda birden ortadan kayboldu,kahramanca mı öldüler yoksa üç kuruşa onurlarını,şereflerini,namuslarını,vatanlarını mı sattılar? Benim amerikadan yana olduğumu söylemek için zır cahil olmak gerekir,yada yazdıklarımdan bunu anlamak için...Irakta vatan savunulmuyor,rant savunuluyor...Aslında seninle hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz ama farklı yerlerden bakıyoruz olaya sen duygu ben mantık boyutundan...Yazımda kırıcı konuşmuş olabilirim ama bu durumuda damar meseslesi olarak açıklayabilirim...Amerika zaten ordan çıkacak o zaman sen bana direniş kazandı mı diyeceksin?